čtvrtek 10. října 2019

Délice de Poudre aneb paletka k nakousnutí - Bourjois

Krásný den vám přeji!

Ráda bych vám dnes podrobněji představila paletku Délice de Poudre od Bourjois, kterou jste mohli vidět v několika posledních líčeních a kterou jsem si vybrala k vyzkoušení na e-shopu Elnino.cz. Tam už jsem ji sice nenašla, ale v drogérii a po internetu je dostupná i nadále, takže se na to mrkneme.



Oficiální popis: Bourjois paletka rozjasňovačů zajistí sluncem políbený vzhled a sladkou vůni čokolády. Paletka obsahuje čtyři pudrové rozjasňovače, které se hravě postarají o dokonale zářivý vzhled. Kombinujte, konturujte a rozjasňujte se třemi čokoládovými odstíny a jednou univerzální tvářenkou. Výjimečně jemný pocit a delikátní přirozeně zlatý jas. Součástí paletky je i návod a zrcátko.



Tak jo, co si budeme povídat, když se podíváte na tuhle paletku, vzhledově vás určitě (nebo alespoň většinu z vás) zaujme. Je v růžovo-zlatých tónech, v takovém tom kartonovém obalu. A celkově je to balení vymazlené. Vypadá jak tabulka čokolády. Pudry navíc mají celkem výraznou, nasládlou parfemaci. Úplně čokoládou bych to nenazvala (to paletka od TF Chocolate Bar voní víc čokoládově), ale něco na ten způsob to je. Po otevření na vás vykouknou čtyři pudry a na druhé straně zlaté pozlátko. Pod ním se šikovně ukrývá ještě zrcátko. Paletka se skládá ze dvou světlých rozjasňovačů, jednoho tmavšího, který bych já s přehledem nazvala bronzerem a jedné tvářenky. Všechny čtyři produkty obsahují shimmer, takže pokud jste fanoušky matných finišů, tak tohle není pro vás. Pudry jsou velmi jemně namleté, tak akorát slisované, aby se daly nabrat, ale počítejte s tím, že trochu více práší. Stačí ale nabrat na štětec a ten lehce oklepat. Pigmentace je střední až vyšší, rozhodně je možný to s barvou přehnat. Na tvář chytají všechny čtyři pudry bez potíží. Barevné (tvářenka, bronzer) vydrží celý den od rána do večera a na intenzitě neztrácejí, takže za mě opravdu povedené! Rozjasňovače jsou trochu slabší a po celém dni jsou znatelně "opotřebované". Více u jednotlivých odstínů níže.




Trochu mrkneme na odstíny i jednotlivě. Dark Chocolate je oficiálně definován jako rozjasňovač, ale já bych to nazvala spíše bronzerem. Je trochu teplejšího tónu než používám obvykle, ale na léto (či teď sklonek léta) se hodí. Má v sobě lehký zlatý shimmer, který to na sluníčku velmi jemně prozáří. S ním bych pracovala rozhodně opatrně, je dobře pigmentovaný.

Sucre D'Or'Ge je rozjasňovač lehce do zlatova a odstínově teplejší než ten druhý. Je jemně namletý, ale kromě shimmeru obsahuje i trochu větší - viditelné částečky, trochu až třpytky, které jako jediné po delší době na tváři zůstávají.


Délice Praliné je další rozjasňovač. Tentokrát se studenějším podtónem, spíše lehce do růžova. Opět i tenhle kromě shimmeru obsahuje trochu větší třpytky, které na tváři poté vyniknou. Odstínově mi je tento rozjasňovač bližší a dle mého je celkově využitelnější. Jen škoda té nižší výdrže. Rozjasňovač nezůstane stejný po celý den, ale po několika hodinách už vyniknou pouze ty větší částečky, které neudělají na obličeji celistvý finiš a tak nějak mi ten vzhled trochu až narušují.

Cerise Sur Le Gateau je poslední do čtyřky a jedná se o výraznou růžovou tvářenku se zlatým shimmerem. Na tváři je shimmer nenápadný, jen na slunku se umí trochu projevit. S tvářenkou je třeba pracovat hodně opatrně, je nejvíce pigmentovaná. Odstínově pěkná a celkem univerzální.



Sečteno podtrženo: Za mě použitelná paletka, odstíny jsou povedené, využitelné. Tvářence a bronzeru nemám absolutně co vytknout, rozjasňovače trochu pokulhávají výdrží, ale dají se použít. Jen mi tam trochu vadí obsah větších třpytek, které ke konci dne vyniknou nejvíce a neudávají pleti celistvý výsledek, tak nějak mi to tam "kazí". Ale rozhodně paletka patří mezi ty lepší v drogériích, to zase jo. Běžná cena v obchodech je kolem 300 - 400 Kč, na internetu ji seženete podstatně levněji. Na Elninu, odkud jsem ji měla, stála pouhých 188 Kč!

A co vy a paletka? Už jste ji viděli? Zaujala vás? Máte raději mono produkty nebo takhle více kousků pohromadě v paletce?

* PR produkt zaslaný e-shopem Elnino.cz

8 komentářů:

  1. Už jsem na ni narazila a uplně vlastně nevím, jestli se mi líbí nebo ne :D nebo teda líbí se mi, ale asi bych ji nevyužívala, těžko říct :) potřeba vyzkoušet asi jako všechno..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já po ní teď sahám pořád, ale jakmile zase bude bílá jako stěna, tak se vrátím k matnému bronzeru a tvářence :D

      Vymazat
  2. Ta je fakt k nakousnutí, už jenom pro ten vzhled by se mi líbila :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo je roztomilá :) Poslední dobou má Bourjois hezké věci! :)

      Vymazat
  3. Paletka vypadá opravdu zajímavě. Skladba se mi líbí a schimmer by mě osobně nevadil ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji teď taky ráda nosím, ale až úplně vyblednu, tak se budu muset zase vrátit ke světlejším odstínům a bez shimmeru :D :)

      Vymazat
  4. Už jsem ji okukovala a asi takhle, nebyla to taková ta láska na první pohled, že bych ji vyloženě musela mít..aspoň ne zatím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když ono je teď těch krásných věcí tolik, co.. :) :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)