pondělí 28. ledna 2019

Pleťová kozí kosmetika: La Chévre a Le Chaton

Krásný den vám přeji!

Hodně dlouho tu nebylo kosmetické okénko týkající se péče o pleť. Upřímně, ono to je tím, že používám už hodně dlouho stále tu samou péči a nestřídám a netestuji zdaleka tolik jako dřív. Tak nějak se ustáluji a snažím se dopřát pleti spíše pravidelnost a kvalitu než kvantitu. Nyní už více jak čtvrt roku používám oční krém a pleťové sérum z české dílny. Jedná se o kosmetiku Capri, kterou znáte možná spíš pod názvy Le Chaton a La Chévre. Tato kosmetika je výjimečná zejména v tom, že obsahuje nejvzácnější složky kozího mléka. Nabídkové spektrum je široké, od produktů na pleť po tělovou kosmetiku a navíc pro všechny typy pleti včetně té citlivé. Takže je skutečně z čeho vybírat.


Měla jsem možnost vyzkoušet od každého jedno - od Le Chaton jsem testovala Anti-ageing pleťové sérum a značka La Chévre mi pomáhala s očním okolím. Oba produkty jsou určené pro věkovou kategorii 30+, což by mohlo někoho zarazit, jelikož jsem těsně pod třicítkou. Ale razím heslo, že lepší dříve než-li později, takže už se úplně těmto produktům nevyhýbám. A jak tedy kousky dopadly?

Krém okolo očí - La Chévre

Oficiální popis: Věková skupina 30+. Vhodný pro všechny typy pleti, zejména citlivé. Hydratuje a koriguje mikrovrásky a drobné linky. Omezuje tvorbu vrásek. Hydratuje a chrání jemnou pleť okolo očí. Zmenšuje opuchliny a kruhy pod očima. Obsahuje tuk kozího mléka, sůl kyseliny hyaluronové, deriváty olivového oleje a vitaminy rozpustné v tucích v přírodním stavu. Mezi aktivní látky patří máslo z kozího mléka (příznivě působí na pokožku, kterou vyživuje, zvláčňuje a zjemňuje, je zdrojem přírodního vitaminu A), ceramidy (brání vysychání pokožky), skvalan (hydratuje, zmírňuje stárnutí pokožky a tvoří na pleti ochranný film, čímž ji chrání před vnějšími vlivy), nízkomolekulární sůl kyseliny hyaluronové (hloubkově hydratuje jemnou pokožku okolo očí).




Jako první rozhodně oceňuji balení. Miluji u pleťových věcí snadnou aplikaci, což tyhle kousky zvládají. Očním krém je v malé, roztomilé lahvičce s pumpičkou, takže se dá jednoduše dávkovat. Na obě oči mi v pohodě stačí jedna pumpička, takže zaručuji i dlouhou výdrž obsahu. Textura je krémovo-gelová, lehce se roztírá a rychle se vstřebává. Nezanechává nepříjemný mastný ani ulepený pocit, vesměs o něm po chvíli nevíte. Ale v tom špatném slova smyslu, oční okolí totiž zanechá hezky jemné, zvláčněné a vyživené. Vrásky samozřejmě jako zázrakem nezmizí, ale pleť je vypnutější a je vidět, že krém funguje jak má a oční okolí udržuje v kondici. Vůni má nevtíravou, je lehce nahořklá a trochu je cítit kozinou. Naštěstí v tomto případě jen velmi jemně. Na to upozorňuji, protože ne každý to má rád. Já osobně kozí mléko a výrobky z něho nemusím právě kvůli té specifické vůni. Ovšem u očního krému je to vážně jenom hodně jemná záležitost, která nijak neobtěžuje. Za mě tedy příjemná péče o oční okolí, kterou používám každý den a velmi ráda, protože očnímu okolí opravdu svědčí!

Krém najdete tady, cena je 260 Kč za 15 ml, ale ubývá velmi pomalu. Já jej používám už více jak čtyři měsíce a budu sotva v půlce.



Anti-Ageing sérum - Le Chaton

Oficiální popis: Věková skupina 30+. Jemné sérum se silným anti-ageing a hydratačním efektem a látkami podporujícími přirozený hydratační faktor pokožky. Anti-ageing sérum je vhodné pro všechny typy pleti, včetně citlivé a problematické. Rychle se vstřebává a hydratuje pleť hloubkově.  Zvláčňuje, hydratuje, zklidňuje pokožku, zlepšuje povrch pleti a tím navozuje mladistvý vzhled, zpevňuje kontury ochablé pleti, chrání před volnými radikály z okolí. Doplňuje pleti potřebné látky přirozeného hydratačního faktoru. Vyhlazuje povrch pokožky pro sjednocený tón pleti.



Aktivní látky: Hydrolyzovaná mléčná bílkovina (podporuje hydrataci, zabraňuje vysušování, regeneruje a zjemňuje pokožku a předchází vzniku vrásek), urea (podporuje přirozený hydratační faktor pleti), kyselina hyaluronová, allantoin (zklidňuje podrážděnou pokožku), kozí máslo (schopnost pronikat do kůže a pomáhat penetraci účinných látek rozpustných v tuku/oleji), skvalan (vytváří přirozený ochranný film), arganový olej, niacinamid (působí pozitivní na pleť s akné).



I tady oceňuji balení produktu, které je stejně jako u krému na oči, praktické v tubě a s pumpičkou. Sami si tak dobře korigujete, kolik séra bude třeba. Já většinou používám dvě pumpičky na celý obličej večer před použitím krému. Opět i sérum má příjemně krémovou texturu, která se bez potíží roztírá a velmi rychle vstřebává. Zanechává na pleti jen na minutku lehce mastný pocit, ten však rychle přechází a pleť zůstává jen jemná, pružná a připravená na pořádnou dávku krému, který si díky séru také mnohem lépe sedne. Výrazného anti-age efektu se asi nedočkáte, ale je fakt, že pleť je krásně pružná a vypnutější, naprosto bez potíží. Akné mne sice momentálně trochu trápí, ale to bude hormony a za to sérum nepřisuzuji žádné zásluhy. Rozhodně ale zajistí vyšší hydrataci a výživu pleti, protože během používání za celou zimu nenastaly nejmenší problémy s vysoušením, ale jen co jsem jednou vynechala a nebo teď balení úplně dodělala, začaly se šupinky objevovat a poměrně ve velkém. Takže za mě séru palec nahoru a já si budu muset velmi rychle sehnat náhradu, jinak budu za chvíli jako sušenka :D Opravdu poslední dny cítím, že pleti tenhle kousek chybí. Jediné, co mi v tomto případě trochu víc vadilo, byla parfemace, jelikož u séra byla ta kozina cítit mnohem více, takže na to trochu pozor, pokud ji nemusíte stejně jako já. Ale stačilo pár dní a zvykla jsem si, zas až taková hrůza to taky nebyla, z pleti naštěstí cítit není a po nanesení krému není co řešit :)

Sérum seženete zde, cena je 442 Kč za 30 ml. Po dvou pumpičkách denně mi vydrželo sérum kolem čtyř měsíců.



Sečteno podtrženo: Tady se výběr povedl, očnímu okolí krém naprosto vyhovuje a stejně tak sérum pleti, takže nemám absolutně co vytknout. Možná tak v mém případě tu vůni, já prostě kozinu nemusím, ale nejedná se o žádnou nesnesitelnou hrůzu, takže jen takové malé bezvýznamné mínus :) Produkty jako takové fungují a to je hlavní, takže za mě spokojenost a mohu rozhodně doporučit!

A co vy a značky La Chévre a Le Chaton? Znáte? Máte někdo vyzkoušené? Zaujaly vás?

*PR produkty zaslané zastoupením Capri

14 komentářů:

  1. Abych pravdu řekla, já výrobky z kozího mléka nemusím, protože mně odrazuje ta vůně, vím, že si to nejspíš představuji horší než to je, ale prostě se mi to příčí, jsem na to dost citlivka:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono fakt jak co, u toho krému na oči je to hodně slaboučké, když bych nevěděla, že je to kozina, tak to třeba ani nepoznám :) U séra je to znatelnější, ale taky nic tragického. Kdysi jsem ale měla pleťovou masku od jedné z těchto značek, která sice byla mega výživná, ale z ní byla cítit kozina fakt silně :D

      Vymazat
  2. Ja som mala česť vyskúšať niečo z kozej rady a myslím že blahodarne pôsobí na pokožku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprostej souhlas! Fakt jako účinky jsou super, velmi příjemně mne to překvapilo! :)

      Vymazat
  3. Značku tedy vidím poprvé, ale měla jsem možnost vyzkoušet kozí řadu od Ziaja. Byla jsem moc spokojená. :)
    Woodnote

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kozí řada od Ziaji je naprosto skvělá, taky ji můžu, ale vůně je tam hodně upravená a té skutečné kozí se moc nepodobá.. to tato teda jo :) :D

      Vymazat
  4. Já mám zkušenosti jenom s kozí řadou od Ziaja, kterou mohu pochválit. Kozí mléko je dobrá věc a asi budu výjimkou protože mi jeho pach nevadí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ona kozí řada od Ziaji po skutečné kozině moc "nevoní", jestli posuzuješ dle té, tu miluju taky :) Tohle je "pravá" kozina, to je úplně jiná :D

      Vymazat
  5. Mě by ta vůně asi taky vadila a značky mi nic neříkají. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako dá se na ní zvyknout, není tak silná, abych to nedala.. ty účinky za to stojí! Ale moje favoritka to rozhodně není no :D

      Vymazat
  6. Skvělé, jsem velmi ráda, za další skvělou kosmetiku české výroby. A co se týká krémů, pro mě je kozí mléko vždy zárukou kvality krémů, protože zatím vždy když jsem v kosmetice objevila extrakty z kozí mléka, byla jsem vždy nadšená. Chválím :-)

    The world of makeup

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, na těch kozích extraktech něco bude, zatím jsem to měla stejně jako ty :)

      Vymazat
  7. Já mám moc ráda kozí výrobky na jídlo :) kozí jogurt, boží!! :) Ale na pleť jsem ještě žádné nezkoušela.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé tak to já zase vůbec nemusím :D Já radši v té kosmetice :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)