sobota 29. října 2016

Weleda Box pro celou rodinu

Krásný večer vám přeji!

Tenhle krásný Rodinný set tradičních výrobků, který pro nás připravila Weleda, u mě nějak upadl v zapomnění a to je vážně škoda! Protože tenhle rodinný boxík s překrásnou plechovkou za článek rozhodně stojí..





Jako první jsem testovala Balzám na nohy, který už jste mohli vidět i ve Spotřebovancích, takže tohle je takové menší opáčko.

Oficiální popis: Osvěžuje pokožku chodidel a posiluje její přirozené funkce. Nemastný balzám osvěžuje unavená a pálící chodidla. Pěstí pokožku a udržuje ji jemnou a svěží. Reguluje nadměrnou tvorbu zrohovatělé kůže a omezuje pocení nohou. Výtažek z květů měsíčku lékařského a myrhy má protizánětlivé a hojivé účinky, včelí vosk udržuje pokožku hebkou. Balzám na nohy má deodorační účinky. Osvědčil se také jako součást prevence i léčby při postižení nohou plísní.

Používala jsem ho asi v tu nejvhodnější dobu, kdy jsem mohla. Protože zatímco po většinu roku požaduji od krému na nohy důkladnou výživu nohou, aby se nekonaly tvrdé paty, v létě je to trochu jiné. Když je totiž venku víc jak dvacet pět stupňů, tak se mé nohy vaří. A proto mě potěšil tenhle krém, který ne že by tomu pocitu vařících se chodidel nějak výrazně zabránil, ale nebyl nijak těžký, ihned se vstřebal a hlavně mírně chladil, takže kdy jindy ho chtít než v létě? Krém byl bílé barvy, vodovější konzistence a po rozetření jste o něm víceméně do minuty nevěděli. Opravdu jste museli roztírat rychle, protože kolikrát jste ani to nestihli :D Krém je založený na vodové bázi, hydratace by tam tedy trochu být měla, ale není to žádný extrém. Máte-li nohy hodně suché a potřebujete-li spíš výživu, tak tohle vám určitě stačit nebude. Já jsem výsledky krému nebyla úplně ohromená a z počátku jsem byla z balzámu dost na rozpacích, obyčejně potřebuji úplně něco jiného, ale v kombinaci s tím vedrem (a Scholl strojkem a další výbavou), mi tenhle krémík celkem bodnul a používala jsem ho i ráda. A nesmím zapomenout na parfemaci, která se mi moc líbila. Je intenzivní a příjemná a cítit byla nejvíce citrónová tráva. A to jde, nemyslíte? Takže, nečekejte nic, co obvykle od krému na nohy chcete a pak budete spokojeni :D





Univerzální výživný krém už jednou zde na blogu byl (recenze zde), takže ho nebudu rozebírat dopodrobna, ale malé opáčko si dáme, protože za to tenhle krém určitě stojí. Tohle je přesný opak kousku výše - jak název napovídá, výživný krém, který pro změnu umí zapracovat na suchých místech víc, než cokoliv jiného.

Oficiální popis: Vyživuje, chrání a regeneruje suchou a citlivou pokožku. Vhodný pro celou rodinu. K použití jako denní i noční krém. Pečuje o rty, ruce i nehty. Ošetřuje popraskanou kůži, pomáhá při drobných poraněních. Je vhodnou ochranou do nepříznivého počasí. Zklidňuje, zjemňuje a rozjasňuje pleť díky bylinným výtažkům. Přípravek je nositelem certifikátu NATRUE - garance nejvyšší kvality čisté přírodní a BIO kosmetiky.

Pokud trpíte na neduhy jako suchá, popraskaná nebo citlivá pokožka/pleť, tak tohle je krém pro vás. Bude naprosto ideální teď na podzim a zimu, kdy s podobnými problémy bojuje větší množství z nás. Tenhle krém je mastnější a hutnější, ale udělá to, co má - promastí, vyživí a zapracuje přesně tak, jak by měl. Obsahuje oleje, takže počítejte s trochu mastnějším pocitem po namazání, ale postupně se vstřebává a výsledný efekt po pár minutách vůbec není špatný. Já ho opravdu můžu a to jak na nohy, na ruce nebo suché lokty či kolena. Doma nám posloužil víceméně celé rodině a dokonce jsem se nebála jím namazat packy i psovi :D Prostě na něm "frčí" celá rodina :)




A když máte v zimě dlouho chvilku nebo si chcete zpříjemnit chladný večer nějakou tou masáží, sáhněte po Masážním oleji s arnikou. Tohle je snad jeden z nejslavnějších olejů od Weledy, tak se na něho mrkneme blíže.

Oficiální popis: Prohřívá a posiluje tkáň, odstraňuje svalové napětí a ztuhlost. Pozitivně působí díky svému složení na funkce pokožky i celého pohybového aparátu. Zabezpečuje pružnost pokožky a podkožního svalstva, navozuje pocit příjemného tepla. Podporuje přirozené funkce pokožky. Má mnohostranné využití - lze jej použít jako přísadu do hřejivé lázně, klasicky při masáži pro uvolnění a regeneraci po fyzické aktivitě, ale jste-li sportovci tak i k přípravné masáži před tréninkem. Certifikovaná kosmetika - NATRUE.

Není pro mě ideálnějšího oleje než ten, který pomáhá od svalové bolesti, ztuhlosti a napětí.. V poslední době totiž dostávají moje nohy opravdu zabrat a bolívají mne častěji než kdy jindy. Takže si minimálně jednou týdně dávám pauzu s tímhle olejem a chvíli před spaním si s ním masíruji lýtka a jsem nadmíru spokojená. Jako ne že by mě nohy najednou bolet přestaly, ale je příjemné si ty nohy rozmasírovat, trochu to napětí a bolest povoluje. Olej má neskutečně relaxační účinky a pomůže uvolnit nejen tělo, ale i mysl. Používám ho neskutečně ráda, ať už právě na masáže nohou či zad nebo i jen tak na namazání po koupeli. Klidně se jím můžete namazat místo krému, protože olej není v menším množství extrémně mastný a nepříjemný, na pokožce netvoří žádný film a nesedí na ní extrémně dlouho. Samozřejmě ho trochu z pokožky cítíte, ale po rozetření se postupně během pár minutek zcela vstřebává a neobtěžuje. Takže za mě tenhle kousek ano, je to olej, který se dle mého doma neztratí. Otázkou, zda vám bude vonět. Asi je vám jasné, že půjde o bylinnou vůni. Arnika je navíc trochu taková "štiplavější" a silnější vůně, takže to určitě není pro každého. Každopádně jak říkám, má opravdu uvolňující účinky a já bych ji třeba brala i jako vonný olejíček do aromalampy (i když doma bych s tím nepochodila) :)





Čtvrtým a posledním kouskem v tomhle roztomilém rodinném boxíku je Rozmarýnové vlasové tonikum. Tohle je jediný kousek, který z celého boxu já osobně nevyužiji, ale putoval k příteli, který potřeboval něco na boj proti lupům. V mezidobí, jak já říkám přechodu z léta na podzim (a potom i ze zimy do jara), mívá problémy s lupy. Snažíme se s nimi bojovat, ať už různými séry nebo šampony, takže tohle přišlo jako na zavolanou.

Oficiální popis: Tonikum oživuje pokožku hlavy, zlepšuje výživu vlasových kořínků a příznivě působí proti tvorbě lupů. Osvěžující vlasové tonikum s rozmarýnovým olejem je určeno k denní péči o pokožku hlavy. Zlepšuje její prokrvení, udržuje vlasy hebké a navrací jim vitalitu a vzdušnost. Při pravidelném používání normalizuje obsah tuku v pokožce a odstraňuje pocit svědění. Éterické oleje spolu s výtažkem z rozchodníku a listů křenu zlepšují výživu vlasových kořínků, podporují růst vlasů a zanechávají zdravou pokožku hlavy. Svěží vůně rozmarýnu povzbuzuje smysly.

Už nějakou dobu se snažím přítele každý den dokopat k jeho použití, ať v tom máme nějakou pravidelnost a můžeme posoudit výsledky. Tonikum je bylinná vodička, která vlasy nijak nezatěžuje a ihned se vstřebává (zkoušela jsem ho pro jistotu i sama). Vlasy nemastí a víceméně ho na nich nevidíte ani fyzicky necítíte, jen počítejte s trochu silnější parfemací (opět bylinná, ale to vás asi nepřekvapí?), která z vlasů pro změnu cítit bude. To je třeba trochu kámen úrazu u nás doma, protože Michal tyhle vůně zrovna nemusí a tak občas trochu brblá, že si zrovna tohle musí patlat na hlavu. Ale víte jak, nemá šanci uspět, prostě bude testovat, jestli chce mít ode mě klid :D Takže každý večer, když já jdu mazat před spaním obličej krémem, on si jde nanést trochu tonika ke kořínkům. Samozřejmě u těch krátkých vlasů to je daleko jednodušší. U dlouhých vlasů už je to trochu zdlouhavější, ale taky to jde, ne že ne. A tak nanášíme už přes měsíc, tonikum vůbec neubývá a přítel z toho začíná být nervózní, ale zatím se snaží :D Každopádně nijak výrazných výsledků jsme si dosud na hlavě nevšimli ani jeden. Ať už výživy, oživení, růstu vlasů nebo zmírnění lupů.. Přijde mi to tak nějak pořád stejné. Samozřejmě na závěrečné soudy je asi ještě trochu brzy, takže budeme používat tonikum nadále a kdyby se náhodou něco výrazněji změnilo, dám vám vědět, ale prozatím mne tenhle kousek nijak neoslnil a asi do budoucna zvládneme (oba) žít i bez něho.





Veškeré produkty lze zakoupit samostatně a nebo právě v tomhle nejvíc nejrozkošnějším boxu tady za 699 Kč. Možná se vám to zdá hodně, ale vzhledem k cenám jednotlivých produktů je to celkem výhodná koupě a pokud třeba některé z produktů kupujete samostatně a znáte je, je fajn vzít si je pak takto hromadně s krabičkou. Ta mi dělá doma společnost a ukrývá v sobě mé poklady :) Myslím, že by to mohl být i parádní dáreček třeba k Vánocům..? Jinak pokud bych měla shrnout složení boxu, tak se doma neztratil žádný produkt a myslím si, že se hodí do každé rodiny. Krémy určitě využijete, olej se podle mě taky neztratí, jediné, co bych možná v balíčku dokázala oželet, je tonikum a klidně bych ho vyměnila za nějaké tělové mléko nebo sprchový gel.. :)

Co vy a Weleda? Máte s některým z produktů zkušenosti? Využili byste složení boxu?

*PR produkt zaslaný zastoupením značky Weleda

19 komentářů:

  1. Setík se mi ani nezdá drahý. Kdybych ho dostala, tak bych z něj měla radost, ale sama si ho asi kupovat nebudu vzhledem ke svým zásobám :-D
    Hezká recenze, Klári :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, celkově mi drahý taky nepřijde, vzhledem k tomu, že jednotlivě každý kus stojí cca 300 Kč :) Je to fajn a k tomu boží pixla :D

      Vymazat
  2. Já mám značku Weleda moc ráda! :) A ten box by krásný dárek třeba na Vánoce :)
    BeautyOfLife blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím Káťo, mě by pod stromkem třeba moc potěšil :D :)

      Vymazat
  3. Ta plechová krabička je super, ale mě stále ty produkty nijak extra neoslovují, čím to asi bude. ....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to nevím, že by třeba cena..? :D :) Já ji celkem ráda, teď jsou v prodejích i vánoční balíčky, tak přemýšlím, že bych si koupila pro sebe :D

      Vymazat
  4. Tento boxík mám taky a jsem z něj nadšená :) Ještě k tomu ta krásná plechová krabička... Složení produktů je super! Moc jsem si oblíbila Vlasové tonikum a ten balzám na nožky :)

    Oblíbenci za říjen 2016

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A tonikum ti funguje? Zrovna z toho jsme doma takoví.. rozčarovaní :) Ale jinak boxík super, povedená věc!

      Vymazat
  5. Uplně se mi líbí právě ten boxík a produkty v něm byli super! :) Ráda bych vyzkoušela právě ten univerzální krém.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Univerzální krém je super, dá se sehnat i v DMku :)

      Vymazat
  6. Dobrý den,

    Vy působíte (působila jste) v řádu klarisek? Mohu se Vám ozvat na e-mail?

    Děkuji.

    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pěkný den/večer,
      v řádu jsem nepůsobila. Na e-mail se samozřejmě klidně ozvěte :)
      Klára

      Vymazat
  7. Ahoj Klári. Ty kamarádíš s IYF, viď? Není možné jí napsat anonymně a nerada bych, aby se to obrátilo proti mně. Prosím vyřiď jí, ať si dá pozor na Kristýnu L. Honza za ní pálí, ona je podobnej typ jako IYF, a všemožně jí nadržuje - třeba nařídí pustit jako jediným kouř, aby nebylo vidět, jak jí to nejde, nebo místo ní vyletí výborná Olga. Všímaj si toho i lidi z týmu. Tak aby IYF nezbyly jen oči pro pláč. Díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, no známe se, ale v kontaktu moc nejsme, každopádně se jí pokusím vzkaz předat ;) :D

      Vymazat
    2. Díky za vyřízení. IYF jistě dala Honzovi nůž na krk a Leichtice musela při nejbližší příležitosti vyletět.

      Vymazat
    3. Není to trochu moc scifi? :D

      Vymazat
    4. Bohužel :-) IYF ho drží pěkně zkrátka. Ale dobře Leichtici tak, stejně byla dřevo, nevíme, proč jí Honza přitáhl... Jo vlastně víme :-DDD

      Vymazat
    5. No každopádně na můj blog tohle úplně nepatří, takže pokud máš něco dalšího, co bys rád/a sdělil/a IYF, tak určitě bude možnost zkontaktovat přímo ji (e-mail určitě má) ;) Soukromé záležitosti a ještě ke všemu týkající se cizích lidí by se neměly řešit zde :)

      Vymazat
    6. Ahoj, jestli mas jakykoli dotaz, muzes kdykoli napsat na mail in-your-face@centrum.cz nebo soukromou zpravu na fb ci instagram. komunikacnich kanalu je dost :). IYF

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)