neděle 26. listopadu 2017

Tak tohle znovu ne! | Kosmetičtí neoblíbenci | Podzim 2017

Krásný nedělní den přeji!

Doufám, že si užíváte víkend. Já vám k nedělnímu programu nabízím nové video a navíc v úplně novém formátu. Rozhodla jsem se jednou za čas kromě oblíbenců natočit i neoblíbence. Do kosmetického světa patří propadáky stejně jako milované produkty, tak proč o nich nemluvit? Třeba to někomu usnadní rozhodování, ušetří nějakou tu kačku a nezkazí náladu až doma zjistí, že to není to, co si představoval. 


Nechci rozhodně nic bezdůvodně hanit, takže vám pokaždé i přímo řeknu, co mi na produktech vadí. Někdy je toho víc, jindy jedna věc, která mne však dokázala pořádně vytočit. Je přirozené, že v tom množství kosmetiky, které zkouším, se občas objeví i něco, co za to nestojí. Samozřejmě ale upozorňuji, že to, co nevyhovuje mne, může být pro jiného báječné. Takže to neberte jako pravidlo, spíše jen jako upozornění, nad kterým se zamyslete, pokud o produktu uvažujete :)


Jelikož se tu na většinu z těch produktů dosud neobjevily recenze, tak vám je rovnou i přihodím, ať se na to můžete číhnout.


Dvoufázový odličovač make-upu s pečujícími oleji - Alverde

Chtěla jsem zase jednou vyzkoušet něco z přírodní kosmetiky, tak jsem se rozhodla začít odličovačem. Prodává se dost, ale já hloupá jsem si nenašla žádnou recenzi. Kdybych tak udělala, tak ušetřím 65 Kč. Ony totiž i ty recenze všude po síti nejsou kdovíjak pochvalné. Spousta lidí má potíže s jeho štípáním v očích, což sice není můj případ, ale příjemný v očním okolí rozhodně není a lehce nepříjemný pocit až pnutí v nich cítím i já. To ale není jediné. Ač se obě složky spojují lehce a vypadá to nadějně ještě ve chvíli, kdy si ho nalijete na tampónek, veškeré naděje zmizí, když se snažíte jím make-up odlíčit. Zejména ten oční. Vůbec to totiž nejde! Řasenku spíše rozšmrdlá a ještě jen tehdy, pokud přitlačíte. A i když to pak vypadá odlíčeně, tak ve sprše mám na oku té řasenky ještě nějak moc, takže pak vypadám jak panda. Nene, tohle fakt ne. Radši připlaťte dvacku a kupte si fialový dvoufázový odličovač od Garnier a nebo přihoďte ještě stovku a kupte si velké balení odličovače Yves Rocher, který je bezkonkurenční.. 







Micelární voda Sensitive Vegétal - Yves Rocher

Když už jsem mluvila o YR, tak jeden produkt mne u nich i naštval. Micelární voda je i pro citlivou pleť a jako taková mi nepřijde až tak špatná. Jo, fakt tu ukazuji něco, co není obsahem špatné. Micelární voda má jen lehkou parfemaci, pleť vyčistí velmi obstojně a rychle. Jen tedy na oční make-up není extra příjemná a moc ji do okolí očí necpu. To ostatně nikdy žádnou micelárku, protože víte, že na oči používám jiné odličovače. Faktem je, že lehce chvíli po použití lepí. Ovšem tak nějak přes to všechno je to pořád použitelná micelárka, která sice nenadchne, ale ani neurazí. ALE, co absolutně vůbec není v pořádku je její balení. Jak mám pumpičky ráda a u většiny produktů je oceňuji, tak v tomhle případě ji vyloženě nesnáším! Tahle pumpa totiž micelárku nedávkuje, nýbrž střílí všude po okolí, takže doporučuji používat někde nad umyvadlem či vanou, jinak ji budete mít všude. Pro někoho banální problém, pro mě důvod, proč už po ní znovu nebudu chtít sáhnout, protože na trhu je xy micelárních vod, které fungují přinejmenším stejně, ale nebudou mne každé ráno a večer štvát, když si je budu nanášet na tampónek. Seženete v obchodech Yves Rocher či na jejich e-shopu a běžná cena kolem 200 Kč. 





Blocker Antiperspirant - Ziaja

Kuličkové antiperspiranty moc nemusím, ale v tomhle případě jsem udělala výjimku, protože jsem na něho dostala ty nejlepší doporučení od mé kamarádky. Ta na tuhle kuličku za pár korun nedá dopustit, a tak jsem si říkala, že ji musím taky prubnout. Překonala jsem ten nekomfort v podobě čekání na zaschnutí antiperspirantu v podpaží a pak už jsem si užívala, že se vážně nepotím. Opravdu jakmile kulička zaschla, tak po potu nebylo ani památky. Jenže. Tenhle pocit jsem si užívala jenom pár dní. Po prvním týdnu jsem začala mít pocit, že mě v podpaží nějak nepříjemně štípe. Během druhého týdne používání už se objevila vyrážka, kterou doprovázelo svědění jak blázen a začervenání pokožky. Ihned jsem přestala kuličku používat, začala používat ověřené produkty a do čtrnácti dní nebylo po vyrážce ani známky. Jistě chápete, že jsem ji tedy už nikdy víc nepoužila a ani nepoužiji.. K sehnání na e-shopu Ziaja nebo v obchůdcích Ziaja, cena cca 50 Kč.






Tělový make-up - Dermacol

Tohle je produkt, u kterého si možná někteří řeknou "proč"? Ale zase chápu, že jsou situace, kdy člověk něco podobného ocení. Výjimečné příležitosti si žádají zakrytí některých nedokonalostí jako můžou být například pigmentované skvrny, tetování a další. Rozhodně to ale není věc, kterou byste měli používat nějak častěji. Ač já nějak nemám co zakrývat (kromě věčně zářivě bílých kejt a modřin :D), tak jsem si říkala, že si jedno balení nechám a sama vyzkouším, jak to vypadá a funguje. A ne, pokud si to vyloženě situace nežádá, nepotřebujete to. Nabídka odstínů se sice rozšířila na čtyři, ale to není pořád plošné pokrytí barev. Za druhé, nedosáhnete přirozeného finiše. Pořád je vidět, že jste něčím namazaní a co si budeme povídat, make-up na těle vypadá divně. Jasně, používáme ho na obličej, ale to už si všichni tak nějak zvykli, ovšem na nohách to prostě nevypadá dobře :D Ale pořád beru. Co mi ale u tohoto produktu chybělo je výdrž a zejména otěru-vzdornost. Jako víte co, asi není úplně příjemné si někde na návštěvě sednout nebo se o cokoliv otřít a zanechat tam otisk. Předpokládám, že se tím nebudete mazat pod oblečení, ale obléknout si musíte třeba i sukni nebo kraťasy a to si s tímhle vůbec nedovedu představit, všechno by vám zůstalo na něm. No takže tohle asi není úplně potřeba, si myslím. Seženete v drogériích, cena kolem 170 Kč.





Paletky očních stínů La Palette Rose a La Pallette Gold - L'oréal Paris

Ty už se tu objevily, jak v článcích, tak ve videích, takže o nich nebudu zdlouhavě psát a odkážu vás spíše na recenzi tady. Jen si myslím, že do tohoto videa patří, proto jsou tu znovu. Za mě je to jeden z nejhorších počinů mezi paletkami a bohužel ne za úplně málo peněz. Paletky sice vypadají barevně moc hezky, ale jejich kvalita je neskutečně mizerná. Stíny jsou málo pigmentované, poměrně dost práší, na oku vypadá půlka odstínů podobně, ne-li stejně a jejich výdrž? Dlouho jsem horší nepotkala. Problémy s výdrží nemívám, ale v tomto případě jsem ráda, když jsou stíny intenzivní a neslité půl dne. Stíny z paletky Gold mají možná o chlup lepší výdrž, ale zase práce s nimi je náročnější, protože stíny šmouhují, flekatí a nevím co ještě.. No ne, za 450 Kč seženete i mnohem lepší paletky. Ba co víc i za půlku ceny koupíte kvalitnější stíny. Je mi to líto, ale tohle se L'oréalu vážně nepovedlo.



Paletka rtěnek Color Drama (Lip Contour Palette) - Maybelline

A ještě jeden přešlap, kterým to dnes zakončíme, aby toho špatného nebylo moc najednou :D Paletky čehokoliv jiného, kromě stínů, moc v lásce nemám a nepoužívám. Ale proč jednou za čas neopustit stojaté vody a nezkusit něco nového. Možná jsem si to v tomhle případě měla odpustit. Paletka rtěnek obsahuje primer, tři konturky + rtěnky k tomu a rozjasňovač. Rozjasňovač v paletce na rty nechápu a nepotřebuji. Primer nijak výdrž neprodlužuje a je tam asi jen pro zaplnění paletky. Konturky a rtěnky mají sice hezké odstíny a bylo by fajn, že máte obojí na jednom místě, ALE nechápu smysl mít tam dvakrát ten samý produkt. V tomhle případě má totiž rtěnka i konturka stejnou konzistenci i stejné (mizerné) vlastnosti. Takže se ptám: proč? Konturka co nezabrání rozpíjení a sama se rozjíždí do všech stran, navíc rtěnka, která nic nevydrží, je špatně pigmentovaná a nevypadá ani trochu hezky. To nepotřebujete. Ušetřete peníze a kupte si radši jednu kvalitní rtěnku. Seženete v drogériích, cena kolem 300 Kč.





Konturky:


Rtěnky:



Pro dnešek by tedy ta smršť negativních emocí stačila, jdu to vyrovnat něčím pozitivním, třeba prací :D A brzy si zas dáme oblíbence, abych to zas trochu vyvážila, co říkáte?

Máte s něčím z toho zkušenosti? Co v poslední době zklamalo vás?

*PR produkty zaslané k vyzkoušení: paletka Maybelline, paletky L'oréal, make-up Dermacol

7 komentářů:

  1. Bezva video, ušetřit kačky se hodí vždycky, hlavně teď před Vánoci:-D Zkušenost mám jen s micelárkou YR, jen v jiné variantě a už bych ji taky znovu nekoupila. Paradox je, že jedním z důvodů proč jsem si ji koupila bylo to balení s pumpičkou:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď, mně se ta pumpička z počátku taky líbila! :D Ale ne, pumpička u tekutých věcí prostě nedělá dobrotu :-/

      Vymazat
  2. Ty paletky od L'oreal a vlastně i Maybelline, hrůza! Nechápu, jak to vždycky můžou vypustit do světa :-(

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, hned jak jsem videla miceralku YR, jsem si rikala, cim te tak nastvala...Mám ji doma už dlouho, pomalu dochází a musím říct, že za mě ok. Prostě přiložím tamponek až k té pumpičce a jednou pumpnu. No problem :) Patří k mým oblíbeným, vlastnostmi i cenou a taky mou oblibou v YR :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je dobře, že ti vyhovuje :) Samozřejmě se snažím tomu cákání všude kolem předejít, tzn. přikládám tamponek až k pumpičce, ale za mě nefunguje ani to, vždycky si ta voda cestu najde :D Pro mě prostě problém, vadí mi, že půlku micelárky rozliji po pokoji :)

      Vymazat
  4. Dobrý den, musím říct, že ten Dermacol tělový voděodolný make-up opravdu funguje dobře na zakrytí tetování, jak píšete. A souhlasím i s tím, že to je jediný důvod proč ho mám vůbec doma. Jinak je to totiž takový hutný šílené těžký make-up a nedá se s ním vydržet dlouho. Bohužel si musím kvůli práci občas zakrýt tetování a bohužel u mě hrozí to, že když povýším, budu si muset to tetování nechat takhle úplně odstranit. Nevím vůbec jak se k tomuto požadavku vedení postavit.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)