úterý 28. listopadu 2017

Kašmírové pohlazení od Dove

Ahoj všem, miláčci!

Víte čím se v posledních týdnech rozmazluji..? Kašmírem! Začala jsem s ním u vosku Yankee a pak jsem přešla na kašmír i v péči o tělo. Proto se dnes pobavíme o řadě Cashmere Comfort od Dove, která jako poslední před několika měsíci (možná už to bude rok?) rozšířila řadu tělové péče DermaSpa. 





Krém na ruce pro velmi suchou pokožku

Oficiální popis: Luxusní, zklidňující a účinná receptura se vpíjí do kůže a technologie Cell-Moisturisers se dává do práce: opravuje, zjemňuje a hydratuje hrubá místa na kůži a dopřává vašim rukám tu nejlepší péči.



Jak mám tělové krémy této značky ráda, tak ty na ruce mě dosud neuchvátily, proto jsem i z tohoto krému měla menší obavy.. A bohužel oprávněně. Je to bída. Trochu mě štve už balení. Sice hezká minimalistická tuba, ale díky našlehanějšímu ražení dost nepraktická, protože krém se snad už od půlky hůř vymačkává. Jednoduše nestéká a s tím je vždycky trocha potíží. Ale kdyby to byla jediná chybička, tak to přežiji. Jenže ač krém je lehoučký, snadno ho rozetřete, rychle se vstřebá a nezanechává žádný nepříjemný mastný film, tak má jeden velký nedostatek - nehydratuje. Ba právě naopak, je to jeden z těch krémů, u kterých máte po pár minutách pocit jako by jste si ruce ani nenamazali spíš máte přímo pocit, že vám to pokožku rukou stahuje a vysušuje. To ne. To fakt nemám ráda. Jediné pozitivní na něm shledávám vůni, která je jemná, ale zároveň intenzivní a to tak, že na rukou nějakou tu chvíli vydrží. Víc dobrého k němu bohužel nenacházím. Spotřebovala jsem ho kombinací mazání rukou a nohou, aby byl co nejdříve pryč. Znovu ne, děkuji. Seženete v drogériích, cena kolem 100 Kč za 75 ml.




Tělové máslo 

Oficiální popis: Poskytuje spa zážitek spojený s odbornou dermatologickou péčí. Tělové máslo pečuje o velmi suchou pokožku a zanechává ji kašmírově jemnou. Jedná se nejúčinnější a nejšetrnější péči pro velmi suchou pokožku. Obsahuje Cell-Moisturisers, klíčové hydratační složky vytvořené z přírodních olejů ze semen. Šetrné složení s máslovou texturou zahalí vaši pokožku do zklidňující péče. Pečující složení s hřejivou vůní, obohacené o oleje a másla.



Krém v pixle jsem od Dove z této řady dosud neměla, takže jsem se na něho hodně těšila. Pixla je fajn a u hutnějších krémů ji můžu. To je i tenhle případ. Máslo bych v tom asi vyloženě nehledala, rozhodně je však krém hutnějšího charakteru, obrátíte-li pixlu dnem vzhůru, tak drží. Je to vážně hustota :D Krém má intenzivní vůni, stejnou jako další produkty této řady. V téhle podobě hodně intenzivní, která vydrží po namazání i na těle. Roztírá se dobře, i když to není tak lehké jako u mlék, která se rozetřou skoro sama. Se vstřebatelností je to složitější. Část se ho vstřebá ihned, ale díky mastnějšímu základu zůstává na pokožce lehce mastný film. Není to nic tragického a třeba oleje cítíte rozhodně víc, ale pyžamo se na mě lepí a cítit to prostě je. Zase ale musím pochválit jeho vyživující schopnost, která je moc příjemná. Pokožka je vláčná a jemná, na dlouhou dobu spokojená a vyživená. V moc dobrém stavu a to se mi líbí. Myslím si, že u extra suché pokožky nebo nějaké hodně citlivé asi nepochodí, ale pro normální pokožku ideál a to zejména teď na ty náročnější období při nízkých venkovních teplotách. Navíc ho stačí malé množství, takže poměrně dlouho vydrží. Špatný tedy vůbec není, 300 ml krému seženete za cca 200 Kč.


Tělové mléko na velmi suchou pokožku

Oficiální popis: Pomáhá ozdravit velmi suchou pokožku a zanechává ji kašmírově jemnou. Zahalí pokožku do vyživující a hloubkově regenerační péče. Obsahuje Cell-Moisturisers klíčové hydratační složky vytvořené z přírodních olejů ze semen. Nelepivé a nemastné složení se na pokožce přím rozplyne. Hřejivá vůně obohacená o koncentrovanou olejovou esenci.



Tělová mléka z řady DermaSpa mi přijdou skvělá a ani u "kašmíru" tomu není jinak. Mléka mají jednoduchá balení, jsou v tubě a designově stejná jako ostatní produkty. Trochu mne překvapilo, že konzistence není nijak tekutá a úplně odlehčená jako tomu bylo u jiných mlék z této řady (Uplifted či Goodness). Je to spíš krém než mléko, rozhodně hustější než by asi člověk čekal. Není o moc méně hutný než krém výše. Ale roztírá se bez potíží, vstřebává se obstojně. Pokožku zanechává krásně jemnou, bez mastnoty, ovšem pozor - mírně lepí. Zdá se mi, že v tomhle je méně komfortní než krém výše. Pokožku udrží na dlouhou chvíli vyživenou a hodně provoněnou. Řeknu vám, že používat tyhle tři kousky stejné vůně po sobě už na mě bylo hodně a začala jsem být touto jinak příjemnou vůní celkem přesycena :D Nemůžu ale v žádném případě říci, že by byla špatná jo. To vůbec. Celkově mám však pocit, že téhle variantě mléka něco chybí a oproti ostatním je méně komfortnější. Prostě mi připomíná víc krém než mléko, čekala jsem trochu něco jiného. Navíc poměrně rychle ubývá a vydrží méně než krém výše, což je vzhledem k podobným vlastnostem (a u krému příjemnějším) blbé. Seženete v drogériích, běžná cena kolem 150 Kč (v DM momentálně v akci) za 200 ml.




Ve zkratce tedy asi takhle: krém na ruce v žádném případě, seženete za stejné (ne-li menší peníze) lepší. Tělové mléko tak napůl. Dle mého to není mléko, ale krém a pokud čekáte podobné vlastnosti jako u dalších mlék DermaSpa, tak se mějte na pozoru, tohle je jiné. Jako nejlepší alternativu vidím tělový krém. Ten mě bavil od začátku do konce. Oproti mléku nelepil, dlouho vydržel, na těle byl příjemnější a více vyživil.

A co vy a Cashmere Comfort? Měli jste z této řady něco? Zaujala vás?

*PR produkty zaslané zastoupením značky Dove

10 komentářů:

  1. jé, je, to jsem ti snad posílala ještě já, před rokem :-D Za mě tedy taky tělový krém, ten je boží a ta vůně teď na zimu je úžasná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, už to tak bude.. :D Tohle byla myslím poslední Dove nálož testovaček :) :D

      Vymazat
  2. Škoda toho krému na ruce, ten by se mi zrovna hodil! :)
    Blog Everythin Kate

    OdpovědětVymazat
  3. Super náhoda, zrovna v pondělí jsem o Dove psala :D Mě to mléko vyhovovalo, krásná vůně a sedla mi i konzistence.

    OdpovědětVymazat
  4. S tím krémem na ruce musím souhlasit, na to, kolik stojí, tak je to vážně bída. Ale lákal by mně ten tělový krém, jen kdybych nebyla takový lajdák na mazání:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajejej, no tělové krémy prostě nejsou pro každého :D Za mě jsou mnohem lepší i krémy na ruce Balea za třicet kaček :-/ :D

      Vymazat
  5. Mám ještě ten tělový krém a za mě propadák, protože mi pravděpodobně způsobil alergickou reakci. Ale voní opravdu skvěle, tato řada :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, to je i možné, složením to není žádný přírodní šlágr :-/ :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)