pátek 27. července 2018

Spotřebováno za červen 2018

Krásný den vám přeji!

Tak už je zase nejvyšší čas dát dohromady další Spotřebováno, co říkáte? Čas letí jako splašený, takže takhle s menším zpožděním tu máme ještě spotřebovance za červen a nebude to dlouho trvat a objeví se tu červencoví. Upřímně, momentálně nestíhám vůbec nic, takže se menším zpožděním tady na blogu nevyhnu. Doufám ale, že mi to prominete :) Slibuji, že jak budu moct, budu přispívat.



Tudíž, dostáváme se k červnové spotřebě. Nebylo to tak hrozné, i když nejmenší spotřeba mého života to taky není. Celkem 15 kousků. Z toho dost věcí z dekorativní kosmetiky, kterým už vypršela použitelná lhůta, takže to vlastně vůbec není zlé..


Osvěžující sprchový gel Happy Summer - Dermacol - jak název napovídá, tohle je typicky letní parťák. Má hezký obal, pěknou narůžovělou barvu a ještě k tomu letní sladkou ovocnou vůni. Je to další příjemný kousek z kolekce Aroma Ritual. Víte, že jejich sprcháče můžu a ani tohle není výjimka. Hodnocení: 4/5.

Letní sprchový gel Meruňka a meloun - Dermacol - a ještě jedna nová varianta sprcháče AR. Tahle vůně mne z nových vůní zaujala asi nejméně, ale ani tak není úplně mimo. Je to sladká, typicky ovocná vůně meruněk a melounu. Příjemně osvěží, ale na mě sladká až moc, takže proto se nestala moji srdcovkou. Rozhodně si ale své příznivce najde. Hodnocení: 3,5/5.

Cukrový peeling Cupuacu - Ziaja - miluji jeho vůni, balení, strukturu, účinky! Tenhle výrobek se Ziaje vážně povedl! Po umytí je pokožka krásně čistá, jemná i krásně vyživená, že se nepotřebujete ani mazat. Vydrží dlouho a tak. Prostě skvělé. Hodnocení: 5/5.


Urychlovač růstu vlasů - 3 měsíční kúra - Ryor - příjemná pánská vůně, praktické balení a jednoduchá aplikace. To všechno je super. Ale bohužel účinky žádné, co vám budu povídat. Používala jsem vesměs pravidelně, ovšem žádný výrazný výsledek. Ani nově rostoucí vlásky, zhoustnutí kštice či cokoliv dalšího. Hodnocení: 2/5.

Antiperspirant Go Fresh - Dove - tak jako vážení, voní mi většina antiperspirantů této značky, ale tenhle, to je naprostá pecka! Příjemná nasládlá vůně, kde je ta hruška cítit jen nepatrně. Hlavně mám ráda i skvělé účinky Dove antiperspirantů. Nedráždí podpaží, vůně se ztratí, takže nepřebíjí parfém a funguje, takže za mě super a rozhodně jsem ho neměla naposledy. Jen možná příště zkusím tu verzi bez hliníku, kterou nově mají. Hodnocení: 4,5/5.

Regenerační tělové mléko - Garnier - mléko od Garnier jsem hodně dlouho neměla. Ty jejich lahvičky si pamatuji ještě z mladých let, však tahle červená verze se vyrábí už roky :) Vůně je jemná a taky celkem legendární, na těle nějakou tu chvíli vydrží, ale je nevtíravá. Mléko se hůře roztírá, takže na tom je třeba zapracovat, ale pokud si s tím dáte práci, tak se pak rychle a snadno vstřebává. Zanechává pokožku trošičku mastnější, ale také pěkně vyživenou. Hodnocení: 3,5/5.

Krém na ruce Almond Milk - Essence - poslední krém z vánoční sady. I tenhle, stejně jako dva předchozí, má zvláštní nasládlou vůni, která je příjemná, ba v tomto případě nejpříjemnější a je cítit na nějakou chvíli i z rukou. Krém je hutnější, po důkladném rozetření se vstřebává rychle. Nelepí ani nemastí, na ruce zůstává jen taková ta lehce kluzká ochranná vrstva. Ruce jsou příjemně vyživené, je ideální k použití na noc, ale díky velikosti a krásnému balení je to ideál i do kabelky. Hodnocení 4/5.

Tělové mléko Au Lait - The Scottish Fine Soaps - tahle miniaturka tu čekala také dlouho, ale nedávno jsem měla na tuhle mléčnou vůni náladu. Z počátku je vůně naprosto krásná mléčná, při mazání pořád dobré, ale po namazání se bohužel rozloží na takovou divně nepříjemnou mýdlovou. Mléko se roztírá dobře, vstřebává se během minutky a zanechává pocit hydratované pokožky na pěknou chvíli, to zase jo. Jen škoda té zvláštní vůně. Hodnocení: 3,5/5.


Maska na obličej LE Wood you love me? - Essence - platýnková maska, která vypadá jak králíček. No mé infantilní já nemohlo odolat :D Maska byla hodně nacucaná gelovým sérem. Na obličej se skvěle přicucla a držela, i když byla nečekaně opět větší. Po sundání jsem zbylé sérum rozetřela a pleť byla spokojená. Krásně hydratovaná zase na dalších pár dní. Nemůžu si stěžovat, výsledek  nebyl vůbec špatný. Hodnocení: 3,5/5.

Honey - All in One - Scinic - o tomhle jsem četla na zahraničních blozích a u Nabi. Už tehdá mě zaujal a pak jsem díky skvělé Lee měla možnost tenhle zázrak vyzkoušet. Na kelímek nekoukejte, je to odlité ze čtvrtlitrové lahve tohoto zázraku. Pokud máte rádi med, tak tohle toner/pleťové mléko/sérum prostě All in One produkt musíte mít. Voní to totiž úplně stejně jako med, díky jeho vysokému obsahu, možná jen o chlup jemněji. Má to tekutější konzistenci, chviličku to mírně lepí, ale velmi rychle se vstřebává a pleti jednoduše svědčí. Nenašla jsem na něho jediné mínus. Je to příjemné, pleť si jeho péči užívala (používala jsem jako sérum pod krém) a za celou dobu používání jsem neměla problém s ničím. Se suchou pletí, s přebytečně mastnou, s pupínky či zanesenými póry, podrážděním.. prostě to asi fakt fungovalo! Navíc ho stačilo pidi množství a mega dlouho vydržel. Odlito jsem měla tak 20 - 30 ml a vydrželo mi to doteď od konce minulého roku při každodenním použití. Pecka. Hodnocení: 5/5.

XSmall čistící tonikum - Douglas - a ještě jedna chválící recenze. Tohle jsem si zamilovala taky a budu si rozhodně pořizovat znovu! Sice jeho vůně není úplně příjemná, spíš to tak divně čpí, trochu po alkoholu, trochu jako umělá hmota či co. Ale dělá to naprosto skvělou věc - brutálně, ale vážně brutálně dobře čistí pleť! Nikdy jsem neměla tampónek tak špinavý a pleť tak čistou, jako právě s tímhle. Kam se na to hrabou všechny micelární a pleťové vody, tohle je fakt čistič číslo 1. Hodnocení: 5/5.

Mandlový pleťový olej - Weleda - pleťové oleje mě baví. Nic totiž neudělá tak krásnou pleť jako právě ony! I když jde o oleje,  které jsou trochu mastnější, tak zanechávají pleť hezkou, jemnou, čistou. Hlavně vyživenou bez ucpaných pórů, pupínků a černých teček. Tenhle mandlový lze však využít nejen jako péči na noc, ale také jako odličovač. Upřímně, oleje v čisté podobě mám radši jako péči než odličovače, pro tuhle úlohu mi přijdou trochu nekomfortní. Sice bez potíží odličoval, ale dělal celkem mlhu a tak nějak mi to k očím prostě nesedělo. Takže radši jako péče. Hodnocení: 5/5.


Trio Iconic - Makeup Revolution - nejlepší bronzující pudr, jaký jsem měla, došel :( Jak můžete vidět, zbylé dva produkty nejsou spotřebované, ale jelikož mám podobnou paletku znovu a ještě jednu do zásoby, tak tohle už nepotřebuji. Já vím, děsně neeko chování, ale snad mi to bude pro jednou odpuštěno. Místa málo, věcí hodně, nemůžu to tu skladovat, obzvlášť když podobnou tvářenku a rozjasňovač tu mám a tohle by mi tu akorát leželo. Každopádně abych se dostala k jádru pudla - to trio je skvělé! Odstíny povedené u všech tří produktů. Jsou krásně pigmentované, bronzer a tvářenka na pleti dobře drží. Rozjasňovač po několika hodinách mizí, ale odstínově k tomu bronzeru i tvářence prostě sedí. Navíc opravdu bytelné a praktické balení, které přežilo několik let u mě doma i na cestách (a to je co říct) a nízká cena (cca 200 Kč). Hodnocení: 4,5/5.

Transparentní minerální pudr True Match - L'oréal - obsah je super, pleť zmatní, na dotek zjemní a krásně zafixuje make-up, který drží na místě. Ale ten obal. Panebože, v životě jsem nenarazila na méně praktičtější a protivnější obal, než má tahle minerální řada :D To dávkování/sítko je k vzteku a kvůli tomu si bohužel tenhle pudr znovu nikdy nekoupím. Navíc celkem rychle zmizel, což za ty peníze není úplně dobré. No.. Hodnocení: 2,5/5.

Báze pod oční stíny - Artdeco - byly časy, kdy jsem báze používala denně, ale upřímně, nesáhla jsem po nich dobře půl roku. Teď nepoužívám ani stíny, natož bázi, takže se ani nedivím, že mi tady tahle oblíbená od Artdeco vyschla. Ale ve své době byla super, krásně zintenzivnila stíny, lépe přilnuly a déle vydržely. Chtělo to tedy jen mini množství, protože ve větším dělala cucky a neplechu, ale když se to s ní nepřehnalo, tak udělala dobrou službu. Balení vypadalo hrozně malé, ale nakonec překonalo očekávání a vydrželo pěkně dlouho.. až z toho báze vyschla :D Hodnocení: 4/5.

Laky na nehty - Sephora - Achjo, už přišel jejich čas. Jako je možné, že jsem je doma měla šest let? Tomu říkám výdrž. Líbil se mi jejich široký štěteček, který natřel nehet jedním tahem. K intenzivní barvě stačily dvě tenké vrstvy. Schnul velmi rychle. Bohužel vydržel na nehtech dva, tři dny maximálně. Zase ale ty odstíny, ty byly naprosto unikát... Jo ale to zas cena taky, 180 Kč za tohohle mrňouse už tenkrát před šesti lety.. No.. :D Hodnocení: 3,5/5.

A je to. Pro tentokrát zase hotovo a za pár dní se sejdeme u spotřeby za červenec! :)

Máte s něčím z toho zkušenosti? Zaujalo vás něco?

16 komentářů:

  1. Za zpoždění se omlouvat nemusíš, těším se na každý nový článěk a stojí za to si na ně počkat:-) Sprcháč Happy Summer byl super, teď používám tu meruňku a meloun a ta kombinace není úplně podle mého gusta, vypotřebuji ho, ale znovu nechci. Na čem ale trpím menší závislostí je ten peeling od Ziaji, ta vůně, ty účinky, budu potřebovat znovu a znovu:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když já jak k tomu teď zasednu jednou za čas, tak mám pocit, že píšu málo a přitom koukám, že článků už vyšlo za červenec dost i přes naprostou nestíhačku :D Prostě blogování je fajn oddych :) Se sprcháči naprosto souhlasím, ta meruňkaxmeloun mě taky nenadchla natolik, abych ji potřebovala znovu :) a Ziaja peeling..? Must have! :)

      Vymazat
  2. Ten peeling od Ziaja miluju! ♥ mohu tě pozvat na svůj blog? probíhá tam

    Velká letní Giveaway♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, podívám se. Ziaja peeling je top, ten se povedl! :)

      Vymazat
  3. Maska od Essence byla fajn, ale hrozně nacucaná, musela jsem ji ždímat :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  4. Klárko, já teda s žádným produktem zkušenost nemám. Moc se mi líbí ta plátýnková maska od Essence, taková fajn sranda :D
    Zaujal mě cukrový peeling od Ziaji, taktéž ani nevím, že tohle mají v nabídce. Měla jsem se Ziajou špatnou zkušenost, co se týče jejich pleťových krémů s kozím mlékem a od té doby, jsem na tuhle značku zanevřela, což je možná škoda...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Peggie, podobné masky jsou fakt taková srandička a zpestření té jinak "nudné" rutiny :D tahle navíc i docela šla, což bylo milé překvapení :) Jinak na Ziaju nezanevři, to by byla škoda..! Taky jsem narazila na produkty, které mi neseděly, ale našla jsem i naprosté pecky (pro mě třeba krém na nohy a právě jejich peelingy) :)

      Vymazat
  5. Myslím že v létě máme všichni spoustu různých činností, takže úplně v klidu :) a Ziaja peeling nejlepšiii :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, že má každý spoustu různých činností a u počítače sedí málokdo :) Cupuacu forever! :D ;)

      Vymazat
  6. Ziaja zrovna tahle řada na ní slyším samou chválu, budu muset si pořídit :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ji omrkni, fakt krááásně voní! :) A minimálně ten peeling stojí za to! ;)

      Vymazat
  7. Ten letný sprchový gél od Dermacolu si musím ísť kúpiť. Vôňa sa mi moc páčila!
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo voní fakt pěkně a k létu se nadmíru hodí! :)

      Vymazat
  8. Dermacol mám hrozně ráda celkově. Ziaja musím vyzkoušet moc mě Vaše recenze zaujala. Já teď nejvíce řeším vlasy! Z sluníčka jsou vysušené a prostě hrůza! Našla jsem super olej který mi hodně pomohl je to L´Oréal Professionnel Mythic Oil Huile Originale. Doporučuji vyzkoušet :-) Je super

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klasika, v létě je to s vlasy těžké :) O oleji jsem už slyšela, je hodně chválený :) Já používám olejíček od Alciny a jen na konečky, víc nemůžu, vlasy se mi hrozně mastí :-/ ale naštěstí vlasy nic víc ani nepotřebují, pak už jen nejlepší šampon Rasul od Urtekram a jsou v top stavu :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)