pondělí 30. července 2018

Letní vychytávky: pleťové a tělové spreje - Dermacol

Krásný letní den vám přeji!

Půlka léta za námi, takže je asi nejvyšší čas představit vám mé letošní letní favority a pomocníky. Chtěla jsem připravit článek přímo jen o nich, ale uvědomila jsem si, že se má kosmetická rutina vesměs nezměnila a jediné, co teď navíc používám a co mě teď hodně baví, jsou tyhle spreje, které nedávno přivedla na trh značka Dermacol. Nabídku rozšířili rovnou o tři pleťové spreje a čtyři tělové spreje a od té doby, co přišly, mi tyhle vychytávky zpříjemňují každý teplý den.



Pleťové vody

Pleťové osvěžující vody ve spreji seženete ve třech variantách, přičemž všechny mají stejné balení o hmotnosti 100 ml. Jsou to pěkné modré lahvičky, podle typu se liší použitými barvami na popiscích. Mají praktický rozprašovač, který má ideální rozptyl, kdy dvěma zmáčknutími osvěžíte celý obličej, ale nepustí vám na obličej zase velký proud, který by vám třeba rozmazal líčení. Vůně sprejů nejsou zbytečně intenzivní a vlezlé, ale spíše jemnějšího rázu, který je na pleti příjemný.





Zklidňující levandulová voda

Oficiální popis: Přírodní levandulová voda získaná z levandule lékařské pomáhá zklidňovat podrážděnou pokožku a zmírňuje její zarudnutí. Ošetřuje podrážděnou pokožku/pleť při akné, po nadměrném slunění, holení a napomáhá jejímu celkovému zklidnění. Jemná vůně působí relaxačně a podporuje klidný spánek.

Hádáte správně, že levandulová voda je mojí favoritkou. Bývaly časy, kdy jsem vůni levandule nesnášela, dnes však patří mezi mé nejoblíbenější. Tahle voda má opravdu krásnou, věrohodnou a čistou vůni. Dělá mi společnost na nočním stolku, protože mi pomáhá každý večer navodit klid a to jak mé pleti, tak duši. Večer po namazání pleti všemi pečujícími přípravky mívám občas těžký pocit a v těch vedrech obzvlášť cítím, jak se mi pleť potí a ksicht roztéká, takže není nic příjemnějšího než pleť trochu osvěžit a péči usadit pomocí této vody. Stačí pár střiků a pleť je svěží a péče sedí, kde má. Jako bonus má zklidňující účinek, že jo. Pak se mi zdají jenom krásné sny a spím až do rána :D Voda nelepí, neštípe a nepálí v očním okolí. Prostě si ji nadmíru užívám a nebudu váhat znovu po ní sáhnout. Dokonce občas osvěžuji i M. a ten se tomu nebrání a to už je co říct! :)



Osvěžující růžová voda

Oficiální popis: Přírodní růžová voda získaná z damaškové růže pleť osvěžuje, tonizuje a jemně ji vypíná. Blahodárná vůně pomáhá harmonizovat mysl a navozuje dobrou náladu.

Růžová voda, jo to můžu taky. Vůně růží mi není o moc víc nepříjemná než levandule, takže jsem si tuhle kámošku nechala na osvěžování přes den. U téhle vody se mi zdá parfemace o maličko silnější. Nebo aspoň ji tak vnímám. Ovšem pro milovníky růží to nebude žádná otrava. Voda i v tomto případě krásně osvěží a pleť povzbudí. V těch vedrech je to prostě potřeba, aby nebyla pleť zbytečně unavená, vysušená a podrážděná. Mám u ní tedy trochu pocit, že je na pleti více fyzicky cítit. Nemůžu říct, že by vyloženě lepila, ale prostě tam na dotek je. A nebo se to jen škvařím ve vlastním potu..? :D Konec vtípků, i tuhle mám ráda a užívám si ji.



Tonizující jasmínová voda

Oficiální popis: Jasmínová voda má jemné tonizující a osvěžující účinky. Smyslné aroma jasmínu pokožku příjemně provoní. Působí relaxačně, podporuje odbourávání stresu a napětí.

Zbývá nám tu jasmín. Ta je za mě nejslabší. Za prvé vůně jasmínu mi ze všech tří říká nejmíň. Neláká mě a neužívám si ji tolik jako ostatní. Sice mě vyloženě nevadí, ale není to typ vůně, kterou bych neoželela. Nechávám si ji jako putovní balení, tzn. chodí se mnou v kabelce a používám ji na cestách. Kromě vůně, která mě nechává chladnou, mi přijde že i ze všech nejvíc na pleti sedí. Pořád to není žádná tragédie (jako například lepivost Hydratační vody od Havlíka), ale je na pleti cítit prostě nejvíc. Zase ale stejně jako kolegyně osvěží, pleť povzbudí a hydratuje. Prostě se ani ona doma neztratí, ale znovu už tuhle variantu nepotřebuji.



Tělové spreje

A aby nebylo tělu líto, že obličej bude osvěžený a voňavý, tak Dermacol představil i čtyři parfémované tělové spreje. Všechny nesou názvy oblíbených letních destinací - Ibiza Party, Waikiki Sun, St. Tropez Night a Portofino Kiss, což je pěkně vymyšlené, co říkáte? I v tomto případě jsou spreje v umělohmotných lahvičkách, s hezkými barevnými popisky a praktickým rozprašovačem. Vůni má každý sprej hodně odlišnou. Dvě jsou sladší, ovocné a další dvě spíše těžší. Abych nebyla škrt, tak jsem si nechala dvě, které přes léto stihnu naplno využít a dvě putovaly k vítězce velké narozeninové soutěže. Nečekejte od sprejů celodenní výdrž a těžkou vůni, ale myslím, že na tělové spreje to voní opravdu dost dlouho a intenzivně. Je to pořád spíše osvěžující záležitost, ale z počátku dost intenzivní. Myslím si, že většinou tak ty dvě - tři hodinky cítit je. Z pokožky je pak cítit déle, ale ke kůži vám asi málokdo čichá, že jo :) Jo a třeba poznamenat, že taky trochu lepí, obzvlášť, když toho na sebe šplícháte pomalu litry, jako já. Tak ale dá se to přežít.



Ibiza Party

Oficiální popis: Parfémovaný tělový sprej s exotickou vůní granátového jablka a malin jemně osvěžuje a dodává pokožce jemnou, sladkou vůni, která vám připomene náladu teplých letních dnů. Hydratuje, obsahuje panthenol a extrakt z okurky.

Pokud máte rádi hodně sladké a ovocné parfemace, tak potom očichejte tohle. To je typická slaďárna :D Ač podobné vůně moc nevyhledávám, tak v jednu chvíli jsem ochotná udělat výjimku - v létě. To mi vůně ovoce vyhovuje. V téhle vůni cítím hlavně tu malinu. Granátové jablko moc ne, to bych spíš tipovala nějaké to mango nebo meloun. Prostě letní ovocná bomba :)


Waikiki Sun

Oficiální popis: Parfémovaný tělový sprej s hřejivou kombinací vůní vanilky, exotických květin a šťavnatých pomerančů osvěžuje a zanechává pokožku příjemně provoněnou. Zahalí vaše tělo do závoje rafinované vůně a jemně podtrhne vaši smyslnost. Hydratuje, obsahuje panthenol a extrakt z okurky. 

A pokud by vám přišla Ibiza Party moc ovocná a sladká, tak od tohoto radši ruce pryč :D Waikiki je totiž ještě mnohem sladší. Je napůl ovocná, napůl květinová. Jako první jsou cítit tóny vanilky, které se následně rozvinou do květinového oparu. Mnohonásobně sladší, div z toho nedostanete cukrovku :) Ale co, je léto a to prostě podobným vůním nahrává..


Takže co? Tyhle novinky se za mě vážně povedly! Chválím za skvělý výběr produktů, který je na léto ideální. Kromě krásných vůní mají i praktické balení a příjemnou cenu. Myslím, že tady není co vytknout..

Pleťové vody i tělové spreje seženete buď v drogériích či na oficiálním e-shopu Dermacol.cz. U pleťových vod je cena 149 Kč za 100 ml, tělové spreje stojí 139 Kč za 150 ml.

Zaujaly vás také pleťové a tělové spreje? Zkoušeli jste?

*PR produkty zaslané zastoupením Dermacol

14 komentářů:

  1. Waikiki sun mám a jsem nadmíru spokojená, nádherná vůně. :) Jinak ty pleťové vody nevypadají špatně :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, voní moc pěkně! Za mě je o chlup lepší umírněnější Ibiza, ale i Waikiki si ještě letos v létě užiju! :) Ty pleťovky jsou teprve super, fakt je miluju! :)

      Vymazat
  2. Já mám Waikiki Sun a naprosto krásně mi voní. Mám totiž moc ráda vůni vanilky, takže mi skvěle vyhovuje :) Ostatní ovšem vypadají taky moc zajímavě, časem dojde určitě i na ně :) Ovšem ty pleťové vody vypadají taky slibně :)

    http://everyday-lifecz.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty pleťové vody jsou naprosto super, momentálně v těch tropech opravdu must have! :) Waikiki je mi díky té vanilce taky příjemná, ale sladká je fakt hodně, proto mi o něco více vyhovuje umírněnější Ibiza :)

      Vymazat
  3. Mám taky Waikiki Sun a na léto je to fajn vůně, ne tedy do těchto mega veder.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do těch mega veder jsou skvělé ty pleťové vody! :D Šplouchám se jimi každou chvíli :)

      Vymazat
  4. Nezkoušela jsem zatím nic, ale pořídit si chci od obojího něco:-) Květinové vody používám ty od Saloos, tělové spreje hlavně od Avonu, ale strašně mně baví zkoušet, tak určitě vyzkouším i tyhle produkty:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se chystám na květinové vody jak od Saloos, tak od Purity Vision, ale určitě chci znovu i tuhle levandulovou, prostě ji fakt miluju! :) A tělové spreje Avon jsou u mě doma klasika, šplouchám je na sebe po litrech :D ale tyhle voní podstatně víc, takže mi přes léto plně vynahrazují parfémy a toaletky, což je lepší :)

      Vymazat
  5. Furt jsem k různým vodám a sprejům nenašla cestu, nějak mi zatím nesedí si na naliceny obličej něco strikat, ale teď v těch vedrech zkouším Avene, tak uvidíme. Tělový sprej mám jeden a používám místo parfému v létě. Sama od sebe si podobné produkty nekoupím, ale když se ke mně dostanou.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si ji hledala taky docela dlouho, ale tohle léto už bez toho nefunguji! :D :)

      Vymazat
  6. Ke mně se v červnu dostala fialková voda od Manufaktury a tohle léto bez ní nedám ránu. Stříkám si ji na obličej nejen kvůli osvěžení a hydrataci, ale také s ní večer dočisťuji umytý obličej a ve finále si ji na něj nastříkám bez setření. V tomhle parnu nepoužívám vůbec žádné krémy, na noc pouze hydratuji touhle vodou a ráno po čištění natřu obličej kapkou hroznového oleje. Jako vůně teď používám od Viktoria´s Secret Amber Romance nebo zelené jablíčko od DKNY.
    P.S A jinak mi Klárko hrozně chybí Tvoje videa :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já po té fialkové vodě pokukovala taky, vlastně celá ta fialková řada se mi líbí! :-O :D A VS spreje znám, ty jsem měla dříve a jsou taky super! Kvalitou a vlastnostmi mi je tyhle od DC připomínají, jen jsou dostupnější a levnější ;) :D

      A Leni k videím: Je mi to líto :( Teď jsem to nedávno kvůli nim na YT "schytala", což mě zamrzelo, ale videa a natáčení mi vůbec nechybí.. :-/

      Vymazat
    2. Ale, jedna slečna mi tam vynadala, že jsem odešla z YT scény aniž bych se rozloučila a vyprdla jsem se tak na fanoušky. Trochu mě to mrzelo, zejména proto, že dál jsem jinak všude aktivní a žádný konec jsem nehlásila z toho důvodu, abych si nechala otevřená zadní vrátka, kdybych se náhodou chtěla k natáčení vrátit :D :( Původně jsem totiž pořád doufala, že si dám jenom chvíli pauzu a pak se k tomu zase vrátím až bude víc času.. Ale člověk míní, život mění :) Jen ty výtky mě sebraly víc než bych čekala..

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)