čtvrtek 11. října 2018

Novinky z řady Kozí mléko - Ziaja

Krásný den vám přeji!

Další, co jsem vám slíbila, je podrobnější recenze na novinky, které rozšířily už tak oblíbenou kosmetickou řadu Kozí mléko od značky Ziaja. Bylo to někdy na jaře, kdy mi doma přistál nečekaný, obrovský balík, který obsahoval všechny nové produkty. Najdete mezi nimi například enzymatický i klasický peeling, čistící gel, lehký denní krém se SPF 15, pleťové sérum nebo třeba i mléčnou koupel či masku na ruce. Některé produkty se objevily v narozeninové soutěži, ale většinu jsem si ponechala a na ty se dnes podíváme..



Křemičitý Micro Peeling

Oficiální popis: Jemný mikro peeling inspirovaný péčí K-Beauty. Má krémovo-gelovou konzistenci a je jemně parfemovaný. Jemně odstraňuje odumřelou vrstvu epidermis. Čistí a osvěžuje. Zanechává pokožku hladkou na dotek. Obsahuje vyhlazující proteiny kozího mléka a drobné křemičité krystaly. 

Je formou klasického peelingu s částečkami. Bílá tuba v sobě ukrývá bílý krémový gel s obsahem velkého množství, malých bílých peelingových zrníček. Je jich v něm požehnaně a jsou středně až více hrubá. Obličej krásně vydrhnete pár tahy i bez velkého tlaku. Nedoporučuji moc tlačit, vyhnete se tak začervenání pleti a asi bych jím určitě nedráždila aknózní nebo více citlivou či poraněnou pleť. Pokud budete "zdravou" pleť čistit přiměřeně, výsledkem je pak krásně jemná, hebká a dokonale čistá tvář. Za tu jemnost může určitě i ten krémovější základ. Peeling se dá v klidu používat i několikrát týdně, aniž by pleť byla nějak vysušená či jiným způsobem poškozená. Neštípe v očním okolí ani na pleti. Za mě tedy vážně moc fajn peeling!





Enzymatický peeling

Oficiální popis: Pleťový peeling obsahující papain a proteiny kozího mléka inspirovaný péčí K-beauty. Připravuje pleť na aktivní péči. Jemně parfémovaný. Jemně odstraňuje zrohovatělé buňky epidermis. Změkčuje, hydratuje a účinně vyhlazuje. Obsahuje aktivně pečující mléčné proteiny. Navrací pleti mladistvou pružnost a svěžest. Obsahuje také zklidňující D-panthenol.

Pokud nemůžete nebo nechcete z nějakého důvodu používat mechanický (= hrubý) peeling, tak omrkněte tento enzymatický. Funguje to v podstatě spíše jako maska - nanesete na obličej, necháte pár minut (v návodu je 5 - 10) působit a poté jednoduše opláchnete. Peeling mezitím vyčistí vaši pleť i bez drhnutí. Je také ve stejné bílé tubě a liší se od toho klasického jen popiskem. Má krémovo-gelovou texturu, která se snadno rozetře. Na pleti nedělá žádnou neplechu - neštípe, nepálí, nijak ji nedráždí. Postupně během té doby působení zasychá a jeho část se i vstřebává, takže je pleť i krásně vyživená. Hlavně je ale po opláchnutí dokonale vyčištěná, jemná a hebká. Je to vážně radost pohledět a pleti se dotýkat. Tohle mě baví! 




Mycí gel

Oficiální popis: Mléčný gel na mytí obličeje inspirovaný péčí K-beauty. Vhodný také pro osoby používající kontaktní čočky a umělé řasy. Jemně myje pokožku a odstraňuje nečistoty. Zaručuje jemné odlíčení. Změkčuje, zabraňuje přesušení pokožky. Obsahuje mléčné proteiny, které vyhlazují epidermis. Účinně osvěžuje a zaručuje pocit čisté a ošetřené pleti. Obsahuje také extrakty bambuckého másla, olivového oleje a hydratační kyselinu hyaluronovou. 

A tohle není o moc menší pecka. Tady oceňuji zejména i balení. Bílá lahvička s praktickou pumpičkou. Jestli něco ve sprše ocením, tak právě tohle. Většinou používám tři pumpnutí na celý obličej i krk. Má gelovou konzistenci, mléčnou barvu. Opět stejná vůně této řady, nijak silná, aby obtěžovala. Dá se používat nasucho a odstranit pouze tampónkem nebo namokro a opláchnout vodou. Já upřednostňuji použití namokro a pouze na dočištění pleti. Tak mi to vyhovuje nejvíc. Po opláchnutí je pleť opravdu důkladně vyčištěná, jemná, hebká a svěží. Gel neštípe, nepálí a to ani v očním okolí. Zkoušela jsem jím párkrát odstranit make-up i na očích a zvládl to celkem solidně. Trochu řasenky na řasách zůstalo, ale ostatní stáhl úspěšně. Pleť po použití nepne ani není vysušená. Naprosto skvělé a za mě jeden z nejlepších čistících gelů, jaký jsem v poslední době měla. 





Mléčná koupel

Oficiální popis: Mléčná koupel bez sulfátů a zásaditého mýdla. Jemná pro pokožku. Parfémováno svěží pudrovou vůní, která zaručuje voňavou koupel. Dokonale jemně myje. Nevysušuje. Má přirozené pH pro pokožku. Tvoří příjemnou měkkou pěnu. Zaručuje pocit čisté a voňavé pokožky. Obsahuje mléčné proteiny, které vyhlazují svrchní vrstvu epidermis. 

Už je mi to až trapné, ale budu zase chválit. Tady snad ze všeho nejvíc. Úplně mě totiž odzbrojil hlavně tento produkt. Jmenuje se to mléčná koupel, což i odpovídá, protože má mléčnou barvu a mléčnou vůni, ale použít se dá určitě i klasický název - pěna do koupele.  Je ve velké (500 ml) umělohmotné lahvi, ze které se díky tekutější konzistenci bez potíží lije. Podle návodu se mají použít 3 - 4 uzávěry, což by asi i šlo, i když podle mě stačí i méně. Ihned po kontaktu s tekoucí vodou začíná tvořit pěnu. Spoustu pěny, která navíc i hodně dlouho vydrží. Taky úžasně provoní. Zase ta stejná mléčná (podle popisu pudrová) vůně. Tentokrát intenzivní, je cítit po celé koupelně a po umytí ji cítíte i z těla. Navíc je pokožka fakt krásně jemná a heboučká, že mazat se je vážně hřích! I když úplně hydratovaná ani vyživená není, stačí to. Minimálně pro ten den. Já jsem jednoduše nadšená. Zkoušela jsem ji i v létě se studenou vodou, i tehdy pěna vydržela hodně dlouho a vana byla příjemná. Balení je velké, takže vydrží dlouho. Pecka.   






Parafínový peeling na ruce a maska Oliva a Kozí mléko

Oficiální popis: Peeling: Rychle a účinně vyhlazuje ruce. Rostlinné  oleje a skvalen aktivně změkčuje epidermis. Provitamin B5 zaručuje odpovídající úroveň hydratace. Vitamin E zpružňuje a vyživuje. Zanechává pokožku ošetřenou a dobře upravenou.

Maska: Olivový olej, Vitamin A, Vitamin E a provitamin B5 (D-panthenol). Účinně zpružňuje, změkčuje a promašťuje svrchní vrstvu pokožky. Lehce rozjasňuje přebarvení pokožky. Posiluje nehty, zmenšuje jejich sklon k třepení a lámání.

Peeling je bílé barvy, obsahuje velké množství částeček, které ruce skutečně skvěle vydrhnou. Přesto je základ krémový a příjemný, takže po použití jsou ruce neskonale jemné a hebké a perfektně čisté. Jako bonus nádherně voní! A to oba dva! Kozí mléko stejně jako celá řada, jemně a mléčně. Oliva má také jemnou vůni, moc bych v tom skutečnou olivu nehledala, spíš takovou jemnou dámskou krémovou parfemaci. Po peelingu jsem dávala ještě masku. Je krémová, částečně se vstřebává sama, zbytek se má vmasírovat. Na rukou mi toho zbývalo pořád hodně, takže jsem ruce otírala do ubrousku. Je třeba vydržet s ní na rukou cca 10 minut, takže je fajn si dát chvíli voraz a ničeho se nedotýkat :D Pro mě osobně hrozné peklo! Ale co bych pro krásné ruce neudělala. A že po použití fakt krásné jsou. Jemné, vyživené a to na několik dní. V poslední době bylo Savo mým nejlepším kámošem, takže ty ruce podle toho vypadaly a v kombinaci masky a běžné péče to dobře dopadlo. Takže velké díky a až budu mít možnost, určitě si masky nakoupím do zásoby!


Složení masky a peelingu Kozí mléko:



Složení masky a peelingu Oliva:



Vlevo maska na ruce, vpravo peeling:


Sečteno podtrženo: Rozšíření řady beru jako velmi úspěšný krok. Nejen, že teď Kozí řada obsahuje opravdu zajímavé kousky, které skvěle doplnily základní produkty (tj. pleťové a tělové krémy). Navíc jsou i funkční, pleti i pokožce moc příjemné a to mě baví! Všechno seženete buď na e-shopu tady nebo v obchůdcích Ziaja (např. v Praze v ulici Růžová). Ceny jsou, jak jste u Ziaji zvyklí, celkem lidové. Mléčná koupel je za 119 Kč, Enzymatický a mikro peeling 75 ml za 109 Kč, Mycí gel za 119 Kč / 200 ml, pytlíkové masky na ruce za 29 Kč.

Máte s novinkami zkušenosti? Zaujaly vás? Máte rádi řadu Kozí mléko?

*PR produkty zaslané zastoupením značka Ziaja

16 komentářů:

  1. Já mám Ziaju moc ráda, ale z kozí řady jsem ještě nic nezkoušela, i když vím, že je obecně hodně oblíbená a když objednávám, tak mamce vždy beru právě produkty z téhle řady, protože ji zbožňuje. Nalákala jsi mně na ten čistící gel a enzymatický peeling, ráda bych vyzkoušela:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda, kozí řada je za mě snad nejlepší! :) A mamce taky pravidelně krémy kupuji a je s nimi nadmíru spokojená :)

      Vymazat
  2. Děkuji za skvělé tipy, Škodulko :-)
    Kozí řadu mám moc ráda a ještě raději - díky Tvé recenzi.... vyzkouším další produktíky..... Láká mě enzymatický peeling a maska na ruce.... jak začne chladnější počasí.... mám je jako struhátka.... i když mažu, co se do nich vejde :-) :-) :-)
    Přeji pěkné slunečné odpoledne:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Míšo, jojo na podzim a v zimě umí ruce pěkně potrápit.. :) Ale stačí sem tam maska a pravidelně mazat a hned je líp :)

      Vymazat
  3. Já moc produkty značky Ziaja nekupuji, dvakrát mi nesedí. Nebo spíš mě ničím moc neoslovila.
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda :) Některé výrobky jsou vážně moc fajn! A na druhou stranu má samozřejmě v portfoliu i takové kousky, které mi moc nesedly..

      Vymazat
  4. Z této řady jsem měla jen krém na ruce a byl docela fajn. Z těchto nových výrobků bych ráda vyzkoušela peelingy. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám na Ziaju averzi, díky tomu, že obsahuje levný konzervant Formaldehd, díky kterému jsem si toho s pokožkou zažila :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu.. Já víceméně s ničím potíže neměla, takže mi to nevadí a až tak to neřeším, i když vím, že spousta lidí se díky složení Ziaje vyhýbá.. Mě kdysi akorát pěkně potrápil antiperspirant, ale naštěstí jsem se z toho rychle oklepala :D

      Vymazat
  6. Zaujalo mě snad všechno. Hlavně tedy mycí gel, bez těch se neobejdu, ale i peelingy vypadají super. Z řady jsem měla kdysi krém na ruce a byl super a též pletova maska.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem měla krém i masku a spokojenost a tyhle kousky jen potvrdily, že je ta řada prostě povedená! :)

      Vymazat
  7. Mně zaujal nejvíc mikro peeling a pěna do koupele :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta pěna je fakt top! Hravě strčila do kapsy většinu pěn, které jsem kdy měla :D Teď tu mám jednu z řady GdanSkin, tak jsem zvědavá, jestli bude taky tak super :)

      Vymazat
  8. Z této řady jsem od Ziaji nic ještě neměla. Ale slyším na ní snad největší chválu, ze vše řad :-) budu muset něco zkusit, třeba si mě díky tomu Ziaja obmotá kolem prstu :-D

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že to tak bude :D Zatím jsem nenarazila v této řadě na produkt, který by nestál za to! :) Zkoušela jsem i kupu jiných a tam se vždy něco našlo, ale prostě tady ne :D Navíc ta krásná vůně! ♥

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)