čtvrtek 29. ledna 2015

"The Me-Time Tag" aneb když jsem sama..

Krásný čtvrteční podvečer!

Dnes odlehčeně, s Tagem.. Tenhle se mi totiž hodně, ale opravdu hodně zalíbil! Viděla jsem ho na Beauty of Body and Mind, kam chodím moc ráda, jelikož blog je určitým způsobem hrozně uklidňující :) A tenhle tag je také takový. Za poslední rok se u mne hodně změnilo, hlavně po té psychické stránce, protože jsem se naučila mít ráda sama sebe, hýčkat se a dopřávat si všechna potěšení, která povedou k lepšímu žití :) Naučila jsem se hlavně žít sama a pro sebe, což není na škodu.. Takže Me-Time je pro mě na míru, mám ráda čas strávený sama se sebou, v naprostém klidu.. a myslím, že by si ho měl občas dopřát každý. Víte, přišla jsem na to, že jsou lidé, který si tento čas užít neumí.. nebo spíš si ho neumí ani dopřát a to je myslím, velká škoda.. Přijde mi, že člověk, který si neumí vychutnat chvilku v klidu a o samotě, neumí se sebou žít a tím pádem nemůže být ani stoprocentně spokojený.. Což já jsem :) Takže jdeme na to, deset zajímavých otázek čeká..

1. Co sleduješ nebo čteš během volného času?

Jistě víte, co všechno sleduju.. Toho je hodně, kupa seriálů - momentálně American Horror Story, které jsem ještě nestihla dokoukat, Pretty Little Liars a Grimma, jejichž nové díly se objevily.. a tak dále. Občas když jsem sama, tak si pustím i nějaký ten film, ale to se stává dost zřídka. A ze všeho nejraději poslední dobou čtu. Především beletrii a takovou tu "oddychovou" literaturu. Kdo sleduje facebook, tak si jistě všiml, co čtu v poslední době nejvíce :)


2. Co nosíš, když máš čas sama pro sebe?

Hlavně pohodlné oblečení, většinou tedy domácí :) což tvoří tepláky/legíny a nějaké pohodlné tričko. A pokud tu zrovna máme zimu, jakože máme, tak i svetr nebo mikinu :D

3. Jaké jsou tvé beauty produkty pro čas na sebe samu?

Kdybych tu měla vanu, tak řeknu nějakou pěnu či sůl do koupele.. Jenže to nemám :D Takže zapřemýšlím, co mi říká pane ve chvílích, kdy jsem sama.. Hmm asi toho moc nebude, pouze tělové mléko/máslo/olej, kterým se po umytí hezky namažu a napadají mne ještě laky na nehty, protože zpravidla, když mám takovou tu svojí "hýčkací chvilku", tak se věnuji lakování nehtů :)

4. V současnosti oblíbený lak na nehty?

A jsme u nich! V současnosti se mezi nejoblíbenější řadí Berry Ice Cream od BarryM a Avon z Hollywood kolekce, odstín Drive In a rudý Freida z kolekce Pure Reds od L'oréalu.


5. Co jíš a piješ během času věnovaném sama sobě?

Samé dobroty! :D Ne, zas to nepřeháním :) Nevím, zda jím něco speciálního.. asi ani ne. Spíš si uvařím něco, na co mám chuť, což jsou v mém případě zpravidla těstoviny po kterých se mohu utlouct.. a večer nebo k filmu si dám třeba brambůrky, tyčinky, krekry, oříšky nebo něco podobně dobrého a nezdravého :D Pití neřeším už vůbec, stačí mi buď čaj a nebo káva :)


6. V současnosti oblíbená svíčka?

Už jsem naplno propadla Yankee Candle voskům! Trvalo to, ale už je to tam :D Konečně jsem si pořídila svícínek a pálíme tu se sestrou jeden vosk za druhým :) No a pak je tu moje oblíbená Lovely Cranberry, kterou mám už skoro rok, pálím ji posledních 6 měsíců a pořád ještě nejsem na dně. A když už jsme u těch svíček, tak se pochlubím i nejnovějším přírůstkem a to mackem z Ikei, který tu se mnou bude nejspíš až do skonání světů :D


7. Trávíš někdy čas věnovaný sobě venku?

Ano! Hodně času! Od té doby, co žiji tady, tak chodím ve volné chvíli zpravidla ven.. Tedy když je venku hezky a teplo. Mám tu své místo, kde se cítím skvěle, načerpám tam energii a je mi tam jednoduše fajn.. Sednu si tam, pustím si do uší oblíbenou hudbu a za hodinku je mi tak skvěle jako nikdy :)


8. Šla jsi někdy na film sama?

Ne. Na to jsem neměla "koule" :D Nevím, vždycky jsem si k sobě na film někoho sehnala a nebo jsem se filmu raději vzdala.. ale neříkám, že je na tom něco špatného! To spíš jen že já chodím do kina docela zřídka :)

9. Nejoblíbenější online obchod?

Ufff, tak to teď takto z fleku opravdu nevím. Většinou totiž objednávám pokaždé odjinud :) V paměti mi ale uvízl e-shop Mojesminky.cz, který dokázal moji objednávku na jedničku vyřídit během rekordně krátké doby. A pak v poslední době mne zaujal e-shop Pinkpanda.cz, kde mají obrovskou nabídku kosmetiky.. To je prostě ráj :)

10. Ještě něco, co bys dodala? Co ještě děláš v čase věnovaném sobě?

Jo, víte co ještě dělám ve svém volnu? Hodně spím! :D A poslouchám hudbu.. Nahlas. A k tomu zpívám :D Prostě si užívám, že mám čas pro sebe a můžu si dělat co chci :)


A jak jste na tom vy? Máte rádi chvilku sami pro sebe? Co děláte, pokud se vám taková chvilka naskytne?

16 komentářů:

  1. Do kina bych taky sama nešla, v tom s tebou souhlasím :D

    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak mám čas strávený o samotě ráda, tak zrovna do kina bych prostě jít sama nechtěla.. :D to už bych si připadala asi moc jako looser :( :D

      Vymazat
  2. Pekný článok. Podobnú Yankee Candle mám doma :)). Ten lak od AVON-u má tiež rada.
    Stronger2gether

    OdpovědětVymazat
  3. Do kina jsem sama zatím nešla, ale bude to i tím, že do kina často nechodím. Když jsem sama, tak připravuji obvykle články na blog, nebo nějakým způsobem relaxuji, ať už je to spánek, četba apod. Tento týden jsem sama téměř celé dny, protože jsem nemocná, takže jsem většinou odpočívala, trochu pracovala z domova a hlavně koukám na ME v krasobruslení. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak články se u mne taky objevují na denním plánu, když jsem sama :) S kinem to mám stejně.. jdu jednou za čas a když už tak s někým po domluvě.. že bych se jen tak sebrala a šla sama od sebe, to ne :D

      Vymazat
  4. Krásný Tag, naprosto souhlasím s tím, že jen skutečně šťastný a vyrovnaný člověk se dokáže věnovat sám sobě. A hlavně, že se sami sobě věnovat musíme. Já si moc ráda čtu časopisy, knížky, blogy, píšu svůj blog, koukám na své oblíbené seriály a ano... vlastně mám pocit, že kdyby to šlo, nejraději bych to dělala pořád :)

    Zdravě krásná pleť s tónovacími krémy a nejen jimi...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď? :) Občas si taky říkám, že bych sama vydržela věčně.. :D Ale pak zase přijde chvíle, kdy člověk potřebuje kolem sebe nějaký ten ruchu a život.. :)

      Vymazat
  5. Tyjo ještě že mě sem statistika přivedla:) Moc mě potěšilo, že na Tebe blog tak působí a mám radost, že si TAG sepsala:) Frieda je nejlepší!! Jo a gnocchi se špenátem jsou luxusní, já tedy dělám vegetariánskou verzi ale jsou výborné:) No a dostala si mě s tím trávením času venku, jako se sluchátkama? To bych se zbláznila strachy, že neslyším, co se kde šustne...:D :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano ano se sluchátkama :) normálně za dne s nimi chodím úplně všude :D večer už ne, to se bojím, aby na mě ve tmě někde někdo nebafl :D

      Vymazat
  6. Nedávno jsem byla sama v kině a neskutečně jsem si to užila! Na to už ale člověk musí mít určitý věk. Do kina se s manželem společně skoro nedostaneme a dětské filmy si tak neužiju. Kamarádky nemají o víkendu většinou čas nebo musí plánovat dopředu nebo se mi jim určitý film nezamlouvá.

    Lak Freida je nej!

    OdpovědětVymazat
  7. Nesbo je môj obľúbený spisovateľ :) Momentálne mám rozčítanú Zradu a chýbajú mi od neho už asi len 4 knižky, je to skvelé čítanie :) **DAY by DAY**

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně už zbývají asi poslední 3 knížky s Harrym, pak chci i ty jeho další kousky :) fakt mě to baví!

      Vymazat
  8. Čím jsem starší, tím víc si užívám čas pro sebe a někdy mi společnost skoro až vadí. To teda ne, že bych byla nějaký zapšklý samotář, ale někdy je toho na nás na všechny mezi ostatními moc. No ne? Pěkný post, Klárko :)

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak to mám taky :) Jsou dny, kdy jsem radši sama, jsou dny, kdy vyhledávám společnost.. :D ale jelikož společnosti mám poslední dobou v práci až běda, tak ve volném čase mám raději ten klid :)

      Vymazat
  9. Já jsem byla vždycky spíš samotář, ale od té doby, co mám děti, je tomu definitivně konec. :-D Když jsem sama hoďku, je to svátek. :-D Toho času je fakt málo, ale neměnila bych samozřejmě, nacházím se prostě teď v úplně jiné životní etapě. Ráda bych víc četla knížky, čtení miluju, ale ten čas prostě není a večer jsem už tak unavená... Že jsem ráda, když relaxuji u kosmetických blogů. Jako třeba teď, když můj muž kouká na fotbal. :-)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)