neděle 29. září 2024

DeKoMix: Makeup Revolution, Catrice, Essence, NAM, Gabriella Salvete

Krásnou neděli!

Vítám vás u nového článku, který bude pro dnešek plný recenzí dekorativní kosmetiky. Opět tu mám kupu dekorativky, která se mi doma v posledních měsících nahromadila, ale dosud jsem neměla příležitost vám ji ukázat, takže jsem se rozhodla vám ji představit alespoň takto hromadně. Je tu něco od Essence, Catrice, Gabriella Salvete, Makeup Revolution, BarryM či Sephora nebo třeba pro mne dosud neznámá značka NAM.. Prostě zase toho bude dost :) 


Čím začít? Tak třeba tady tvářenkami, které se staly velmi rychle mými oblíbenci. Jedná se o Mousse Blush od Makeup Revolution, které jsem si zamilovala. Prvně jsem si koupila Rose Pink a hned jsem věděla, že nezůstane jen u jedné, takže už mám doma druhý odstín - Juicy Fuchsia. Jedná se o pěnové tvářenky, potažmo jsou to trochu odlehčené - našlehané krémovky. Typ tvářenek, co jsem donedávna úplně neměla v plánu používat a jejich sbírku rozšiřovat, ale.. :D Děje se tak a krémové, pěnové a tekuté tvářenky jsou teď mými nej. Zpátky ale k těmto dvěma.

Jak už jsem psala výše, tvářenky mají příjemně vyšlehanou konzistenci. Štětcem do nich stačí opravdu jen zlehka ťupnout, protože jsou poměrně dost pigmentované. Rose pink na mé pleti vypadá velice přirozeně a je možné, že ji pořádně na fotce níže ani na tváři nezaznamenáte, takže tam se toho tolik nebojím, ale u odstínu Juicy Fuchsia už je to jiná a té se svým způsobem i docela bojím :D Z čeho ale strach nemám, je jejich dlouhodobá výdrž, protože i přes krémovou texturu a mojí mastnou pleť (v létě extrémně mastnou), tvářenky skvěle drží po celý den. Bez potíží je mohu kombinovat i s pudrovými produkty, takže za mě moc fajn. Mám je ráda a sahám po nich nyní velice často. Dají se koupit napříč internetem, já je kupovala v akcích, kdy vyšla jedna na cca 100 Kč, takže absolutně není o čem :)









Další lásky, které vám musím ukázat a za sebe doporučit, jsou laky na nehty od Gabrielly Salvete z limitované kolekce Denim Story. Laky GS já miluji obecně a mám jich doma už desítky, ale když jsem uviděla odstíny této limitky, věděla jsem, že neodolám. Už jsem měla naplánovanou cestu do drogérie, když mi napsala Kačenka, že je doma má a jelikož je nevyužije, byla tak hodná a já mám díky ní doma všechny :D A jsem za to moc ráda, protože jsou to opravdu krásné barvičky. Na první pohled mě dostala ta pastelová modrá, ale potom jsem si všimla i těch krásných jemných fialkových a tělových, které mimochodem Gabča fakt umí a má jich naprosto bezkonkurenční výběr :) Kolekce je doplněná i o třpytky, které já používám zřídka, ale musím jim nechat, že barevně skvěle doladí celou kolekci. To se jim zase tak strašně moc povedlo! Nenosím už teď pár týdnů jiné a celkově v podstatě střídám jenom dvě značky laků - Gábinu a Essie, přičemž laky od GS jsou asi lepší, zejména co se týče výdrže. Za sebe rozhodně doporučuji omrknout jejich nabídku, ať už tuto limitku nebo běžný sortiment ve stojanech. Laky stojí kolem 80 Kč, ale často je seženete i ve slevách, zejména na e-shopech.






Tak ať to zase trochu mixneme a já jenom nechválím, tak tady jedna mini paletka očních stínů, která stojí dost za prdlačky :D Je to paletka Trust Your Intuition od Essence a upřímně ani nevím, zda je stále k dostání. Vlastně ani nevím, kdy a kde k dostání byla, ale předpokládám, že možná Rossmann nebo Teta? To by mi možná prozradila Martinka, která mi ji darovala, které se tímto omlouvám, ale ta paletka je.. na nic. Vzhledově je to moc povedené. Barevně by byla také vcelku ok, protože zelenou já na očích můžu a v kombinaci s hnědými a s matným základem se z toho dá vytvořit jak denní rychlovka, tak výraznější večerní look. Dokonce ještě při swatcích mi přišlo všechno dobré, i když matné byly sušší a méně pigmentované už tehdy. Jenže při aplikaci na oko je to problém úplně všech barev, docela práší a strašně špatně se nanáší, potřebujete hodně vrstev, aby byly vůbec jakž takž vidět a na mastnějším (a vrásčitém) víčku i dost mizerně drží. Po chvíli se začnou ztrácet a do záhybu slévat. Je to bída, dost blbě se mi s ní pracuje, takže po ní sahám opravdu minimálně.. Znám mnohem lepší paletky, takže tuto za mě klidně vynechte..











Když už jsme u očních stínů, tak tady je ještě několik dalších kousků. Oční stíny Colorful Special Effects Sephora Collection s dokonalým multichrome efektem jsem zahlédla na Instagramu a hned bylo jasné, že je MUSÍM mít. Původně jsem chtěla zelené, ale ty již bohužel nebyly skladem, tak jsem nakonec vzala alespoň tyto modré 03 Cosmic Blue (teď už nejsou dle všeho ani ty). A dobře jsem udělala, protože jsou fakt perfektní! To je tak nádherný efekt, že se nemůžu vynadívat. Konzistence je krémová, možná až maličko našlehanější, ale krásně pigmentované a na oko se vcelku dobře nanáší. Je třeba je ihned po aplikaci trochu poladit a dotáhnout to štětcem nebo prstem, aby nebyly vidět přechody a musíte rychle, protože kvapem zasychají, ale dá se to bez potíží zpracovat, aby byl efekt pěkný. Já je často používám už jen jako třešničku na dortu nějakého jednoduchého a obyčejného líčení, protože tohle ho stoprocentně pozvedne. Je to nádherný a ten efekt na fotky docela těžko zachytitelný. Velmi dobře drží, jak zaschnou, tak nešly ani z ruky.. Nedávám je jenom do záhybu, protože tam díky mastnějšímu víčku mají ke konci dne tendence trochu zalézat.. Každopádně nelituji ani koruny, co jsem do nich dala. Mrkněte tady  jestli třeba nebudete mít štěstí a neseženete je ještě někde v okolní prodejně Sephora, protože stále je to na webu ukazuje jako dostupné na prodejnách..
 









A modré metalické oční stíny ještě jednou. Tentokrát krémové Euphoric od BarryM. Jsou také modré, ale je to jiná textura, jiný efekt a hlavně jiné vlastnosti. Euphoric stíny jsou pěnové až takové trochu gelové, nemusí tedy zasychat, ale zase je těžší je rozetřít. Nejraději aplikuji prsty a poté dotahuji štětcem. ALE stíny se nesmí dávat ve větší vrstvě, protože dělají hrudky, což je ale problém, protože v jedné vrstvě zase nepobraly moc intenzity a nejsou skoro vidět.. No takže logicky přitlačíte a pak to zase prd drží a dělá ty hrudky a tak.. Celkově žádná sláva, slévá se to a jakmile máte trochu vrásčitější víčka (jako já) nebo nedej bože mastnější (jako já), tak prostě nebudou dobře sedět :( Vždycky výsledek vypadá takový umatlaný a nehezký.. Možná tak jedině jako oční linky se dají využít a nevypadá to zle, ale práce s tím stále jako na kostele.. Tyhle se tedy mými favority nestaly. K sehnání jsou na internetu v několika barevných variacích a cena je kolem 100 - 150 Kč. 








Zlepšíme si trochu karmu tady leskem, který se zařadil mezi mé kabelkové kámoše, protože se jedná o velmi příjemný a univerzální kousek. Lesky na rty Oh My Gloss! nejsou v regálech Rimmel nic nového a seženete je ve spoustě barevných variacích - se třpytkami i bez. Já tu mám odstín 130 Purrr.. Glossy Cat, který obsahuje jen úplně nenápadný stříbrný shimmer. Ten tam není vůbec špatný, protože zajistí velmi jemné a nenápadné rozjasnění a optické zvětšení rtů, ale zase to není žádný rušivý element. Tělový odstín pak zajišťuje velkou univerzálnost lesku. Celkově je na rtech i příjemný, nedělá žádnou silnou a lepivou vrstvu, rty hydratuje a na lesk drží tak akorát, takže já mu nemám co vytknout. Parťák to je a v létě se mnou vážně dost putoval.. Pokud sháníte nějaký nenápadný tělový lesk, tak tímto rozhodně nic nezkazíte :)









Předposledním dnešním kouskem je potom Pro Bake Loose Powder značky NAM. Tu jsem dosud neznala, ale po průzkumu jsem zjistila, že se jedná o sestřičku polské značky Wibo. Fixační pudr jsem používala několik posledních měsíců včetně léta a musím říct, že to byl fajn společník a celkem obstál. Co chválím je určitě balení, které je perfektně promyšlené, protože díky síťce si nevysypete zbytečně moc pudru a v podstatě skrze ní štětec jen zlehka máčíte. Samotný efekt dobré - pleť je krásně zmatněná, zanechává ji i jemnou na dotek, což oceňuji, protože takový ten "fluffy" pocit miluju. Pleť je pak na pohled svěží a pokud jej dáte na make-up či BB, tak ho celkem dobře na nějaký čas zafixuje. V letních vedrech nebylo zmatnění rozhodně na celý den, ale takový zázrak nedokáže na mé mastné pleti nic, takže nejsem nijak zklamaná. Většinou aspoň ten půl den zvládal v pohodě a pak stačilo jen přepudrovat.. Žádnou masku ani bílou omítku nedělal, takže v tom nebyl problém. Za mě dobré a klidně ho doma přivítám znovu. Já jej měla z Pinkpanda.cz a stojí kolem 100 Kč.








A na úplný závěr tu mám ještě tento kousek od Catrice. Je to rozjasňovač Space Glam, který byl nedávno již ve výprodejovém sortimentu, ale ještě vám ho sem narvu :) Takhle, když ho neseženete, asi o nic moc nepřijdete.. Co se týče toho odstínu a především toho holo efektu, který tento rozjasňovač hází, tak je to krása. Pokud jste straky jako jsem já, tak to bude vašemu očku lahodit. Moc takových měňavých rozjasňovačů zase není.. Ale pár věcí mě na něm štve a proto se mezi lásky nezařadil. Za prvé má takovou prapodivnou texturu. Takovou máslovou.. Není to ani pudrové ani krémové, a tak nějak mám pocit, že se to dost blbě nanáší a nedělá to hezkou a souvislou vrstvu. Spíš jen takovou šmouhu, především třpytky a blbě se to zapracovává a spojuje s dalšími produkty do pěkného celku. Vždy mi to přijde jako pěst na oko. No a  za druhé ta výdrž není kdovíjaká, obzvlášť v těch letních vedrech se to tak nějak přesouvalo kam nemělo a mizelo to.. Na tváři pak zbývaly jen větší třpytky, které nevypadaly hezky na začátku ani na konci dne. Občas po něm sáhnu, protože barevně je to v mé sbírce unikát, ale mám mnohem lepší kousky.. Stojí kolem 120 Kč a na e-shopech je ještě k vidění, kdyby náhodou :)








Tak a to je pro dnešek už opravdu vše.. Myslím si, že to byla celkem slušná a vyčerpávající nálož, co? 

Dejte mi určitě vědět, zda vás něco z toho zaujalo nebo jestli z toho něco sami vlastníte a jaký na to máte názor :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)