neděle 25. října 2020

Makeup Revolution: Forever Flawless Show Stopper a Fire

 Krásný den vám přeji!

Tak se zase asi pohneme z místa, co říkáte? Čeká nás tu ještě milionpětset paletek Forever Flawless, tak si dnes představíme další dvě. Jedny z těch prvních, které jsem pořídila. Vy už je ode mne dobře znáte, protože je už pár týdnů potkáváte ve všech možných i nemožných líčeních a o paletkách FF básním pořád. Možná vám to za chvíli poleze i ušima :D Za to se předem omlouvám. Ale když já tyhle plechovky od Makeup Revolution vážně miluju! Neskutečně se jim povedly a za mě patří na výsluní. Proto se dnes pojďme podívat na další dvě. Krásnou fialovo-zlatou Show Stopper a typicky podzimní oranžovo-hnědou Fire. Jdeme na to?



Kterou začneme? Tak třeba tou podzimní kráskou - Fire. Plechová paletka s ohnivými jazyky na obale, je dalším pěkným plecháčkem do sbírky. Díky plechovému obalu je paletka bytelná a jen tak ji něco nezničí. Uvnitř naleznete osmnáct očních stínů, tématicky pojmenovaných, a velké zrcátko přes celou vnitřní stranu víčka.




Už obal vám napoví, že tady se můžete těšit na nálož teplých, hnědých a oranžových tónů, přesně jako ohnivé plameny. Paletka je doplněna i o pár studenějších růžových až vínových odstínů, aby to nebylo tak jednolité. Jen upozorňuji, že pokud sháníte jemné a nenápadné barvy, tak tady moc neuspějete. V paletce je absence přirozených a nenápadných, přechodových stínů, takže buď s ní musíte trochu víc divočit a nebo si vzít k ruce ještě jinou paletku. Já ale musím říct, že jsem si s ní vždy vystačila a když prostě nic jemného není, aspoň mne to neláká. Na druhou stranu by jeden světlý béžový paletce asi neublížil.






Textury naleznete v paletce tři. Čistě matné oční stíny, pak třpytivé a velmi jemně namleté a dva třpytivé s trochu hrubějším namletím Matné stíny, včetně těch hodně výrazných, jsou dobře pigmentované. Až na jednu výjimku. Překvapivě, tmavý Kohl je trochu problémový, je hodně suchý a musí se více vrstvit. V jedné vrstvě dělá šmouhy a nezajistí čistý vzhled. Ovšem výrazné a barevné matné (Flame, Lava, Power, Ignite, Red Hot, Burn, Ashes nebo Volcanic) jsou skvělé, krásně chytají, neopadávají a už v jedné vrstvě zajistí skvělou intenzitu. O ostatních třpytivých stínech ani nemluvím. Pigmentace a intenzita na jedničku, jak je nanesu, tak je najdu. Pracuje se mi s nimi snadno a rychle. Výjimkou jsou hruběji namleté Smoke a Wild Fire, které taky skvěle poslouží, ale mohou při aplikaci trochu více prášit a opadávat. Zase se ale skvěle třpytí. Já už jsem na stíny od Revolution zvyklá, takže v žádném nevidím vyloženě problém. U téhle paletky miluji tu pestrost teplých, podzimních barev a v tomhle období si ji náramně užívám. 







Naproti tomu paletka Show Stopper je trochu tlumenější, co se týče odstínů, ale rozmanitější na struktury. Fialová kráska s hadím vzorem v sobě ukrývá kromě tradičního zrcátka osmnáct očních stínů ve fialovo-zlatých variacích, doplněné o stíny do modra či růžova. Je krásná, glam a zároveň jemná. 



Ani v této krásce zbytečně nehledejte základní a přechodové stíny. I ona svádí k divočině :) Ale nenechte se zmást, dají se s ní tvořit i velmi jemná líčení, ideální na den. K výběru barev mám však u této paletky trochu výtku, protože zbytečně obsahuje pár podobných stínů, které by se daly nahradit nějakou jinou zajímavou barvičkou. Například Fancy a Attraction jsou na oku k nerozeznání nebo Flamboyant a Glamour jsou barevně též hodně podobné.. 



Jak jsem naznačila už v úvodu, Show Stopper je hodně rozmanitá v texturách stínů. Najdete tu stíny matné, s jemným shimmerem, třpytivé, krémové či klasické třpytky. Matných je tady poskrovnu, tahle paletka je prostě určená pro straky. Čistě matné jsou tu čtyři - Cabaret, Magical, Entice a Skill. No, řekněme, že je to zajímavý výběr matných barev, prvně jsem byla překvapená :D Ale ono to dává docela smysl, nemyslete si. Protože tyhle barvičky jsou naprostý ideál jako podklad, na který pak můžete sázet krásné třpytivé zlatavé či fialkové stíny a vždycky to bude vypadat skvěle! Další skupinou jsou stíny s jemným shimmerem, což je například Celebrity, Opulent nebo Pamper. Ty po nanesení působí spíše leskle, nejsou vyloženě blyštící. U nich je pigmentace střední, pro intenzivní pohled to chce aspoň dvě silnější vrstvy. Dostáváme se ke třpytivým barvám, tady excelují stíny Stage, Glamour, Charm, Fancy, Chic, Elegant a Attraction. Ty jsou krásně poddajné, intenzivní, zajistí lesk jako blesk, neopadávají a drží na oku po celý den. V podstatě snadná práce a stoprocentní efekt. Eccentric je něco na pomezí třpytek a třpytivého stínu. Je hruběji namletý, dobře drží a zajistí lesk jako blesk, ale při aplikaci může trochu opadávat, proto ho nanáším zásadně navlhčeným, plochým štětcem. Specialitkou jsou v této paletce stíny Burlesque a Flamboyant, protože ty jsou krémové/máslové. Při prvním prozkoumávání paletky mne nejvíce zarazily, ale za mě jsou z té paletky naprosto nejlepší! Dokonale intenzivní, skvělá pigmentace, práce s nimi snadná, i když krémové jsou vždy trošičku horší v blendění, s tím je třeba počítat. A skvělá výdrž. Pokud se vám v hlavě rozsvítilo varovné červené světýlko, s obavou ze slévání a špatné výdrže, tak bez obav. Drží skvěle a za celý den se ani nehnou. Klidně bych brala celou paletku stínů s touto strukturou. Poslední tu máme třpytky Extravagant, které paletku skvěle doplňují. Svůj vztah ke třpytkám jsem popisovala v posledním líčení s touhle kráskou tady, ale po skvělých zkušenostech se třpytkami v paletkách MUR si na ně začínám zvykat a přestávají mi tolik vadit. Ony totiž skvěle drží a to i bez lepidel a bází a dodají líčení šmrnc. 




Ve zkratce řečeno, tahle paletka je prostě Show. Je to show barev a třpytu. Rozhodně je mi jasné, že není pro každého. Fanouškům přirozeného líčení tohle bude připadat jako bizár, straky se zase budou tetelit. Já straka jsem, v lesklých a třpytivých stínech si libuji a jelikož téměř nenosím matné stíny, jsem ve svém živlu a dokážu si s ní vyhrát. 






Sečteno podtrženo: Je potřeba ještě něco dodávat? Vy víte, že na paletkách FF jsem doslova závislá a už teď se můžete těšit na nálož dalších kousků.. Čekají tu Optimum, Allure, Decadent, Chilled a Constellation.. A ano, hádáte správně, že tím nekončíme :D Tyhle dvě krásky jsou hodně specifické. Fire v teplých tónech nebude pro všechny, stejně jako třpytivá Show Stopper. Ale co se té kvality týče, to je prostě bezkonkurenční. Jasné, najdou se v nich stíny, které třeba lehce kvalitou pokulhávají (i když vyloženě mizerný tam není prostě žádný), ale jako celek, paletka za 349 Kč s osmnácti použitelnými stíny? Pecka. A to jsem je sehnala ještě ve slevě. Například tyhle dvě mne vyšly každá na 249 Kč, kdy jsem je kupovala v akci na XO Beauty.

A co vy a paletky Forever Flawless? Máte některou? Líbí se vám tyhle dvě?

12 komentářů:

  1. Keď vidím paletky obidve by som si kúpila a sú naozaj pigmentované. Za málo korún veľa muziky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprostý souhlas, za ty peníze jsou TOP! Pigmentace u všech vesměs božská a ty barvy.. Prostě láska! :)

      Vymazat
  2. Odstíny mému srdci bližší jsou v paletce Show Stopper, hlavně ty třpytivé jsou skvostné:-) Já mám zatím jen jednu FF paletku, ale už slintám po dalších několika:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nebudu lhát, já už přemýšlím, kterou objednám tento měsíc :D Show Stopper je prostě ideálka pro straky, na tu se chodím koukat asi nejvíc, miluju, jak se blyští :D

      Vymazat
  3. Keby si líčim oči hneď ich kupujem. Mne už tri roky stačí iba bronzer, ale paletky vyzerajú skvelo!
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, kéž by mi stačil jenom bronzer, to by bylo ušetřených peněz! :D

      Vymazat
  4. Milá Klárko, je vidět, že Tě líčení baví. Krásné, hravé a slušivé. Ano, píší to všichni, zní to jako klišé, ale není to klišé. ☺♥ Nejvíc mě oslovilo tyrkysové líčení se zlatou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji! ♥ Máš pravdu, poslední měsíce mě to baví hodně, jen bych na to brala víc času :) :D

      Vymazat
  5. Nádherné líčení. Já bych tyhle odstíny nevyužila, ale jsou moc pěkné.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji :) Ve většině to jsou jen rychlovky, chtělo by to víc času, abych si s tím mohla pořádně vyhrát :D

      Vymazat
  6. Paletky jsou to nádherné :) i pigmentace je super a o tvém líčení ani nemluvím, krása.

    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pigmentace je u většiny stínů fakt boží, ty plechové paletky jsou prostě pecka :) A děkuji!

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)