sobota 21. července 2018

Kosmetický Miš Maš XIV.

Krásný den vám přeji!

U poslední soutěže celkem dost z vás psalo, že máte rádi souhrnné recenze na několik produktů zároveň. Tak vás nemůžu nechat dlouho čekat a přináším další kosmetický mix :) Mám tady produktů, o kterých vám chci dát vědět, hned několik.



Bylinná osvěžující a hydratační voda - Havlíkova přírodní apotéka

Oficiální popis: Přípravek je určen zejména pro dehydratovanou a unavenou pleť z vytápěných či klimatizovaných prostor a elektronického smogu. Lze používat opakovaně po celý den i na make-up. V letních měsících také na celé tělo místo tělových sprejů. Obsahuje Pentavitin, který je schopný hydratace pokožky, posílení její bariérové funkce, zjemnění povrchu kůže včetně vymizení suchých šupinek. Rakytník zamezuje vysoušení pokožky a je vysoce účinný přírodní antioxidant. Je bohatý na fytosteroly, vitaminy, karotenoidy a flavonoidy. Dále obsahuje med, kopřivu, bramboru, směs esenciálních olejů, levanduli a pačuli. Netestováno na zvířatech.



Tohle je asi nejstarší kousek, co tu mám! Tahle osvěžující voda mi tu leží minimálně od loňska a i když je maličká, tak mi nějak trvá ji spotřebovat. Možná je to tím, že podobné osvěžující spreje používám vesměs jenom přes léto. Tak snad to spolu zvládneme letos. Balení je maličké, o to víc mě překvapuje, že ho pořád ještě mám :D Je praktické se střičkou, která má celkem široký rozprach, takže jedním, max. dvěma zmáčknutími aplikujete bez potíží po celé tváři. Což je nanejvýš fajn. Má příjemnou bylinkovou vůni. Já tam nejvíc cítím akcent levandule, takže něco pro mě. Voda vážně umí osvěžit, to bez debat. Při dlouhodobém a častém používání i pleť hydratovat. Make-up nerozmaže, takže můžete v klidu použít i na něho. Ale má jednu vlastnost, která mi vadí v častějším používání - lepí. Na pleti tak nějak sedí, je na dotek cítit a prostě to není ono. Znám i příjemnější osvěžující vody a proto tahle mezi mé favoritky asi patřit nebude. Dodělám a tím u mě nejspíš končí. Najdete ji tady nebo v Havlíkových obchůdcích, cena je 98 Kč za 50 ml.



Březový sprchový peeling - Weleda

Oficiální popis: Podporuje přirozené obnovování pokožky. Vitální kožní buňky jsou chráněné, odumřelé kožní buňky jsou odstraněné. Po použití je pokožka hedvábně jemná a hladká.



Na tohoto zeleňouše jsem se chystala hodně dlouho a tak když jsem ho chytla se slevou, neváhala jsem. Zelená tuba je jednoduchá. Pokud se bojíte stejně jako já, že peeling nepůjde dostat ven kvůli své (většinou) hutnější podstatě, tak bez obav :) Nejde totiž o typický peeling plný zrníček, ale spíš o krémový sprchový gel bílé barvy, ve kterém sem tam nějaká zrnka najdete. Proto je vhodný i ke každodennímu či častému použití místo sprcháče. Na léto ideální. Má navíc osvěžující, přírodní vůni, která se k létu hodí. Zase ale pokud od peelingu čekáte opravdu důkladné vydrhnutí, tak tady se toho nedočkáte. Spíš je to fakt dobré přes léto například po koupání v bazénu, rybníku nebo moři, kdy chcete lehce vydrhnout a dostat ze sebe všechnu sůl/chlór či sinice z rybníka :D Kromě toho že se jím dobře vyčistíte, tak je i krémového ražení a pokožka je po umytí krásně jemná a lehce vyživená. Zase ale časté použití popírá jeho velikost, protože bohužel zmizí dřív než se nadějete. Což je škoda, protože já jsem si ho nyní ve sprše vážně oblíbila. Osvěží na těle i na duchu a to je to, co teď potřebuju. A proto je těch 150 ml prostě málo, já bych ho potřebovala víc! Seženete za cca 200 Kč, k dostání buď na e-shopu tady nebo v DM drogérii.




Keratinové rukavice a ponožky - Bodipure

Oficiální popis: Exkluzivní výrobek na ruce s keratinem pro výživu pokožky a posílení nehtů. Obsahuje 100% rostlinné účinné složky, které pocházejí z obnovitelných zdrojů. Keratinové ponožky hydratují pokožku, zjemňují kůžičku a posilují nehty. Posiluje ochrannou vnější vrstvu pokožky - udržují pokožku zdravou. Odstraňuje nedostatky, nerovnosti pokožky. Antiseptický, protizánětlivý a protiplísňový účinek.



S touhle dvojkou jsem si užila minulý víkend. V balení najdete jedny ponožky a jedny rukavice. Oboje je samostatně zabalené ještě v sáčku a jedná se o igelitové návleky, které jsou naplněné krémem/sérem. Nohy-ruce si na dvacet minut ponoříte do návleků a necháte působit. Poté jednoduše sundáte a zbytek krému vmasírujete. Krém se postupně vstřebal, nebyl extra lepivý ani mastný, takže na rukou ani nohou neobtěžoval. Vůně byla zvláštní, trochu taková jemnější ovocno-žvýkačková, ale poměrně intenzivní. Po sundání byly nožky hydratované až až, ale vydržel ten pocit delší dobu? U nohou ano. Předtím jsem ještě vzala pilník a tvrdší paty pořádně opilovala a výsledek si užívám doteď. Paty jsou rozhodně jemnější. Za to ruce. Jo ty mi dávají. V poslední době jsem s nimi žádné větší potíže neměla, až dosud. Začaly se mi totiž strašně dělat záděrky. Posledních několik dní (jo asi možná to vychází od té doby, co jsem měla na rukou tuhle masku :D) se mi fakt drbou snad u každého nehtu, takže teď mažu ruce olejíčky, krémy a snažím se je dát zase do pořádku. Nemůžu říct, že by to bylo přímo tímhle, ale nic jiného kromě tohoto efektu jsem bohužel nezaznamenala :D Takže jako upřímně já nevím, nohy mám dobré, ale ty ruce mě štvou :( Seženete tady cena je 199 Kč.




Pěna na ruce Tropical - Essence

Oficiální popis: Inovační hydratující pěna na ruce je obohacená o olej z monoi a aloe vera. Lehoučká pěnová textura v blankytně modré barvě není mastná a nabízí intenzivní péči o nehty a pokožku na rukou. Zanechá pleť sametově jemnou a navíc krásně exoticky voní. 



Poslední dnes představený kousek je z jarního updatu značky Essence. Občas tahle značka tu dekorativku proloží i nějakou tou péčí jako třeba v tomto případě. Zase další pěna, vždyť víte, že na tom ujíždím! Tahle má navíc nádherný letní design a roztomilou velikost balení. Má takovou tu tlakovou pumpičku, která změní tekutý obsah na pěnu. Tenhle kousek je dotažený do detailu, má i barvu pěny vytuněnou, je krásně pastelově zelinkavá, což je správně šílené :) Určitě některé z vás bude zajímat i vůně. Asi hádáte správně, že je tropická. Tropické ovoce, nějaké to mango, papája, kokos a tak.. Není to špatný, ale není to ani žádný hit, vůně mi přijde celkem umělá a upravená. Je i celkem intenzivní, takže ji z rukou nějakou chvíli ucítíte. Pěna se roztírá jedna báseň, zase se zpátky mění z pěnové konzistence na lehce vodovou. Vstřebává se bez potíží, ruce zanechává na chvíli kluzké a mastné, ale do pár minut o něm nevíte. Bohužel doslova, možná by to chtělo péče trochu víc, protože nemám nějak pocit, že by vyživoval ruce extra dobře. Už po půl hoďce mám pocit, že by to chtělo namazat znovu a od té doby, co ho používám, mám ruce pořád trochu sušší než bych potřebovala. Takhle na léto na namazání přes den jako jo, ale pokud potřebujete nějakou pořádnou péči o packy, tak mrkněte radši jinde. Seženete ve stojanech Essence, cena je 74,90 Kč.




Tak a to by zase pro jednou stačilo, nemyslíte? Pokračování zase příště :) A dejte mi dolů do komentářů vědět, co z toho jste zkoušeli a jak vás to zaujalo! 

*Pěna na ruce je PR produkt zaslaný zastoupením Essence

14 komentářů:

  1. Tu bylinnou hydratační vodu chci zkusit. Už jen čekám až dopotřebuju spreje, které mám doma otevřené a pak si pro ní nejspíš půjdu a vyzkouším ji :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zaujaly mě ty masky na ruce, ale ta cena je dle mého dost vysoká.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když ony ty masky na ruce celkově nejsou nic levného :-/ Sephora má masku na ruce taky kolem 100 Kč, pokud se nepletu.. No chtělo by to i nějakou levnější variantu například Baleu :D

      Vymazat
  3. Pěnu na ruce jsem si měla v plánu koupit, ale pak jsem si koupila dvě pěny na ruce od Balei a je to taková navoněná sranda, účinek bídný, myslím, že tohle je asi něco podobného.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tohle je asi podobné, bez debat. Chviličku mi přijdou ruce mastné a vyživené, ale fakt jen chvíli, pak úplně sucho :(

      Vymazat
  4. Líbí se mi ta Havlíkova hydratační voda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona je taková ňuňu :) ale to lepkání mi prostě vadí :-/

      Vymazat
  5. Zaujal mě produkt od Havlíkovy Apotéky, už bych něco ráda vyzkoušela. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Apotéka je fajn, mám tam taky asi dalších milion favoritů, ale nějak se k tomu pořád ne a ne dostat :)

      Vymazat
  6. Super článek se zajímavými produkty, Klárko! Ta osvěžující voda od HAvlíka mě zaujala, ale asi by mě štvalo, že lepí. Můj velký favorit je růžový voda od Purity Vision, která příjemně osvěžuje a se vstřebáním není žádný problém. Březový sprchový peeling od Weledy jsem zkoušela a byla jsem s ním spokojená, krásně voněl a mně vydržel celkem dlouho, ale to bylo asi kvůli tomu, že jsem ho nepoužívala často.
    Masku na ruce a na nohy jsem zatím žádnou nezkoušela, každopádně na ty nohy bych si ráda něco koupila, protože je mám teď ve špatném stavu a na léto to není to nejlepší! Mrzí mě, že ti maska na ruce udělala takovou věc, snad se to brzy spraví :)
    Ani nevím, že Essence má pěnu na ruce, nějak jejich sortiment nesleduji. Díky blogerkám vím, co má tahle značka za novinky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Jo to lepení mě taky štve :-/ Vody od Dermacolu to naštěstí nedělají :) a v budoucnu chci zkusit právě i Purity, jsou obecně celkem oblíbené :) Jo to mi povídej, snažím se všemi možnými způsoby dát nohy dohromady, ale pořád je to málo, léto jim dává zabrat :-/

      Vymazat
  7. Odpovědi
    1. Já budu nějakou další brzy potřebovat taky, abych dala ty ruce co nejdříve dohromady :-/ :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)