neděle 13. října 2024

Ziaja: Vlasová péče s antioxidanty

Krásný den!

Dneska se spolu podíváme na antioxidační vlasovou péči značky Ziaja, která se objevila v nabídce na sklonku léta. Jedná se o řadu, která chrání vlasy před vysoušením vlivem slunečního záření, takže ideální právě pro letní období, ale také skvělý doprovod na vaši zimní dovolenou do exotiky a nebo prostě jen jako fajn péče pro unavené a poškozené vlasy :) 

Řada obsahuje kompletní péči, to znamená: šampon, kondicionér, masku a také modelující sprej, tzv. sea salt sprej pro hezké vlny. Kondicionér je navíc specifický v tom, že kromě funkce klasického vlasového balzámu je možné jej použít také jako balzám tělový! Takže s sebou na cesty taháte o tubu méně a to je fajn. 


Já jsem péči používala někdy od srpna až teď do října - v těch největších vedrech i chladnějších dnech, tak se jdeme podívat na to, jak obstála. Osobně koupání sice moc nedám, ale v létě je u mne zcela obvyklé, že jsou vlasy časem stráveným na sluníčku sušší a ke konci léta už je na nich znát velká únava. Konečky se třepí a potřebují zastřihnout a vlasy celkově jsou takové krepatější a šustivější. A to říkám jako vlastník jemných a rychle se mastících vlasů. Takže i u mne tato péče padla na úrodnou půdu.



Začneme od mytí, které zajistí Micelární šampon. Ten má účinně čistit vlasy i pokožku hlavy a přesto působit šetrně a vlasy nevysušovat. Obsahuje biotin pro hydrataci, lesk a pružnost. Doporučuje se používat po koupání v bazénech a slané vodě. 

Šampon je taková klasika už od prvního pohledu - lehká, gelová textura, která snadno a rychle napění. Má svěží parfemaci, která jde trochu až do pánských tónů a to se mi fakt líbí! Bez problémů umyje, snadno se vypláchne, vlasy jsou po umytí svěží, lesklé a až takové odlehčené. Jdou trochu hůř rozčesat, protože jak jsou nadlehčené, tak se snadněji cuchají, ale dá se tomu předejít následnou péčí. Vůně je z vlasů cítit ještě i druhý den.. Šampon mě bavil. Mrzí mě jen to malé balení, protože u delších vlasů zmizel pekelně rychle a v porovnání s kondicionérem ani nemluvím. Brala bych tak dvojnásobnou velikost, aby mi to chvíli vydrželo, takhle jsem měla šampon pryč bleskovou rychlostí a kondicionéru mi zbyla půlka.. Šampon má 200 ml, stojí 109 Kč a k sehnání je tady.






Když už jsme u toho kondicionéru.. Hyaluronový kondicionér na vlasy a tělový balzám 2v1 mne zaujal velice a jeho multifunkčnost je zajímavým počinem. Kondicionér hlásá, že je záchranou pro poškozené vlasy a suchou pokožku. Obsahuje opět biotin a kyselinu hyaluronovou pro pružnost, lesk a sílu vlasů a hustější texturu pro nasycení výživnými látkami (obsahuje například i arganový olej nebo olej z kamélie). 

Co kondicionér hlásá, to také svými účinky potvrzuje, protože to opravdu je hutnější balzám. Zejména co se týče použití na vlasy je to u mne moc. Musela jsem ho dávat opravdu jenom minimální množství, protože mi vlasy jinak strašným způsobem zaplácl a od pokožky hlavy jsem se pak druhý den probouzela s mastnou hlavou :( Jako kondicionér na vlasy tedy doporučuji pouze opravdu suchým vlasům, normální a rychle se mastící toto neustojí. Každopádně abych jen nehanila, tak vlasy po něm šly hezky rozčesat a ta vyživující péče tam vážně byla. Jen je to prostě pro jiný typ vlasů. ALE co se týče použití jako tělového balzámu, to je jiná! Ještě štěstí, že je to dva v jednom a já tak mohla kondicionér v klidu spotřebovat jako mazadlo. Krásně totiž zjemňuje pokožku, zanechává ji hebkou, vláčnou a slušně vyživenou na celý den. Navíc ta jemná, svěží až lehce unisex vůně byla cítit hrozně dlouho, což mě fakt ba! Ve finále tedy nemůžu říci ani ň a když mi kondicionér nesedl na vlasy, sedl parádně na tělo. Užila jsem si ho! K zakoupení tady za 129 Kč za 160 ml.






Příjemným překvapením pak pro mne byla Lamelová maska na vlasy. Ta poskytuje poškozeným vlasům znatelnou výživu, hydrataci, pružnost a vyhlazení. Je vhodná i k péči o kudrnaté vlasy - modeluje kadeře, kontroluje jejich zvlnění a zabraňuje krepatění. 

Podle popisku toto už vůbec nebude pro moje jemné vlasy. Jo, přesně to jsem si říkala v prvních chvílích.. Ale za zkoušku člověk nic nedá, tak jsem do toho šla a ono ejhle. Maska měla texturu o něco lehčí než kondicionér (překvapivě) a krásně se do vlasů zapracovala. Vypláchnout šla bez problémů a po umytí už jsem jen zírala. Vlasy krásně jemné, lesklé, vyhlazené, takže šly snadno rozčesat a zároveň vyživené, ale bez jakýkoliv známek "těžkosti" - neplihly, nemastily se.. zůstaly svěží několik dalších dní. Maska dělala přesně to, co bych čekala spíše od kondicionéru, takže jsem měla pocit, že si tyto dva produkty trochu vyměnily role :D Použití masky je snadné a rychlé - buď se dá aplikovat před šamponem do vlhkých vlasů a pak rovnou umýt šamponem a nebo klasicky po šamponu, kdy necháte působit 3 - 5 minutek a spláchnete. Mně vyhovuje druhá varianta a takto skvěle fungovala. Navíc chválím i menší balení, které je akorát svojí velikostí ke zbytku péče. Za mě super, tohle se povedlo! Omrkněte tu, cena 119 Kč za 100 ml.






Vlevo šampon, nahoře maska, vpravo dole kondicionér.

Čtveřici pak uzavírá Modelující sprej na vlasy alias sea salt sprej. Ten působí proti volným radikálům. Má lehké složení na vodní bázi, takže vlasy nijak nezatěžuje. Mořská sůl zajišťuje rozcuchaný efekt a dodává vlasům umělecký nepořádek. Vhodný je pro všechny typy a délky vlasů. 

Tyto stylingové slané spreje jsou hitem posledních několika let, ale přiznávám, že mne to vždy nechávalo chladnou. Každopádně když už mi sprej doputoval až pod nos, musela jsem jej pořádně otestovat a vyzkoušet.. A hele jako.. Ono to vůbec není špatné! Je to jen lehoučký sprej, který vlasy nijak nezatíží. Stačí jej nastříkat a pak vlasy prsty trochu "nakroutím" nebo "pomačkám", samozřejmě jen lehce, aby nedocházelo k jejich poškození.. A voilá! Vlasy jsou po uschnutí dokonale "messy", takže člověk vypadá jako účesaný-neučesaný.. Celkově ty vlasy lépe drží tvar a hlavně jsem si všimla, že babyhair tolik nelítají, což vážně oceňuji, protože jestli mě něco už několik měsíců trápí, tak jsou to drobné vlásky všude :D Navíc mi vyhovuje rychlá aplikace, kdy prostě párkrát přestříkáte a hotovo. Však víte, že nemám ráda složitosti :D Jako jo, ten efekt tam pokaždé, když po něm sáhnu, vidět je. Za mě fajn a neztratí se a pokud sea salt spreje používáte, tak tento omrkněte tady, stojí 89,90 Kč za 90 ml. 







Sečteno podtrženo: Vlasovka je za mě fajn, vyjma kondiconéru, který byl na mé vlasy až moc hutný, mi vše sedělo skvěle. Naštěstí právě kondicionér má funkci i jako tělová péče, takže nebyl problém ho spotřebovat. Pokud se chystáte na dovolenou do tepla a nebo třeba navštěvujete často bazén a vaše vlasy dostávají od chlóru zabrat, tohle omrkněte, mohlo by se vám hodit. Já jsem rychle zaznamenala návrat svých vlasů k normálu, čímž se dá rozumět zase jemné a všude lítající vlasy. Takové to suché "šustění" bylo do pár týdnů pryč. Celou vlasovou péči najdete například Ziajaprotebe.cz a ceny jsou celkem lidové, jak je u značky Ziaja zvykem.

Už jste tuto vlasovou péči zaznamenali? Jaká péče zachraňuje po létě vaše vlasy? 

*barterová spolupráce se značkou Ziaja

2 komentáře:

  1. Ty jo, tak mě naopak spíš sedl balzám, než maska :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Klárko, tuhle vlasovku jsem zaznemenala, ale ještě jsem se nedostala k jejímu testování.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)