středa 24. ledna 2018

Kosmetický Miš Maš XII.

Krásný den vám přeji!

Je libo jeden souhrnný mix krátkých recenzí? Mám tu asi milion věcí, které by bylo fajn vám ještě ukázat. Jedná se o drobnosti, které ale stojí za zmínku. Tak pojďme na to.




Antibakteriální gel Heart of Gold - Bath & BodyWorks

B&B mají snad nejprofláknutější antibakteriální gely na světě, takže to pro vás určitě není velká neznámá. Já jsem si při poslední objednávce na Dekorativce jeden také vzala. Však ono se to v kabelce neztratí. Sáhla jsem po variantě Heart of Gold, která vypadala už podle fotky rozkošně. A pak gel přišel.. Rozkošně vypadá i v reálu, je to velmi maličká tubička, která se i v té kabelce ztratit může, pokud v ní máte milion věcí jako já a trochu binec :D Gel je průhledný, ale v tomto případě obsahuje třpytky. Nemá to každý jejich gel, nebojte, ale při výběru buďte obezřetní, některé jako právě tenhle, je mají. Upřímně já je celkem úspěšně ignoruji, takže mne to nijak neobtěžuje. Musím uznat, že všechny ty pochvaly na vůně vážně nelžou, protože ten gel vážně voní! Tenhle zrovna po ananasech a já si při každém použití tu parfemaci užívám. Stačí ho trocha, protože se na rukou dobře rozetře a rychle vstřebá. A pak vám ruce vážně intenzivně voní a k tomu jsou "čisté" a nelepí. Je to fajn a asi to není můj poslední gel této značky. Kam se na to hrabou ty obyčejné drogérkové gely s alkoholovým oparem.. Kupovala jsem tady, cena gelů je 75 Kč.





Krém na nohy - Green Pharmacy

Tuto polskou značku jsem do tohoto produktu vůbec neznala, ale o to radši jsem se ujala jeho testování. Netrvalo dlouho a přišel na řadu a o nic déle netrvalo než jsem si ho oblíbila. Textura je krémová, která se bez potíží roztírá a bleskurychle vstřebává. Je bílé barvy a příjemné mentolovo-jehličnaté parfemace. Nohy zanechává jemné, bez ulepeného či umaštěného pocitu. Po chvíli o něm ani nevíte, ale efekt určitě zaznamenáte. Alespoň u mě to tak bylo. Nohy totiž moc pěkně hydratuje a trochu tvrdší paty zjemní. Je to celkem pecka a já jsem byla z efektu nadšená. Docela mi připomínal krém na nohy s ureou Balea, který ode mě už znáte. 






Odlakovač Odorless - Dermacol

O tomhle kousku se hodně mluvilo, když k nám na trh vpadl. Jedni ho milují, druzí nenávidí. Já jsem na straně první. Odlakovač stojí v našich drogériích po boku svého fialového bráchy a stejně jako s ním jsem spokojená. Tato bílá verze má být bez zápachu, což mohu potvrdit. Vážně není cítit NIC. Četla jsem hodně názorů, někteří tvrdí, že špatně odlakovává, já vám nevím, nemám s ním absolutně žádný problém. Nechám ho chvíli přitisknutý na nehtu a poté jednoduše stáhnu. Naprosto bez zdlouhavého šmrdlání. Poradí si bez potíží i s většinou třpytkatých laků a funguje minimálně stejně jako klasické "smradlavé" odlakovače. Navíc neštípe v záděrkách či otevřených rankách. Za mě tedy spokojenost. Avšak přiznávám, že ta naprostá abstinence jakéhokoliv zápachu mi přijde až divná a trochu mi to chybí, takže se plánuji poté vrátit k fialové verzi jejich odlakovače, ke které jsem zahořela o trochu víc.




Sprchový gel Med a rakytník - Manufaktura

Sprcháčů z Manu jsem měla několik a všechny mi přišly fajn, ale tento předčí všechny ostatní. Zamilovala jsem se do něho od prvního přičichnutí. Ta kombinace rakytníku a medu je božská a užívala jsem si každou sprchu. Opět je i tento sprcháč trochu řidší, takže je fajn nalévat ho méně, aby vám pak zbytečně nestékal mezi prsty a tak. Zas díky tomu se dobře nalévá, neuvízne v lahvičce a dostanete ho ven do poslední trošky. Umyje jako každý druhý, ale nevysušuje a ta vůně je prostě něco a to stačí. Musím si ho koupit do zásoby, nedá se svítit.






Čistící pásky na nos - Tony Moly, Holika Holika, Skinfood

Egg Pore Tony Moly - za mě zatím nejfunkčnější pásky, které jsem měla. Na základě téhle jedné jsem si objednávala celé balení, takže jsem ji vyzkoušela už víckrát a ano, mé domněnky se potvrdily, tyhle pásky prostě fungují! Na navlhčený nos se dobře přichytnou, drží tam bez potíží celou čtvrt hodinku, poté jdou bez potíží sundat a výsledkem je špinavá páska a čistý nos. Zkoušela jsem i na příteli a tam byla páska ještě úspěšnější, takže za mě rozhodně povedená záležitost. Štve mě jediné, že u nás nejsou běžně dostupné! :(





Pig Nose Holika Holika - tahle páska fungovala, ale jen napůl. Byla růžová, což ji přidává na roztomilosti, držela stejně dobře jako ta od Tonyho, ale vyndala toho sotva půlku co Tony. Už proto se k ní vracet asi nebudu.


Egg White Pack SkinFood - a jdeme od nejlepšího k nejhoršímu. Tak nějak jsem věřila, že ty pásky budou fungovat všechny, ale spletla jsem se. Tahle je snad nejhorší, jakou jsem kdy měla. Oproti těm výše je jiná i tvarově a materiálově. Zatímco Tony a Holika jsou tenké pásky, dobře lepící a po použití, uschnou, ztuhnou a zkroutí se, tahle je jiná. Je nějaká gumová, na nos se přichytává hodně špatně a nedrží. Sundat jde o to snadněji, ale to se odráží na výsledku. Páska nesundala vůbec, ale vůbec nic. Tuhle už tedy znovu ne.


Tvářenka s rozjasňovačem 2v1 Winter Dreamin' - Essence

Prodej zimní limitky Winter Dreamin je v plném proudu a já bych vám z ní ráda něco ukázala. Mám tu tohle duo tvářenky s rozjasňovačem. Balení je dvoupatrové, hned pod víčkem naleznete rozjasňovač ve zlatém tónu. Rozjasňovač je středně pigmentovaný, efekt vytvoří v malém množství velmi přirozený a rozhodně nositelný. Obsahuje trošičku větší částečky, takže ubývá nerovnoměrně, barevný základ mizí jako první a zůstávají právě ty částečky. Jinak výdrž je půldenní, postupně začíná mizet, k večeru po něm není ani památky. Tvářenku najdete ve spodní části, pod rozjasňovačem, který se dá odklopit. Má krásnou barvu, která sluší snad úplně každému. Řekla bych, že je to asi mauve? Nebo jak se to jmenuje. V každém případě krásná, která vypadá hezky na světlé pleti a stejně tak dobře bude vypadat i na opálené. Pigmentace je střední až vyšší. Je lepší být střídmější a nakládat s ní opatrně. Jinak práce s ní je bezproblémová, nepráší, nanáší se rovnoměrně a drží po celý den bez potíží. Ta se mi vážně zamlouvá. Celkově tedy duo není špatné, tvářenka rozhodně stojí za zkoušku, rozjasňovač tak napůl, takže nechám na vás, zda potřebujete či nikoliv. K dostání buď na KupKosmetiku.cz a objevit se měla i v Rossmannu či Globusu.







Paletka očncíh stínů Winter Dreamin' - Essence

A zkoušela jsem ještě paletku očních stínů, která vypadá nejvíc rozkošně. Balení je takové to moderní papírové, z druhé strany víčka obsahuje zrcátko a součástí je štěteček. Mile překvapená jsem z něho byla, jelikož je vcelku využitelný. Paletka obsahuje dvanáct očních stínů v přirozených hnědých tónech. Je tu pár čistě matných, pár jemně lesklých i několik hodně třpytivých stínů. Stíny se mi zdály po prvním vyzkoušením na ruku krásně pigmentované, ale na oku jsem byla poté trochu zklamaná. Pigmentace trochu vázne, většina stínů se mi zdá na víčku podobná, je jich potřeba větší množství pro pořádnou intenzivní barvu. Mám prostě pocit, že s ní vypadá každé líčení stejně, ať sáhnu po jakémkoliv odstínu. K tomu i mírně práší a výdrž stínů není celodenní, jak bych potřebovala. Ač má tedy nejroztomilejší obal, není to ono.








Stíny i tvářenka v akci:


Melounový šampon - Faith in Nature

Pak tu mám i trochu bio. Další z vyzkoušených přírodnějších šamponů. V obchůdku Biooo jsem narazila na tuto značku, tak jsem jeden kousek zvědavě vzala. S melounem, hmmm, to já můžu! Bohužel tedy meloun jsem v tom nijak necítila, ale i tak parfemace šla. Byla velmi jemná a nevtíravá, takže neurazila. Šampon byl gelové textury, ve vlasech bez potíží napěnil, vlasy umyl podle očekávání. Ale nějaké potíže se vyskytly. Po tomhle šamponu šly vlasy vážně špatně rozčesat. Nakonec to dopadlo tak, že jsem vlasy zkrátila o více než deset cenťáků, protože s dredy jsem úplně chodit nechtěla :D Bylo to už stejně potřeba, takže mi nakonec tohle mínus posloužilo, ale uvést to musím. A pak taky rychlé plihnutí a poměrně rychlé maštění vlasů mi vadilo, co vám budu povídat. Znovu si tedy šampon pořizovat určitě nebudu.






Bezoplachový kondicionér ve spreji pro suché a lámavé vlasy - Le Petit Olivier

A když už jsme u těch vlasů, tak vám představím ještě tenhle kousek, který mi dělal společnost posledního půl roku. Kondicionéry v běžné formě na oplachování už nepoužívám hodně dlouho, ale těm bezoplachovým ve spreji neodolám. Tohle byl ten případ. Navíc se mi zalíbilo, že obsahuje rovnou tři zajímavé ingredience - olivový a arganový olej a bambucké máslo. No neber to. Lahvička má rozprašovač, takže aplikace je raz dva a maximálně jednoduchá. Jedná se o dvoufázový kondiš, takže to chce prvně protřepat a až poté nastříkat do vlasů. Jedna složka je olejová, druhá pro změnu "mléčná". Dávek do vlasů používám několik, řekněme tak 5 nejméně. Díky těm dvěma složkám není kondicionér ani extra mastný, aby plihly vlasy, ale ani není úplně odlehčený, aby jste ho na vlasech nepoznaly. Po použití jsou vlasy rozhodně o chlup lesklejší, o něco lépe se i rozčesávají (i když na moje zacuchané dredy už to nepomohlo :D) a v každém případě nádherně voní. Má nádhernou lehce olejovou vůni, která dlouhou dobu drží i ve vlasech. Že by byly vlasy znatelně vyživenější se mi nezdálo, ale zase nemám ani úplně suché vlasy, abych mohla rozdíl zaznamenat. Tak jako nebudu tvrdit, že bych po použití zaznamenávala v čemkoliv nějaké zázraky, spíš je to tak nějak pro lepší pocit a na pohled i na dotek ňuňavější vlasy. Najdete ho tady, 150 ml za 110 Kč.






Tak a pro tentokrát to asi bude stačit, i tak tady toho je, myslím si, docela dost. Počítejte ale s velmi brzkým a opět dlouhým pokračováním, kde se objeví další nálož :)

Máte s něčím z toho zkušenosti? Zaujala vás řada Rakytníku s medem od Manufaktury?

19 komentářů:

  1. Ten nesmradlavý odlakovač mě zaujal už dřív, díky za připomenutí :-D Určitě ho vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za mě je fajn, tak snad ti bude taky vyhovovat :D Mimochodem jestli se nepletu, tak v DM je teď dlouhodobě levnější ;)

      Vymazat
    2. Díky, Klári :-) Zejtra tam zrovna půjdu, tak pokoukám :-)

      Vymazat
  2. Tyhle antibakteriální gely kupuji mamče, která je naprosto zbožňuje, hlavně okurku. Škoda paletky Essence, vypadá krásně, třeba ale zas na obyč denní nošení, kdy není čas si moc vyhrát, v tomto případě mám podobné stíny ráda. Zaujal mě bezoplachový kondicionér, i když já používám hlavně ty klasické, bez kondiconéru bych vlasy nerozčesala.
    Soutěž

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na denní nošení ta paletka ujde, ale mám podobných několik a kvalitou jsou lepší, proto mě tato nijak nenadchla :-/ Já zas radši tyhle bezoplachové kondiše, nemám totiž ráda zbytečně strávený čas ve sprše :D

      Vymazat
  3. Já už jiné antibakteriální gely než tyhle ani nekupuji, ale je pravda, že si dávám pozor, abych si vybrala beztřpytkovou variantu:-) Je to jak píšeš, kam se hrabou ty obyčejné drogerkové za pár korun, tyhle gely tak úžasně voní, za to se prostě vyplatí trošku připlatit:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, navíc mně i to maličké balení vyhovuje víc než ty větší z drogérky, protože ty většinou nejsem schopná spotřebovat :D :)

      Vymazat
  4. Včera jsem si koupila svůj první antibakteriální gelík od Bath & Mody Works a úplně jsem byla zaskočená, jak je maličký. Ale rozkošný, no a ta vůně, bomba (mám s vůní broskve). Ten sprchový gel od Manufaktury mám taky, jsem v jeho polovině a přemýšlím, že si koupím další balení, protože tu vůní jsem si hooodně oblíbila a bude mi chybět :D

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maličký je a taky jsem byla prvně zaskočená :D Ale teď jsem za to celkem ráda, nezabírá to v kabelce tolik místa a je reálná šance, že ho včas spotřebuji (nepoužívám tyhle gely nijak pravidelně) :) A ten sprcháč je boží, já si ho určitě musím koupit.. Ale asi není čas moc váhat, protože už je tahle řada zlevněná a je možný, že bude končit, mám pocit, že byla jen limitovaná :(

      Vymazat
  5. Tak na limitku Essence máme stejný názor. Tvářenka velmi mile překvapila svoji výdrží a rovnoměrným nanášením. Stíny jsou suché, prašné a jak říkáš - na oku vypadají po rozetření dost stejně. Za tu cenu mi přijde lepší Sleek :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tieto winter veci od Essence som u nás ešte nevidela :( a to som bola v drogérke asi dva dni dozadu. Ach tu na Slovensko to vždy trvá dlhšie musím sa tam ísť zas pozriet.
    Pozývam teba a tvoje čitateľky na GIVEAWAY
    na mojom blogu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono kdoví, jestli vůbec u vás na Slovensku ta limitka bude.. Ne všechny se dostanou do všech zemí a všech obchodů :( :-/

      Vymazat
  7. ten antibakteriálny gél musím už aj ja vyskúšať :) milujem takéto produkty, vždy ich nosím so sebou :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou fakt rozkošný a navíc i funkční a voňavý, prostě bomba! :) :D

      Vymazat
  8. Antibakteriální gely od Bath and Body Works kupuji dokola, jsou super, také mám ten třpytečkový. Tvářenka od essence vypadá krásně! Jinak Rakytník a med musím někde ovonět :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě očichej, protože to stojí za to! :) Teď je myslím zrovna i tahle parfemace ve slevách, takže kdoví, jestli to nebyla limitka a nebude končit :(

      Vymazat
  9. Ty gely mě velice lákají už delší dobu :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)