neděle 8. května 2022

BeautyBlender

Krásný den vám přeji!

Tak jsem si při nedávném prohlížení fotek všimla, že tu mám ještě nějaké ty resty. Například jsem vám ještě neukázala a blíže se nerozepsala o BeautyBlenderu, který jsem si kupovala někdy na začátku roku a doteď o něm nikde nepadla ani zmínka..



Hodně hodně hodně dlouho jsem originální BeautyBlender - houbičku na make-up - chtěla a přemýšlela o ní, až jsem ji nakonec objevila na Sephoře v povánočních výprodejích asi za dvě stovky a to ještě v dárkovém balení a s mýdlem jako dárek. No to jsem tam rozhodně nemohla nechat a já tak konečně sama vyzkoušela, jestli je vážně tahle hubka tak úžasná.. 





Co se originálnímu BB nedá upřít, je jeho dokonalá měkkost. Houbička je tak úžasně měkká a jemná, že je to pro pleť vážně pohlazení. Houbiček jsem měla hodně a žádná se ani z dálky texturou Blenderu nepřiblížila. Je mnohem víc pórovitá než ostatní houbičky, co jsem kdy vyzkoušela (Ebelin/DM, Sinsay, Annabelle Minerals, no name z E-bay) a kvůli tomu je bezpodmínečně nutné ji namáčet. Já se totiž přiznám, že jsem lajdák a občas se mi s houbičkou nechce do koupelny, takže sem tam používám houbičky i na sucho, což tady ale nejde, protože díky pórovitosti nasákne většinu produktu do sebe. A i za mokra mám trochu pocit, že toho do sebe natáhne víc než většina ostatních houbiček, i když popisek tvrdí, že ne. Na druhou stranu žádná jiná hubka neudělá tak dokonalý a přirozený efekt na pleti! Jsem starý zastánce štětců, ale teda přiznám se, že teď jsem už pěkně dlouho po štětci na make-up nesáhla a jedu jenom na houbách, zejména této. Líčení s ní mě baví, make-up na pleti je krásně usazený a velmi přirozený, nezanechává po sobě žádné tahy ani fleky. Radost s houbičkou pracovat a radost pak koukat na výsledek. Praní je trochu náročnější a musí se přitlačit, abych z ní veškerý make-up dostala. Jen ještě doporučuji mít ji někde uzavřenou - v krabičce, skříňce, šuplíku, protože díky pórovitosti se na ní prach a binec drží a usazuje.





Když už jsem v krabičce našla i mýdlo, tak pár slov řeknu i k němu. Za prvé krásně voní. Fakt velmi příjemná mýdlová až květinová vůně, která provoněla už v krabičce i houbičku. To sice není důležité, ale je to takový roztomilý detail. Stejně tak vše vonělo i po vyprání s ním. A za druhé, dobře čistilo a pralo jak houby, tak štětce. Moc nepěnilo a dělalo spíš takovou tu "mýdlovou vodu", která se trochu hůř vyplachovala, ale všechny pomůcky byly následně perfektně čisté. Rozhodně se dalo použít i spotřebovat.



Sečteno podtrženo: Houbička BB je rozhodně ta nejjemnější na trhu. Udělá naprosto dokonalý efekt na pleti. Žádný jiný způsob, jak nanést make-up není tak dokonale přirozený jako právě s hubkou. Ale má i svoje mouchy - je hodně pórovitá, takže na sebe chytá nepořádek a prach a za sucha je nepoužitelná, musí se vždy namáčet, jinak nasákne tekutý produkt do sebe. A praní je trochu náročnější, musí se hodně ždímat a vyplachovat několikrát.. Takže, pokud vás tyhle drobnosti neodradí, jděte do ní, nebudete litovat.. Je to více než použitelná a pěkná houbička. Pokud ji seženete v akci, tím líp, to pak určitě neváhejte. Já ji kupovala za 200(!) Kč a to je za mě naprosto bezkonkurenční nákup a jsem ráda, že ji tu mám..!

Co vy a BeautyBlender? Kdo ho máte? Jaká houbička je za vás nejlepší? A používáte vůbec houbičky nebo jste věrni jiné metodě nanášení make-upu?

6 komentářů:

  1. Ahoj Klárko, na namáčení jsem já lemra líná, takže nejradši mám starou dobrou metodu nanášení prsty. Nejlépe si tak makeup zapracuju a ruce si pak otřu vlhčeným ubrouskem. Pro mě by houbička znamenala ráno běžet dolů do koupelny a zase zpátky, což pro mě není komfortní, když i tak se musím přemlouvat k malování a nestíhám. Jsem spíš noční sova, takže ranní vstávání není pro mě. Jinak to vypadá určitě zajímavě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto chápu, mě to namáčení taky nebaví, i když už jsem si zvykla :D Naštěstí nemusím běhat daleko :D

      Vymazat
  2. Houbičky jsou fajn, ale zase mě hrozně nebaví to praní, nehledě na to, že některé se už úplně vyprat nedají, štětec je na údržbu zase jednodušší. Většinou si kupuji nějaké, co jsou zrovna v akci, často BrushArt na Notinu. Originální beautyblender jsem ještě neměla, tak už vím, co vyzkoušet příště:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, taky mě to praní neba :D Ale to celkově ani u štětců :D

      Vymazat
  3. Já jsem si houbičky a i originální BB oblíbila moc, nic jiného od té doby prakticky nepoužívám. Namáčení a pravidelné praní se nějak stalo nedílnou součástí, takže za mne bych neměnila. Originál rozhodně stojí za vyzkoušení !!! ☺♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, já už jsem se v tom taky zaběhla a zvykla si na to, ale dlouho jsem se tomu bránila :D :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)