neděle 11. října 2020

(Ne)Oblíbenci | Září 2020

Krásný den vám přeji!

Další neděle, takže nové video právě teď! :) Zdá se to neskutečné, ale další (Ne)Oblíbenci jsou tady. Sotva jsem natočila jedny, už vám tu dávám další. A za chvíli tu máme Vánoce.. To je vážně nekonečný kolotoč :D Ale pojďme zpátky k oblíbencům. Opět tu mám nějaké ty tipy, i když musím uznat, že září bylo celkem skoupé a hrozně rychle uteklo, že tu nemám zajímavostí přehnaně moc. Ale věřím, že si to vynahradíme jindy :) 



Pět, potažmo šest, kosmetických kousků, které mne zaujaly, jak jste zvyklí. Asi vás nepřekvapí, když i tento měsíc tu bude paletka. Vlastně tak nějak tuším, že se tu každý měsíc nějaká objeví :D Jakožto paletkový milovník mám pořád nějaké nové (a oblíbené). V září jsem nejčastěji vytahovala Show Stopper Forever Flawless od Makeup Revolution. Krásná paleta s hadím vzorem v sobě ukrývá osmnáct očních stínů ve fialových a zlatých variacích. Najdete v ní také rozličné textury od matných stínů, přes třpytivé, krémové až po jedny třpytky. Dá se s ní tedy doslova kouzlit. V září bylo krásné babí léto, takže se dal ještě pořádně otestovat sprejový antiperspirant Maximum Protection od Rexony. Tato novinka mne zaujala, sprej s účinky krémové MP? To chceš! A víte co? Jelikož skvěle funguje, hned se zařadil mezi oblíbence! Když už jsme u těch vůní, tak s podzimem vytahuji k častějšímu použití parfém Calvin Klein One z limitované kolekce pro rok 2020. Ona je to sice příjemná svěží vůně, ale s trochu těžšími tóny, takže si ji můžete užívat kdykoliv, v létě či v zimě. Je unisexová, i když já ji odmítám manželovi půjčit, protože o tuhle krásu se dělit nechci :D Najdete ji na Elnino.cz za příjemných 437 Kč (a před nedávnem byla ještě levnější, takže se vyplatí to ohlídat :)) a můžete se těšit na recenzi, brzy vám ji přiblížím v samostatném článku. Poslední záchvěv léta tu mám v krému na ruce z limitky Copacabana od Balei. Tahle limitka se prostě povedla a pokud z ní ještě něco seženete, tak ani chvíli neváhejte! Krásná květinovo-ovocná vůně, příjemná hydratace bez ulepeného a umaštěného efektu. Ideální krém na přetření v průběhu dne, kdy potřebujete ihned po namazání ruce používat. Navíc za 29,90 Kč, to je super, ne? :) A úplně s křížkem po funuse bych vám ráda představila ještě krémy od Oriflame z jarní limitky Spring Blossoms. To jsem bohužel úplně nevychytala a teď mne hrozně mrzí, že jsem vám je nepředstavila dřív, ale na e-shopu ještě k sehnání jsou, tak třeba se někomu zadaří. V dárkovém balení se nachází tři krémy v květinových vůních - pivoňka, šeřík a jasmín. Jasmín já nemusím, takže ten jsem poslala dál, ale šeřík a pivoňku si teď náramně užívám. Ty vůně jsou neskutečně autentické a příjemné. Pivoňka je prostě pivoňka a šeřík je šeříkem. Možná bych řekla, že je vůně šeříku ještě lepší než u řady Šeřík od Ryoru a to je co říct! Krémy jsou lehké krémové textury, takže se bez potíží rychle roztírají a vstřebávají. Hydrataci obstarají bez potíží, možná bych řekla, že lehce až vyživují. Nelepí a nemastí, ale na dlouho ruce provoní. Jsou fakt neskutečně povedené, ostatně to vím už dlouho, že Oriflame krémy na ruce umí :)



Co se týče knížek, filmů, seriálů, tak bylo září fakt chudé. Ale může za to počasí! Jak bylo ještě teplo, využívala jsem toho na maximum a většinu času trávila s rodinou venku.. Stihla jsem si tedy přečíst pouze dvě knížky, zkouknout jeden film a pár dílů seriálů.. :D Z knížek tu mám prvotinu od spisovatele Samuela Bjorka V lese visí anděl. Jedná se o severské krimi, což mě úplně nezklame asi nikdy, ale na druhou stranu znám i lepší knížky. Zápletka byla zajímavá, ale knížka měla i svoje chyby. Teď jsem se pustila do další detektivky od Bjorka - Sova, tak uvidíme, jak na tom bude další díl :) Druhou knížkou je Skleněný les. Tu jsem ještě v době natáčení videa neměla dočtenou, ale nyní již mám a bylo to celkem dobrý! Jedná se o thriller, kde se skoro třista stránek nic zásadního nedělo.. a stejně mě to bavilo, četlo se mi to dobře a konec stál za to.  Film tu mám jeden a to horor Oko. Mám za to, že hororů jsem znalá, ale tenhle kousek mi nějak unikl. Jedná se spíše o duchařinu a mně film přišel kombinací detektivky Strach (Franck Thilliez), díky dějové linii s buněčnou pamětí a hororu Šestý smysl. V hlavní roli hraje Jessica Alba a nebylo to vůbec špatný. Žádné lekavé scény či hektolitry krve, ale přesto mě to bavilo. Seriály tu tentokrát žádné nové nepředstavím. Já pořád koukám na Orange Is The New Black, dokoukala jsem teprve čtvrtou řadu, takže mám pořád co dělat.. Ale s M. jsme dokoukali Dextera. Stejně jako kdysi, i tentokrát mě ta osmá řada už nějak nebavila a to zakončení celého seriálu mě opět rozladilo. Jak už jsem si to nepamatovala, prožívala jsem to znovu a jsem z toho rozčarovaná stejně jako tenkrát. 


Jedinou kategorií, kde mám teď doslova žně, jsou vosky a svíčky. Svíčková sezóna je tu, takže pálím jako divá a dnes tu pro vás mám tři. Prvně chci doporučit Hříšnou karamelu od Marty. Pokud máte rádi jídelní, sladké vůně, tak tohle nesmíte minout! Je to fakt hodně intenzivní chutná slaďárna, která provoní celý byt. Takovým vůním podzim přeje! Druhou skvělou, ještě spíš letničkou, je Beachwood od Kringle. Určitě to není můj poslední vosk této značky, protože ten teda překvapil na plné čáře! Intenzivní, ale přesto moc příjemná vůně, která provoní celý prostor (a dokonce byla cítit i před bytem :D), aniž by byla vlezlá. A neskutečná výdrž vůně! Tolik svíček nezvládl ještě asi žádný jiný vosk. Do třetice tu pak mám naopak vůni, která mi přijde jako jedna z nejhorších, co jsem dosud vyzkoušela, i když se těší všeobecné oblíbenosti a jeden čas se za ni platilo málem zlatem. Ano, mluvím o proslulé vůni hroznů Tuscan Vineyard od Yankee Candle. Říkala jsem si, že na podzim se bude vůně hroznů hodit, ale to jsem netušila, že tohle je tak příšerně otravná a vlezlá vůně, že mě z ní bude po pár minutách bolet hlava. Málokdy se mi to stává a tady přeci jenom jo, dokonce mi tak moc vadila, že jsem musela po dvou svíčkách vosk z lampy vyndat, déle bych to nezvládla.. 

Tak a to by zas pro jednou stačilo, něco si necháme zase na příště.. A dejte mi určitě vědět, jací jsou vaši aktuální oblíbenci. 

Jaký parfém si teď užíváte vy? A co zrovna pálíte?

4 komentáře:

  1. Ty krémy na ruce Oriflame jsou skvělé, jednu sadu krémů jsem kupovala i jako dárek a udělal radost:-) A Baleácká Copacabana jakbysmet, teď už se těším s čím přijde Balea na zimu:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty krémy se vážně povedly, Oriflame je docela umí :) Balea už pomalu začíná zimní limitky představovat, sprcháče už mají nové asi tři nebo čtyři a brzy určitě přibydou i další kousky :)

      Vymazat
  2. Ahoj Klárko, vůně CK mě zaujala, už jdu juknout na Elnino. Děkuji moc. Krásný večer. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě mrkni, je to pecka! Používala jsem ji už v létě, kdy jsem ji střídala s ovocnými a květinovými, ale teď si ji užívám fakt naplno :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)