neděle 19. března 2023

(Ne)Oblíbenci | Únor 2023

Ahoj drahoušové!

Další měsíc za námi, takže ideální čas shrnout si oblíbence/favority za únor. Na jednu stranu byly ty chladné, ponuré dny neskutečně dlouhé.. a na druhou únor tak utekl, že vůbec nechápu, kam se poděl. Každopádně (Ne)Oblíbence jsem i tentokrát objevila, takže jdeme na to!




Kosmetickou pětku mých favoritů otevírám jediným pečujícím kouskem a to dalším skvělým objevem z řad peelingů! Na ty já mám poslední měsíce štěstí. Po Stani's Chef boduje také Organic Shop. Aktuálně používám voňavou Raspberry & Sugar, ale čeká tu na mne také Christmas Cookie a určitě pořídím časem i další, protože jsou to dokonalé peelingy, které zajistí důkladné vydrhnutí pokožky, krásnou vůni, v okamžiku se po kontaktu s vodou rozpustí a výsledek? Krásně čistá a jemná pokožka. A teď už k dekorativce, která dnešní pětce vévodí. Prve dvě řasenky. Růžová Fix It od Essence je parádní průhledná řasenka na obočí, která rozčeše, uhladí a snadno a rychle zafixuje na celý den a to aniž by slepovala do trsů a žmolků. Je super a až dojde, určitě koupím další balení. Druhá řasenka pak dělá krásně dlouhé a pročesané řasy a je to kousek od Gosh - Catchy Eyes verze Drama. Díky umělému kartáčku se mi daří řasy hezky pročísnout a oddělit a díky obloukovému zatočení také natočit, takže výsledek stojí za to. Navíc takhle dobře funguje od prvního použití, takže ji využívám na 110%. A teď dva staronové objevy. Jedním z nejstarších svatých grálů je Fixační pudr Dermacol. Už je tomu přes deset let, co jsem ho potkala poprvé, od té doby jsem měla několik balení, ale v posledních několika letech jsem ho upozadila a dala přednost jiným, takže tohle shledání si teď zase nadmíru užívám. Za mě je to prostě nejlepší fixační pudr na trhu. Krásně zafixuje make-up, vyhladí pleť a dodá ji na jemnosti, zmatní a je to prostě ta zlatá tečka na závěr celého líčení. Miluju ho! Posledním do pětky je pak Perfect Cover BB Cream od Missha. Jeden z nejslavnějších korejských BB krémů, který také nikdy nezklame. Stokrát lepší než ty naše drogérková BBčka. Tohle je dokonalá souhra a kombinace péče s make-upem. Střední až vyšší krytí, ale zároveň dostatek péče včetně SPF 42. Zase jsem se zamilovala a určitě chci objednat zase nějaké další korejská BB, protože jednoduše stojí za to!



I jeden outsider se našel. Tentokrát tuto kategorii na plné čáře vyhrává Volumizing Extreme Lip Booster od Catrice. Je to takový divný lesk, který má nakyslou chuť po yuzu a limetce. Má vrnit, brnit, chladit, pálit a nevím co ještě, ale chladí tak minutu a pak už o něm nevíte. Obsahuje drobné třpytky, které nejspíše můžou za to, že po krátké chvíli mám rty vysušené. A jako třešnička na dortu bylo, že mi zůstal aplikátor v tubě :D Tohle je šílené, takže za mě ne a radím dobře: radši tu stovku ušetřete.. 




Co se týče knížek, tak tentokrát nula tipů.. Čtení stále vázne, takže v únoru nebylo nic, o čem bych vám ráda referovala. U seriálů bych opět ráda zmínila Lucifera a Black Mirror. Jak jsem byla z Lucifera v minulém videu a měsíci nadšená, tak musím říci, že cca od čtvrté řady to šlo slušně z kopce. Než jsem došla k poslední sérii a závěrečnému dílu, byla to nudaaa. Bohužel. První 3 - 4 řady super, pak už byl jen každý další díl zklamáním. Dokoukali jsme také Black Mirror, které naopak s každým dalším dílem překvapovalo více a více. Nevím proč, ale BM se nám na Netflixu přehrával od konce, což jsme zjistili až později, takže jako poslední jsem viděla první díl Národní hymna a.. Zrovna ten byl tedy takový masakr, že na něj asi jen tak nezapomenu. Kdo viděl, tak asi ví, o čem mluvím, ale na mě tenhle díl měl opravdu největší a nejděsivější dopad. Seriál jako takový doporučuji, naprosto neskutečný seriál k zamyšlení. Do třetice přidávám seroš Rudá růže, který jsme stihli s manželem zkouknout během pár dní, protože má asi jen osm dílů. Opět z prostředí informačních technologií, respektive je zaměřen na nebezpečnou aplikaci Rudá růže a vše se točí okolo ní a dospívajících dětí, které ji používají, poslouchají a nechají se od ní zastrašit. Občas jsem byla zaskočená, jak postavy v seriálu neumí použít ani selský rozum a k zamyšlení je rozhodně otázka, zda k tomu nesměřujeme. No jako matka dítěte, které v prostředí dnešních digi technologií žije a funguje odmalička, doufám, že ne :D Není to nejlepší seriál, co jsem viděla, ale rozhodně patří mezi koukatelné.

A na závěr několik dalších tipů z kategorie stravování, zdraví a zdravého životního stylu. Prvně bych vám ráda doporučila snad nejlepší a nejúčinnější doplněk stravy - magnézium SuperMag Chelát, který mi vloni pomohl s únavou, nedostatkem energie, psychikou, ale také bolestmi nohou a křečemi v nohách. Kdo by byl řekl, že toho tolik zmůže pouhý hořčík, ale chelát je nejúčinnější podoba díky vysoké vstřebatelnosti, takže pokud máte podobné problémy, mrkněte na něho, třeba i u vás bude na vině málo hořčíku. Další láskou a už nedílnou součástí mé ranní i večerní rutiny jsou čaje Detoxito. Každé ráno si dávám ranní detox s pampeliškou, chrpou, senchou, yerbou a dalšími bylinkami. Večer pak šálek s hlohem, jitrocelem, meduňkou.. Pomáhá mi to nejen k odvodnění, čištění a správnému fungování organismu, ale díky tomu všemu dochází i k vysněnému úbytku váhy, takže já je prostě potřebuju! Posledním dnešním tipem je pak něco k mlsání, ale trochu zdravějšímu. Sice se snažím vynechávat cukry, ale občas mne honí mlsná, takže pro tyto případy mám doma v zásobě vždy nějakou "zdravější" tyčinku či sůšu. A nedávno jsem takhle poprvé zkusila proteinovou cookie od Sportness (privátní značka dm drogérie) a od té doby mi nesmí doma chybět! Je vážně výborná! Není úplně dopečená a křupavá, ale měkčí až matlavá alá brownies, má dobré těsto a je v ní i trochu čokolády.. Strašně moc mi to chutná a za 35 Kč je docela velká, takže nasytí a bohatě k sváče postačí. No fakt dobrota a doporučuji vyzkoušet. 




Tak a to bude pro dnešek vše, o co jsem se chtěla podělit. Jelikož máme za sebou půlku března, tak vám mohu slíbit, že i na příště tu pro vás budu mít tipy.. Takže zase za měsíc, ahoooj!

Jací jsou vaši oblíbenci? Máte s něčím ze zmíněného zkušenosti? Na co mrknout na Netflixu příště? Poraďte! :)

4 komentáře:

  1. Mě naopak Lucifer bavil aspoň trochu snad právě od té čtvrté:D Detoxito je super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako s těmi seriály to máme úplně naopak, no comment :D

      Vymazat
  2. S tím leskem na rty se mi stalo to samé, jsem si ho koupila, přinesla domů a další den, že ho vyzkouším a jak to tahám z tuby, tak to nemá ten aplikátor, kterým se to nanáší na rty, jen tu tyčinku, očividně jsem to koupila s už ulomeným aplikátorem, pokud tam vůbec byl:-D Chvíli jsem si říkala, že ho budu zkoušet nanášet uchošťourem, ale nakonec jsem se na to vybodla a vyhodila to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to já ho stihla aspoň párkrát vyzkoušet, díkybohu, koupit to a hned to mít zlomené, to bych byla fakt hodně vytočená :D Měla jsi to zkusit vrátit, myslím, že by to prošlo, minimálně v DM jo :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)