neděle 19. května 2024

Oblíbenci | Duben 2024

Krásnou neděli!

Je tu další a zároveň poslední připravené video ještě z konce minulého měsíce, takže co (ne)bude za týden, to nevím :D Každopádně necháme to osudu a dnes si tedy spolu dáme ještě dubnové favority. Natáčela jsem je trochu s předstihem asi tři týdny zpátky, takže od té doby jsem toho hodně stihla zkouknout i přečíst a najít i pár dalších favoritů, ale o tom zase někdy příště.. Očekávám, že videa již s takovou pravidelností nebudou (zda vůbec), ale o články vás určitě ochudit nechci, takže se nemusíte bát, nadále se tu budeme setkávat dvakrát týdně i s kategoriemi, které dosud byly ve videu formátu :) A teď už jdeme na ty Oblíbence, co říkáte?


Kosmetickou pětku favoritů otevřeme kouskem, který hodně změnil moje myšlení a moji pečující rutinu, protože se zařadil mezi každodenní pomocníky a odstartoval mojí honbu a vášeň pro podobný typ produktů.. Jedná se o opalovací fluid s SPFkem 50+ Hydro Protect od značky Eucerin, který je mi sympatický, díky lehoučké a rychle vstřebatelné textuře, která pleť nelepí ani nemastí, naopak mám pocit, že lehce až zmatní a bez potíží si rozumí i s make-upy, takže nebyl nejmenší problém ho zařadit do pravidelné ranní rutiny.. No a vyvolal ve mně úplně touhu poznávat, nakupovat a objevovat další a další SPFka, takže už mám doma jedno v zásobě a dvě na cestě.. :D Takže tak no. Ale všichni víme, že SPF ochrana je na místě, takže v tomto případě jsem fakt vděčná za tento objev.. Další oblíbenec také mění mé návyky a jedná se o masku Crazy Detox od Beauty Jar, o které jsem psala v posledním článku. Masku si mícháte sami, což je u mne dosti nevídané a fakt bych nečekala, že mne to tak osloví a budu schopná a ochotná, si ji pravidelně každý týden umíchat :D Ale je to tak, navíc maska skvěle funguje a opravdu hloubkově pleť vyčistí a zbaví mastnoty, takže nejde ji nemilovat. Dále tu nesmí chybět moje nejnovější láska z paletek Forever Flawless od Revolution.. Ano, je to ta "ztracená" paletka Amethyst, která si ke mně nakonec cestu našla a já jsem za to neskutečně vděčná, protože je opravdu úžasná a patří mezi mé nejoblíbenější. Je plná krásných růžových a fialkových odstínů a to já můžu! O kvalitě asi netřeba polemizovat. Jsou to prostě povedené stíny, se kterými se pracuje jedna báseň. Když už jsme u těch stínů.. tak tu mám ještě jeden kousek, který mění mé návyky a to oční stín v roll-onu od značky Look by Bipa. Nikdy, nikdy, nikdy bych neřekla, že si něco takového oblíbím.. ale je to tak, protože ten stín je dokonale pigmentovaný, zanechává lesklo-lesklý finiš a jako doplňující topper k růžovým či fialkovým stínům je to pecka! Miluju ho a jsem ráda, že ho tu mám. Kosmetickou pětku uzavíráme naprosto skvělými tekutými rtěnkami, kterými mne mile překvapil Rimmel. Já nevím, proč jsem se nikdy na rtěnky Lasting Provocalips v drogérii nepodívala, protože jsou fakt skvělé!!! Jsou to rtěnky, které sedí na rtech jako přibité, jsou neuvěřitelně lehoučké a komfortní a nevysušují. Součástí balení je pak i balzám na rty, takže skvělé 2v1.. Mám dva univerzální odstíny - 210 a 400 a v dubnu jsem téměř nepoužívala jiné. Jsou prostě boží!




Nechybí ani něco ze seriálů a knížek. Co se týče seriálů, tak byl duben sice celkem plodný, ale k doporučení toho moc není, protože většinou to byl slabý průměr a o všem už jsem vlastně i mluvila v posledním vlogu. Koukám teď hlavně na Voyo a snažím se využít předplatného na maximum, ale za zmínku stojí asi jen Král Šumavy, u kterého jsem vůbec nečekala, že by mě bavil, ale stalo se a já se celé tři díly bavila. Co ale rozhodně chci doporučit je dokumentární série Případ Stodolovi, kterou provází Mirek Vaňura a jedná se o jedno z nejrozsáhlejších dokumentárních zpracování kriminálního případu u nás. Je to fakt podrobné, v dokumentu Mirek hovoří s vyšetřovateli případu, ale také s pozůstalými, rodinnými příslušníky a známými Stodolových a třešničkou na dortu jsou i rozhovory se samotným Jaroslavem Stodolou.. Celých pět dílů jsem byla jak přikovaná a sledovala obrazovku. "Bavilo" mě to moc a zpracování za mě perfektní a rozhodně doporučuji, pokud vám je skutečný zločin blízký.. 

Knížky tu mám také dvě. Chybí tu ještě minimálně Les v domě, ale v době natáčení jsem ho ještě nedočetla, takže tu můžete vidět jen dva dubnové objevy. Prvně thriller Slušní lidé od J.P. Delaneyho, kterého mám moc ráda a jeho knížky mě baví. Stejně tak tomu bylo i tu, akorát poprvé se mi stalo, že jsem správně předvídala, co se tu stane. Ničemu to však nevadilo, protože i tak je to napínavé čtení, které jde od ruky.. A druhou knížkou je pak Zuzanin dech od Jakuby Katalpy. To je teprve knížka, co mě dostala, protože tento dobový příběh je srdcervoucí ♥ Neskutečně mě zasáhl a opět i tady se to četlo tak dobře, že za dva dny bylo po všem.. Příběh je o třech lidech - Zuzaně, Hanušovi a Janovi, kteří se spolu od ranného dětství přátelí a postupně se jejich vztah vyvíjí, jak dospívají a rostou.. Do jejich příběhu zasáhne druhá světová válka, která hodně zamíchá kartami.. Je to poutavé a čtivé a krásné, i když smutné..



No a nemůžu opominout nějakou tu dobrůtku a tentokrát to vítězí sušenky, které zbožňuji a chodím na ně pokaždé, když mne honí mlsná. Jsou od Biopekárny Zemanka a zejména Lískooříškové hrudky nebo Čoko kokosky mohu doporučit. Mňamka největší a když už se do nich pustím, nikdy neskončím u pár kousků, ale sežeru celý pytlík :D Zemanka vyrábí i spoustu dalších sušenek včetně bezlepkových, takže doporučuji určitě mrknout. Seženete je například v Albertovi nebo DMku, ale určitě je budou mít i různé obchody se zdravou výživou či další supermarkety. Tak a to bude pro tentokrát vše, takže mi určitě dejte vědět:

Co v poslední době zaujalo a bavilo vás? Četl jste někdo Zuzanin dech nebo zkoušeli jste tyto skvělé sušenky? 

4 komentáře:

  1. Tak já znám SPF Eucerin, který mi vyhovuje jak samotnou konzistencí, tak efektem na pleti, spoustu SPF které jsem měla dřív, tak jsem po tom obličeji šmrdlala, zanechávalo to bílý nebo mastný film, pořádně vstřebat se to nechtělo, natož abych na to pak mohla dát make-up.
    No a pak Slušní lidé, no, přečetla jsem to, asi fajn, takový lepší průměr.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím souhlasit, že ten Eucerin je zatím za mě taky asi nejlepší.. Teď k tomu zkouším další dvě SPFka a ne, není to to samé.. :(

      Vymazat
  2. Klárko, video jsem viděla, super tipy. ☺
    Měj pohodový den.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za zhlédnutí a tobě přeji také krásné dny! ♥

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)