středa 29. května 2019

Vypáleno VIII.

Krásný den vám přeji!

Tak co takhle dát si jednou zase článek plný vůní (a vosků)? Další Vypáleno je tady! Přiznám se, že jsem sama ze sebe zklamaná. Čekala jsem, že teď když jsem doma, budu pálit jako divá. Jarních a letních vůní tu mám k tomu hromadu a ono nic. Sem tam si zapálím svíčku na provonění bytu, ale srdce do toho nedávám :D I přesto jsem tu ale pár kousků rozehřát stihla. Tentokrát převážně květinové a ovocné vůně, protože přesně to si jaro žádá, no ne..? 



Dnes tedy "pouhých" šest kousků, všechny tedy od Yankee Candle, jeden ze série Simply Home. Říkala jsem, že je to bída.. :D 


Začnu tím nejlepším a tím pro mě byl z celé várky tenhle růžovo-oranžový kousek Sun-Drenched Apricot Rose alias "Sluncem vybledlá meruňková růže". Vůni růží já můžu vždycky, i v kombinaci s meruňkou. Tohle je tak krásná ovocno-květinová vůně, že jsem si ji užívala po celou dobu. Krásně jemná, přesto intenzivní. Ideální na slunečné jarní dny. V podstatě sama o sobě "rozsvítí" domácnost :) No fakt se mi hodně líbí. Pro hraje i fakt, že vydrží hodně dlouho. Půlku vosku jsem měla v lampičce čtyři svíčky, po dohození druhé půlky dal vosk dalších pět, takže docela držák. Neštípe v nose, neobtěžuje, jen krásně, čistě, provoní byt. Jo tenhle se mi hodně líbil a z celé dnešní nálože je to jednoznačně TOP.


Druhou asi nejzajímavější mi přišla Aloe Water. Ta už je na trhu pěknou dobu, takže ji určitě znáte. Byla to taková moje přechodová vůně z těch zimnějších na ty jarní kousky a fungovalo to. Je to taková čistě, jarně, svěží vůně. Nijak silná, spíš jen tak nenápadně provoní pokoj. Svíček zvládla asi šest, takže žádná sláva, ale tak nějak splnila to, co jsem od ní čekala. Nechtěla jsem hned siláka, co bouchne do nosu, což tahle splnila, spíš mě jemně na ty jarní vůně navnadila :)


Naděje jsem vkládala do téhle Guava Coconut Fusion. Za studena a v obalu mi přišlo, že by to mohl být celkem ovocný silák, ale nějak mne neohromila. Je tam víc cítit guava než kokos, prostě tropické ovoce jen se slabým kokosovým ocáskem. Ale čekala jsem, jak silně mi to tady doma protáhne a ono nic! Vlastně asi po první svíčce jsem o ní skoro nevěděla, takže jsem postupně přihazovala, až jsem najednou měla vypálený celý vosk aniž bych si ji stihla nějak vychutnat. Nemastná, neslaná, nějak mne nezaujala a celkem přežila asi 6 svíček. Znovu ji rozhodně nepotřebuji.


Velké zklamání je tahle starší vůně Orange Splash. Vůni pomerančů si představuji trochu jinak, tohle je jak hodně hodně hodně naředěný džus a ještě smíchaný s něčím dalším. Ale hlavně byla vůně dost slabá.. Trochu si myslím, že za to může i fakt, že už ji tu mám dlouho a ty vonné silice z toho trochu vyprchaly, protože fakt musím říci, že ani čerstvě po zapálení jsem skoro nic necítila.. Škoda, zrovna teď bych i tu pomerančovou vůni čichala ráda.. 


Velmi známou a často i opěvovanou vůní je dnes už téměř ikonická klasika Clean Cotton. Já ji tu měla hodně dlouho a celou dobu jsem si ji tak nějak šetřila a ani nevím proč. Popsána je jako "sluncem provoněná bavlna", což odpovídá. Je to taková hodně jemná, pudrová vůně. Já tyhle vůně miluji, ale musím je cítit. Nemůžu si pomoct, ale ani tuhle jsem v lampě necítila. Fakt skoro vůbec. Svíček dala asi pět, pak jsem ji vyměnila za něco silnějšího. Nějak jsme si nepadly. Možná ji časem zkusím ještě jednou, v novém balení, čerstvě koupenou, abych viděla, zda to nebylo tím, že mi tu nějaký ten pátek už ležela.. Ale zatím za mě nic moc.


Posledním kouskem je votivní svíčka Fruity Melon z kolekce Simply Home. Tady co se vůně týče čekejte typicky šťavnatý meloun. Mňam. Fajnovka na léto a slunečné dny! Jsem si myslela, že si osvěžím byt i ducha :D Jenže Simply Home je prostě jenom slabší odnož klasických YC svíček. Je nejen levnější, ale i mnohem slabší, takže jsem mohla klidně narvat do aromalampy celou votivku najednou (ano, já pálím i votivky stejně jako vosky - rozřezané po kouskách) a ani tak by nebyla vůně extra silná. Je to vážně dost slabé, že jsem si ji ani moc neužila. Zase zvládla tak pět svíček a pak zdarec... Což mě zrovna u téhle mrzí, protože prostě meloun...! 

No a to je pro tentokrát vše. Myslím, že to tentokrát vypadá spíš na stěžovací okénko, ale výběr vůní do lampy se mi tentokrát moc nepovedl.. Tak snad to bude příště lepší..

Máte s nějakou vůní zkušenosti? Zaujala vás některá? Jakou ovocnou nebo květinovou vůni na jaro/léto byste mi doporučili?

10 komentářů:

  1. Měla jsem pouze Orange Splash ve votivce a myslím, že vůně nijak nezaujala.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Sun - Drenched Apricot Rose je má oblíbená parfemace, dokonce natolik, že jsem vypálila velkou svíčku a další velkou si pořídila.. Ale obecně teď nemám pálící období, většinou tomu přes jaro a léto moc nedávám, jsem taky často v trapu, tak moc ani není čas.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Apricot Rose je fakt krásná, taky bych ji asi brala i ve svíčce :D Ale teď jsem si dala za cíl vypálit tu voskovou základnu, co tu mám :D

      Vymazat
  3. I já jsem byla z vůně Orange splash zklamaná, takže to asi nebude tím, že jsi ji dlouho skladovala. Aloe water patří mezi moje oblíbené vůně. A úplně nejraději mám tropical jungle.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo tak je to prostě bída, ta Orange splash :D Tropical Jungle tu na mě čeká, tak to se těším :)

      Vymazat
  4. Och, brala by som všetky hneď teraz. :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou i lepší, tohle je zrovna taková slabší várka ;) :D

      Vymazat
  5. Tu první jsem si velmi oblíbila. :) Ale momentálně jsem vyzkoušela jarní či letní novinky a to je teda něco, nádhera! :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tu z letošních novinek mám asi jen dvě, zbytek musím teprve očichat :-/ Jsem si dala stopku, tak jsem teď v novinkách hrozně pozadu :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)