neděle 15. května 2022

(Ne)Oblíbenci | Duben 2022

Krásný den vám přeji!

Vítám vás u nového článku a také videa! Haha, to koukáte, co? Já taky, ale vyšetřila jsem si chvíli na natočení také (Ne)Oblíbenců, takže dnes favorité a propadáky za duben 2022




Jsem ráda, že jsem stihla natočit i video, ale samozřejmě koho to nebaví, ten si může i počíst, jako vždycky jsem pro vás dojmy i sepsala.




Nechybí pár kosmetických tipů. V dubnu se to v naší rodině neslo v duchu rýmičky, chřipečky a kašlíčku, takže spíš než na dekorativní kosmetiku jsem se orientovala na pečující. Co nám doma už mnohokrát pomohlo je univerzální balzám - Skin Repair Balm od CBD Star, který jsem vám nedávno představila i s balzámem na rty (zde). Je fajn mít doma podobný kousek, který zklidňuje, hojí i vyživuje. Nikdy nevíte, kdy se vám bude hodit. Mě ani nenapadlo, že za pár týdnů po něm sáhnu tolikrát! Prvně mi pomohl na pleť, následně na prckovy opruzeniny a používala jsem ho i na odřený nos od rýmy. Vše vždy rychle zklidnil a pomohl zahojit, takže rozhodně mohu doporučit. Stejně tak balzám na rty, který nejen perfektně vyživuje, ale je i neskutečně příjemný na rtech! Rty jsou s ním tak krásně sametově hebké, to je fakt radost. Když už jsem u těch balzámů, tak nám dělaly hodně společnost i ty od Crazy Rumors. Ty mám ráda nejen já, ale i Pantáta, který si s nimi chodí na tajňačku pořád matlat pusu :D Miluju ty jejich božské vůně a příchutě, vyživující schopnosti a přírodní složení. Nově seženete také Biggie Balm, což je maxi balení, 4x větší než to původní. Už se vám jen tak nestane, že by vám došel a navíc mají ve velké variaci i několik nových příchutí, například French toast, to je mňamka. A aby tu nebylo málo pečující kosmetiky na rty, mám tu ještě Plump Me Up z řady Rehab od Revolution, což je sérum na rty, které ráda používám zejména před líčením. Je to něco mezi balzámem a leskem s mentolovým efektem a rty příjemně osvěží a nabudí, že jsou pak snáz připravené na rtěnku (a klidně i nějakou méně hydratační ;)). Baví mě i samostatně místo lesku. Poslední oblíbenec je pak taky od Revolution a to Sérum s 2% kyselinou salicylovou. Ta je ideální pro mastnější a aknózní pleť. Pomáhá redukovat maz, černé tečky a pupínky. A když to shrnu, tak proti všemu mi v podstatě během pár týdnů opravdu pomohla! Já mám hlavně ohromnou radost, že mi sérum pomohlo redukovat podkožní akné, které se mi tvořilo kolem úst a na bradě, protože už jsem z toho začínala být mírně řečeno zoufalá.. Za mě skvělé. Mrkněte na Notino.cz, kde ho pořád mají.

A abychom jen nechválili, tak nechybí ani propadák. Tím je za mě tuhý antiperspirant od Secret. Vím, jak oblíbená je tato značka v USA, takže jsem byla fakt zvědavá, ale já nevím. Na mě tenhle tuháč prostě vůbec nefunguje. Sice krásně voní a přebije i zápach - mám variaci Rosewater, ale do půl hodiny od natření jsem prostě propocená. Mnohem líp mi fungují i obyč antiperspiranty ve spreji, které používám při menší zátěži.. A jako bonus mám po tom flekaté tričko, takže tohle za mě ne.




V knížkách se mi v dubnu opravdu hodně dařilo, přečetla jsem jedenáct knížek a konečně se tak dostala zase trochu do sedla. Po prvním kvartálu, kdy jsem byla dost pozadu, aspoň něco pozitivního. Brzy vás čeká další Přečteno a tam mimo jiné najdete právě i tyto knížky, takže to je taková první vlaštovka toho, co vás čeká :) Hodně mne zaujala autorka Heather Gudenkauf, především Dívka na kolejích byla skvělá. Prvky psychothrilleru alá Fitzek a pro mě úplně nečekané rozuzlení stály za to! Na druhou stranu mi trochu vadilo roztříštěné vyšetřování "případu", které mi mírně lezlo na nervy. Ale je to rozhodně čtivá a zajímavá knížka. Hned na to jsem se dala do druhé knížky autorky - Mé lži. Ta mne nebavila tolik, zejména mi vadily hlavní postavy a rozuzlení/motiv byl trochu průhlednější, ale četlo se to stejně jak první knížka skvěle a vlastně jsem si ji užila. Co mě hodně bavilo byla Žena v okně. Je to thriller na způsob Dívky ve vlaku. V průběhu příběhu odhalujete určité motivy a události, zvažujete psychickou způsobilost hlavní hrdinky a vlastně nevíte, na čem jste, protože podezřelí jsou prostě všichni. Ale rozuzlení mě fakt překvapilo, to jsem nečekala. Za mě perfektní, stejně jako film (viz. níže). Posledním příjemným knižním překvapením pak byly Upálené od C.J. Tudor. Velké překvapení, protože dosud mne autorčiny počiny nijak nezaujaly. Upálené měly nejen svižný děj, ale také po přečtení nezůstávala plná hlava otázek a ten nádech nadpřirozena byl uvěřitelný. Sice rozuzlení bylo až nebezpečně překombinované, ale co, no. Trochu fantazie ještě nikoho nezabilo :D Líbilo se mi to ze všech dosavadních knížek autorky rozhodně nejvíc. 



Kategorii filmů tento měsíc zastupuje právě Žena v okně, kterou jsem zhlédla hned po dočtení knížky. Amy Adams hrála uvěřitelně a celkově se příběh hodně drží knižní předlohy, která je sama o sobě skvělá, takže se mi to líbilo. Jen mi to přišlo trochu emočně plošší než knížka, ale to je prostě u filmů normální. Málokdy se podaří zachytit ve filmu pocity a emoce tak dobře jako jsou popsané v knížkách. I tak ale můžu doporučit. Jdeme na sériálové tipy. Duben jsem víceméně strávila sledováním finskému krimi seriálu Sorjonnen. Dlouho mi byl doporučován a konečně jsem se odhodlala do něho pustit. Má tři série po cca 10 dílech, takže pokud máte čas, netrvá to ani tak dlouho. Za mě je seriál skvělý, hodně se mi líbily jednotlivé případy a sympatický mi byl fakt, že byly vždy rozebrány na 2-3 díly. Nebylo to tak zdlouhavé jako případ přes celou sérii a ani osekané, když je případ na jeden díl. Prostě tak akorát, abyste se dostali do hloubky případu, ale zároveň vás to neobtěžovalo. Skrz celý seriál se pak řeší i osudy a osobní příběhy hlavních hrdinů, takže tam je od všeho něco. Jen si nemůžu pomoci a seveřani mi přijdou tací "chladní" :D Jak kdyby v nich zamrzly všechny emoce a pocity.. Kolem nich se vraždí v jednom kuse a nic to s nimi nedělá, to mi občas přišlo až divné, ale jinak seriál můžu rozhodně doporučit. Dále nechybělo ani pár dokumentů z dílny Netflixu, například Hon na vrahy nebo také Podvodník z Tinderu, u kterého jsem se trochu i pobavila nad absurdností té situace a naivity. Rozhodně mohu oboje doporučit. 

A nechybí ani něco voňavého. Sice nyní pálím spíše sporadicky, ale po dlouhé době jsem dostala chuť na vosk a jasná volba pak byl ten s názvem Jdu si číst.. (jak jinak v dubnu, že ano!) od Kouzelné víly. Krásná a intenzivní "domácká" vůně, která je z počátku intenzivní možná až moc, ale jakmile se rozleží, tak je nádherně teplá a provoní celý byt. Já ji můžu a chvilku pohody u ní a knížky si fakt užívám :)

Tak a to by asi pro dnešní den stačilo, co říkáte. Pěkně jsem se rozpovídala, ať už ve videu nebo tady v psané podobě, takže se těším na vaše tipy a zase za měsíc! :)

Co bavilo v poslední době vás?

2 komentáře:

  1. Knížky Žena v Okně a Upálené jsem četla, obě mě bavily. S čím musím souhlasit je deodorant Secret, já tedy měla verzi ve spreji a s konvalinkou, moc hezky voněl, ale to bylo asi jediné pozitivum. Co neznám a zaujalo mě je pleťové sérum a sérum na rty Revolution, musím omrknout:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak jsem ráda, že jsem ten deodorant ve spreji nekupovala, měla jsem ho taky připravený :D Revolution jede, fakt je mám ráda, nemůžu si pomoct :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)