neděle 7. srpna 2016

Letní sprchování - Yves Rocher, Helvetia Natura

Krásnou neděli vám přeji!

V létě si asi užíváme sprchu všichni, osvěžení je občas potřeba.. a k tomu nějaký vhodný sprcháč a je to naprostý ideál. Takže vám dva kousky představím, ať máte z čeho vybírat.. :)

Začnu typicky letním kouskem, který jsem si neskutečně moc oblíbila. Jde o Sprchový peeling, resp. Sprchový gel s peelingem od značky Yves Rocher. Je to dva měsíce zpět, kdy jsem zamířila do obchůdky Yves Rocher pro balzám na rty a u pokladny jsem se pohledem zarazila právě u tohoto kousku, který byl v akci za nějakých sotva 90 Kč. A tak jsem si řekla, proč ne, vezmu si ho na zkoušku, vůně malin a máty je na léto celkem lákavá..



Oficiální popis: Silné aromatické nóty máty peprné ve spojení s ovocnou vůní maliny vytvářejí neodolatelný a jiskrný koktejl, elán a vitalitu. Užijte si svěžest letních dní v každém doteku. Obsahuje 100% ovocná zrnka (pudr z meruňkových jader a jadérka kiwi), esenciální olej z máty peprné (ve vůni) a výtažek z maliny. Obal je vyroben tak, aby co nejméně zatížil životní prostředí v průběhu celého životního cyklu. Gel je bez minerálních olejů a parabenů. PH neutrální.



Gel je v růžové plastové tubě. Víčko má klasicky odklápěcí. Díky tomu, že celou dobu gel stojí na víčku, stéká a není potřeba nějak složitě sklepávat, spotřebujete ho až skoro do poslední kapky. Po otevření na mě vybafla nádherná vůně malin, která je jen lehce v pozadí šmrncnutá mátou. Je vážně strašně příjemná, na léto ideálně osvěžující. Ještě víc fajn je, že ta vůně zůstává i celkem dlouhou chvíli po umytí a to v intenzivní formě. Takže pokud se poté nemažete krémy, tak budete ještě dlouho po umytí vonět po malinách. A to je super, ne? :) Gelová konzistence asi nikoho úplně nepřekvapí, gel je trochu hustší, že samovolně nestéká, takže se s ním pracuje perfektně. Peelingová zrnka sice obsahuje, ale není jich tam mnoho. Klasický peeling na vydrhnutí vám to určitě nenahradí, ovšem jen tak na lehké osvěžení a trochu oškrábání například opalovacího krému z vašeho těla nebo zbavení se chlóru z bazénu, je to ideální kousek. Zrnka neškrábou, ale lehce pokožku "polechtají", takže se dá bez problémů používat každý den. Gel nevysušuje, na druhou stranu ani nijak výrazně nehydratuje, v tomhle ohledu je to spíše průměr. A na závěr aspoň jedno menší mínus a tím je rychlý úbytek. Používám ho vážně sotva tři týdny a už se pomalu, ale jistě blížím na jeho dno, což je hrozná škoda, protože tenhle kousek bych si nechala líbit celé léto!

Nezbývá mi tedy nic jiného, než příští týden naběhnout do obchůdku YR a doplnit zásobu, poněvadž tenhle kousek prostě musím znovu mít. Seženete ho buď zde nebo v obchůdcích YR, cena je 99 Kč, ale jsem si jistá, že jsem ho kupovala o něco levněji v nějaké akci.


Druhým kouskem se opět podíváme na přírodní a bio kosmetiku. Měla jsem možnost vyzkoušet svoje první Sprchové mýdlo s bílým mýdlem od značky Helvetia Natura. Pokud jako já nevíte, co se pod kouzelným názvem sprchového mýdla skrývá, na řádkách níže vám to přiblížím. Teď jenom řeknu něco málo ke značce - pochází ze Švýcarska, nepoužívá palmový olej a deriváty z něho vyrobené, veškeré výrobky jsou 100% přírodní, certifikované a ručně vyráběné.



Oficiální popis: Cedr je antiseptický, tonizuje lymfatický systém. Hojí otevřené rány, ale i ekzémy a akné. Ideální v péči o mastnou pleť a vlasy. Cedrový olej dodává neochvějnou sílu v dobách krize. Tradiční bílé mýdlo, které sprchové mýdlo obsahuje, je švýcarského původu.

Abych byla úplně upřimná, o značce ani o produktu, jsem nikdy před testováním neslyšela. Určitě tahle značka patří v našich končinách mezi neprobádané. Proto jsem si říkala, že do toho půjdu a zkusím zase něco nového. A jelikož bio kosmetika mě v poslední době láká stále více, nerozmýšlela jsem se dlouho. Ze všech možných vůní jsem si nakonec zvolila Cedrové dřevo. Já podobné vůně vyhledávám, takže pro mě to nebylo nic zvláštního, ale myslím si, že to rozhodně není vůně, která by sedla všem. Pokud nemáte v oblibě těžké dřevité vůně (trošku mi to připomíná i jantar/smůlu ze stromů), tak si tenhle kousek raději neberte. A nebo prostě nanejhůř zatnete zuby a vůni při umytí překousnete. Ihned po opláchnutí vůně zmizí a vy o ní už nevíte, takže by vás netrápila dlouho.. Trochu škoda, já bych tu vůni brala déle než těch pár minut při mytí. Teď vám ale řeknu hlavně to, co se skrývá pod názvem sprchové mýdlo. Nevím, co si představíte vy, ale já si představovala bílý, hustší gel, který bude "jemnější" a krémovější než obyčejný sprcháč. Že bude výživnější a pro pokožku více pečující. Ovšem v tomhle ohledu bohužel přišlo obrovské zklamání. Jedná se o čirý tekutější gel, který není ničím odlišný od spousty dalších. Ano, je přírodní, to je určitě plus, ale jinak na něm nevidím vůbec nic zvláštního oproti jiným sprcháčům. Takže mi název sprchové mýdlo trochu nedává smysl.. Kdyby byl aspoň nějak výrazněji prospěšnější mé pokožce. Například kdyby hydratoval, vyživoval nebo zanechal pokožku jen takovou "lepší", tak bych byla spokojená, ale já s ním prostě nepoznala vůbec žádný rozdíl. Spíš jsem měla po umytí pocit, že se nesmím zapomenout namazat, víc než kdy jindy.




Za mě tedy bohužel tohle není nic, co bych si nutně musela kupovat znovu. Kromě hezké, neobvyklé vůně mne nezaujal. Navíc nestojí zrovna pár korun, takže za ty peníze omrknu raději něco jiného z bio nabídky.. Najdete ho tady, cena je 123 Kč za 250 ml.

Ingredience: Aqua, Savon Blanc (Helianthus Anuus Seed Oil + Potassium Hydroxide, Glycerin), Coco-Betaine, Potassium Cocoate, Sodium Bicarbonate, Parfum (Organic Essential Oil: Citrus Sinensis + Cedrus Atlantica), Potassium Sorbate, D Limonene.


A co vy a tyto kousky? Máte s nimi zkušenosti? Co říkáte na sprchové gely/peelingy Yves Rocher?

*Helvetia Natura mi byla zaslána e-shopem Milujubio.cz

15 komentářů:

  1. Ahoj,
    já ty peelingy mám ráda, i když nejsou moc hrubé. Teď jsem ale načala peeling Luxe z Lidlu a to je takový smrad, který bohužel na pokožce fakt drží do dalšího umytí. Musela jsem se jít asi po hodině znovu osprchovat, protože jsem to nevydržela. A peeling šel po jednom použití z domu.
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo jsou super, taky mě ten peeling moc bavil, plánuji ho pořídit znovu a vzít ho rovnou i v té druhé variantě, jestli bude :) O peelingu z Lidlu slyším prvně, musím to očíhnout, i když jestli je ta vůně děsná, tak si to možná nechám ujít :D

      Vymazat
  2. Sprcháč Yves Rocher mám také a ještě pár kousků k doplnění řady, ale zatím čekají ve frontě :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já to jdu dneska očíhnout, co všechno ještě mají, ale minimálně ty sprcháče jdou se mnou domů.. :)

      Vymazat
  3. Hodně se mi líbí sprcháč od yves rocher, jejich výrobky mám hodně ráda :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako já je mám čím dál tím radši, takže tam budu muset zase zaběhnout.. :)

      Vymazat
  4. Asi jsem se zamilovala do sprcháče YR :-) :)

    OdpovědětVymazat
  5. Od HN jsem myslím nějaký sprcháč měla, snad olivu, moc hezky voněl, ale taky jsem si na zadek nesedla. YR a ty jejich vůně, to je pecka, miluju je... ale mám teď takové zásoby, že možná něco koupím až příští léto :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeeej, kup tenhle sprchový peeling do zásoby, povinně, je božíííí! :D

      Vymazat
  6. Mě překvapuje pár věcí. A to, že pokud je něco přírodní, vyrobené z přírodních látek, tak za A.ty produkty nebudou barevné, protože neobsahují barvivo, za B. nebudou vonět po umytí, protože se používají éterické oleje a za C. 123 Kč za 250 ml?? :-D Vždyť je to neskutečně levné na přírodní kosmetiku :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však pokud se dobře dívám, tak Helvetia sprchové mýdlo je bezbarvé (doloženo i na fotce) a jak píši, tak po umytí nevoní.. s cenou nevím, to si hodnotit netroufnu.. ;)

      Vymazat
  7. Dokud jsme doma neměli klimatizaci ze Vzdušínu, tak jsem se sprchovala třeba i tři krát denně vlažnou sprchou, abych se trochu ochladila. Nesnáším, když jsem v létě zpocená. Od té doby, co ale máme klimatizaci, tak si zalezu domů a tam je mi fajn :-) .

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)