úterý 7. dubna 2020

Alcina: Limitované kolekce EyeLike a What's Your Colour

Krásný den vám přeji!

Ráda bych vám představila dvě aktuální limitované kolekce značky Alcina, které byly v první čtvrtině letošního roku představené. Během února byla uvedena do prodeje kolekce EyeLike, která nabízí produkty pro snadné a rychlé líčení očí - čtyři varianty dlouhotrvajících tužek na oči a řasenka pro dlouhé řasy. A v březnu pak kolekce na rty What's Your Colour, která obsahuje tři typy produktů na rty - krémové rtěnky, perleťové rtěnky a tzv. Lip Shaker - výživný dvoufázový balzám. Tak pojďte, mrkneme se na to!



Dlouhotrvající tužky na oči. Těch není nikdy dost. Občas když není chuť složitě vykreslovat stíny, vedou mé kroky k tužkám, se kterými je práce rychle hotová. Nebo na oživení stínů a tak dále. Variant jejich využití je spousta a kvalitní tužky, které se nebudou roztírat, jenom co je nakreslím, se nikdy neztratí. Limitka nabízí čtyři barevné varianty - Deep Blue, Deep Green, Olive Green a Cosmic Black. Musím říct, že všechny čtyři odstíny jsou vybrané poctivě a jeden hezčí než druhý! Mne velmi zaujala neobvyklá varianta Olive Green. Já však testovala první dvě - Deep Blue a Deep Green.



Názvy tady mluví jasně - jedná se o tmavě modrou a tmavě zelenou, obě moc pěkné, využitelné. Tužky jsou obalem celočerné, na konci je však barevné rozlišení, abyste hned věděli, po jaké barvě saháte. Jsou dřevěné, takže klasicky ořezáváte, což jde naprosto bez potíží. Tuha se neláme ani nemaže. Na oko kreslí naprosto bez potíží, jsou hodně měkké a poddajné, zbytečně si netaháte oční víčko. Přesto se nerozmazávají a jde s nimi nakreslit i tenká linka. Hlavně tady chválím naprosto bezkonkurenční výdrž! Na tužky jsem dost náročná, protože opravdu téměř žádná mi nedrží. Tedy na horním víčku často jo, ale já používám tužky spíše na spodní víčko + waterline a tam je to dost fuška. Ovšem tyhle? Ty drží naprosto všude! Na spodní lince bez potíží celý den, přímo na waterline několik dlouhých hodin, pak zmizí nenápadně, aniž bych měla zbytek líčení rozmazaný. Jsou otěruodolné, opravdu dostat je dolů je dřina, při swatchování jsem musela drhnout s odličovačem, jinak se ani nehnuly! Ideál třeba i k bazénu :) Za mě vážně pecka a rozhodně jedny z nejlepších tužek, co jsem potkala!





V kolekci se pak představila ještě řasenka pro dlouhé řasy, která slibuje optické zvětšení a plnost řas. Kéž by! Řasenka je v jednoduchém, černém obalu. Kartáček má dost robustní s klasickými, rovnoměrně střiženými štětinami. Na oku se mi s tím pracuje dosti obtížně, protože se nedokážu u mých extrémně krátkých řas dostat až ke kořínkům a pořádně je nadzvednout a snad ani jednou se mi nestalo, že bych se někde nezačernila. Především však dost slepuje. Musím tedy říci, že čím déle ji mám (a tím více je proschlá), tím lépe na řasách vypadá. Ani tak jsem se ale dosud nedočkala výsledku, ze kterého bych si sedla na zadek. Z počátku jsem měla místo řas pár nenápadných, slepených chlupů. Teď už se na řasy barva nabalí víc a trochu je zvýrazní, ale poslepuje je taky. Sice neopadává, nešmouhuje, nedrolí se, ale efekt mne prostě nijak nezaujal. Takže řasenka za mě ne.




V akci první dny:



Po několika týdnech, kdy trochu proschla:


A jdeme na rty! Prvně vám ukážu výživný dvoufázový balzám alias Lip Shaker. Pokud dáváte přednost spíše péči o rty před výraznou barvou/efektem, tak tohle je pro vás. K dispozici je ve dvou variantách - Strawberry, kterou mám já a Blackberry, čili trochu tmavší odstín do fialova.



Balení je zvláštní, aplikuje se takovou větší houbičkou/bambulkou a hlavně je třeba před použitím protřepat, aby se složky spojily a na aplikátor se v dostatečném množství nanesly. Poté už nanášíte na rty lehce zabarvený leskový balzám. Píšu to takto schválně, protože konečný finiš je lesklý a na rtech to působí spíše jako pečující lesk na rty. Nijak nelepí a drží obstojně i tu hodinku až dvě. O rty se krásně stará, obsahuje mimo jiné i pečující oleje, což je na výživě rtů znát. Tónuje opravdu jenom lehce. Odstín Strawberry, dodává rtům šťávu a spíše bych řekla, že jen lehce zvýrazňuje vaši přirozenou barvu. Rozhodně se nemusíte bát toho, že by se barva někde obtiskávala nebo rozmazávala, tolik výrazná není. A příjemný bonus? Krásně jahodově voní! Je to moc příjemná, hravá záležitost, která bude ideální na léto, když nebudete mít chuť a náladu mít na rtech nic výrazného.



Dále se v kolekci objevily dvě perleťové rtěnky. Přijde vám to trochu retro? Ale kdeže! Perleťové rtěnky se vrací mezi trendy! A já, ač jsem nikdy nebyla jejich fanouškem a tuhle rtěnku jsem si nedovedla na rtech představit ani v nejdivočejších snech (pořád jsem fanouškem matných rtěnek :D), jsem velmi příjemně překvapená. V nabídce jsou dva odstíny - Pink a Melon (růžová a oranžová) a ke mně doputovala verze Pink.



Vypadá to jako strašná divočina a ač na první pohled se mi líbí (no jo, jsem straka a všechno, co se blejská, mne zaujme :D), tak na rtech jsem si to nedovedla představit. Vždyť perleťové rtěnky se nosily někdy před patnácti lety a nikdy nikomu neslušely, ne? Jenže tohle není žádná jednolitá perleť alá naše babičky, ale spíše jemné pigmenty, které odráží od rtů světlo a rtům to tak dodává na objemu. Vážení, z blízka na fotce to asi není žádný šlágr, ale když byste to viděli třeba z metru.. Pááááni! Vypadá to fakt dobře, jak kdybych měla rty přifouklé a navíc i ten odstín růžové se mi moc líbí. Tohle je velmi příjemné překvapení. Pokud čekáte díky pigmentům, že to bude na rtech škrábavé, tak bez obav, nejsou vůbec cítit. Rtěnka je dokonale krémová, ve dvou vrstvách dosáhnete plného krytí a krásného efektu. Nevysušuje, je spíše z těch hydratačnějších. Na druhou stranu výdrž je průměrná - u mne tu hodinku až dvě, pak je třeba zase přetřít. Efekt ale perfektní a já prostě doteď zírám, že perleťová rtěnka mne dokázala takto uchvátit..



A úplně nakonec tu jsou krémové rtěnky, které jsou dostání ve třech odstínech (Rosy Nude, Rosy Taupe, Rosy Peach). Všechny tři odstíny jsou jemné a decentní a vhodné ke každodennímu nošení, takže tohle je něco pro fanoušky "nahotinek". U mne doma se zabydlela varianta Rosy Peach, což je tělová s výrazným akcentem korálové. Řekla bych, že je tak někde uprostřed mezi nimi :) Ideální odstín na přicházející slunečné dny!



Obal jednoduchý a typický pro Alcinu - žádné přehnané zdobení, jen černá klasika. Rtěnka je krásně krémová, po rtech klouže úplně sama. Je neuvěřitelně lehoučká a na rtech působí neskutečně přirozeně, pomalu ani nevíte, že rty máte nalíčené. Což může být i zrádné! Někde se otřete ani nevíte jak :D Každopádně pocitově naprosto super, rty nestahuje, naopak jsou krásně jemné a hydratované. A i přes tu skvělou péči celkem obstojně drží! Více jak dvě hodinky dá bez potíží i při mluvení a občasným napití a to je u mne vážně dobrý na krémovou záležitost. Pigmentovaná je také skvěle, stačí jednou přejet pro krásný odstín. Nezalézá do vrásek, nezvýrazňuje nedokonalosti a mizí rovnoměrně a nenápadně. Za mě povedená rtěnka, kterou určitě v následujícím období využiji.




Sečteno podtrženo: Zase jednou celkem povedené novinky! Doporučuji rozhodně tužky na oči, protože ty jsou naprostá pecka. Na oči sednou, jsou krásně pigmentované a drží, navíc jsou v krásných, nositelných odstínech se kterými se můžete buď různě vyblbnout a nebo je jednoduše hodit na oko samotné, když se vám nechce nic vymýšlet. Řasenka mne neoslovila, tu vám doporučit nemohu, ovšem dobře víte, jak jsou mé řasy tragické a že jim málokterá sedí.. Rtěnky se povedly bez rozdílu, tam už záleží na vašich prioritách. Pokud chcete výraznou pigmentaci a dobrou hydrataci, tak určitě krémovou. Pokud se vám zalíbil vracející se trend perleťových rtů, tak jsou tu dva perleťové odstíny. Jestli vám rtěnky nic moc neříkají a chcete spíše pečovat, tak si Alcina připravila Lip Shaker :) Za mě jsou všechny tři kousky povedené a nemám jim vesměs co vytknout.

A co vy a novinky? Zaujaly vás? Co říkáte na vracející se trend perleťových rtů?

*PR produkty zaslané zastoupením značky Alcina

8 komentářů:

  1. Značku znám, ale teď přemýšlím, co jsem od ní zkoušela :) mám za to, že něco ano, ale nemohu si vůbec vybavit co.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A nebyly to třeba šampony nebo vlasová péče? :) Tím je Alcina dost proslulá :)

      Vymazat
  2. Mě rozhodně nejvíce zaujal Shaker a překvapivě ta perleťová rtěnka nevypadá vůbec zle :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No že jo?! Vůbec jsem nečekala, že bude ta perleťová rtěnka tak pěkná :)

      Vymazat
  3. Tak nejvíc mně zaujaly produkty na rty, hlavně ten Lip Shaker a ony ani ty rtěnky nevypadají marně. A pak tužky na oči, ta modrá vypadá skvěle a využitelně:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lip Shaker je takový fajn pomocník na léto.. úplně to vidím.. teplo, bazén, drink, časopis a Lip Shaker :D :)

      Vymazat
  4. Já mám perleťové odstíny ráda. Nikdy jsem nepřišla na chuť matným rtěnkám, tak jsem ráda, že se tento trend vrací. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já radši matné, ale přiznávám, že jednou za čas je fajn vystoupit z komfortní zóny a sáhnout třeba právě po perleťové :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)