sobota 31. března 2012

Make-up speciál.


Pěkné sobotní ráno,

konečně jsem tu se článkem, který jsem připravovala hodně dlouho.. a jak dlouho jsem ho připravovala, tak mě stihly některé blogerky předběhnout.. :D takže to teď vypadá jak kdybych se opičila.. No jo no, nedá se nic dělat.. holt kdo zaváhá nežere, že jo :D Tak jdeme na to.

Představím vám tu veškeré make-upy, které momentálně ve své sbírce mám. Některé používám více, některé méně.. ale vyzkoušené mám důkladně všechny, takže se nebojte, opravdu vám napíšu vše, co o nich vím.. :)

Začala bych asi tím, který mám nejraději a používám ho nejčastěji. Jde o make-up od Miss Sporty Light Energy. Jde o lehký krémový make-up pro normální až suchou pleť. Obsahuje vitamíny A,C a E, které mají chránit pleť. Jemná krémová konzistence je vhodná na léto. Sjednotí pleť a dobře ji hydratuje. S výdrží a krytím to není žádná výhra, vydrží tak 5 hodin. Mám ho v odstínu 015 Light Medium, který mi sedí. Balení dlouho vydrží, až teď po cca 8 měsících mi došel. Seženete ho v Rossmannovi ve stojanu Miss Sporty (snad i v DM). A myslím, že momentálně se nachází v nějaké akci. Jinak cena cca 100 Kč.



Předchozí make-up většinou míchám s tímto make-upem od Essence - Stay all day. Tento make-up má mít dlouhotrvající účinek, obal slibuje výdrž až 16 hodin. No, to je trochu nesmysl, tak dlouho nevydrží asi žádný make-up.. Ale teda musím mu přiznat, že vydrží docela dlouho, většinou se líčím ráno ale na tváři ho cítím ještě večer. Bohužel je dostupný pouze ve 4 odstínech a já samozřejmě sáhla po tmavším, než bych potřebovala... Proto ho musím míchat se světlejším. Vybrala jsem odstín č. 10 Soft beige. V drogérii se mi zdál odpovídající, ale když jsem přišla domů, celkem jsem se zhrozila (světla v drogérii mohou být zavádějící!). Make-up má praktickou pumpičku a příjemně voní. Zanechává pleť pěkně jemnou a matnou. Cena je 100 Kč.



Další výrobek není make-up, ale broskvový projasňující krém Very me od Oriflame, který ovšem používám místo make-upu. Projasní pleť a sjednotí barvu. Lze použít jako podkladový krém pod make-up nebo samostatně. Já ho používám samostatně. Většinou ho používám tehdy, když nechci pleť zatěžovat těžkým make-upem. Mám ho už poněkolikáté a jsem s ním naprosto spokojená. Výdrž je kratší než u make-upu, ale jelikož nemám nijak špatnou pleť, tak mi to stačí. Vyrábí se ve dvou odstínech, já mám světlejší odstín Light a skvěle mi sedí. Co nemám ráda je jeho vůně, sice voní po broskvích, ale mě je ta vůně hrozně nepříjemná. Stojí kolem 100 Kč.



A teď jeden, který pochválit nemůžu. Posledním přírůstkem v mé sbírce je Make-up to match od Essence. Tento make-up slibuje, že se přizpůsobí tónu vaší pleti a zajistí bezchybnou pleť.. No já jsem doposud snad nenarazila na horší make-up. Sice píšou, že neobsahuje oleje, ale mě na obličeji zanechává příšerně mastný film.. Ani pudr to nemůže zachránit. Navíc mi na obličeji vytváří strašné oranžové skvrny. Mám ho v odstínu 20 light medium (je dostupný ve třech odstínech) a na první pohled vypadá, že bude světlý, ale nakonec je to hrozná oranžová barva. Na fotce vidíte, že obsahuje malé částečky, které se při tření rozpouští (možná to je důvod oranžového nádechu). Je také bez parfemace, takže tak podivně smrdí.. No prostě tohle opravdu doporučit nemůžu a jak jsem psala výše, dosud jsem horší make-up neměla...! Oproti Stay all day je tohle naprostý propadák! Cena je 105 Kč.



A teď tu mám dva, které používám méně často, protože jsou na mě dost tmavé a vyhovují mi spíše přes léto při největším opálení. 

Jedním je dlouhotrvající tekutý make-up od Avonu. Neřeknu vám přesně odstín, ale bude to nejspíš Natural Beige. Už ho mám docela dlouho a etiketa se smyla, takže o tom moc nevím. Každopádně je to celkem dobrý make-up, který dlouho vydrží. Hydratuje a rychle se vsakuje do pokožky. Na druhou stranu je trochu mastnější, takže je třeba přepudrovat, jinak se budete lesknout. Vůně je celkem pěkná. Je trochu řidší konzistence a stačí ho použít velmi málo, balení obsahuje dávkovací pumpičku. A celkem obstojně kryje. Cena se pohybuje kolem 200 Kč. Pokud ho zvolíte ve správném odstínu, tak byste mohly být spokojené.



A poslední tu mám make-up Dream Matte Mousse od Maybelline. No, tenhle make-up je na mě hodně tmavý, sama bych si takhle tmavý nikdy nekoupila, ale mám ho díky přítelovi. Mám ho v odstínu 048 Sun Beige, což mluví za vše... :D Používám ho zřídka, protože nejen že mi nevyhovuje odstín, ale nevyhovuje mi ani to nanášení. Mě dělá jeho aplikace celkem potíže, ronovměrné nanešení a rozetření je pro mě nemožné. Na druhou stranu konečný efekt je moc hezký, působí přirozeně a konečný vzhled je pudrový. Pudr v tomto případě už nepotřebujete. Co se ceny týče, tak si nejsem jistá, ale tuším nějakých 200 - 300 Kč. V prodeji je v 5 odstínech.



Takže souhrn: Všechny jsou použitelné, až na Make-up to match od Essence, pokud si vyberete správný odstín...! :D Nejlepší, co se matování týče je Dream Matte Mousse, nejlepší co se výdrže týče je Avon make-up, nejlepší co se jemnosti a přirozenosti týče je Miss Sporty a Broskvový krém od Oriflame, nejlepší co se aplikace týče je Essence Stay all day a Avon... :)

No, myslím, že je to celkem vyčerpávající článek.. Doufám, že jsem vás neunudila k smrti... Vzhledem k tomu, že na make-upy jste se mě už několikrát ptaly, tak jsem to udělala takhle souhrnně, všechno pěkně pohromadě... A teď otázka pro vás:

Jaký make-up používáte vy?

Dotazy můžete psát na FORMSPRING.

28 komentářů:

  1. ten první od miss sporty taky ráda používám :)
    jinak můj nejoblíbenější makeup je od Dermacol :)
    krásná recenze :)

    OdpovědětVymazat
  2. super recenze,ale tady z těch mi nevyhovuje ani jeden...nejraději mám Clinique..

    OdpovědětVymazat
  3. já používám Stay Matte od Rimmelu .. a že by byl nějaký moc dobrý to fakt ne. V pondělí si jedu pro nějaký nový, takže přemýšlím o tom od Maybeline..:)
    super článek:)

    OdpovědětVymazat
  4. Make up nepoužívam ale zišiel by sa mi alebo aspoň nejaký tónovací krem ale ja som biela jak smrtka a nemôžem na seba nič zohnať ...tak neviem no

    OdpovědětVymazat
  5. Měla jsem ten very me byla jsem snim taky spokojená:) Chci vyzkoušet ten poslední, ale v jiném odstínu:)

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkny článek:) Miss sporty sem poživala dřív, jako svůj 1. make-up myslím, tehdy, protože sem neznala nic moc jiného a neměla sem něak problémovou pleť mi přišel jako skvělý make-up, ale ted už bych si ho nekoupila:D ostatní mě teda vůbec nezaujali a asi bych po nich nešáhla:)

    OdpovědětVymazat
  7. Já ten "pravý" pořád hledám, vyzkoušela jsem už make-upů snad tunu a žádný mi úplně ve všem nevyhovoval...

    OdpovědětVymazat
  8. To je teda výběr :) Já zatím vyzkoušela 2 make-upy. Jeden od Essence - Clear and Matt (mám ho již podruhé) a jsem s ním spokojená, ale občas mi vysuší některá místa a pak jsem zkoušela vzoreček make-upu Rimmel Wake me up a půjdu do něj! Je fakt úžasný!

    OdpovědětVymazat
  9. Závidím ti, že máš těch make-upů tak málo. Mě se jich doma válí 12 a ještě dva nenačaté, magor :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Tak to závidím! :D Mě je baví testovat a zkoušet.. a pak mi tu leží.. :D

      Vymazat
  10. Nedávno jsem zkusila svůj první meke-up od miss sporty a hned jsem si ho oblíbila. (Na blogu mám teď taky recenzi:)) Přístě asi zkusím ten co máš ty, nebo jiný, ale určitě to tím nekončí. Jinak ten tónovací krém od oriflamu mám též, je vážně super,pořídila jsem si ho už po 2. =)
    Super recenze, opět!:D

    www.teensmajdicka.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Tak to byla fakt super recenze, máš pořádnou sbírku makeupů!:-) Já mám teď momentálně oblíbené 2, Chanel Vitalumiere Aqua a Estee Lauder Double Wear Light a myslím, že momentálně testuju NARS Tinted Moisturizer, který bych si chtěla pořídit na léto:-)

    OdpovědětVymazat
  12. Mohla jsi klidně natočit i videjko ;).
    Jinak momentálně nepoužívám žádný makeup, jen BB cream od Garnieru, a jsem s ním velice spokojená :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Video bylo v plánu.. :) ale jelikož ho včera dělala Péťa z Lovelyhair, bylo mi to blbé.. :D tak snad příště.. už chystám téma ;)

      Vymazat
  13. Nemám moc ráda makeupy od Essence ani z Avonu :D Jinak ten z oriflame very me jsem měla a na léto je ideální :) Pěkná recenze jinak :)

    OdpovědětVymazat
  14. Miss sporty na 1. místě mě fakt překvapil. V pubertě jsem používala zelený So clear a to byla katastrofa. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já nejsem zrovna náročná.. :D :) Jelikož nemám s pletí problémy a mé červené tváře a pihy stejně nic nezakryje, tak na sjednocení pleti a takový ten základ mi stačí něco obyč.. :)

      Vymazat
    2. jako bych psala já :) ale žádný div, tenkrát v pubertě (s problematickou pletí) jsem ještě neměla o značkách make-upů a jejich odstínech žádný přehled. Můj 1. makeup byl myslím právě so clear miss sporty, ale ještě v té starší verzi - ne v zeleném obale, nějaký bílo modrý se třemi odstíny, u kterých byl i nejsvětlejší na mém obličeji jako bych se pomazala samoopalovacím oranžovým krémem :-) A na to ten jejich oranžový pudr a bylo to horší, než kdybych si nedávala nic a radši ukazovala své akné hrdě světu :-)) I ted mě sice občas nějaký zklame (hrozně trpím na šupinky, dělají mi je i drahé hydratační make-upy), ale záleží taky i na způsobu nanášení (na houbičku nic nemá :-) ), používám ted rimmel match perfection (gel krém) a revlon colorstay.

      Vymazat
  15. Já make-up zrovna vybírám. Teď mám pěnový od Essence, který je sice fajn, ale děsně vysušuje a pleť mi po něm šupinkovatí. Hodně spokojená jsem byla s make-upem od La Roche :)

    OdpovědětVymazat
  16. Děkuji vám za milé komentáře :)

    OdpovědětVymazat
  17. heh, já jsem asi jediná... :D doma mám jeden make-up který používám denně už dva roky a naštěstí s ním žádný problémy nemám, i když jsem na něj už četla nějaká negativa (Affinitone od Maybelline). Ale tak mě napadá, že bych asi měla vyzkoušet nějaký nový :)
    musím teda říct, že jsem se hrozně "lekla" toho od Avonu, ten je teda sakra tmavý! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já když jsem ho poprvé viděla, tak jsem se nelekla o moc méně.. :D ale je fakt, že na pleti rozetřený už tak tmavý zase není.. :) v létě ho používat můžu..

      Vymazat
  18. Já ted požívám make-up od Dermacolu a jsem spokojená :D.

    http://my-colorful-kingdom.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  19. Já používám také Essence - Stay All Day a jsem s ním spokojená :) Ráno nanesu a večer musím opravdu poctivě odlíčit ... mám ho ráda, stačí ho malinko... :)

    OdpovědětVymazat
  20. Nad Essence Stay all day som rozmyslala, dakujem za recenziu, pomohla pri vybere.. Zatial si asi vystacim s BB kremom od Garnieru a od Bobbi Brown :)

    OdpovědětVymazat
  21. Ten broskvový od Oriflame je velmi zajímavý, má opravdu projasňující efekt. Navíc při dnešním boomu BB krémů si myslím, že tento za málo peněz udělá naprosto srovnatelnou "muziku". Co se týče makeupů, tak mám nyní Maybelline a není to bohužel žádná bomba. Chystám se pořídit přírodní z Ecobeauty řady. Po některých makeupech se neuvěřitelně osypávám :( i po dražších. Takže pro mě jasná volba v podobě přírodního. Moc pěkný report!!!

    OdpovědětVymazat
  22. Z těchto make-upů jsem nezkoušela žádný a asi ani nebudu :-) Kdysi jsem měla nějaký od Miss sporty, ale byla to tragédie. Značku Essence mám celkem ráda, ale zkoušet jejich make-upy asi taky nebudu. Avonovské věci na obličej mi hrozně vadí, Oriflame krémy atd. mi naopak vyhovují, ale řada Very me mi přijde taková jako že pro náctileté slečny, které s líčením teprve začínají. Měla jsem z této řady dva lesky na rty a byly naprosto příšerný. Pěnový make-up Maybelline si dost holek chválí, ale mně taky nevyhovoval. Dělaly se mi na obličeji mapy a přišlo mi, že vůbec nematuje. Takhle to vypadá, že jsem bůhví jak náročná, protože mi nic z toho, co uvádíš, nevyhovuje, ale opak je pravdou :-D Taky mám celkem fajn pleť, od make-upu požaduju jen to, aby mi pleť sjednotil, matoval (ale zároveň nevysoušel) a vypadal přirozeně. Používám teď BB od Garnier a jsem s ním docela spokojená, akorát se mi po něm leskne nos, musím se tak 5x denně přepudrovat. Ale jinak není špatný.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)