sobota 6. května 2017

Kosmetický Miš Maš IX. - dekorativní kosmetika

Krásný den vám přeji!

Nedávno jsem slibovala, že se tu co nevidět objeví další kosmetický miš maš, takže svůj slib plním. Tentokrát se zaměřím čistě na dekorativní kosmetiku, ze které vám představím pár kousků, které dosud neměly možnost se tu ukázat, ale chci jim dát taky šanci a trochu je tu rozebrat.



Brow Satin - Maybelline New York

Jako tuhle tužku na obočí už tu mám fakt dlouho a používám ji téměř denně, takže je čas. Už jsem ji, myslím, rozebírala i v některém z Baví x nebaví, kde jsem o ni mluvila jako o hraničním produktu mezi oblíbencem a neoblíbencem. Na následujících řádcích vysvětlím proč.

Tužku mám v odstínu Dark Blonde. Na té ruce mi přijde světlá, přímo na obočí mi přijde zase tmavá, nemůžu si pomoct. Odstínově mi ale odpovídá, má trochu teplejší podtón než bych asi potřebovala, ovšem nijak výrazně. Jednoduše ke mně se hodí. Tenhle zázrak je oboustranný, na jedné straně najdete automatickou tužku, na straně druhé potom stín v pudru, který se nanáší houbičkou.

Strana s tužkou je za mě příšerná. Tužka je automatická, tzn. vysunovací. Je velmi, ale opravdu velmi tvrdá, než s ní vykreslím konturu obočí, tak mám v obočí vydřenou díru. Jo, tak nepříjemná je. Zároveň je málo pigmentovaná, což je v kombinaci s tou tvrdostí celkem zabijácká kombinace. Zkoušela jsem to s ní hodněkrát, protože podobná tenká tužka na vykreslení tvaru by se mi hodila, ale tímhle to nepůjde. Nene.

Na druhé straně je ale pudrový stín, který najdete ve víčku a nanášíte ho houbičkou, kterou si při otevření automaticky "namáčíte" do stínu. Podobné stíny jsou nyní trendem. Jistě si pamatujete, že jsem si oblíbila hodně podobný kousek od Dermacolu. A tyhle houbičky a pudry nejsou vůbec špatné. Ani v tomto případě. Barva je intenzivní, houbičkou se snadno aplikuje, dokonce nemívám velký problém ani s tenkým koncem obočí, špičkou se dá lehce dobarvit i vytvarovat. Navíc se houbičkou pudr aplikuje v ideálním množství a krásně se i zapracovává, takže tam nejsou žádné nepřirozené linky nebo výrazné a viditelné čmáranice, ale hezky přirozený výsledek. Pudr se chytá přímo na chloupky, takže to dobře drží a nerozmazává se. Stále po celý den to vypadá hezky.  Tuhle půlku tedy hodnotím kladně!

Takže, tohle je napůl, pudr super a bomba, používám ráda.. Tužka hrůza - ostrá, tvrdá a špatně pigmentovaná. Seženete v drogériích, dostupné jsou tři odstíny (Dark Blond, Medium Brown a Dark Brown), cena je cca 200 Kč.








Gold Obsession Nude - L'oréal Paris

O rtěnkách z kolekce Gold Obsession už jsem tu psala (recenze zde) a tehdá mi chyběl tento Nude odstín. Ten mi ovšem k mojí velké radosti dorazil hned v následující zásilce, takže jsem se rozhodla si ji nechat a doplnit tak svou sbírku "zlata". Z počátku jsem myslela, že bude tahle barvička odstínově nejkrásnější v nabídce. Na první pohled to vypadá jako nude, ale díky tomu, že obsahuje zlatý shimmer, posouvá to barvu úplně někam jinam. Není to klasická tělová, ale je to hodně lesklá až metalická hnědo-oranžová. Na rtech to není nic nevzhledného, naopak vypadá to celkem šmrncovně, podobné odstíny rtěnek jsou teď in, třeba Milani má tuším hodně podobné tekuté rtěnky.. Avšak není to rozhodně záležitost na každý den, ke každému líčení a pro každého. Kvalitativně je na tom hodně podobně jako ostatní rtěnky z této řady. Textura krémová, velmi příjemná. Po rtech klouže sama. Pigmentace lepší, není nejvyšší jakou jsem kdy potkala, ale dvěma tahy obstaráte intenzivní barvu bez potíží. Co nesnáším obecně u rtěnek L'oréal je parfemace. Sladká a především velmi intenzivní a to i na rtech, je pro mě neskutečné utrpení. Pochválit musím dobrou hydrataci, kdy rtěnky, díky krémovosti, o rty i krásně pečují. Zase ale o něco horší je výdrž. Jídlo nepřežije, napití jo, ale žádné zázraky se nedějí. Do vrásek tahle varianta nijak zvlášť nezalézá, ale na ty třpytečky pozor, ty mají tendenci při mizení rtěnky v nich ulpívat. Ale není to nic tragického. 

Upřímně, čekala jsem úplně něco jiného. Nejsem z ní tak unesena, jak jsem čekala, ale zase ji použiji ráda. Ne, že ne. Seženete opět v drogériích, běžná cena je 299 Kč.







Lip Laquer - Gosh

Ještě jeden kousek na rty, tentokrát dárek z časopisu. Neodolala jsem laku na rty, o kterém jsem dříve už slyšela. Byly celkem chválené, tak jsem to na zkoušku vzala. Sáhla jsem po jednom ze světlejších odstínů - 003 Sweet Lips. Je to hodně světlounce baby pink růžová a jelikož podobných odstínů doma moc nemám, tak jsem ji vzala. Pod názvem Lip Laquer jsem si představovala nějakou hodně dobře držící tekutou a pigmentovanou rtěnku, která se na rty chytne a už nepustí. Možná trochu něco na způsob 16H Lip Colour? Ovšem to jsem byla hodně na omylu. Po otevření na mě vykoukl pěnový aplikátor, jaký mívají lesky. Taky příjemná, žvýkačková vůně. To je fajn. Jenže pak to chcete použít a máte nějaká očekávání a ty vezmou za své. Nanesete první vrstvu a nic. Žádná barva, jen velmi nepatrný lepivý povlak. Nanesete druhou vrstvu, barva opět nic, maximálně velmi lehký bílý nádech a dodáno je akorát dalšího lesku. Barva vesměs žádná, ve druhé vrstvě už to tak nepříjemně nelepí, ale kromě lesku efekt nula nula nic. Na fotku jsem dala snad pět vrstev, abyste vůbec nějakou barvu viděli.. Že by to tedy drželo nějak pekelně dobře, jak bych od laku na rty čekala, tak to ani náhodou. Na rtech je cítit déle než klasický lesk, ale dlouhé hodiny to nejsou. Aspoň plus za hydrataci, celkem příjemně rty opečovává.

Takže nevím.. Pigmentované to není, mírně to lepí, nedrží to, jak jsem čekala. Jediné plus je asi hydratace, jinak na tom nic zajímavého neshledávám. Značku Gosh seženete v parfumériích Fann a to jak v kamenných prodejnách, tak na e-shopu. Cena je nyní 167 Kč za 4 ml.







Yummy Eyes Baked Eye Shadow - W7

Tak do čtveřice tu mám jeden oční stín, který už jste též mohli potkat ve videu. Opět bohužel kousek, který mne absolutně neoslovil. Stín nesoucí název All White jsem chtěla na rozjasnění, protože jsem donedávna pořádný bílý stín postrádala. Vkládala jsem tedy naděje do tohoto. Ovšem mělo mě napadnout, že když půjde o zapečený stín, tak to asi nebude úplně procházka růžovým sadem. Je totiž zapečený opravdu fest, štětec ho nabírá jenom velmi těžce. Většinou si ho musím před použitím naškrábat nehtem. Barva je perleťově bílá, obsahující menší třpytky. Je to mizerně pigmentované a to, co přeci jenom chytnete na štětec, vám z něho potom opadá všude okolo, ale na oko to prostě nedostanete ani kdybyste se po.. Ne, nebaví mě s ním ta práce a tenhle stín se opravdu nestane oblíbencem. Chtěla jsem to zkusit používat přímo jako rozjasňovač. To malé nabrané množství je pro to naprosto ideální. V první chvíli to nevypadá vůbec zle. Jenomže nesmíte počítat s nějakou výdrží. Během hodinky-dvou začne ta jemně namletá část mizet a zůstanou pouze ty větší třpytky, což asi není úplně ono. Jakože fakt nic moc, tohle byl krok vedle.

Ještě že mě to stálo asi padesátku, jinak bych se snad i naštvala. Kupovala jsem již na neexistujících stránkách a jinde jsem to nenašla, což je možná taky dobře. 







Na fotce v akci oční stíny + tužka na obočí


Tak a to je asi vše, co jsem vám dnes chtěla sdělit. Zase to bylo vcelku výživné, nemyslíte? Takže se těším na vaše komentáře!

Máte s něčím z toho zkušenosti? Zaujalo vás něco? Používáte pudry na obočí?

*Rtěnka L'oréal Paris + Brow Satin Maybelline jsou PR produkty zaslané zastoupením

18 komentářů:

  1. Já jsem z laku na rty taky na rozpacích. Vzala jsem červený odstín, ten je na rtech docela vidět, ale výdrž je minimální a lepí jak potvora. Plnou cenu bych za něj rozhodně nedala.Je to spíše lesk na rty.
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak aspoň že odstín jsi vychytala lepší! :) Tohle je fakt takový.. divně vyblitý :D Ale třeba ho v létě využiji :)

      Vymazat
  2. Já si lak na rty od Gosh zamilovala. Ale mám tmavší odstín, který přece jen barvičku nějakou má, krásně voní a vypadá úchvatně. Mamče jsem kupovala ten, co máš ty a je to opravdu jen lesk.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak aspoň někdo v něm našel zalíbení :D Mně to přijde opravdu trága :)

      Vymazat
  3. Máš krásně nalíčené oči! Pudry na obočí nepoužívám ani to neplánuju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Radu! :) Já jsem byla roky zastáncem klasických tužek na obočí, ale pudrům jsem teď dočista propadla.. jsou vážně super! :)

      Vymazat
  4. Já jsem zrovna od Brown Satin vyhodila prázdný obal od řasenky na obočí, která mi vyhovovala maximálně. Myslím, že to byl i stejný odstín, který máš i ty. Určitě si ji koupím znovu, ačkoliv mi přijde, že za tu cenu je tam toho produktu málo. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo tak to musím souhlasit, že toho produktu tam není nazbyt :D Vidíš to, řasenku na obočí tu mám od Maybelline taky někde.. ale ta mě úplně nebere.. tohle se mi zdá lepší :)

      Vymazat
  5. Já mám ten lak na rty Gosh ve stejném odstínu jako máš Ty, pak jsem ještě dostala v červeném..no a já nevím, od laku na rty bych čekala něco jiného, tohle jsou podle mého názoru jen lesky. Ale sama bych si ho asi nekoupila, tak jsem ráda, že byl jako dárek v časopise a já mohla vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, taky mi to přijde spíš jako lesk.. lak si představuji jinak.. tak fajn, že to člověk může zkusit z časáku :)

      Vymazat
  6. Já mám chuť vyzkoušet kosmetiku Gosh ale spíš paletky nebo jiné věci, lesky a podobné matlavé věci na rtech nemusím. Na první pohled mě zaujali Loreál rtěnky ale myslím si že za ty peníze člověk sežene daleko lepší rtěnky než tyto ale obal mají nádherný. Nejvíce mě zaujal Brow Satin protože mi výsledek na tobě přijde tak akorát zvýrazněné obočí, žádný extrém a barva by mi taky mohla sedět, možná jestli prodávají světlejší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo taky mě Gosh celkem láká, ale ještě jsem se pořád nedostala do Fann :D Za mě má L'oréal i mnohem lepší rtěnky :) teď třeba nějaké matné, atp., což se mi zdá lepší než tohle.. ale stejně mě strašně štve, jak všechny mají příšernou vůni :D A Brow Satin je super, mají i jeden světlejší odstín, takže mrkni ;)

      Vymazat
  7. A mě tak štvalo, že jsem ten lak na rty prošvihla :D..Koukám, že jsem o nic nepřišla páč lepivé věci na rtech nemám ráda. Jinak máš fakt nádherně nalíčené oči! :))
    http://chicrose-nolimits.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že tě to štvát vůbec nemusí ;) Spíš mrkni teď na Ženu a život, tam je krém Manufaktura a ten nebude špatnej ;) A děkuji za milá slova, Zuzi! :)

      Vymazat
  8. Odpovědi
    1. Skvěle vypadají, úžasné už tak nejsou, což je škoda :(

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)