sobota 16. prosince 2017

Maskování - Balea, 7th Heaven, Ziaja, Ellie

Krásné sobotní dopoledne!

Pořád to vázne a já nestíhám psát, jak bych chtěla, ale dneska zase pár restů doženeme :) Mrkneme se totiž rovnou na několik pleťových masek, které jsem v poslední době zkoušela. Najdete tu pytlíkové masky značky Ziaja, Balea, 7 Heavens nebo i Ellie, takže rozhodně je o co stát! Tak jdeme na to :)



Výživující pleťová maska - Ellie

Oficiální popis: Vyživující pleťová maska Ellie je určena k péči o suchou a citlivou pleť. Během pár minut dodá vaší pleti potřebnou výživu a zklidní ji. Maska obsahuje mandlový olej, olej z růže šípkové a vitamin E. Výtažek z Konjac mannan pak dodá pleti intenzivní hloubkovou hydrataci. Vitamín E dokonale chrání pleť proti působení nebezpečných volných radikálů. Vaše pleť zůstane hydratovaná, zklidněná a vláčná po dlouhou dobu. 



U této masky jsem čekala na správnou chvíli, která byla nedávno, kdy jsem měla pocit, že se pleť začíná tím chladným počasím vysušovat. Pytlík je rozdělený na dvě části, abyste si ji mohli užít rovnou dvakrát. V pytlíčku je maska krémovo-gelové konzistence, která má ve větším množství tendenci stékat, takže to chce pracovat s ní trochu opatrněji. Vůni má zvláštní, je v ní cítit určitě mandlové mléko, ale je tam i něco dalšího, takového jemně pudrového. Je to rozhodně přijatelná vůně a na obličeji mi nijak nevadí. Tahle maska mne na obličeji v prvních několika minutách štípala, ovšem v rámci snesitelnosti a postupně po pár minutách ten pocit mizí. Maska zasychá, ale opláchnout jde po použití bez potíží. A tady jsou ty výsledky znatelné hned dva. Za prvé maska skutečně pleť vyživuje, po použití je příjemně nacucaná a ten efekt vydrží na několik dalších dní, což rozhodně chválím. Ovšem ten druhý efekt, který maska doprovázela, se mi líbil o poznání méně a to začervenalá pleť. Není to nic tragického a po pár minutách to mizí, ale v první chvíli jsem se lekla a úplně nadšená jsem z toho nebyla, chápete :D Naštěstí to brzy ustalo a na pleti už zůstalo patrné jen to vyživení, takže ve finále spokojenost. Masku seženete v drogériích Teta a cena se pohybuje kolem 20 - 30 Kč.



Chai Tea Vanilla - Balea

Oficiální popis: Ponořte se do světa pohádek Tisíce a jedné noci. Balea maska Chai Tea Vanilla nabízí relaxaci a péči o unavenou pleť. Panthenol hydratuje a zanechává Vaši pleť svěží a hebkou. Krémová textura s vitaminem E chrání pleť před volnými radikály. Orientální kořeněná vůně okouzlí vaše smysly.



Možná jste tuto limitovanou edici pleťových masek zaznamenali. Já jsem ji musela vyzkoušet, protože se to Balee zase povedlo a utáhla mě na blyštivý obal :D Navíc vanilka s chai tea, zní taky zajímavě, no ne? :) Maska je rozdělená na dva pytlíčky, takže ji máte nadvakrát, což je za 13 Kč vážně fajn :) Obsah jedné půlky vystačí tak akorát na celý obličej. Není masky nazbyt, ale zase ani málo. Obsah je krémový, na obličeji drží a nestéká. Má velmi příjemnou parfemaci, kterou popíši jako vanilkově-čajovou. Přesně takhle totiž voní. Trochu čajová vůně lehce šmrnclá vanilkou. Na obličeji mne maska v první chvíli lehce štípala, ovšem ten pocit během chvilky přechází a místo něho přišel chladící efekt. Může za to pravděpodobně ten panthenol. Není to však nic nepříjemného, ba spíš naopak a tu čtvrt hodinku se to dá rozhodně vydržet. Maska trochu zasychá, ale opláchnete ji naprosto bez potíží. A výsledek? Ač bylo její použití příjemné, tak výsledek jsem téměř žádný nezaznamenala. Bohužel. Žádná výživa či hydratace pleti, pleť byla ve stejném stavu jako před použitím. Sice jsem za těch pár korun nečekala žádné zázraky, ale zase úplné prd také ne :D Ráda jsem ji vyzkoušela, ale znovu už jsem ji nekupovala. K sehnání byla v DM drogérii (píši úmyslně byla, protože už jsem ji nějakou chvíli nepotkala) za 12,90 Kč.



Pleťová maska s kozím mlékem - Ziaja

Oficiální popis: Stimuluje obnovu pleť. Viditelně vyhlazuje menší vrásky a zabraňuje stárnutí pokožky. Intenzivně vyživuje a zabraňuje dehydrataci.



Tohle byla tak trochu sázka na jistotu. Já jsem od ní nečekala nic jiného, než že bude super, stejně jako zbytek této řady. V tomto případě je to pouze jeden pytlíček o 7 ml. To je možná trochu škoda, protože by se hodilo mít ho také rozdělený na dva, ale tak nevadí, dopřála jsem pleti pořádnou dávku téhle krásy. Maska je krémová, bílé barvy a nádherné vůně. Tuto vůni určitě znáte, je to jemná mléčná vůně, které se nemůžu nabažit! Maska na obličeji neštípe, nepálí, ani nezasychá, takže jde poté opláchnout bez potíží. Ale co hlavně? Po opláchnutí je pleť krásně vyživená na pěkných pár dní. Je jemná na dotek a pěkná na pohled. Vrásky sice nevyhladila, jak slibuje, ale to bych chtěla za 19 Kč asi už moc, co? :D Seženete v obchůdcích Ziaja nebo na jejich e-shopu tady.



Uhelná slupovací maska - 7th Heaven

Oficiální popis: Díky masce s obsahem aktivního dřevěného uhlí, které odstraňuje nečistoty a speciální směsi vilínu a březových listů, které uklidňují pokožku, bude Vaše pleť dokonale vyčištěná. Pro opravdu čistou a jemnou pleť používejte každý týden.



Na závěr tu mám zase jednu černou masku. Ty momentálně frčí a jednu takovou má v repertoáru i tato značka. Pytlík má 10 ml, což se mi zdálo hodně, ale jelikož zrovna u slupovacích masek se nedá balení použít na víckrát, napatlala jsem ji na sebe celou. O to větším překvapením pro mne bylo, že ji vlastně tolik v pytlíčku nebylo a sotva mi to na celý obličej dalo :D Maska po pár minutách začíná zasychat a lehce průhlední. Nedělá žádnou neplechu - neštípe, nepálí. Jen cítíte, jak se maska při schnutí trochu stahuje. Naštěstí to není nic strašného. Po zaschnutí, které trvá cca čtvrt hodinky, ji jednoduše sloupnete. Bezbolestně. A výsledkem je čistá pleť zbavená nečistot, přebytečného mazu a krásně jemná. To mě baví! Tahle maska tedy příjemně překvapila a určitě o její koupi přemýšlím i do budoucna. K dostání by měla být v drogériích Teta a mám pocit, že i Rossmann. Cena určitě do 50 Kč.



Teď beru ty masky vážně a užívám si nějakou minimálně jednou týdně, protože to patří mezi mé nejoblíbenější chvilky odpočinku. Máte to tak taky? Brzy se tedy můžete těšit na další dávku! ;)

Máte s některou z nich zkušenosti? Jaké masky máte rádi vy?

12 komentářů:

  1. Z té Baleácké masky jsem měla stejné pocity, pleti neublížila, ale ani jí nijak neprospěla. Ale po té uhelné slupovací se určitě podívám, ta by mohla mé pleti prospět:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aspoň to někdo vidí stejně :) Mám tu od Balei ještě další tři, tak snad budou lepší :D

      Vymazat
  2. Tu masku Ziaja bych ráda vyzkoušela a taky my jednou po masce od Freemana zčervenala pleť a do dneška nevím, jestli je to jen mojí citlivou pletí, a nebo nějaká alergie. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Občas se to stane, některé masky to dělají a prý je to i v pořádku, ale mně se moc nelíbí být jak rajče :D

      Vymazat
  3. Masky od značky 7th Heaven mám moc ráda :)

    Krásné Vánoce!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tu mám myslím ještě jílovou, tak už se na ni taky těším, tahle byla vážně fajn :)

      Vymazat
  4. Masky od Balei mám ráda :) Používám hlavně ty černé s uhlím :)

    www.mummysweetbaby.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu slupovací? :) Tu jsem měla a vadilo mi, že nešla vůbec strhnout! :D Dost to bolelo.. ségra na ni zas měla alergickou reakci :-/

      Vymazat
  5. Díky moc za tipy, Škodulko :-)
    Goat´s milk od Ziaji - celou řadu- mám ráda..... tak věřím, že i maska nebude krokem vedle.... Jak půjdu směr Teta, juknu na ni. Stejně tak mne láká charcoal maska.... Zkoušela jsem černou masku z Německa - DM.... za pár centíků a byla moc fajn, ....tak zkusím i tuto.
    Přeji pěkný den :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obě jsou moc fajn a obě by měly být v Tetě dostupné, aspoň myslím, což je super! :)

      Vymazat
  6. Já mám z masek Balea úplně stejné pocity...měla jsem jich víc, namátkou si pamatuji třeba třešňovou, vůbec nic to nedělá. Za ty peníze mi to zas tak nevadí, nicméně je to ztráta času.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna tu třešňovou tu mám taky :D a ještě medovou a melounovou.. tak uvidíme.. Je to za pár kaček, tak člověka to zkoušení tolik nebolí, ale zas když to nic nedělá, je to jak píšeš, ztráta času.. :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)