středa 15. května 2019

GdanSkin vlasová péče + pěna do koupele - Ziaja

Krásný den vám přeji!

Znáte řadu GdanSkin od značky Ziaja? Ne? Tak to je chyba, proto vám ji dnes představím. Řada se skládá se jak z produktů péče o pleť, tělo i vlasy. Mě velmi zaujala faktem, že jde o hydratační řadu a obsahem mořských solí po nichž i voní. 



Vlasová kosmetika? Tak ta tady bývá v poslední době hodně zřídka. Jak víte, v této oblasti toho testuji velmi málo. Stylingových přípravků používám minimum a vlasovou kosmetiku málokdy střídám, našla jsem své favority, ke kterým se vracím. Ale v poslední době dělám výjimky a po vlasové kosmetice Plantur, jsem sáhla ještě po šamponu a balzámu z této řady, které mi byly zaslána k vyzkoušení někdy na podzim loňského roku. 


Hydratační šampon na vlasy

Oficiální popis: Hustý, gelový šampon na suché vlasy s rozjasňujícími pigmenty, založený na jemných, mycích složkách. Parfémovaný vůní inspirovanou přírodou. Jemně i účinně myje vlasy i pokožku hlavy. Hydratuje a vyhlazuje suché vlasy. Obsahuje aminokyseliny, které posilují strukturu vlasů. Udržuje barvu barvených vlasů. Dodává lesk a navrací ho matným vlasům. Bez silikonů a SLES.



Šampon je v klasické umělohmotné lahvi o objemu 300 ml, takže celkem dlouho vydrží. Po otevření na vás vybafne poměrně silná "mořská" slaná vůně, trochu až taková pánského stylu. Mně osobně to nevadí, naopak mám tyto svěžejší až těžší vůně ráda, ale určitě si myslím, že to nebude pro každého. Šampon je gelový, při kontaktu s vodou rychle a bohatě napění. Opláchnout jde bez potíží, vlasy po umytí jemně voní, ale není to nic silného, po uschnutí voní opravdu jen hodně slabě a druhý den už parfemace není cítit vůbec. Vlasy jsou po umytí lehce zacuchané, takže to chce kondicionér a nebo mít aspoň Tangle, ať je rozčešete bezbolestně :D Po uschnutí jsou ale lesklé, pevné. Nemůžu říci, že úplně jemné, naopak spíš takové pevné-hrubší, ale aspoň drží tvar a nejsou rozlítané do všech stran. Ve formě vlasy vydrží 2 - 3 dny, což je u mne standard, poté už je mám pěkně mastné a chce to umýt. Nijak zvlášť tedy vlasy nezatěžuje, nemastí, což je pro mě u šamponu jedno z nejdůležitějších kritérií, abychom spolu úspěšně fungovaly do jeho spotřebování. Na druhou stranu na něm nespatřuji nic, co by mne nadchlo a já tak měla potřebu si jej pořizovat znovu.. Prostě běžný šampon, který neurazí ani nenadchne.



Kondicionér na vlasy

Oficiální popis: Kondicionér na suché vlasy. Obsahuje ochranné UV filtry a fytokeratin, který obnovuje poškozená vlasová vlákna. Parfémované vůní inspirovanou přírodou. Hydratuje vysušená vlasová vlákna, chrání před sluncem a slanou mořskou vodou, zlepšuje rozčesávání, zmenšuje sklon k lámání a křehkost vlasů, vyhlazuje a navrací matným vlasům lesk.



Kondicionér na vlasy jsem neměla doma hodně dlouho, to vám řeknu! Ale když tyhle dva kousky přišly spolu, byla by škoda to duo rozdělit. A jelikož po šamponu jsem měla vlasy celkem zacuchané, byl kondicionér tak trochu i nutností. Co se mi rozhodně líbí a za co dávám plus, je menší balení kondicionéru než šamponu. Jestli totiž něco fakt nemám ráda, tak je to fakt, že si pořídím kombinaci kondiše a šamponu, obojí je stejně velké a zatímco šampon mám za chvíli spotřebovaný, tak s kondicionérem se prdím ještě dalšího půl roku :D Tady je to fakt připravené tak šikovně, že kondicionér má 100 ml, což bohatě k 300 ml šamponu stačí. Chválím, konečně to někoho napadlo! ;) Je tedy v tubě, má trochu hustší mléčnou konzistenci, takže ke konci to bude chtít zase pořádně vymačkat, ale budiž. Vůni má stejnou, ovšem v podání kondicionéru je slabší. Možná bych tady uvítala silnější, aby byla chvíli cítit déle. Dávám jej zejména do délek a ke konečkům, po minutce většinou opláchnu, což jde naprosto bez potíží. Vlasy jdou po umytí bez potíží rozčesat, necuchají se, naopak jsou rovné, poddajné a drží tvar. Nejsou rozlítané do všech stran, ale taky jsou docela těžké a poměrně rychle plihnou a rychleji se mastí. Je to pro mé jemné vlasy zatížení. Používám ho tedy jednou týdně (při každém druhém mytí), abych to s ním zbytečně nepřeháněla. Myslím si ale, že pro suché vlasy by to nemuselo být špatný, takže určitě zvažte, zda vaše vlasy tohle potřebují nebo ne.




Pěna do koupele

Oficiální popis: Pěna do koupele pro domácí lázeň - osvěžení a relax. Parfémováno vůní inspirovanou mořem, přírodou a skalní vegetací. Tvoří jemnou pěnu, která zaručuje snadné mytí. Zaručuje pocit uvolnění a relaxace. Pokožka je ošetřena a krásně voní.



Posledním a za mě rozhodně nejlepším kouskem je pěna do koupele. Koupelovou kosmetiku značka Ziaja umí a já ji miluji. A ani tohle nebyla výjimka. Opět ta příjemná, mořská vůně, která osvěží tělo a probudí vaši mysl. Ve vaně se příjemně rozvoní a dopřeje vám tak pořádnou dávku relaxace. Do vany stačí nalít malé množství, protože napění opravdu bohatě. Má gelovou texturu, která se rychle na pěnu přemění. Ta pěna navíc i dlouho vydrží, takže se můžete rochnit hodně dlouho. Pokožka je navíc po koupeli příjemně provoněná na delší dobu a zároveň zjemněná a hebká. Takže můžu říci, že celkem příjemný zážitek, tenhle kousek. Balení má 500 ml, takže vám i chvíli vydrží, rochníte-li se ve vaně rádi a často. Za mě tedy určitě můžu doporučit!




Sečteno podtrženo: Šampon se použít dá, ale nemá nic, z čeho bych si sedla na zadek a musela ho mít znovu. Kondicionér mne nijak neuchvátil, mastí se mi po něm vlasy, takže pro můj typ vlasů absolutně ne. Co naopak ano, tak pěna do koupele! Ta je vážně skvělá, stejně jako spousta dalších od Ziaji. Všechny produkty seženete buď na e-shopu tady nebo v obchůdcích Ziaja. Šampon 300 ml je momentálně i v akci za 89 Kč, kondicionér 100 ml dokonce za 53 Kč, pěna do koupele 500 ml 89 Kč, takže neváhejte, pokud vás produkty zaujaly.

A co vy a Ziaja? Máte zkušenosti s jejich šampony? A co řadu GdanSkin, zkoušeli jste?

*PR produkty zaslané k vyzkoušení zastoupením značky Ziaja

13 komentářů:

  1. Jo, no super, tak jednak tuto značku mám moc ráda, vlasovou kosmetiku jsem ještě neměla, krámek mám vlastně po cestě do práce, takže další důvod, proč tam vyrazit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mrkni spíš na věci do koupele, ty fakt stojí za to! ;)

      Vymazat
  2. Od Ziaji práve testujem šampón s kozím mliekom, nie som úplne nadšená.Vydrží tak 2- 3 dni ako si písala :) čo sa týka kondicionerov, ja ich vôbec nepoužívam pride mi že mi ešte viac zmastia vlasy...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už kondicionéry taky nějaký ten pátek obvykle nepoužívám, takže jak dodělám tenhle, zase si od nich dám pauzu :D

      Vymazat
  3. Gdan Skin jsem ještě nezkoušela, ale při poslední objednávce jsem si z téhle řady vybrala hydratační mlhovinu a jsou tam i další produkty, které bych ráda vyzkoušela, včetně pěny do koupele, ale musím postupně, ať z toho nemá peněženka šok:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je jasný :D Pěny do koupele zkus, mají je fakt dobré (měla jsem i z řady Kozí mléko, která byla ještě lepší! nebo ty Mycí želé z limitek jsou taky pecka! ;)), ale chápu, že se musí postupně :D Ještě že Ziaja nestojí majlant :D

      Vymazat
  4. Nakoľko mám značku Ziaja hrozne rada a veľa toho od nej skúšam, asi sa pozriem aj na túto sadu, vďaka za tip. ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám šampon s kašmírem a je docela fajn :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na ten kašmírový jsem četla dost chvály, takže chápu! :)

      Vymazat
  6. Kondicioner je nutnost pokud pouzivas sampon. Sampon vlasove vlakno otevre a vyčistí a kondicioner ho uzavre. Taky se dava do delek a hlave do konecku, rozhodne ne ke korinkum, pak se vlasy zbytecne masti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já samozřejmě vím, jak kondicionér funguje a kam se dává ;) Ovšem já ho za nutnost nepovažuji a moje vlasy také ne, takže ho často vynechávám..

      Vymazat
  7. S touhle řadou zkušenosti nemám :) zkusím.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)