pátek 21. července 2017

Maska s černým bambusovým uhlím - Diet Esthetic

Krásný den vám přeji!

Čas na další z řady čekajících produktů na svoji chvíli slávy. O čem vám chci už chvíli napsat, je tahle Pleťová maska z černého bambusového uhlí, kterou má na svědomí značka Diet Esthetic. Dlouho jsem nic této značky neměla, a tak když jsem si mohla vybrat na e-shopu Elixi.cz, neváhala jsem a sáhla po téhle novince. 




Oficiální popis: Pleťová maska s aktivním bambusovým uhlím, díky které se vaše pleť jakoby mrknutím oka rozzáří a získá zdravou barvu. Pečlivě vyvážená receptura zklidňuje podrážděnou pleť, zbavuje ji nečistot, redukuje tvorbu černých teček, působí proti jejich opakovanému vzniku, stahuje póry, odstraňuje odumřelé buňky a podporuje tvorbu nových. Produkt je obohacený mimo jiné i o med a extrakty z kůry bílé vrby, které mají stahující, protizánětlivé a zklidňující vlastnosti. Obsažená kyselina salicylová působí jako přirozený peeling a je používána při léčbě akné, protože má schopnost odstraňovat odumřelé buňky, stimuluje tvorbu nových kožních buněk a zanechává čisté a stažené póry.



Uhlí teď frčí ve všem možném, v maskách především, tak jsem byla zvědavá, jak si povede bambusové uhlí. Hned na úvod asi vidíte, že je to opravdu mega balení masky. 200 ml je téměř nekonečných a pokud hledáte masku, u které nebudete muset neustále shánět další balení, tak je to právě tahle. Lahvička je umělohmotná, dávkovací otvor klasika, celkem jednoduše jím vymáčknete masky kolik potřebujete. Jak můžete vidět, tak to má černou barvu, tedy spíš tmavě šedou. Texturou se jedná o takové zvláštní bahýnko, které obsahuje i menší částečky, díky kterým pleť i lehce exfoliujete. Vypadá to ale jako dost nepěkná kejda, co vám budu povídat :D K tomu to má velmi zvláštní parfemaci. Je to cítit jako tlející rostliny, trochu smíchané s nějakým mentolem. Prostě to voní jako bahno :D Není to nic nesnesitelného, ale zas to prostě nevoní po fialkách. Po rozetření maska začíná po chvíli zasychat. První cca tři použití to nebylo zrovna komfortní, protože poměrně dost štípala. To se ale časem usadilo a v současné době pleť samotnou nijak netrápí. Samozřejmě jak schne, tak při pohybu mimickými svaly lehce pne, ale nic strašného. Co ale doporučuji, je používat masku v dostatečné vzdálenosti od očí. Oči totiž masku vycítí "na míle daleko", většinou mne štípou a následně slzí při každém použití a to i mám-li ji dostatečně daleko od nich (jako na fotce). Něco je dráždí, ale jak postupně maska zasychá, tak pálení ustává. Naštěstí zasychá poměrně rychle, deset minutek schne maximálně. Poté stačí vlažná či teplá voda, kterou masku snadno spláchnete. Při té příležitosti ji i hezky vypeelingujete. Zárukou je vám tak opravdu důkladně vyčištěná pleť, která vám za tu očistu poděkuje. Pleť je krásně jemná a z dlouhodobého hlediska maska opravdu s póry a černými tečkami pracuje, protože mi jich rapidně ubylo. Používám ji jednou týdně už cca tři měsíce a zatím se mi zdají výsledky skvělé. Pleť je momentálně v dobré kondici, s menším množstvím černých teček a celkově čistší. Na mastnotě moc neubírá, ale při současných teplotách to snad ani nejde. Potím se a mastím jak čuně :D, takže tohle by mohlo být znatelné až při nižších teplotách. 



Za mě tedy ano, sice aplikace a prvotní chvíle s maskou nebyly a dodnes nejsou úplně komfortní, ale výsledky jsou patrné a za těch pár protivností stojí. Hlavně vážně garantuji, že vám maska vydrží mega dlouho, protože mně po cca třech měsících a pravidelném používání, kdy s ní vážně nijak zvlášť nešetřím, chybí cca pětina obsahu, takže se budeme kámošit asi ještě hodně dlouho :D Masku seženete tady, cena je 399 Kč za 200 ml.

A co vy a černé masky? Máte s nimi zkušenosti? Zkoušel někdo tuhle krasotinu?

*PR produkt zaslaný zastoupením e-shopu Elixi.cz

12 komentářů:

  1. Tak ta vypadá super! Ráda bych ji vyzkoušela :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fajn, je mi vadí ten nepříjemný pocit v očích, kdykoliv ji na obličeji mám :-/ :D

      Vymazat
  2. Ta vypadá hodně dobře, já tuto značku ještě nezkoušela :) A černou masku jsem zatím žádnou nevyzkoušela, takže to musím napravit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je teď potkávám všude, už i v DM jsou dostupné asi čtyři varianty černých masek :D

      Vymazat
  3. rada by som vyskúšala akúkoľvek čiernu masku a táto vyzerá naozaj dobre, hlavne, keď aj funguje :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trochu mi vadí to štípání v očích, ale jinak funguje skvěle, takže ji to i odpustím :)

      Vymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pilaten jsem ještě neměla, ale plánuji.. Když já tu mám takové zásoby masek a tahle k tomu vydrží věčnost.. :D

      Vymazat
  5. Vypadá fajn, já miluju masky, které zasychají, hrozně mě to pak baví :D Teď mi doma sice čeká ještě pár masek na vyzkoušení, ale tahle určitě půjde na seznam :)

    since-2015.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já miluji slupovací :D akorát mám pocit, že jich je k dostání čím dál tím míň :( :D

      Vymazat
  6. Jožin z bažin, myslím že ji nutně potřebuju. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, tak trochu strašidlo s tímhle na obličeji :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)