neděle 29. ledna 2023

Tekuté rtěnky Makeup Revolution: Hot or Not?

Ahoj všem!

Jedeme na kosmetické vlně, takové kosmetiky tu čeká, až vám ji představím! Například tyto ultra matné tekuté rtěnky s balzámem Supreme Stay 24h Lip Duo od Makeup Revolution tu mám už pěknou chvíli, ale stále jsem článek o nich oddalovala.. Proč? Protože tentokrát to nebude nadšené tlachání o povedených kouscích, nevyhneme se totiž troše nadávání.. 




Rtěnky Supreme Stay vypadají na první pohled neskutečně luxusně. V průhledné části vidíte tekutou rtěnku, z druhé strany je pod zlatým víčkem schovaný průhledný balzám. Koncept připomíná rtěnky dalších značek jako L'oréal, Maybelline (ta se jmenuje dokonce podobně - SuperStay), ale designově se to povedlo a koncept vlastně není špatný, protože k podobné rtěnce balzám či lesk jednoduše patří..






Co myslím tou "podobnou" rtěnkou, si vysvětlíme na následujících řádcích. Rtěnky seženete v šesti výrazných odstínech, od růžové přes tělovou až po rudou. Každý si najde tu svoji oblíbenou barvu. Nepočítejte však s ničím nenápadným, jde o výrazné barvy včetně tělové. Na první pohled vypadají skvěle. Jsou krásně pigmentované a syté, rychle zasychají, efekt je na pohled matný. Ovšem hned na to následuje pár ALE. Za prvé, lepí. Pokud vám vadí například SuperStay Vinyl Ink od Maybelline, tak tohle je velmi, velmi, velmi podobné, ne-li o něco horší. Za druhé, stahují a trochu vysušují rty. Proto ten balzám je více než na místě, alespoň dodá nutnou dávku hydratace. A za třetí, což je problém největší - špatně drží. Fakt špatně, bohužel. Pokud dáte jenom jednu opravdu tenkou vrstvu, je to relativně v pohodě, ale nemáte stoprocentně sjednocené a vyplněné rty a prosvítají vrásky. Takže dáte druhou vrstvu a.. po pár minutách se vám začne od středu rtů drolit. Můžete to vidět i na některých fotkách, jakou ošklivou krustu to dělá. Doplňovat se to nedá, protože se tím všechno jen zhoršuje. Bohužel za mne takové zklamání, že jediné po čem mám chuť sáhnout, jsou ty bezbarvé balzámy..






Stiletto je krásná rudá. Takové mám výrazné v tekutých rtěnkách nejraději, tedy pokud drží, samozřejmě. Na fotce je chvíli po nanesení vidět, jak se odlupuje od středu rtů. 







Cashmere je pak tělová až velmi mrtvolná, která nebude slušet každému. Jak můžete vidět, mojí světlé pleti to fakt úplně nelahodí. Možná bude vypadat o něco lépe k opálené pleti, ale momentálně s ní vypadám, jak kdybych kousla do omítky :D Také mi přijde, že extrémně zvýrazňuje vrásky.






Odstínově je mým favoritem Thirst, což je tlumenější, tmavší růžová s nádechem až vínové. Přesně odstín pro podzim a zimu, který naopak ke světlé pleti vypadá skvěle a nejvíce vynikne. A zároveň mi přijde, že i o něco lépe na rtech drží. Ale opravdu jen nepatrně lépe..






A pak je tu světlá růžová Struck, která se hodí snad kdykoliv a slušet bude komukoliv, univerzální kousek. Vidím ji v létě skvěle zářící na opálené pleti, ale stejně tak v zimě k bledé. 



Sečteno podtrženo: Bohužel, ač odstíny super a rtěnky krásně pigmentované, tak výsledný efekt je už pár minut po nanesení vážně katastrofa. Tohle se prostě nepovedlo. Na rtech potřebuji flexibilní rtěnku, která se přizpůsobí pohybu rtů a nebude při každém pohybu praskat a odrbávat se jak omítka. Takže doporučuji se těmto rtěnkám vyhnout. Revolution umí i mnohem lepší kousky (například kolekce XOXO Petra je úplně někde jinde!). Pokud na ně chcete mrknout, tak je najdete například na Notino.cz, běžná cena kolem 200 Kč.

Znáte je? Zaujaly vás? Jaké jsou vaše oblíbené matné rtěnky?

*PR produkty zaslané k vyzkoušení značkou Makeup Revolution

6 komentářů:

  1. Moc pěkné odstíny, škoda vlastností :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, vypadalo to nadějně, ale loupající se krusta není nic moc :( :D

      Vymazat
  2. Rúže vyzerajú skvelo a hlavne obaly sú naozaj luxusné :)

    OdpovědětVymazat
  3. Na pohled vypadají vážně nádherně, i odstíny moc hezké, ale přece jen, rtěnky kupujeme hlavně pro ten efekt na rtech, ne pro balení ani odstíny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě, právě.. :( Bohužel to není nic příjemného, když se po pár minutách začne půlka huby loupat :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)