čtvrtek 3. listopadu 2016

Tak tohle znovu ne: Hedvábný olej v krému Elseve a Garnier NEO

Krásný den vám přeji!

Začnu na vás sypat jednu recenzi za druhou, aby mi to tu nestálo, berete? Tentokrát se mrkneme na dva kousky, ovšem takové, ze kterých nejsem úplně nadšená a dle mého by bylo lepší, kdyby zůstaly v regálech drogérií.

Hedvábný olej v krému Extraordinary Oil Elseve - L'oréal Paris

Oficiální popis: Všechna síla šesti olejů z květů splynula do jednoho krému. Zahalte své vlasy do jemné krémové textury obohacené o šest olejů z květů. Hedvábný olej v krému se okamžitě vstřebává a vyživuje s lehkostí tak, že nezanechává vlasy mastné ani splihlé. Vlasy jsou posílené a překypující vitalitou, oslnivě lesklé a smyslně hebké.

Použití: Naneste větší množství krému do dlaně a aplikujte do délek: 1) mokrých vlasů, 2) před fénováním, 3) do suchých vlasů - rozzáří vlasy a usnadňuje jejich rozčesávání.




Tenhle krém už není tak horká novinka jako když mi dorazil, na trhu se objevil snad před půl rokem, ale jelikož u mě doma je čekací listina kosmetiky celkem dlouhá, chvíli to trvalo :D No a bohužel už po pár použitích jsem usoudila, že mi jeho absence v koupelně ani nevadila. Ač krém vypadá na první pohled zajímavě, ten efekt, který udělá, je fakt.. šílený. Ale od začátku. Obal je luxusní, co si budeme povídat, vypadá lákavě. O obsahu na první pohled ani nemluvě. Jde o nažloutlý krém, který ale nejvíc božsky voní. Vůně je velmi podobná tělovému mléku BeautyOil od Garnieru.. taková lehká, příjemná, olejová vůně. To si prostě musíte přičichnout :) Je tekutější konzistence, takže to chce pracovat rychle a opatrně. Problém nastává ve způsobu použití a jak funkčnosti. Protože, použiji-li ho podle návodu, tzn. bez oplachování do mokrých/suchých vlasů, tak to udělá na hlavě příšernou paseku. Vlasy se rychleji mastí a hlavně od samého počátku jsou splihlé a seskupují se do ošklivých pramínků. Vypadají jako týden neumyté. No prostě fakt příšerné a podle návodu se to opravdu používat nedá. Tedy na můj typ vlasů, netvrdím, že suché vlasy s ním budou mít ten samý problém.. Každopádně já to prostě bez opláchnutí použít nemohu. Ale rozhodla jsem se druhou půlku balení používat jako klasický kondicionér, což znamená po aplikaci za chvíli opláchnout. Jako vím, že to asi pravděpodobně nefunguje, protože je to založené na jiném principu, ale aspoň pro lepší pocit jsem to spotřebovala tímto způsobem. Jako žádný mega efekt hezkých vlasů se sice nekonal, ale když nic jiného, tak hezky voněly a nevypadaly tak tragicky..



Závěrem ale můžu říci, že už si ho fakt znovu nikdy nekoupím. Přednost dám rozhodně klasickému kondicionéru a jednou za čas masce a doplním olejíčkem na konečky. Žádný olejový krém netřeba, obzvlášť, když na hlavě dělá neplechu větší než většina olejů.. Seženete v drogérii, cena kolem 100 Kč.


Deodorant NEO - Garnier

Oficiální popis: Antiperspirační sprej účinný proti pocení a zároveň jemný k pokožce. Patentovaný kruhový rozprašovač pro lepší aplikaci, jedním stisknutím pokryje celou plochu podpaží. Obohacen o přírodní absorbční minerál, chránící proti vlhkosti a pachu až po 48 hodin. Pro lepší péči o pokožku, rozprašovač je jemný k pokožce. A pokožka dýchá. Pomáhá chránit proti nepříjemnostem na pokožce včetně pocitu pálení. Obohaceno o panthenol. Svěží citrusová vůně dopřávající pocit čistoty.



A neméně zvědavá jsem byla i na tenhle antiperspirant. Hodně mne zaujal jeho rozprašovač, to se přeci jen dosud v drogérii potkat nedalo. Antiperspirant má celkem osvěžující vůni, která snad nikoho neurazí. Citrusy bych v tom úplně nepoznala, spíš jejich kombinaci s takovou tou "čistou" vůní. Ale intenzivní a celkem příjemná vůně je pro mě asi jediná výhoda tohoto spreje. Za prvé, super inovace v podobě kruhového rozprašovače absolutně vůbec nefunguje tak, jak má. Jako jo, samozřejmě to dokola stříká, ale zároveň mi část spreje stéká v tekuté podobě po rozprašovači. Celkem fuj. Za druhé, ač je vůně intenzivní, tak po chvíli mizí a dostavuje se jiná vůně.. ta moje. Tenhle antiperspirant/deodorant nebo co to je, je úplně na nic. Nezabírá proti zápachu, ani proti pocení. Po čtvrt hodince smrdím a v podpaží mám kruhy větší než ty v obilí. A za třetí a to mi vadí opravdu nejvíce, tenhle sprej dělá bílé šmouhy a fleky na tmavém oblečení. A jako fakt velké. Jednou jedinkrát jsem si nastříkala deodorant až tehdy, kdy jsem byla oblečená, trochu mi ujela ruka a ty šílený fleky co to zanechalo.. No musela jsem se hned převléknout a tričko hodit do prádla, v tom jsem fakt nemohla vylézt. A když se zpotíte a poté pot zaschne, tak tam budou mega fleky taky. Prostě fakt hnus a tohle určitě nechcete. Zas ale musím ještě pochválit, že se nedostavilo žádné nepříjemné štípání ani pálení.. ale to už asi reputaci nezachrání.





Takže tohle je kousek naprosto zbytečný, použitelný pro mě leda na takové to domácí použití, protože s bílými kruhy podpaží fakt chodit nechci. Měla jsem za to, že podobným potížím už v dnešní době odzvonilo. A když navíc nechrání, tak stejně raději sáhnu po něčem účinnějším. Tohle se tedy opravdu nepovedlo a přes práh domů už mi to nesmí. A pokud se vy chcete vyhnout podobným problémům, sáhněte v drogérii raději po jiném spreji, kterých je v nabídce poměrně dost. Cena tohoto je kolem 60 - 70 Kč za 150 ml.

A co vy a tyhle dva kousky? Máte s nimi někdo zkušenosti? 

*Produkty mi byly zaslané zastoupením L'oréal

12 komentářů:

  1. Tak to jsem ráda, že ten od lorealu mám jen ve vzorečku! :) Jinak NEO deodorant jsem měla a byl celkem fajn, ale rozhodně to nebylo nic extra :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  2. Jé Klári vidíš a já ho mám zrovna moc ráda, mě na vyschlé konečky absolutně vyhovuje ! :)

    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
  3. Na ten olej v krému Elseve už jsem slyšela a četla víc negativních ohlasů, tak mně ani neláká. Ale Neo ve spreji jsem si pořídila A nechápu smysl toho rozprašovače, mám s ním stejný problém..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No taky jsem to moc nepochopila.. rozprašovač má ulehčit aplikaci, ale za mě spíš dost pokles.. :-/ Navíc ani nefunguje, takže fakt na nic.

      Vymazat
  4. Já jsem ten olej používala jako klasický kondiš a vyhovoval mi, nemám ráda nechávat na vlasech něco bez oplachu. Ale složení nacpané alkoholem moc nechápu, proto jsem si už další nekoupila. A deodorant za mě úděs! Ten nechutný oblemtaný aplikátor... a účinnost nula nula prd. Garnier mi celkově moc nesedí, ani příteli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já to právě taky používala jako kondiš a použít se to dalo, ale myslím si, že těm vlasům to ve finále asi moc nedá :D a vidíš to, na složení jsem ani nečučela.. možná bych občas měla, když už to fotím :D A s deodorantem souhlasím, ten mě fakt zklamal :-/

      Vymazat
  5. Ten olej v kreme som mala vo vzorke a vyhovoval mi. Ale ja mam fakt suche a nepoddajne vlasy :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)