čtvrtek 21. října 2021

Saffee: Pleťové sérum a Sedmidenní kúra v ampulích

Krásný den vám přeji!

Se změnou teplot a nevyzpytatelným podzimním počasím dostává pleť zabrat mnohem víc, proto jestli jí někdy dodat důkladnější péči, tak právě teď. Nyní je nejvhodnější čas dát si alespoň jednou týdně masku, nezapomínat na sérum nebo si rovnou dát sedmidenní pleťovou kůru, jako jsem to teď vyzkoušela já. Nedávno jsem jako dárek k časopisu dostala pleťovou péči Saffee a věděla jsem, že její čas přijde právě na podzim.



S francouzskou kosmetikou Saffee jsem dosud zkušenosti neměla, seženete ji na Notino.cz, kde mají komplexní a ucelený sortiment v péči o pleť. Saffee sází na kyselinu hyaluronovou a za důležité považuje také šetrné a důkladné odlíčení pleti, takže u nich najdete i spoustu čistících produktů. Já jsem si však užívala dva pečující kousky - 7 denní intenzivní péči v ampulích a Sérum proti stárnutí pleti.





Sedmidenní kúra v ampulích je fajn díky nenáročnosti použití a rychlosti, s jakou vaší pleti pomůže. Stačí prostě týden a pleť je nabombená, jen co je pravda. 

Oficiální popis: I vaše pleť potřebuje svou denní dávku vitaminů. V mimořádně stabilní a efektivní formě vám ji dopřeje 7denní intenzivní péče Saffee Advanced Vitamins A.C.E. Ampoules. Pro rozjasnění a sjednocení tónu pleti stačí už jediná ampule na noc. Po týdenní intenzivní vitaminové kúře bude vaše pokožka viditelně hladší, zářivější a omlazená.

V krásné, elegantní krabičce se ukrývá sedm ampulek naplněných sérem, které každý večer nahradily běžné pleťové sérum i krém. Ampulky jsou skleněné a otevírají se rozbitím, což je vám věc, kterou moc nemusím. Já nevím proč, ale mám k tomu drobnému sklu hrozný odpor. Vždycky se bojím, že částečkami skla se říznu nebo poškrábu nebo něco takového. Ale zvládla jsem to, dokonce i bez újmy :D Sérum samotné je zakalená tekutina, která se snadno roztírá a do pleti ihned vsakuje. Zanechává však po sobě pleť dost ulepenou, takže jsem vždy po aplikaci ještě chvíli sérum zapracovávala a poté jen přiložila ubrousek, aby nasákl přebytek. Jedna ampulka obsahuje 2 ml, což je ideální množství na obličej, krk a dekolt nebo na dvě použití čistě na obličej, pokud si chcete kúru prodloužit.. 

No a určitě si říkáte, jak dokáže něco za tak krátkou dobu zlepšit pleť, že? Já jsem taky dost skeptická a vždycky si říkám, že všechno má svůj čas. Ale věřte nebo ne, tohle vážně zafungovalo, aby se pleť srovnala. Při změnách teplot víc než kdy jindy poznám rozdíly na pleti - sušší tváře se projeví více než obvykle, zatímco t-zóna zůstává výrazně mastnější.. Ovšem tohle sérum udrželo a zajistilo balanc, kdy sušší tváře dostaly dostatečnou vitaminovou bombu a zároveň t-zóna nezůstala tak mastná. Pružnost a rozjasněný efekt pleti jsou samozřejmostí. Celkově tedy moc fajn efekt. Pleť dostala vše, co potřebovala.






No a hned po ampulích jsem vsadila na Sérum proti stárnutí pleti, na které jsem byla zvědavá snad ještě víc.. Skvěle jsem jím doplnila svoji běžnou pleťovou rutinu.

Oficiální popis: Výrazně zpomalit vliv času, který se podepisuje na vaší tváři, vám pomůže sérum proti stárnutí pleti Saffee Advanced. Ochrání váš vzhled před oxidativním stresem i UV zářením a pomůže eliminovat viditelnost vrásek a jemných linek. Olejové sérum obsahuje hned 2 typy oleoboosterů, což jsou aktivní látky získané z přírodních zdrojů. Už jen pár kapek dokáže vaši pleť s okamžitým i s dlouhodobým účinkem viditelně omladit a ochránit před dalším stárnutím. Obsahuje také vitamin E, skvalan, jojobový olej a olej z damašské růže.

Sérum opět zakoupíte v povedeném, elegantním balení. Vypadá to vážně moc pěkně. Ovšem tedy otevírání lahvičky byla teda pořádná záhada. Než jsem přišla na to, jak to funguje, byla to pořádná fuška! Pokusím se vám to co nejjednodušeji popsat :D Víčko otočíte, dokud nevycvakne vrchní část, tu poté zmáčknete, čímž si naberete sérum do pipetky a poté došroubujete celé. Pipetka však celkem blbě dávkuje, vždycky po zmáčknutí to sérum vystříkne všemi směry, takže ho aplikuji nejdříve do dlaně a až poté na tvář. Samotné sérum má velmi příjemnou olejovou texturu, ale funguje jako tzv. suchý olej - zanechává pleť krásně vyhlazenou, hebkou a bez umaštění. Zůstane jen neskutečně pěkná na pohled i na dotek. Vstřebané je v okamžiku, takže můžete následně pokračovat s krémem, ovšem sérum je lehce vyživující i samo o sobě, takže věřím, že by jeho péče stačila i bez krému. Zároveň však není nepříjemně zatěžující, že by na tom utrpěla pleť smíšená (mastnější t-zóna). S krémy funguje bez potíží a pleti svědčí. Je teď zase v naprosté kondici, podzim-nepodzim, takže si nemohu stěžovat. A zmínit a pochválit musím i tu jemnou vůni růží. Úplně jsem se do ní zamilovala a každý večer si to vážně užívám.








Sečteno podtrženo: Vůbec jsem netušila, co od této péče čekat, protože jsem značku dosud neznala, ale musím říci, že jsem velmi příjemně překvapená. Ampule dodaly snadno a rychle péči a vyrovnaly rozhozenou pleť. Sérum poté ten standard snadno udrželo. Příjemná olejová textura, krásná vůně a hlavně i lehce vyživující a vyhlazující efekt dodaly pleti vše, co potřebovala.. Rozhodně za sebe mohu doporučit. Seženete na Notino.cz, ampule 7 x 2 ml za 387 Kč, sérum 15 ml za 325 Kč.

Znáte značku Saffee? Zaujala vás?

3 komentáře:

  1. Značku vůbec neznám, ale to sérum mě hodně zaujalo a dívám se, že v nabídce mají i liftingové, zklidňující a rozjasňující, takže nabídka snad pro každého.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mají jich několik, taky přemýšlím, že příště vezmu nějaké další.. je fakt příjemné a pleť mám teď fakt pěknou a to teď občas zapomínám maskovat! :D

      Vymazat
  2. Neznám ,ale chtěla bych to zkusit

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)