neděle 26. ledna 2020

(Ne)Oblíbenci | Leden 2020

Krásný den vám přeji!

Leden se blíží ke konci, takže je čas na lednové (Ne)Oblíbence! Rozhodla jsem se s novým rokem pro nový, trochu jednodušší a více vypovídající název :) Tak snad si na to všichni zvykneme. A jdeme rovnou na ty oblíbence, dnes je to tu celkem nabité! 


Kosmetické oblíbence tu mám tentokrát v menším zastoupení. A zase nezklamu. Opět další sérum. Já vám prostě nevím, ale fakt ty séra u mne teďka frčí a mám doopravdy štěstí na moc fajn kousky. Tentokrát vám mohu doporučit sérum pro aknózní pleť od značky Evolve a že tenhle kousek přišel jako na zavolanou! Pleť se zbláznila, takže jsem hned věděla, že musím toto sérum zařadit do své rutiny a ejhle! Výsledky se zanedlouho dostavily. Pleť se méně mastí a ty obří krátery o poznání rychleji zmizely. Navíc nevysušuje, rychle se vstřebává a nezanechává ulepený pocit. Druhým kouskem je Water Fuse od high-end značky Dr. Jart+. To je v podstatě také sérum, které se však dává ještě před sérem, takže tomu budeme říkat, dejme tomu, pre-sérum? :D Každopádně já to používám místo séra. A je to bomba! Pokud sháníte něco, co vaši pleť nezatíží, vstřebá se rychlostí blesku, ale perfektně ji stihne hydratovat, tak tohle je ono! :) Potom tu mám dva kousky z dekorativky. Prvně paletku Reloaded Iconic 3.0 od Makeup Revolution. Obecně paletky MUR jsou mé oblíbené a tato není výjimkou. Obsahuje zejména stíny v růžových tónech a najdete v ní všechno, co k líčení potřebujete - matné x třpytivé, světlé i tmavé. A hlavně, za ty peníze je naprosto bezkonkurenční ta kvalita! Stíny jsou skvěle pigmentované, nepráší, práce s nimi je rychlá a jednoduchá a drží od rána do večera. To chceš! S přehledem strčí do kapsy i mnohem dražší kousky. Poslední kosmetický oblíbenec je rtěnka Rouge Signature od L'oréal Paris. Já bych to popsala jako matný lip stain :D Část rtěnky se po nánosu do rtů vstřebá, takže jsou rty zbarvené i po tom, co vrchní část zmizí. Schne do matna, na rtech je příjemná, nevysušuje a odstín 105 je navíc krásný, univerzální. Povedené a moc ráda po ní poslední dobou sahám.



Větší zastoupení tu tentokrát mají nekosmetické kategorie. Prvně filmy a ty jsem viděla během ledna dva. Jedním z nich je remake hororu Dětská hra, v hlavní roli s panenkou Chucky. Musím říct, že původní verzi si už sice moc nepamatuji, ale určitě byla lepší než tahle nová. Mimochodem, taky byste si tak děsivou panenku domů nikdy nedonesli?! :D Druhým filmem byl opět horor, tentokrát s ďábelskou tématikou, což je moje parketa. Ve filmu Ve spárech ďábla se děj odehrává na pitevně, což je trochu děsivé samo o sobě, ale jinak musím říct, že to byla taková podivná slátanina, že mi to jednou vidět asi stačilo :D Hlavní roli obsadila Shay Mitchell - Emily z Pretty Little Liars. No a tímto seriálem rovnou navážu, protože je to jeden z těch, které jsem v lednu sledovala. Jedním z mých předsevzetí totiž bylo dokoukat rozkoukané seriále a PLL byl jeden z nich. Takže teď koukám na poslední řadu. Za mě tedy už nic moc, v podstatě je to pořád to samé dokola, ale kvůli tomu finiši už to prostě dokoukám. A ten samý  pocit mne provází u dalšího seriálu, který jsme dokoukali dohromady s manželem a to The Walking Dead. Tedy dokoukali jsme to, co bylo možné a teď už čekáme na další díly z 10. série. A pro mě už je to taky prostě o ničem, pořád dokola to samé. Vždycky se objeví další nepřátelé z přeživších, zombíci už nikoho netrápí, hlavní postavy ubývají.. No, trochu doufám, že desátou sérií už to taky skončí :D


A knížky? Dalším mým předsevzetím je přečíst padesát knížek za rok, takže mám co dělat a vážně na tom makám! :D Prvně jsem se rozhodla po několika letech dočíst Inferno. Tak dlouho mi tu leželo rozečtené, že už jsem se na to nemohla koukat. No a úspěšně jsem se tím prokousala. Nemůžu si pomoct, pro mě docela slabota oproti předchozím dílům s Langdonem, tak jen doufám, že Počátek, který mám také, bude lepší. Druhou knížkou, kterou jsem pro změnu přečetla jedním dechem během asi dvou dnů, je Hana od Aleny Mornštajnové. A tu vám tedy doporučuji všema deseti! Naprosto krásný a smutný příběh z období druhé světové války, který končí "šťastně" jen tak napůl. Nádherně odvyprávěný ve třech časových osách třemi generacemi. Moc povedené a určitě si píšu na seznam další knížky této autorky :) No a na závěr ještě svíčku/vosk a to tady mám vánoční Merry Berry Linzer svojí jedinou, velkou Yankee Candle svíčku. Konečně jsem se rozhodla, že ji vyzkouším a zatím jsem nadšená. Pálila jsem ji cca 3x, vůně je krásně intenzivní, ale není vtíravá, provoní to tu sladkým cukrovím. Ubývá rovnoměrně a knot zatím nečoudí, takže spokojenost. Uvidíme pak ke konci.


Tak a to bude z oblíbenců pro tentokrát všechno. Další si dáme zase za měsíc :) Sama jsem zvědavá, co všechno se tu příště objeví :D A vás se ptám: 

Četli jste některou z knížek? Jaký je váš oblíbený seriál? Máme některé oblíbence společné?

10 komentářů:

  1. Mě PLL nijak nechytly ani na začátku, začaly mě více bavit snad od 4. série, ale pak to šlo zas dolu a těšila jsem se na konec.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě bavily právě asi do té čtvrté, pak už se to moc zamotalo a bylo to pořád dokola :D A teď je to taky pořád dokola, tak už se taky upřímně těším na konec :D

      Vymazat
  2. PLL som prestala pozerat tusim pocas 5.serie. Hana je uzasna kniha, urcite odporucam aj Vyhnani Gerty Schnirch

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vydržela do půlky šesté, teď to dojedu, už mi toho tolik nezbývá :D Ale fakt už je to dost o ničem :-/ Občas třeba čtvrt hoďky nekoukám, když se věnuji malému a nic mi zatím neuteklo :D :D Děkuji za tip, napíšu si na seznam :)

      Vymazat
  3. Hana mně úplně dostala a vřele doporučuji i další knížky téhle autorky:-) PLL mně přestaly bavit, prostě ztráta času, nemám je dokoukané a ani to nějak neplánuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám je určitě na seznamu, po této je nemůžu opomenout! ;) Já nebýt doma, tak to taky nedokoukávám, ale na té mateřské při hraní s malým.. :D

      Vymazat
  4. K Infernu se občas taky vracím, ale už to ve mě nezanechává takový "zážitek - dojem", jako u prvotin tohoto autora. Za to kniha Hana, kterou jsem si také půjčila, přečetla, ale mě neoslovila vůbec, prostě mi tento styl psaní nesedl, ale to se mi občas stává se vším....☺♥.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, ve mně právě taky ne :-/ Je to už takové o ničem. Já jsem se Hany bála při prvních stránkách, protože taky úplně tento styl psaní nevyhledávám.. ale velmi brzy jsem se do toho vpravila :)

      Vymazat
  5. Tak to já jsem asi jediná co PLL fakt miluji a dokoukala jsem vše a docela mi to i chybí :D asi se mrknu znova :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to žrala do čtvrté řady, pak jak se to pořád točilo dokola to samé, tak mě to přestalo bavit :-/ Ale dokoukat to prostě musím! :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)