neděle 13. června 2021

Oblíbenci | Květen a červen 2021

Krásný den vám přeji!

Zase tu nějakou chvíli nebyli Oblíbenci, tak vám dnes přináším ty květnové a troufnu si tvrdit, že tentokrát jsou opravdu nabušení a mám vám co předat. Ukážu vám jak spoustu super kosmetických tipů, tak i pár nejlepších knížek, ale také tipy na filmy i seriály! Tak hurá, jdeme na to!


Z pleťové péče tu mám dva naprosto skvělé kousky Ryor. Já mám tuhle českou značku čím dál tím raději a svojí pleť s ní ráda hýčkám. Intenzivní oční krém s peptidy jsem si zamilovala už na podzim a teď jsem se k němu s radostí vrátila. Je hutnější, ale zároveň není zbytečně těžký a mastný. Oční okolí je opravdu v dobré kondici, bez kruhů, lehce vypnuté bez drobných linek a vrásek. Ještě větší pecka je však sérum s retinolem. Retinol jsem dlouho měla na seznamu, takže když přišlo k vyzkoušení toto sérum, skákala jsem radostí do stropu. Miluju ten efekt vyhlazené a hydratované pleti, který mi dopřává. A hlavně z dlouhodobého hlediska mi zlepšilo pleť. Po několika týdnech je pleť svěžejší, vypnutější a zároveň není tak zanesená ani mastná. Z velké části zmizely černé tečky, zklidnilo se podráždění pleti a pupínky v oblasti rtů způsobené respirátorem. Pleť je krásně měkká, jemná, vyhlazená a vyvážená. Jako jo, tohle je něco! Brzy vám o těchto pokladech připravím podrobnější článek. Z pleťové péče mi skvěle sedla i micelární voda Fresh Juice od Bielendy. Je trochu více parfemovaná než u micelárek vyhledávám, ale není ji to ku škodě, jedná se o příjemnou citrusovou vůni. Co ale fakt zvládá bravurně, je vyčistit pleť a odstranit z ní make-up. Stáhne úplně vše, i to, o čem ani nevíte, že tam je. 

Z tělové péče tu mám zástupce mezi antiperspiranty a to Dove Nourishment Secrets. Mají zajímavé a neotřelé vůně jako například tohle kakao a ibišek, kterou jsem si moc oblíbila. Na sprej je to zvláštní vůně, ale ihned mi sedla a když k tomu sprej i skvěle funguje, tak nemohu nic jiného než doporučit.. Nechybí ani tipy z dekorativky. O paletce Constellation jsem vám vyprávěla dva články zpět, takže se nebudu zbytečně opakovat. Je prostě skvělá. Z počátku jsem se ji trochu bála, ale snadno a rychle jsem se s ní spřátelila. Dokonce tolik, že se zařadila mezi jednu z nejlepších z řady FF.  Miluju ty barvy a jejich kombinace, skvělou pigmentaci a bezproblémovou výdrž. Na konec tu mám řasenku Devil Eyes od Douglas, kterou jsem našla v adventním kalendáři. Neměla jsem vysoká očekávání, ale příjemně mne překvapila. Za prvé mi skvěle sedí umělohmotný kartáček, který krásně pročeše i moje ultra krátké řasy. Kromě toho hezky natočí a oddělí a efekt vydrží celý den. Nerozmaže ji ani slzení z jarní alergie.. Moc příjemná záležitost.



S knižními tipy to nebudu nijak přehánět, protože jim byl věnovaný poslední článek, ale pár jich tu ještě krátce zmíním. Co se mi hodně líbilo bylo psychologické drama Šťastně až do smrti. Sice to mělo svoje mouchy, protože se to trochu zbytečně vleklo, ale na druhou stranu ta zápletka mě fakt zaujala a neskutečně bavila, rozuzlení snad ještě víc. Perfektní knížka od začátku do konce jsou Temné kouty od Gillian Flynnové (autorka napsala také Ostré předměty nebo Zmizelou). Opět trochu podivná hlavní hrdinka, která dodává knížce punc neočekávanosti a trochu i tajemna. Je to skloubení krimi příběhu s dramatem a thrillerem a to mě prostě baví. Do třetice něco odlehčeného. Všechno, co máme je ženský román, který však není jen o lásce, ale také o ztrátě, nalezení sebe sama a své životní cesty.. Bylo to krásně napsané a čtivé, sem tam mě hlavní postava Aimee štvala a ještě víc její přítel James, ale i to se stává. Rozhodně pro mne byla knížka příjemným překvapením a za 39 Kč to byl super kup.




Když už jsme mluvili o knížce Temné kouty, je třeba zmínit i film, protože ten jsem zkoukla hned po dočtení knížky. V hlavní roli je Charlize Theron, která postavu Libby hraje důvěryhodně, i přestože jsem si ji dle knížky představovala trošku jinak. Film je téměř totožný s knížkou, jen mi tam opět chybí trochu zachycení některých emocí a atmosféry, ale to je prostě asi normální, že v knížce je to trochu barvitější. Dalším filmem zkouknutým v poslední době je Zmizelá. Zase Flynnová no :D Zmizelou tedy zatím přečtenou nemám, ale film jsem viděla už poněkolikáté a je prostě super. Úplně tam žeru Bena Afflecka. Jak ho moc nemusím, tak tady hraje takového troubu úplně dokonale :D A do třetice jeden pro fanoušky hororu/thrilleru. S manželem jsme koukali na kanadský film Hunter Hunter, který je z prostředí kanadských lesů a jedné divno-rodiny, která žije v ústraní daleko od lidí. Jednoho dne však hlava rodiny narazí na místo plné ženských mrtvol a tím se rozpoutává boj o život. První půlka filmu je o ničem, ale ten konec.. ten byl teda fakt brutální. Takové zakončení jsem fakt nečekala a už jen kvůli tomu doporučuji všema deseti :D

A tentokrát se mi dařilo i v seriálech. Prvně jsem se snažila dohnat resty, takže jsem zkoukla třetí řadu Příběhu služebnice. Musím říci, že třetí řada mi přišla mnohem lepší, zajímavější a napínavější než druhá, takže jsem to zvládla vcelku rychle. Poslední díl mě rozplakal a dost se těším na čtvrtou řadu (na tu přijde brzy, čekám, až budou odvysílány všechny díly :D). A pak tu mám dva tipy na minisérie. První z nich je španělská minisérka Binec, který po tobě zůstává. Nová učitelka se přistěhuje i se svým přítelem do jeho rodného městečka a nastupuje na místo učitelky literatury.. Až po nástupu však zjistí, že místo se uvolnilo ne zrovna hezkým způsobem - sebevraždou její předchůdkyně. A to je ten problém.. V průběhu osmi dílů se odhaluje celý příběh plný zvratů a tajemství mrtvé učitelky, který se nakonec protne s osudem její nástupkyně. Zajímavě natočené a slupla jsem to jedním dechem. Druhá minisérie se jmenuje Ví o tobě (Behind Her Eyes). Má to jen šest dílů, takže opět zkouknuto coby dup. Je to o milostném trojúhelníku psychiatra, jeho ženy a jeho sekretářky, přičemž milenka se zároveň spřátelí s jeho ženou.. No je vám asi jasné, že to věstí problémy :D První díly jsou trochu nezáživné, i když náznaky na šílenosti tu jsou a působí to tajemnou atmosférou. Všechno se rozsekne až v posledních dvou dílech a tedy ten konec mě zase dostal. Já jsem čekala všechno možný, ale tohle teda ne. Zůstalo mi to nějakou chvíli uvízlé v hlavě.. Viděl jste to někdo?




Na samý závěr tu mám jeden vosk. Přiznávám, že v poslední době tomu moc nedávám a pálím minimálně. Naposledy to byl vosk od Kouzelné víly - Kokosové lanýže, což je příjemná chuťovka, která voní intenzivně, ale není vlezlá. Spíš vám jen příjemně nabudí čichové i chuťové buňky. Je tam cítit kokos, ale zároveň i máslo a smetanový krém(?), že je to díky tomu takové vláčnější. 

Tak a tím bych asi mohla skončit :D Myslím, že jsem vám toho dneska představila poměrně dost, takže mi dejte vědět, co v poslední době baví/bavilo vás a klidně uvítám další tipy na minisérie serošů (ať to nemá víc než 15 dílů :D)!

8 komentářů:

  1. Tentokrát je to opravdu nabušené a mě irituje, že s ničím z toho, co zmiňuješ nemám zkušenost..tak si ji budu muset udělat:D Obzvlášť zajímavě se mi jeví paletka, micelárka a produkty od Ryoru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě doporučuji to poznat :D Ryor je fakt špica. Asi mi jejich pleťová péče sedí nejvíc ze všeho. A to teď přichází období ještě matujícího krému! :D

      Vymazat
  2. Antiperspiranty Dove mam rada. Ale skôr tie tuhe. Neviem, no ja som voci sprejom skepticka. Proste aj ked sa clovek snazi, tak tie latky vzdy nejako vdychne. Tomu sa snazim vyhybat.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo tak to je asi pravda! To mě nikdy ani nenapadlo! :-O

      Vymazat
  3. Já dokonce četla knihu Vi o tobě….ta měla hastag #neprozrazujkonec :-) Určitě mám na blogu článek.
    Na Netflixu doporučuji seriál Frankie a Grace - je srandovni, dojemný a milý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na knížku se musím mrknout taky :) To je seroš s Jane Fonda, že? Koukala jsem na něho, ale na mě to má moc sérií :D Já teď potřebuji nějaké kratší, kde je šance to dokoukat :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)