čtvrtek 23. listopadu 2017

Podzimní update Catrice - řasenka, linky, rtěnky, laky..

Krásný den vám přeji!

Tak je čas, začít se probírat všemi těmi kosmetickými updaty, které nás na podzim potkaly! :) Obměny sortimentu probíhaly snad u všech značek, které můžete v drogériích potkat, v tomhle byl podzim neskutečně bohatý! Jeden takový update probíhal i u Catrice, což jste jistě zaznamenali a dnes se nebudeme věnovat ničemu jinému, než právě novinkám ve stojanech této značky. Vezmeme to z gruntu a mrkneme se na všechno, co jsem si ponechala, ať to zbytečně neroztahujeme do více článků, takže se pohodlně usaďte, bude to dlouuuuhé!



Rtěnka Ultimate Matt - 040 Dramatic Lilatic!

Začneme zlehka. Rtěnky této značky jsou celkem klasikou a těší se všeobecné oblibě. A já vím proč. Mají spousty hezkých odstínů, jsou vlastnostmi rozhodně přijatelné a navíc nestojí více než stovku. To je i tento případ. Rtěnka má jednoduchý, černý, matný obal. Vzhledově klasika, materiálově nezdolný kousek, tohle se vám v tašce vážně nerozbije. Jak název napovídá, jedná se o matnou rtěnku. Tedy možná bych zas úplně netvrdila, že jde o matno matnou záležitost, spíše bych řekla, že je to lehký mat s dávkou sametu. Není vyloženě lesklá, ale takový ten úplně suchý povrch také nevytvoří. Však to vidíte na fotce. Odstín 040 je potom fialovo-vínová, přesně napůl mezi těmito dvěma odstíny. Na rtech vypadá moc pěkně, i když počítejte s nanášením ve více vrstvách. V první vrstvě se nanáší nerovnoměrně a může flekatět. Další nános tyto rozdíly naštěstí stírá a je i plně krycí. Rozhodně doporučuji mít rty hladké bez šupinek, protože ty rtěnka rozhodně zvýrazní. Pocitově je velmi příjemná, není těžká, nelepí, nezalézá do vrásek, nerozpíjí se a hlavně rty nevysušuje. To je pro mě momentálně velmi důležitý fakt, protože změny teplot mé rty nesou velmi špatně a sebeméně vysušující rtěnku nesnesou. Tahle to nedělá, ba naopak mám pocit, že je lehce hydratuje. Příjemným překvapením je pak i velmi dobrá výdrž. Nečekejte celodenní záležitost, několik hodin však bez potíží zvládne (cca tři až čtyři). A to i při mluvení či pití. Jídlo tedy ne, ale upřímně bych to od ní ani nečekala, vzhledem k její lehce krémové textuře. Za mě moc povedená rtěnka, která se náramně hodí k podzimnímu malování. Cena kolem 100 Kč.







Volumizing Lip Balm - 010 Beauty-Full Lips

Velkým překvapením je pro mne tento balzám. Absolutně nic jsem od něho neočekávala, proto pro mne bylo obrovským překvapením, jak moc fajn je. Má roztomilé růžové balení a na první pohled vypadá úplně jako rtěnka. A to i po otevření a vysunutí, má v pevném stavu lehce narůžovělou barvu. Po aplikaci je téměř transparentní, jen se světloučce růžovou vrstvou a lesklým finišem. Z počátku má balzám chladící mentolový efekt. Možná to má co dočinění s tím "volumizing" v názvu. Žádného zvětšení a nafouknutí rtů jsem se tedy nedočkala, bohužel :D Ale ten chladící a lehce až brnící efekt se mi líbí. Celkem i dlouho vydrží. Důležitý je však i fakt, že jako balzám obstojně funguje a rty hýčká a moc pěkně hydratuje. Není to sice hutná výživa, kterou chci od balzámu na noc, ovšem na přetření rtů během dne je balzám naprosto dostačující a dobře pečující. Za mě je to moc příjemný kousek. Cena kolem 80 Kč, pokud se nepletu.




Liquid Lip Powder - 030 Jenny From The Bronze

No a zatímco ty dva kousky výše mi jsou hodně sympatické, tenhle vůbec nechápu. Z počátku jsem čekala, že to bude klasický pudr, ale po jeho otevření a prvním vyzkoušení jsem byla překvapená. Uvnitř lahvičky se skrývá aplikátor ve tvaru slzičky, kterým nanášíte barvu v pěnovo-krémové konzistenci, po rtech klouže. Barvu je třeba nanést tak ve dvou až třech vrstvách, v jedné není plně pigmentovaná a lehce pruhuje.  Z počátku je rtěnka příjemná, ovšem jen do té doby než začne zasychat. Poté začíná mírně lepit, což trvá jen pár minut do té doby, než získá úplně suchou až "pudrovou" texturu. To by asi ani nevadilo, kdyby to aspoň hezky vypadalo. Jenže ono to bohužel dělá hrudky, různě to na rtech rozpraská a prostě to nevypadá ani trochu dobře. Postupně se to ze rtů loupe. Výdrž není díky tomu dlouhodobá, i když si to na rty sedne na první pohled pevně, tak to dělá dost neplechy a loupe se to už po nějaké hodince maximálně. Poslední mínus mám ještě v rukávu a to je nepříjemné pnutí a vysušování rtů. Tohle mi tedy vůbec nesedlo ani přes hezký metalický odstín.







Re-Touch Brightening a Anti-Dark Concealer

Tyhle dva tužkové korektory mne zaujaly. Kvalitních korektorů není nikdy dost. Obzvlášť, když jsou to dva typy, které potřebuji jako sůl - jeden na rozjasnění, druhý na kruhy pod očima. Brightening je v lehce růžové až nafialovělé barvě, Anti-Dark je potom žlutý. Pokud vás děsí ty odstíny, tak naprosto bez obav, ony jsou ve finále při barevné korekci daných problémů zneutralizované. Pera mají pěkný design, fungují na principu otočení spodní části, která vytlačuje barvu do štětečku. To se mi líbí, jen mám připomínku k tomu množství korektoru, které nechtěně z pera vytlačujete. Je toho totiž zbytečně moc. Korektory mají krémovou texturu, ale není tak lehce roztíratelná jako třeba klasický Camouflage. Řekla bych, že je něco mezi kelímkovou a krémovou verzí kamufláží. Jsou středně krycí a slouží výhradně k daným účelům, nejsou to úplně univerzálně využitelné korektory. Nějak mne za srdce nevzaly. Lehce mi zalézají do vrásek, na pleti tak nějak sedí a nejsou stoprocentně nenápadné. Svůj prvotní účel sice plní, jeden lehce zjemní a rozjasní oční okolí, druhý trochu "vyretušuje" kruhy pod očima, nic však, z čeho bych si sedla na zadek. Klasický Liquid Camouflage mi přijde o mnoho lepší a lépe využitelný.






Linky ve fixu Glam & Doll Waterproof

No a když už jedeme na té ne úplně pozitivní vlně, budu pokračovat v hejtování. Se předem omlouvám. Jenže tady to jinak nejde a tohle je za mě rozhodně největší propadák. Jedny linky ve fixu už u mne od této značky selhaly, ale chtěla jsem dát šanci i těmhle, aby třeba vylepšily reputaci. No, bohužel se tak nestalo. Jejich balení včetně tenkého hrotu je moc fajn. S linkou se manipuluje jednoduše, hrot se netřepí, neohýbá a linku nakreslíte tenkou i silnější, podle toho jak potřebujete. Jenže. Černočerná a pěkná linka vydrží jenom velmi krátkou chvíli a to zejména z toho důvodu, že se na hrot ve velkém nabalují oční stíny. Linku jsem nakreslila párkrát než se hrot kompletně obalil, několikrát se mi povedlo fix očistit a znovu zprovoznit, ale šlo to čím dál tím hůř až hrot přestal kreslit úplně. No co vám budu povídat, tahle fixa je pro mě spíš za trest. Navíc tedy musím říci, že voděodolné mi také úplně nepřijdou, jelikož pár slz dokázalo ocásek velmi rychle vyzmizíkovat. Takže ne, ani tahle nová linka mne nedokázala přesvědčit a dělá úplně to samé, co ta předchozí, takže znovu už linky Catrice pokoušet nebudu.. Cena kolem 100 Kč.




Řasenka Glam & Doll Waterproof

A když linky stály za prd, zákonitě se to musí něčím vyrovnat. A to rozhodně touto řasenkou. No, nejsem si jistá, že vám podle fotek bude připadat dobrá, ale musíte mi věřit, že vážně dobrá je. Má umělohmotný kartáček. Z jedné strany lehce prohnutý, což mi nadmíru vyhovuje, protože tím jednoduše řasy podeberu. Tahle řasenka umí pár skvělých kousků. Záleží tedy i na tom, jak mám zrovna ve formě řasy. U mě se to střídá jak na běžícím páse, v jednu chvíli mám řasy v top stavu, za pár dní už mi jich zase pár vypadne a jsou takové nijaké a uválené. To mám třeba na očích právě teď. No, každopádně řasy krásně pozvedne, parádně prodlouží, rozčeše a zanechá je v moc pěkném stavu. Jednoduše naprosto famózní výsledek a po nějaké době zase řasenka, jejíž efekt mne zaujal hned po prvním použití. Musím tedy uznat, že lepší mi přišla z počátku, nyní jak začíná prosychat, už trochu ten efekt slábne, i tak ale pořád zvládá neskutečné řasy. Řasenka nežmolkuje, neopadává, nešmouhuje ani se nerozmazává. Zůstává na řasách po celý den ve stále stejném stavu, takže řasy až do nebes od rána do večera. Snese i pár slz, pokud jste na tom jako já a brečíte od chvíle, kdy vylezete do toho chladného počasí. Za mě opravdu moc povedený kousek.





Paletka na obočí Brow & Glow - 010 Now Flash Lights

Pak je tu paletka na obočí, u které jsem tak trochu pár věcí nepochopila, ale ve finále jsem si ji moc oblíbila. Paletka obsahuje vosk na obočí, miniaturní oboustranný štěteček/kartáček na obočí a teď přijde to nejzajímavější - matný a třpytivý stín. Také si říkáte, co dělá v paletce na obočí třpytivý stín? To nás je víc. Já to ale beru tak, že je to mobilní paletka na cestování a to jak na líčení obočí, tak očí. Alespoň já jsem ji tak v posledních dnech používala a moc mi to vyhovovalo. Matným stínem jsem vykreslovala jak obočí, tak klenbu oka. Třpytivým stínem následně celé víčko. Jak jednoduché. A přesto to společně s linkou a řasenkou vypadá efektivně. Matný stín je pěkně pigmentovaný a práší minimálně, což je u podobného typu stínů velmi příjemné zjištění. Vykreslí obočí během pár tahů, zároveň se jednoduše blendí. Třpytivý stín je na tom s prášením podstatně hůř a to zejména kvůli tomu, že obsahuje velké množství zlatých třpytek, které opadávají všude okolo. I po oklepání štětce nacházím pod okem velkou spoustu třpytek, což není na cestách nic moc, co? Ale tak přimhouřím obě oči, až na tento problém je dobře pigmentovaný a na oku drží po celý den beze změn. Sem tam použiji i vosk na obočí, ale upřímně nepovažuji to nijak za důležité a podstatné a obočí drží na místě i bez něho. Spíš mi přijde, že vosk obočí tak divně ulízne. Oslovil mě v této minipaletce asi nejméně. Štěteček je pak pouze taková nouzovka, na běžné použití to není, ale na cestách by to mohlo stačit. Ve finále jsem s ní tedy spokojená a rozpaky jsem rozehnala, ale myslím si, že plně využitelný zůstává stejně jen ten matný stín, kvůli čemuž nepotřebuji celou "paletu".






Paletku jsem použila jak na obočí, tak na oči:


Laky na nehty Brown Collection - 02 Sophisticated Vogue, 04 Unmistakable Style

A blížíme se do finiše. O těchto lacích se také dost mluvilo a ono není divu. V kolekci Brown seženete čtyři metalické barvy v hnědých tónech. Já mám rovnou dva a nejvíc je miluji takhle pohromadě v různých kombinacích. Jeden hezčí než druhý. Mají stejně jako laky ICONails plochý štěteček s dokulata zastřiženými štětinkami, s čímž se mi skvěle lakuje. Laky jsou plně krycí v jedné silnější vrstvě nebo ve dvou slabších. Schnou velkou rychlostí a konečný efekt je lesklý. Jejich výdrž pro mě není úplně nejlepší, ale ty tři dny dávají, poté se začínají postupně odírat špičky. Zejména u toho tmavšího odstínu je to celkem brzy vidět. Mohlo by to být ještě lepší, co vám budu povídat, ale zvykla jsem si na to. Co se dá dělat, těmhle metalickým kráskám to odpustím. Odstín 04 je hnědá s kapkou vínové, která vypadá na ruce velmi sofistikovaně. Číslo 02 je potom opak, je to světlejší hnědo-stříbrná, prostě typická metalická. Jak jim to sluší spolu vidíte na fotkách. Výdrží mne tedy neohromily, ale ty barvy a i ten jejich design mě prostě fascinuje. 





Tak a pokud jste dočetli až sem a všechnu tu kosmetiku zvládli, tak vám gratuluji! Vím, že toho bylo hodně, ale zase to máte alespoň přehledně pohromadě :) Dejte mi určitě do komentářů vědět:

Co vás z toho zaujalo? Máte některý kousek doma? 

*PR produkty zaslané zastoupením značky

10 komentářů:

  1. Zkušenost nemám zatím s ničím, na paletky na obočí už jsem se dívala a musím říct, že mi taky hlava nebrala, proč se je rozhodli obohatit o třpytivý stín:-D Ale co asi budu chtít je ten balzám Volumizing, decentní odstín a trochu péče o rty, to se prostě neztratí:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No asi z toho chtěli udělat mini cestovní paletku.. :D

      Vymazat
  2. Ta fialová rtěnka má úžasnou barvu. Jinak pořád obdivuju ty laky, hrozně se mi líbí :D

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laky se vážně povedly, ty barvy jsou perfektní! :)

      Vymazat
  3. Tak ty laky vypadají božsky! Krásný podzimní barvy :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Asi mě nic nenalákalo, akorát na ty rozjasňující pera jsem koukala...


    Moje nové video

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tohle jsou spíš korektory než rozjasňující pera :) Ty vypadají trošičku jinak, to mám už minula a to je fajn! :)

      Vymazat
  5. Nic jsem ještě nezkoušela, ale jejich laky mě hodně lákají, tyto dva vypadají skvěle odstínově. Já takové odstíny ještě na nehtech neměla no. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty laky mají fakt hezké a nejen tyto z Brown Collection, ale i z té běžné - ICONails! :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)