čtvrtek 7. května 2020

Marc Jacobs: Jaro s Daisy Dream

Krásný den vám přeji!

Jaro je tady v plné síle a s tím přichází změny! Nejen v počasí a bující přírodě, ale přeci i v našich kosmetických taštičkách! Kromě toho, že jaro nahrává různým hrátkám s malovátky a výrazným barvám, také je potřeba vyměnit vůně a parfémy za trochu odlehčenější a hravější kousky! Tedy, já se tím vždycky neřídím, i v teplých dnech občas ráda sáhnu po něčem trochu těžším a smyslnějším, ale je fakt, že sahám častěji než obvykle po svěžejších vůních.. No a letošní jaro tu mám favority dva a jednou z nich je chuťovka v podobě toaletní vody Daisy Dream od Marca Jacobse, kterou vám dnes blíže představím.


Vůně Marca Jacobse vám asi nemusím dlouze představovat. Jsou to jedny z nejznámějších květinových parfémů a jeho flakónky plné kvítek jsou pověstné. Já jsem dosud očichávala ve vzorcích tři varianty (Daisy, Daisy Dream, Daisy Love). Všechny mi sice voněly, ale jelikož to není úplně typ vůní, které vyhledávám, nijak jsem po nich neprahla, i když ty flakóny jsou lákavé, ne že ne. No ale musím říci, že zrovna Daisy Dream se mi líbila nejvíc, díky svěžejším  a zároveň trochu těžším tónům, takže když mi přišla od Elnina jako dárek k Vánocům, radovala jsem se a rozhodla jsem se ji na jaře vytáhnout.


Oficiální popis: Toaletní voda Daisy Dream je famózní vůně inspirovaná sedmikráskami a zářivě modrým nebem. Velmi ženská a elegantní kompozice vás okouzlí svou hravostí, svěžestí a lehkostí. Uplatní se především v teplých jarní a letních dnech, s nimiž dokonale souzní. Vzdušná vůně Daisy Dream překypuje lahodnými ovocnými a květinovými tóny. Nejdříve voní po šťavnatém grapefruitu a hrušce, které se pozvolna mísí s intenzivními ostružinami. Bohaté srdce naplňuje omamná vůně jasmínu, vistárie a liči. Svůdnou tečku parfému vytváří erotizující pižmo, sladký kokos a hřejivé dřevité tóny.

Na flakónek jsem již upozornila dost, je jednoduše holčičí a zalíbí se určitě spoustě žen a dívek. Určitě i těm, které si jinak na něžnosti nepotrpí. Jo a je strašně fotogenický! :D Vůně je do modra zbarvena jako jarní obloha. 


Při prvním přičichnutí má vůně takové štiplavější a svěží tóny, velmi rychle po nastříkání se rozlinou a v popředí silně vystupuje sladká vůně hrušky. Na slaďárny nejsem, ale ta vůně se mi fakt líbí. Je to perfektně osvěžující! Po pár minutách se nenápadně rozline v ještě sladší a ovocnější vůni, kde se do popředí dostává ostružina. Začátek vůně je tedy krásně ovocný a svěží. Jak se dostává postupně ke slovu srdce, tak vůně na pokožce těžkne a smyslní, svěžesti dává vale. Poté, co se vůně rozestoupí a zůstane základ, tak už je to zase osvěžující kousek, kde se velmi nenápadně projevuje kokos. A to já můžu. Musím říci, že u žádné jiné vůně, co jsem dosud měla, jsem tak s jistotou nerozeznávala jednotlivé složky a přechody ve vůních. Tady je to vážně symfonie jednotlivých vonných esencí, kdy s jistotou víte, kdy co cítíte. Poznáte, kdy přecházíte z hlavy do srdce a z něho do základu, pokud víte, jaké ingredience jakou část provázejí :) Vůně přechází trochu "násilněji" z osvěžující do těžší květinové a zase zpět do lehčí nasládlé, jemně dřevité. Upřímně nevím, jestli se mi to až tak líbí. Možná je ten přechod násilný až moc. 

V každém případě je to vůně z počátku velmi intenzivní a poměrně rychle se přetvoří a vyprchává. Jedná se o toaletní vodu, to znamená menší koncentraci parfémových složek a větší rozředění, ale z počátku je vážně hodně silná, kdy vás může až štípat v nose. Na těle a oblečení však nevydrží tak dlouho. Většinou je více znatelná tak půl dne, pak už citelně slábne. Po více použitích na oblečení ulpívá, takže pak dalším použitím vůni podporujete a zvyšujete, ale zas nikdo asi nechodíme týdny v jednom tričku, že jo :D  Je tedy třeba počítat s tím, že to není parfém a výdrž je znatelně slabší :) Zase ale cena je daleko sympatičtější než u malého flakonku parfému, 100 ml seženete na e-shopu za 990 Kč a 50 ml za 729 Kč (zde).


Sečteno podtrženo: Tohle je vážně až trochu ďábelský parfém, protože zařadit ho do jedné kategorie vůní nelze. Je to něco mezi svěží-květinovou-ovocnou i s tóny dřevitých a těžších prvků. No vyberte si! Zároveň ale k jaru tak nějak padne. Když ji cítím, tak si představím slunečný, teplý, jarní den.. Výdrží to není žádná síla, ale vlastně mi to takhle vyhovuje. Nejsem ponořena do těžké vůně parfému celý den a pokud ho na sebe nenastříkám půl litru, nemůže snad nikoho obtěžovat :) 

A co vy a parfémy Marc Jacobs? Máte je rádi? Voní vám? Jaká je vaše nejoblíbenější?

* Dárek k Vánocům od e-shopu Elnino.cz

14 komentářů:

  1. Chcem vyskúšať Daisy, ale zatiaľ len vzorku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Daisy je sladší, ale taky to není nejhorší :) Možná doma ještě i nějaký vzorek mám, tak bych ho taky mohla vytáhnout :D

      Vymazat
  2. Daisy jsem žádnou neměla, ale už jen kvůli těm flakonkům lákají. Prvně ale musím zredukovat všechny starší vůně, co doma mám :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ani mi nemluv.. Já doma těch vůní mám taky dost :-O :D

      Vymazat
  3. Túto vôňu si už naveky budem spájať s maminou, ktorá ju nosí. :) Je veľmi pekná a príjemná.

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas :) A je fakt, že je taková "seriozní", že si ji fakt dovedu představit i k maminkám, babičkám.. :)

      Vymazat
  4. Neměla jsem zatím ani tuhle, ani žádnou jinou Daisy, ale jejich flakonky jsou překrásné:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jooo ty flakónky jsou fakt něco :) Mé infantilní já vždy zaplesá :D

      Vymazat
  5. Mám ji taky doma a celkem hezky voní. Taky jsem si ji odložila na tohle jarní období. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  6. Nádherný dizajn - taký dievčenský, nežný... A vôňa? No musim si ho ist ovonat. Celkovo parfemy tejto značky nepoužívam, ale možno by to za pokus stálo.
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Designy parfémů mají fakt krásné a vůně jsou taky super, určitě stojí za vyzkoušení :)

      Vymazat
  7. Já ji už nějaký čas používám je to skvělá vůně a souhlasím s tebou, že moc dlouho nevydrží. A na to kolik stojí, tak by to chtělo aby to vonělo déle. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám toaletní vodu, nikoliv parfém, takže výdrž je odpovídající.. :) U parfému to bude určitě lepší!

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)