úterý 16. února 2016

Jak si vyvonět pokoj?

Krásný úterní den přeji!

V dnešním článku bych vám ráda představila jednoho ne úplně obvyklého pomocníka. Nic podobného jsem na blogu, ani doma dosud neměla. O tom, co používám v domácnosti tady moc často nehovořím, ale dnes tohle téma nakousnu, protože tenhle kousek vám musím představit! Jedná se o Přírodní osvěžovač vzduchu (aroma airspray), které má v nabídce hned v několika variantách moje oblíbená přírodní značka Saloos.


Už jste o nich slyšeli? Přírodní osvěžovače můžete použít k rychlému a snadnému osvěžení a provonění ovzduší, odstranění nepříjemných pachů, dezinfekci prostor bytů, obchodů, kanceláří, čekáren nebo jen k vytvoření příjemné atmosféry. V nabídce jich je rovnou šest (eukalyptus, antitabák, citrón, levandule, Vánoční sen a litsea cubeba).

Já jsem sáhla po Antitabáku, protože v době, kdy jsem si ho vybírala, se mi náramně hodil na zakouřené prostředí. Přítel byl zvyklý ve svém starém bytě kouřit, sice ne nijak hodně, ale i tak tam kouř trochu cítit byl, takže něco, čím by se ten zápach přebil, se hodilo.. A i když dnes máme byt nekuřácký, tak po spreji i tak velmi ráda sáhnu, protože vážně příjemně osvěží..



Oficiální popis: Natur aroma spreje obsahují 100% přírodní esenciální oleje. Nenajdete v nich žádné škodliviny, syntetické konzervační, barvící a vonné látky, které by mohly mít negativní účinky na zdraví. Vybírat můžete dle momentální nálady a rozpoložení, v každém případě by vůně měly být pro vás příjemné a potěšit vás na duši.

Antitabák - neutralizující: Osvěžující kompozice z esenciálních olejů pomáhá odstraňovat pach nejen z kouření, zanechává velmi příjemnou citrusovou vůni, odbourává stres i únavu, optimisticky naladí při smutku. Rychle osvěžuje prostory, neutralizuje nepříjemné pachy.

Sprej je ve skleněné lahvičce s rozprašovačem, díky kterému rozprostřete vůni do éteru. Musím říci, že se mi tento styl balení strašně líbí, můžu sprej klidně nechat ležet na okně nebo na poličce a vypadá čistě a hezky, jako součást dekoru vašeho bydlení :) Ale co vás asi zajímá hlavně je vůně, že? Zavřete oči a představte si nejdříve vůni dřeva a čím déle a více ji cítíte, tím více se prosazují citrusy. Ke konci už cítíte pouze citrusové tóny, ale je to fakt uklidňující a navozující příjemnou atmosféru. Vůně je velmi silná a intenzivní, takže radím zacházet s ním skutečně opatrně. Na celý pokoj vám budou stačit tak dvě-tři pumpnutí, protože i to zajistí pořádné provonění. Vůně se po místnosti rozline a postupně slábne, tedy pro váš nos, ale své stopy v pokoji zanechá a pro další příchozí bude jemně cítit. Znamená to tedy konec nepříjemných zápachů. Opravdu vás ale nabádám s vůní šetřit, protože já si ze začátku suverénně nastříkala asi tak pět, šest dávek a zadusila jsem málem nejen sebe, ale hlavně i psa :D Chudinka malá kýchala jak blázen, takže jsem musela trochu vyvětrat a pustit ji do jiného pokoje. Zase ale když potřebujete hodně rychle nějak výrazně provonět, tohle se vám bude hodit :) Super je, že jde o čistě přírodní osvěžovač, takže žádná chemie a žádné umělé vůně. Hlavně to opravdu není nic, co by připomínalo nějaké záchodové osvěžovače.. Prostě jde o opravdu čistou a přírodní vůni citrusů a dalších ingrediencí, což je super!



Za mě tedy vážně zajímavý pomocník, který osvěží, povzbudí a provoní a plánuji očíhnout i Levanduli, ta by mohla stát za to! :) Seženete na e-shopech (třeba tady nebo tady), případně jsem Saloos produkty potkala i v menších obchůdcích (např. zdravá výživa, salóny, atp.), množství je 50 ml a cena kolem 100 Kč. Cena je moc příjemná, množství 50 ml vám možná přijde málo, ale věřte, že to vydrží hodně dlouho.

Co vy a aroma vůně do bytu? Používáte? Čím své byty/pokojíčky osvěžujete vy?

*PR produkty zaslán od zastoupení Saloos.cz

14 komentářů:

  1. já voním moc ráda... ať už svíčkama či vůní do zásuvky (Air wick)... klasika na záchodě spreje (opět Air wick)...
    jinak kapu éterickej olejíčkem na ten výdech vysavače, aby to hezky vonělo...
    pak je super, když nakapeš éterák na klasickej dřevěnej kolíček a štípneš to v autě do větrání =o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni, to s tím kolíčkem je zajímavý tip :) Já teda auto nemám, ale kdyby jednou, tak se to bude hodit! Díky! ;)

      Vymazat
    2. Jo je to super nápad ale zajmalo by mne jak provonit třeba dětský pokoj věcmi které má každý doma???��

      Vymazat
    3. Úplně přesně nevím, jak to myslíš.. Jestli myslíš třeba něco přírodnější, tak určitě budou vonět snítky levandule..? Nebo nějaké bylinky.. Jinak tyhle spreje od Saloos jsou dobře dostupné, stejně jako éterické oleje.. třeba DM má v nabídce obojí :)

      Vymazat
  2. My ho pouzivame ako osviezovac vzduchu a pohlcovac pachov na wc. Funguje, vonia, mina sa strasne pomalicky, nie je drahy a hlavne je prirodny. Zaujimalo by ma, ako vonaju tie ostatne spreje. Skoda, ze sa daju kupit len cez eshop.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě zajímají další, musím je očíhnout :)

      Vymazat
  3. My ho pouzivame ako osviezovac vzduchu a pohlcovac pachov na wc. Funguje, vonia, mina sa strasne pomalicky, nie je drahy a hlavne je prirodny. Zaujimalo by ma, ako vonaju tie ostatne spreje. Skoda, ze sa daju kupit len cez eshop.

    OdpovědětVymazat
  4. Miluju od Saloosu osvěžovač Litsea Cubeba, chemické nemusím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna tuhle vůni si nedovedu představit, takže by mě taky celkem zajímala.. :) Dá se to k něčemu přirovnat? :D

      Vymazat
  5. Ešte som o ňom nepočula, ale vyzerá vážne dobre a asi sa po ňom poobzerám :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, bohužel nevím, jak je to s dostupností na Slovensku :-/ Možná jen na e-shopech? Což je škoda :(

      Vymazat
  6. Saloos je moje láska,používá od nich snad všechno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co je podle tebe, Marcelko, úplně nejlepší? ;) Něco co jsem ještě neměla a měla bych vyzkoušet? ;)

      Vymazat
  7. Já doma také používám vůni. Koupila jsem si aroma difuzér ze Vzdušínu a zapínám ho skoro každý den. Dřív jsem doma zapalovala svíčky, ale to se přítelovi moc nelíbilo. Bál se, že je zapomenu sfouknout a něco nám od nich chytne, tak jsem přešla na aroma difuzér a proti tomu už nic nemá :-) .

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)