čtvrtek 17. října 2019

Alcina: Podzimní novinky na rty.

Krásný den vám přeji!

Protože podzim je plný novinek, obzvlášť u mne doma, tak je třeba se na ně pomalu, ale jistě zaměřit. V novinkách na pultech nezahálí ani značka Alcina, která představila opět kolekci produktů na rty. Alcina představila krémové rtěnky ve čtyřech podzimních odstínech, dvě oboustranné tužky na rty Lip Duo ve dvou odstínech a lesk na rty. Všechny kousky jsem vyzkoušela a vynosila do světa, nafotila a teď vám je ukážu.



Krémové rtěnky Pure Lip Color 

Tyhle rtěnky se objevily ve čtyřech odstínech, přičemž já zkoušela odstín 02 a 04. Rtěnky mají jednoduché plastové obaly, jsou klasicky vysunovací. Jsou na rtech příjemně krémové, samy doslova kloužou, zanechávají jemný lesklý finiš. Nezalézají do vrásek ani se nijak nerozpíjí. Pigmentace je střední. Není stoprocentní, chce to přinejmenším dvě vrstvy. Zas díky trochu slabší pigmentaci si ji můžete na rtech korigovat. V jedné vrstvě bude působit jako tónovací balzám, ve více pak intenzivní rtěnka. Bohužel výdrž na mých rtech není žádná sláva. Zvládnou tak hoďku a pak musím zase aspoň jednou vrstvou doplnit. Jídlo, pití či dlouhé mluvení nepřežijí. Naštěstí ale mizí ze rtů rovnoměrně, nezanechávají jen kontury, nerozpíjí se ani neflekatí, takže není problém ji tam jednou za tu hoďku prdnout zpátky. Zase krémové rtěnka přináší bonus příjemné hydratace. Po použití rty nepnou, neštípou a nejsou vysušené, naopak jsou celkem hezky šťavnaté a v dobrém stavu.






Odstín 02

Je krásná přirozená nude s nádechem do oranžova, což se podle mě na podzim hodí. K hnědým, červeným a žlutým tónům, které teď často používám na oči, to skvěle sedí. Používám ji teď moc ráda, když nevím, po čem sáhnout. 


Odstín 04

Tento odstín je potom výraznější. Ten bych vynosila spíš v létě nebo na jaře, ale však on se určitě do jara neztratí. Je to sytá barva, špatně definovatelná, vidím v ní trochu červené, trochu růžové, na mých rtech pak i kapku oranžové. 


Oboustranná tužka na rty Lip Duo

Na výběr je ze dvou odstínů, přičemž já testovala odstín Cinnamon brown, což je jak název napovídá skořicově hnědá. Ono to docela i odpovídá. Z jedné strany naleznete tenkou konturku, ze druhé pak krémovou rtěnku v podobě jumbo tužky. Můžete používat v kombinaci nebo zvlášť. Jen je třeba říci, že konturka je výrazněji tmavší než jumbo tužka, takže dohromady to chce používat s rozmyslem. Například hezké by to mohlo být ve formě ombré efektu. Jinak ořezat jde tužka dobře klasickým ořezávátkem. Neláme se a obě části jsou pigmentované a měkké. Více vám řeknu níže ke každé z nich.





Jumbo tužka se rtěnkou je příjemně krémová, po rtech klouže, kreslí sama. Rtěnka dělá hezký lesklý finiš, nezalézá do vrásek, mizí rovnoměrně. Výdrž je tady trochu slabší, dá tak hodinku až dvě a to samozřejmě ještě bez pití a jídla. Odstín je pěkná hnědá s fialovým nádechem, na rtech působí celkem přirozeně a hodně se mi líbí.



Konturka je trochu tužší než strana se rtěnkou, ale ani ta není žádná trága a na konturku je ještě měkká. Je hodně sytá a pigmentovaná, takže já jsem se nebála ji použít i jako rtěnku (viz  líčení). Finiš je něco mezi lesklým a matným, není ani jedno ani druhé. Nezalézá do vrásek, naopak rty hezky celistvě vybarví. A výdrž je hodně solidní. Delší než u jumbo tužky samotné. Příjemně překvapila a používám ji ráda jako rtěnku. 



Lesk na rty - Satin Lip Gloss

A nebudete tomu věřit, ale poslední kousek - lesk na rty, mne zaujal nejvíc. Já si prostě nemůžu pomoci, ale poslední dobou mě lesky fakt baví. A obzvlášť tenhle kousek jsem si teď oblíbila. Lesk má perleťově bílou, metalickou barvu. Na rtech je spíše transparentní, jen část perleti je viditelná a ta moc hezky dodává rtům šťávu a zajišťuje efekt nafouknutých rtů. Lesk je na rtech pocitově moc příjemný, nelepí, nerozpíjí se. Drží poměrně dlouho na místě a i když už postupně začne mizet, tak část na rtech zůstává a pěkně hydratuje. Jako musím říci, že mě fakt baví a když nechci rtěnku, sáhnu právě po něm, kdy ho používám tak nějak místo balzámu. Jen ještě zmíním aplikátor, který je tady zvláštní, na konci není takový ten klasický pěnový, ale štěteček. Je to trochu praktičtější v aplikaci, kdy je něco přesnější, ale zase uživatelsky je jeho použití náročnější - je třeba nabrat lesk víckrát a k tomu se štěteček třepí. Zas ale není to nic, co by se nedalo překousnout a jak říkám, používám tenhle kousek často, takže mě ani ten štěteček nezastavil.







Sečteno podtrženo: Krémové rtěnky jsou taková ta klasika, nejsou ničím jiné než ostatní krémové rtěnky. Příjemně hydratují rty na úkor toho nelze čekat dlouho výdrž. Odstíny mají pěkné, jsou středně pigmentované, práce s nimi dobrá. Rozhodně rtěnky neurazí, na druhou stranu ani vyloženě nenadchnou. Duo tužka na rty mne z novinek původně zajímala nejmíň, ale moc příjemně překvapila a používám ji hodně a ráda. Dokonce i tu stranu s konturkou jsem si oblíbila. Díky jedné tužce máte zase několik možností, jak ji nosit, což je fajn. Nejvíce mě však baví lesk na rty. Nejen, že hezky vypadá, ale je i příjemný na nošení, takže je to můj věčný parťák, co tráví hodně času v kabelce a pomáhá proti suchým rtům. Ten rozhodně mohu doporučit, pokud máte lesky rádi.

Výrobky již seženete v salónech spolupracujících s kosmetikou Alcina. Rtěnky stojí 340 Kč, tužky 270 Kč a lesk na rty 290 Kč.

A co vy a podzimní novinky? Zaujaly vás? Máte s nimi zkušenosti?

*PR produkty zaslané zastoupením Alcina

16 komentářů:

  1. Já jsem hlavně na růžové odstíny, ale tyhle jsou tedy krásné, podzimní a nejvíce mě zaujal lesk.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě měli takovej hodně zvláštní fialkovej, ten vypadá božsky :D a to na podobné moc nejsem :D Lesk je fakt super, používám ho teď furt, je to taková rychlovka, když dítě prudí :-O :D

      Vymazat
  2. Já jsem si pořídila tuto rtěnku v odstínu č. 1 a jsem spokojená moc :) Příjemná barvička, krásný balení a i rtěnka samotná je moc příjemná. Mám jich od Alciny už několik a zatím až na matnou z nějaké předchoí kolekce super! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mají fajn kousky :) Já jen na ty krémové moc nejsem, protože mi na rtech prd vydrží :D Obzvlášť teď potřebuji výdrž, ideálně celodenní :D

      Vymazat
    2. Jasně, tak to chápu :D Já mám takové ráda, nemám problém je opravovat, hlavně když se vytrácí rovnoměrně a nevysušuje.. :)

      Vymazat
    3. Tak to je základ :) Jako já je taky používám dost, ale musím na to pak pořád myslet a nosit ještě ideálně zrcátko :-O :D

      Vymazat
  3. Mně se moc nelíbí obaly rtěnek :/ přijdou mi takové laciné.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, že obaly jsou takové.. nijaké.. Jediné, co na nich fakt oceňuji je fakt, že jsou podle barvy uvnitř, že se to dobře hledá (když jich má někdo tolik jako já :D)..

      Vymazat
  4. Nejvíc mně zaujal lesk, normálně bych řekla, že na lesky moc nejsem, ale poslední dobou se k nim začínám vracet:-) A krémové rtěnky se mi taky líbí, takové pěkné, nositelné odstíny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo, já taky! :) Asi už jsem těch matných rtěnek přesycená, že občas potřebuji dodat rtům šťávu :D

      Vymazat
  5. Lesky na rty sice moc nenosím, ale tento vypadá opravdu moc hezky. Rtěnky mají pěkné odstíny, ale podobné už mám doma.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zajímavý mají takový fialkový odstín rtěnky, ta mi přijde trochu jiná :) Jinak je pravda, že tohle jsou takové uni odstíny :)

      Vymazat
  6. Ahoj Klárko, moc se mi líbí lesk. Já sama si za poslední dobu koupila lesků víc než kdy jindy. A ještě se mi líbí odstín 04 ta krémová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Veru, no musím říci, že ta 04 by se k tobě moc hodila! ;) Jinak lesk je bomba, taky jsem na ně nikdy moc nebyla, ale poslední dobou je používám víc než rtěnky, hezky pečují o rty a můžu je dokreslit kdykoliv a kdekoliv :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)