pondělí 18. listopadu 2019

Vypáleno X.

Krásný den vám přeji!

Vypáleno tu bylo nedávno a dnes tu máme další. Podzim se nezapře, že jo. Ale kromě těch typicky podzimních vůní se tu objeví ještě nějaké ty záchvěvy léta. Přeci jenom letos se podzim povedl a krásně jsme měli hodně dlouho.. :)



Čekejte tu mix všeho. Nějakou tu Yankee Candle, ale také Vosky od Janky nebo Busy Bee z Kouzlokoupele.cz a také i nějaké ty svíčky.


Broskvový nektar

Začneme svěží ovocnou vůní broskví. Voní jako broskvová šťáva. Je dokonale intenzivní a na dlouho provoní celý byt, stačí pálit po chvilkách. Celkem těch 20 g v balení vydrží opravdu desítky hodin a já jsem fakt nadšená. Tuhle vůni si budu muset na příští rok zase pořídit!


Margarita

A (prozatím) poslední letnička. Tohle je typicky letní, protože kdy jindy si dáte margaritu na pláži, že jo :D Tahle vůně voní přesně tak, jak chutná margarita :D Dává to smysl? Cítíte tam limetku, něčím šmrncnutou, aby nebyla tak průbojná.. Jako by byla osvěžená. Prostě super. Řekla bych, že je tedy trochu slabší a nevydrží vonět tak dlouho jako třeba Broskvový nektar nebo Jahodový moučník, ale i tak jsou to dlouhé hodiny intenzivní vůně..


Jablečný závin

A závinem jsem začala podzimní éru. Kdy jindy si dát vůni jablek spojenou se skořicí a pečivem? Přesně tak voní! Krásná jídelní vůně. Opět intenzita na jedničku, na dlouhou dobu a po troškách, aby toho nebylo moc. Další moc povedený kousek, který navodil tu správnou podzimní atmosféru.


Ostružiny s vanilkou

Je zvláštní, ale přinejmenším zajímavá kombinace. Trochu kyselejší ostružiny tak dostávají trochu jemnější, sladší a voňavější kabátek. Moc pěkné, velmi silné, až jsem z vůně měla občas bolehlav, takže jsem pálila fakt po chvílích. Proto vydržela nekonečně dlouho. Což je dobře, samozřejmě, ale víte jak.. občas už bych brala změnu :D Doporučuji tedy fanouškům sladkých, ovocných vůní.


Banana Nut Bread

A tohle? Bože můj! Pokud máte rádi banán, tak tohle je mňam! Dokonalá vůně banánu, trochu rozostřená, jakoby "pečivem". No to je něco, fakt si představíte při zavřených očích banánový chlebíček. Intenzivní, krásně provoněla celý interiér. Pět fazolek = pět svíček.


Lavender Pillow

Ale co u mne navodí podzim na sto procent a co miluji nejvíc, je vůně levandule! Proto jsem dlouho nedokázala odolávat fazolkám Busy Bee - Lavender Pillow. Zavřete oči a představte si ten levandulový polštář nebo peřinku.. Jo, takhle to voní. Je to dokonalá vůně levandule, lehce smíchaná s mátou nebo něčím podobně svěžím, což tomu dodává šmrnc a je to prostě naprostá pecka! Jen mi přijde, že bohužel fazolky nevoní tak dlouho, jak bych si představovala. Zvládnou cca 3 - 4 svíčky a já bych si je přitom chtěla užívat dlouhé hodiny a dny.. Fakt ale pecka a pokud bude ještě k sehnání (kupovala jsem ve výprodeji), nakoupím je do zásoby.


Dried Lavender & Oak

A když došly fazole, sáhla jsem po vosku YC, který patří mezi podzimní novinky. Opět krásná vůně, tentokrát ovšem šmrncnutá  pro změnu trochu těžší vůní dubu, která tomu dodá zase trochu jinou rovinu. Je díky tomu podzimnější, těžší a ne tak svěží, ale k chladnějšímu večeru naprosto ideální. Vosk vydržel dlouho, pálila jsem ho po čtvrtkách a každá dala tak 3 svíčky, takže tohle byl vážně solidní výkon a myslím, že si pro vosk budu muset ještě dojít do zásoby :)


Mini svíce Eukalyptus

No a kromě vosků jsem vypálila i dvě mini svíčky, které jsem dostala v létě k svátku. Ač jsou svíčky mini a byly vypálené velmi rychle (cca 14 hodin), tak voněly celkem intenzivně. Vůně eukalyptu mi sice nepřišla stoprocentně důvěryhodná svojí vůní, ale pokoj provoněla a byla vcelku příjemná.


Mini svíce Banán

Lepší ale byla tahle banánová! Voněla věrohodně jako banán a zvládla i na svojí velikost provonět celkem velký prostor. Vypálená byla stejně jako kolegyně za jeden den (většinou ráno zapaluji, večer zhasínám), což je škoda, brala bych ji i na déle :)


Tak a to je zase pro jednou vše, ale vy víte, že to nebude na dlouho.. Však podzim je tu a to je pro mě  čas pálení jako o život :) :D

A jaká vůně nyní baví vás? Máte rádi levanduli nebo patříte mezi její odpůrce?

2 komentáře:

  1. Produkty které neznám, ale které bych rozhodně poznat chtěla. Broskvový nektar, banánový chlebíček, jablečný závin? Hned bych si dala říct, mám slabost pro takovéhle ,,jedlé" vůně:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám ty jídelní vůně taky nejradši, takže v tomhle se doslova vyžívám :D :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)