neděle 16. června 2019

Těhotenská kosmetika - Ziaja

Krásný den vám přeji!

Tak přináším ještě jeden článek týkající se těhotenství, respektive těhotenské kosmetiky a tím to skončí, slibuji :D Jedině kdyby jste měli tip a něco konkrétního vás zajímalo, jsem ochotná  se tomuto tématu věnovat a něco připravit, jinak ale nic dalšího zatím neplánuji. Dneska ale doufám ještě zkousnete článek o těhu krémech značky Ziaja, která mi poté, co jsem veřejně oznámila těhotenství, nabídla k testování produkty z jejich řady pro nastávající a čerstvé maminky - Mamma Mia. Přiznám se, že já do té doby vůbec netušila, že takovou řadu značka má (a kromě ní i spoustu dětské kosmetiky). Každopádně na vyzkoušení jsem si vybrala krém/mléko proti striím a intimní hygienu/gel. Takže dnes to bude o nich..

Edit: Na konci doplním recenzi ještě o Zpevňující tělové máslo po porodu, které jsem testovala první měsíc po návratu domů, ať to tu máme kompletní :)


Mamma Mia krém proti striím

Oficiální popis: Stimuluje syntezi kolagenu a elastenu a posilňuje jejich vlákna. Zpružňuje pokožku a napravuje její elastičnost. Rozjasňuje a zmenšuje strie. Zabraňuje jejich vzniku. Lze také použít po porodu nebo při náhlé změně hmotnosti.



Upřímně jsem nic moc od tohoto krému nečekala, o to více překvapená jsem byla. Je v klasické plastové lahvičce, nic extra zajímavého. Je to tekutější krém, který dobře stéká k hrdlu a dobře a bez potíží se roztírá. Textura je vážně fajn, rychle se i vstřebá a zanechá na pokožce jen velmi příjemný film. Na oko vypadá jako mastný, ale nijak nelepí ani oblečení neupatlá a postupně se plně vstřebá. Tělo (hlavně stehna, bříško, atd.) krásně vyživí a zanechá jej pružné, dokonale jemné a ve formě. Trochu nevím, jak ten efekt úplně popsat, ale je to fakt pecka a strašně mě mazání s tímhle krémem bavilo a protahovala jsem ho, jak jen to šlo. Většinou když jsem jím mazala bříško, tak jsem na něho pak už nepatlala ani Bi-Oil (ten jsem zas použila ráno), protože i po tomto krému byl pupík moc pěkný. Žádné pnutí, naopak pružná pokožka.. Fakt mě krém bavil. Vůně mi na první přičichnutí voněla, po rozetření už mi přišla taková hodně umělá, ale po pár týdnech jsem si na ni zvykla a používala s chutí.

Za mě tedy moc příjemné překvapení. Vydrželo mi přibližně čtyři měsíce, používala jsem ho někdy od února do minulého týdne a zejména na partie, které rostou během těhotenství nejvíce, takže zadek, boky, stehna, bříško a prsa. Jednou denně a pokožka krásně jemná a pružná, jen co je pravda. Seženete ho tady, cena je 179 Kč za 270 ml.



Mamma Mia intimní hygiena

Oficiální popis: Udržuje přirozené pH intimních míst. Zklidňuje a zabraňuje podráždění a začervenání. Chrání ochranou vrstvu epidermis. Zaručuje dlouhotrvající pocit svěžesti. Příjemně voní.



No a pak jsem sáhla po intimním gelu, i když těm já normálně moc nedám. Jenže víte co, v těhu jste každou chvíli u doktora, na ten spodek se klade tak nějak větší důraz, že jo :D Proto jsem usoudila, že to prostě intimní gel bude chtít. Ovšem upřímně nevím, co vám k pipi gelu asi tak můžu víc povědět :D Balení má praktické, je ho 300 ml s pumpičkou, což usnadňuje ve sprše aplikaci. Má mléčnou barvu a velmi jemnou, nevtíravou vůni. Jemně napění, partie umyje a nemám s ním nejmenší problém (žádné svědění, pálení..).

Takže za mě fajn, určitě plus za velké balení a příjemnou cenu. Najdete ji tady, cena je aktuálně snížená na 71 Kč (běžná je 79 Kč) za 300 ml.



Za mě tedy moc příjemné překvápko. Jako u intimního gelu jsem ani nepočítala, že by mi neseděl, na tom snad není moc co zkazit, ale tělový krém je fakt hodně příjemné překvapení. Čekala jsem klasické mléko, o kterém do chvíle nebudu vědět, ale překvapilo. Určitě tedy tyhle kousky omrkněte, v nabídce mají ještě zpevňující tělové máslo po porodu a mast pro kojící matky. Myslím si, že to máslo by mohlo být taky fajn! Vše seženete na e-shopu Růžová 10 nebo v obchodech Ziaja.

Mamma Mia Zpevňující máslo na tělo po porodu 

Oficiální popis: V kombinaci s masáží pomáhá spalovat tukovou tkáň. Stimuluje produkci proteoglykanů, zodpovědných za modelování kůže. Udržuje pružnost a pevnost pokožky na úrovni mladé kůže. Zabraňuje ochabování, intenzivně regeneruje a vyživuje epidermis. Lze používat i při kojení a již od prvních dnů po porodu.
Aktivní látky: řasa Enteromorpha compressa, výtažek z pupečníku asijského, oligosacharidy z bílé lupiny, vitamin E.



Tělové máslo seženete v pixle o velikosti 200 ml. Je to praktické, vyškrábnete ho aspoň až do dna. Což v tomto případě uvítáte, protože naneštěstí máslo strašně rychle ubývá :( Chtělo by to tak dvojnásobné balení :D Má lehce nazelenalou barvu, jemnou krémovou vůni. Textura je spíše krémová než-li hutná máslová, což mi vyhovuje, obzvlášť teď, když mazání musí prostě frčet :D Bez potíží se roztírá, ihned se do pokožky vstřebává. Zanechává ji příjemně namazanou, jemně se leskne, ale není ulepená ani umaštěná. Jen perfektně vyživená. A ač ty špeky spálit nedokáže, tak musím říct, že pokožku udržuje pružnou a takovou víc ve formě. Po porodu je kůže hodně taková "rozkydlá", obzvlášť na problémových partiích jako jsou stehna, břicho, boky.. takže tohle se náramně hodí. Pokožka je trochu pevnější a taková dejme tomu svěží. Musím říct, že pro mne máslo bylo velmi příjemným překvapením. Jen škoda, že celkem rychle ubývá, po měsíci mi bohužel došlo. Takže to chce se předzásobit aspoň těmi dvěma baleními do začátku :D Za mě tedy palec nahoru, tohle se taky moc povedlo!





Máte s touto řadou někdo zkušenosti? Čím jste mazaly/mažete v těhotenství vy?

*PR produkty zaslané zastoupením značky Ziaja

2 komentáře:

  1. Kdybych vedela, ze tohle Ziaja ma, tak bych si to vloni taky poridila, predevsim to telove mleko :-) Koukala jsem na tu mast na bradavky pro kojici, tu si urcite porid. Je to cisty lanolin, ja mela znacku Purelan, coz je to samy, jen asi trikrat drazsi. Ale bez nej bych asi kojila krev :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt jsem za to tělové mléko ráda, bylo naprosto super! :) Přemýšlím, že si pořídím ještě to máslo po porodu, abych mazala i potom.. Jinak lanolin už tu od Ziaji právě mám! :) Ale někdo doporučuje a někdo zas ne, že prý jsou z toho záněty :-/

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)