čtvrtek 23. ledna 2020

Vypáleno XII.

Krásný den vám přeji!

Opět u dalšího vypálena.. A ve speciální vánoční edici. Dneska tu není snad ani jedna vůně, která by narušovala vánoční idylku.. jo, vlastně jedna! :D Ale jinak jsem jela fakt ve vánočních vůních.


I tentokrát je to všehochuť značek, i když je tu mnohem víc Yankee Candle, ke kterým jsem se zase vrátila :)


Chuť podzimu je další z vosků Od Janky. Ač se tedy jmenuje Chuť podzimu, tak já jsem se ji nebála vytáhnout na Vánoce. Ve vůni najdete jablka, dýni, pomeranče a koření, tak uznejte, že se to hodí i nyní :) Vůně je to krásně teplá, je to něco mezi ovocnou a kořeněnou. Není extrémně silná, aby byla nepříjemná, je tak akorát intenzivní, abyste ji dosytosti cítili a hezky provoněla, ale zároveň vám nevadila. Přidávala jsem po jednotlivých kostičkách, protože jak je u vosků Od Janky zvykem, voní hodně a dlouho, takže mi vydržely nesmírně dlouho! Snad deset svíček to bylo. Tahle mne tedy bavila, jen co je pravda.


Brusinkovo-jablečná marmeláda - další vosk Od Janky. A další příjemná vůně - sladká, ovocná, lehce kořeněná. Nejsem si jistá, co z ovoce tam cítím, já si nemůžu pomoci, brusinka to úplně není, ale je tam určitě skořice a hřebíček. Ovšem překvapivě, i když bych čekala kořeněnou a silnou dardu, není tomu tak a tahle vůně je jemnější! První hodiny byla cítit dost, ale po cca dvou svíčkách už to žádná síla nebyla. Byla celkem jemná, příjemně provoněla, ale od vosků z dílny Janky jsem zvyklá na velkou intenzitu, která se mnohdy nedá ani snést a to se tady nekonalo. Jako upřímně je to dobře, protože tuhle vůni v plné síle bych asi nechtěla, takhle to pro mne byla ideálka :)


Svíčka Winter Spice byla dárkem a je tuším z Primarku. Pálila jsem ji během vánočních svátků, byla k tomu ideální svojí vůní skořice, hřebíčku a jablek. Svíčka hoří rovnoměrně, nečadí, knot má akorát dlouhej. Celkem hořela tak 12 hodin a vůní byla slabší intenzity. Byla cítit jen pár metrů od stolu, takže jsem ji doplňovala dalšími svíčkami a vosky..


Štědrý den u nás hořela vůně Sugar Frost Christmas od Yankee Candle. Pokud máte rádi sladké, jídelní vůně, tak tohle by se vám mohlo líbit. Je tam cítit vanilka, cukr.. a dohromady to dává jednoduše vůni cukroví. I když na fotce je tedy dort. Každopádně je to mňam, naladí to nejen nos, ale i jazýček :D Voní dost intenzivně cca ve čtyřech svíčkách, poté postupně slábne, ale celkem jich dal celý vosk asi sedm. To vůbec není špatný. Tenhle kousek mě bavil, to jako jo! :)


A následující dny mne naprosto odzbrojila vůně Angel's Wings, kterou pasuji za jednu z nejlepších tohoto roku a snad i jednu z nejlepších, co jsem celkově dosud vyzkoušela a že jich bylo opradu hodně! Jestli sázím na jistotu u YC, tak jsou to bílé vosky, ty prostě voní nejlíp! Mezi mé nejoblíbenější patří třeba Soft Blanket a teď tedy tahle, která i medvídka překonala. Je to krásná, čistá vůně. Opět trochu až prádelní, ale v takové trochu těžší podobě. Přesto naprosto dokonalá! Voní hodně intenzivně, celý vosk zvládl bez potíží osm svíček, každá čtvrtka dvě. Vůně provoněla pokoj, otevřenými dveřmi i chodbu. No vážně voněla dost a přesto mne neobtěžovala. Naprostá pecka, já jsem fakt nadšená jako dlouho ne. A tuhle krásku si budu muset koupit do velký zásoby, dokud je k sehnání :D


Další na řadu přišla vůně Cranberry Pear. To už je hodně stará hitovka a tuším, že už není ani dostupná. Přiznám se, že mi tu leží už taky dobře rok, možná dva. Ale teď přišel ten čas. Je to sladká, ovocná vůně, dle mého převládá spíše ta brusinka a hruška je tam jen hodně jemně v pozadí. Vůně byla už za studena celkem intenzivní, takže po zapálení mě větší intenzita ani nepřekvapila. Pálila jsem ji po čtvrtkách a ještě mi to chvílema přišlo moc, takže jsem asi dvakrát svíčku i sfoukla :D Ale jak intenzivně voněla, tak celkem rychle vůně vymizela, ta čtvrtka zvládla tak svíčku, pak už jsem většinou dohazovala další kus.. Takže celkem dohromady asi pět svíček. Nebylo to špatný, ale na to jaký hit to je/byl, tak ji znovu mít nemusím.


Zimní jsem potom vyměnila na chvíli za podzimní vůni Autumn Night, taky od Yankee Candle. Už jsem měla těch sladkých a vánočních dost, tak jsem to potřebovala vyměnit za něco jiného. Tahle je typicky podzimní, těžší, trochu kořeněná vůně. Strašně mi připomíná jeden pánský parfém. Ale pěkný pánský parfém! Vůně se mi zdála těžší, takže jsem čekala velkou intenzitu a ono překvapivě nic moc. Voněl tak akorát, aby provoněl místnost a vydržel pět svíček, což taky není žádná síla. Takže bych řekla takový průměr.


No a pak jsem se na chvíli ještě vrátila k vánočním vůním a to v podobě votivní svíčky od Heart & Home, kterou jsem dostala v sadě k Vánocům. V sadě byl svícínek, velikostně přímo na votivky a čtyři votivní svíčky ve vánočních vůních..

Zkusila jsem vůni Hřejivé Vánoce, která je svojí parfemací typicky spjatá s těmito svátky. Voní po skořici a vánočním koření a trochu mám pocit, že tam cítím i jehličí. Každopádně je opravdu intenzivní už za studena. Měla jsem ji položenou na poličce a kdykoliv jsem kolem ní prošla, tak ta vůně silně zavoněla. Po zapálení provoní celý interiér a přitom nebyla extrémně vtíravá. Pálila jsem ji tedy jako vosk po čtvrtkách, kde zvládla asi sedm svíček, což tak není zrovna málo, takže za mě spokojenost.

Tak a tady to zase ukončíme, protože už jsem vám toho ukázala až až.. A pokračování si dáme určitě brzy, protože teď v zimě pálím skoro pořád!

A jak vy? Také v zimě pálíte jako diví? 

8 komentářů:

  1. Mně se hrozně líbí ty kostičky. Vánoční vůně zase moc nemusím, ale ta první Chuť podzimu by se mi líbila.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta je fakt příjemná a taková nevtíravá a přesto "teplá" a ideální pro podzimní/zimní večery :)

      Vymazat
  2. Cranberry Pear naprosto miluji, mám svíčku a vůně je úžasná. Zaujala mě Sugar Frost Christmas, tu vůbec neznám.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já moc podobný styl sladkých a ovocných vůní nemusím, takže mě tolik neoslovila, ale zase nebyla ani nejhorší :)

      Vymazat
  3. Ahoj,
    já pálím jako ďas. Od žáků jsem dostala docela dost svíček ve skleničce, co měly zimní vůni. Ty jsem všechny už spálila. Taky jsem si koupila od Glade jednu s vůní růže a byla překvapivě dost dobrá. Všechny tyto zásoby jsem už dodělala, a tak půjdu zase na vosky a votivky, co mám doma:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ony jsou Glade svíčky poměrně dobře :) Hoří dlouho a voní intenzivně :) Taky už jsem jich několik měla a nemůžu si stěžovat :)

      Vymazat
  4. Angel's Wings je moc hezká parfemace, ráda jsem měla i Cranberry Pear. Autumn Night mně vůbec neoslovila, ale já obecně nejsem fanynka takovýchto těžších vůní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem zas na ty těžší, takže tohle můžu :D ale zase ráda to střídám se svěžími a čistými vůněmi jako je právě Wings :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)