úterý 12. května 2020

Čištění pleti: NUXE a Dermacol

Krásný den vám přeji!

Mám tu pro vás dnes tipy rovnou na dva kousky z pleťové péče. Mycí gel na obličej Dermacol jsem tu měla už opravdu hodně dlouho, moc jsem se na něho těšila, ale pořád se ne a ne k němu dostat, tak jsem ráda, že se to konečně povedlo :D Čistící pleťové mléko NUXE byl dárek k Vánocům. Oba kousky už nějakou chvíli používám k čištění pleti každý večer a dnes se podíváme na to, jak mi slouží...


Asi bych začala tím, že vám prozradím, kdy a jak je používám. Oba produkty patří do mé večerní pečující rutiny. Rutinu začínám odlíčením očí (dvoufázovým odličovačem), poté pleť odličuji pleťovým mlékem a na závěr ještě ve sprše používám čistící gel pro odstranění i těch posledních zbytků nečistot. Následně už pak pleti dávám potřebnou péči (osvěžující mlha, sérum, krém).

Od NUXE už jsem hrozně dlouho chtěla něco z pleťové kosmetiky vyzkoušet (dosud jsem měla pouze jejich pověstný olejíček), takže mě potěšil tento vánoční dárek - Čistící pleťové mléko Rose. V období zimy se mi navíc hodí mléko více než micelární voda, protože pleti dodá ještě potřebnou péči, proto jsem nečekala dlouho a brzy se do něho nadšeně pustila.

Oficiální popis: Mléko šetrně čistí pleť, odstraňuje nečistoty a make-up. Složení je obohacené o výtažky z růže, které zklidňují pleť a zabraňují jejímu podráždění. Lehká textura se ihned vstřebává a nezanechává mastný pocit. Výsledkem je svěží, čistá a projasněná pleť.



První plus dávám za praktické balení s pumpičkou, díky čemuž se snadno a rychle dávkuje. Na tamponek pak bohatě stačí jedna pumpička. Mléko je krémovější textury, samo o sobě nikde nestéká, sedí na tamponku a ulpívá po rozetření spíše na pleti, než-li v tamponku, takže se dostane přesně tam, kam má :) Obsahuje růžové extrakty, takže vás asi nepřekvapí i krásná vůně po růžích. Je jemná a nevtíravá, ale fakt si ji užívám. Pleť mléko vyčistí bez potíží, stáhne make-up. V případě potřeby si poradí i s očním make-upem (i když já na oči raději používám dvoufázové odličovače), jen v okolí očí jsem se nikdy nevyhnula chvilkové mlze před očima. Pleť je po použití čistá, hebká, není umaštěná ani ulepená. K tomu máte oproti micelární nebo pleťové vodě pocit "péče". Snad chápete, jak to myslím. Oproti vodám je u mléka cítit takový ten dotek "krému", lehká výživa, což se mi v zimě na sušší tváře náramně hodilo! Na druhou stranu jsem si na ten pocit musela zvykat a chvíli jsem bojovala s vnitřní nejistotou, zda mám pleť dostatečně vyčištěnou :D Ale teď už je to pro mě brnkačka a mléko je mým každovečerním pomocníkem :) Navíc je vhodný i pro citlivější pleť. Za mě příjemný, pečující kousek, který udělá co má a ještě k tomu hezky voní.. Najdete ho například tady nebo tady.





Řada Aqua Beauty od Dermacolu mne vždy lákala asi ze všech nejvíce. Jedná se o hydratační řadu, která obsahuje extrakty z mořských řas a najdete v ní gel-krém, krém, micelární vodu a tento mycí gel na obličej. A jelikož gely jsou u mne nezbytností, tak jsem ho musela prubnout.

Oficiální popis: Mycí gel s jemnou gelovou texturou šetrně odlíčí, čistí a tonizuje pleť v jednom kroku. Obsahuje mořskou řasu, panthenol a extrakt z okurky, které pleť osvěží a zvláční. Pro všechny typy pleti.



Co se mi na téhle řadě líbí, je její jednoduchý design. Gel je jinak v klasické tubě, mám u ní trochu větší problém s naléváním, protože otvor je celkem velký a konzistence gelu dost tekutá, takže ho teče strašně moc. Proto je potřeba to trochu hlídat a korigovat, jinak by byl za pár použití pryč :D Vůni má moc příjemnou. Popsala bych ji jako čistou, nevtíravou vůni "moře", není na pleti cítit a neobtěžuje. Po kontaktu s vodou gel vytvoří jemnou pěnu. Vyčistí a odstraní zbytky make-upu snadno a rychle. Neštípe a to ani v okolí očí. Pleť nepne ani není zbytečně přesušená. Po použití je jen perfektně čistá, hebká, vypnutá a připravena na následující péči. Za mě další fajn gel, který mi sedl a nemám mu co vytknout (nepočítám-li tu nepříjemnou konzistenci). Seženete v drogériích nebo na e-shopu tady, 150 ml za 99 Kč.




Sečteno podtrženo: Oba kousky mi slouží naprosto skvěle. Jak samostatně, tak v kooperaci. Mléko pleť zbaví make-upu a k tomu příjemně pečuje, gel pak dokonale odstraní úplně ty nejmenší nečistoty a zanechá pleť dokonale připravenou na následující péči. Proto mohu oba bez obav doporučit. 

A jaké oblíbence máte v odličování a čištění pleti vy? Zkoušeli jste pleťovou péči NUXE? Co mi od nich můžete doporučit? :)

10 komentářů:

  1. Já většinou beru oči micelárkou, pak obličej stáhnu nějakým gelem ve sprše a dočišťuji následně tonikem či nějakou květovanou vodou. Mléko jsem neměla hodně dlouho, zaujaly mě oba kousky. Od Nuxe jsem ještě nic neměla a Dermacol mám ráda :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teď mám mléko snad po pěti letech :-O :D Taky je moc nepoužívám.. Ještě tu na mě čeká jedno, tak jsem zvědavá :)

      Vymazat
  2. Neměla jsem ani jeden produkt, ale co se týče Dermacol, tak teď jsem si pořídila jejich černou detoxikační slupovací masku a ta mně fakt mile překvapila:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, děkuji za tip, mrknu na ni :) Já měla tu plátýnkovou detoxikační a ta nic moc :-/

      Vymazat
  3. Ani jeden produkt som neskúšala, ale zaujal ma hlavne Nuxe. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mléko je skvělé :) a NUXE olejíčky ještě víc! :D

      Vymazat
  4. Já od Nuxe zkoušela krém, který má bílý obal a modré nápisy nevím teď jak se jmenuje, ten byl fakt skvělý. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chci toho od Nuxe zkusit víc, tak snad se k tomu někdy dostanu :) Zatím má kromě tohoto mléka zkušenost jen s těmi univerzálními olejíčky :)

      Vymazat
  5. Já jsem od Nuxe měla už pleťový krém, balzám na rty a teď mám micelární pěnu. Se vším jsem byla velmi spokojená. Takže ať si vybereš cokoliv, myslím, že nešlápneš vedle.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paráda! :) Musím si tedy počíhat na nějakou výhodnou akci a vyzkoušet toho víc.. Teď mi tu zbývá už jenom miniaturka toho jejich univerzálního olejíčku :( :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)