neděle 13. května 2018

Spotřebováno za duben 2018

Ahoj všichni!

A je to tady zase. Další měsíc za námi a kosmetická statistika spotřebovanců před námi. Je toho zase o trochu víc než jsem si myslela, takže si určitě fanoušci velké spotřeby přijdou na své :) 


Není to tedy tak strašné, celkem šestnáct kousků, ale je tu pár zajímavých věcí, o kterých stojí za to se něco dozvědět. Tak pojďme na to!


Šampon a kondicionér 2v1 - Naturalium - původně jsem ho chtěla zařadit do nějakého rozsáhlejšího článku, ale pak jsem si říkala, že je to zbytečné, protože o něm nakonec není moc co psát. Má sice krásnou broskvovou vůni, vcelku věrohodnou a příjemnou, která je trošku (ale fakt jenom trošku) cítit i z vlasů. Dost napění, vlasy umyje, ale žádný zázrak to není. Vlasy se už na druhý den začínají mastit, zacuchané vlasy byly, jak kdyby tam kondicionér ani nebyl a efekt tak nějak nic moc. Zase plus za přírodnější složení a velké balení, které vydrželo několik měsíců. Hodnocení: 2,5/5.

Suchý šampon Party - Batiste - klasika, kterou ode mne hodně dobře znáte. Používám tyhle sucháče pořád dokola a nedám na ně dopustit. Tenhle voněl hodně sladce a trochu až "vyzývavě", prostě pro mladou kočku, co se chodí ráda bavit :D (vtip) Opět tenhle kousek funguje jako všechny ostatní - vlasy odmastí, dodá jim na objemu a na svěžejším vzhledu. Nedělá bílý povlak (při důkladném pročesání) a nezadušuje. Prostě ideální parťák do nepohody. Hodnocení: 5/5.

Tělová pěna Okurka & Matcha Tea - Nivea - o těchto tělových pěnách jsem vám psala nedávno. Velmi příjemně překvapily. Tahle okurková má hodně svěží, ale pro mě díky matcha až trochu nepříjemnou vůni. Její vlastnosti jsou však naprosto skvělé - její aplikace je příjemná, rychle se vstřebává, zanechává pokožku provoněnou, jemnou a skvěle hydratovanou až vyživenou. Prostě super a já určitě nemám tělovou pěnu naposledy. Hodnocení: 5/5.

Antiperspirant Maximum Protection - Rexona - stejně jako u sucháče Batiste, i tenhle kousek ode mne dobře znáte a setkáváte se s ním na mém blogu pravidelně. Tohle je tedy na chvíli asi poslední balení, ale nepochybuji, že se k ní jednou zase vrátím. Mám ráda krémové složení, na které je tedy potřeba si dát pozor při oblékání černého oblečení nebo budete mít fleky všude, ale je to jemné a příjemné. To ale není to nejdůležitější, funguje totiž navíc naprosto skvěle proti pocení. Místům, která jí namažu, se pot vyhýbá obloukem. Proto se k ní neustále vracím, i přestože vím, že je plná hliníku. Hodnocení: 5/5.


Krém na ruce The Raspberry Kiss - Treaclemoon - vzhledově pěkné balení, ale ve výsledku strašně nepraktické. Ovocná malinová vůně, která mi ke konci už vyloženě lezla na nervy. Sice má vodovější konzistenci, která se rychle vstřebává, ale kromě intenzivní vůně i z pokožky rukou efekt žádný. Po chvíli, jak kdybyste se ani nenamazali, hydratace nula nula nic. Nepotřebuji znovu. Hodnocení: 2/5.

Krém na ruce Soft Cotton Scent - Essence - krém z vánoční sady. Taková zvláštní nasládlá vůně, která mne ale nikterak neobtěžovala. Krém je hutnější, vstřebává se, nelepí ani nemastí, ale zanechává na rukou jemnou ochrannou vrstvu. Vůně je intenzivní na nějakou chvíli i z rukou. A hlavně jsou ruce příjemně vyživené. Díky velikosti je to dobrý parťák do kabelky. Za mě spokojenost. Hodnocení: 4/5.

Mýdlo Portus Cale - Castelbel - další vánoční přírůstek. Mýdlo moc hezky voní, opravdu jemnou vůní i z rukou. Je jemné, ruce nevysušuje a poměrně dlouho i vydrží, na to jak je maličké. Ideální jako dárek. Hodnocení: 4/5.

Krém na rozpraskaná chodidla - Ziaja - že mám ráda kelímkový krém na nohy této značky už jste taky mohli postřehnout, měla jsem ho několikrát, ale tenhle tu ještě nebyl. Na základě dobrých zkušeností právě s kelímkem, jsem nedávno sáhla po tomto a tady se bohužel až takové nadšení nekonalo. Krém má sice příjemnou, citrónovou parfemaci, která je cítit i chvíli po rozetření. Konzistence je jako u tělového mléka, roztírá se bez problémů a vstřebává se velmi rychle, ale to je asi tak všechno. Chodidla na chvíli sice zjemní, ale žádný pocit vyživených chodidel jsem nezaznamenala, natož aby mi pomohl na rozpraskané paty. Navíc mi dost vadila tahle tuba, ve které by bez rozříznutí zbyla půlka obsahu. Takže zůstávám věrná výživnější variantě v kelímku. Hodnocení: 2/5.


Pleťový peeling Sladký pomeranč - Akamuti - není peeling jako peeling, to mi dokázal tenhle přírodní kousek. Voní krásně po pomerančích a z počátku vypadá úplně jako běžné peelingy - hrubší struktura, která však nevydrží dlouho, protože postupným třením na obličeji se peeling rozpouští a stává se z něho "hmota vazelínového typu". Prostě něco jako vazelína. Dá se špatně opláchnout a na obličeji drží, ale to rozhodně neuškodí suché pleti, udržuje v pleti vlhkost. Pro mě to byl moc fajn kousek na zimní měsíce. Hodnocení: 4/5.

Pleťový krém Cashmere - Alcina - naprosto skvělý krém! Krásné balení, příjemná vůně a zejména skvěle funkční kousek! Příjemná textura, rychlá vstřebatelnost, ale i přesto mastnější základ, který pleť skvěle vyživí a přes zimu ji udržuje ve formě. Za celou dobu používání jsem neměla nejmenší problém s vysušenou pletí a to ani v nejtužších mrazech. Ubyly i jiné nedokonalosti jako pupínky či černé tečky. Tenhle krém to na pleti vážně umí a za mě se řadí mezi ty nejlepší, jaké jsem kdy měla. Hodnocení: 5/5.

Regenerační maska na obličej Super Food - PS (Primark) - byla překvapivě dobrá. Jsem ani nečekala od masky za pár kaček, ale ona byla fajn. Jedno balení má 15 ml, což by chtělo mít pytlíček rozdělený na dvě použití, takhle je to zbytečně moc. Ale tak jsem maskou zregenerovala trochu i dekolt a krk. A bylo to. Maska neštípala, nepálila. Na obličeje lehce zasychala, ale poté se dala jednoduše opláchnout. Výsledkem byla vcelku osvěžená a lehce vyživená pleť. Jako jo, docela to šlo. Hodnocení: 3,5/5.

Hydratační maska s divokou růží a bambuckým máslem - Alverde - za to tuhle masku už znovu nechci. Že to tak divně smrdí by mi ani nevadilo, přírodnější vůně mám celkem ráda. Je to taková zvláštní patlavá, hutná bílá hmota. A hlavně to na obličeji štípe a pleť to zahřívá a tak nějak divně funguje. Vůbec se mi to nelíbí, co vám budu povídat. Lehce zasychá, ale setřít potom jde a pleť je nacucaná, to zase jo. Sice s efektem asi na den, ale nějaká ta hydratace nebo spíš výživa, tam bude. Znovu ji ale nechci, nějak tam chybí to kouzlo. Hodnocení: 2/5.

Maska na obličej Masquerade - Bioaqua - za to tahle hydratační platýnková maska mě bavila! Nejen, že je se vzorem, což tu pečující chvilku tak trochu zpestří, ale navíc je skvěle nacucaná gelem, který se do pleti z velké části vstřebá a maska díky němu na tváři i dobře drží. A po sundání se dá zbytek gelu rozetřít a pleť je fakt nacuclá a hydratovaná na několik dalších dní. Fakt dobré a nezlobila bych se, kdybych ji sehnala znovu :) Hodnocení: 5/5.


Balzám na rty Triple Butters - Blistex - pokud máte rádi příjemnou nasládlou "máslovou" vůni a výživné a opravdu funkční balzámy, tak tohle musíte mít. Za mě jeden z nejpovedenějších balzámů, který mi dělal celou zimu společnost před spaním. Hezky voní, na rtech je příjemně máslový a nedělá nepříjemnou bílou vrstvu ani nelepí. A hlavně to nejdůležitější - funguje! Skvěle rty hydratuje a přes noc je dokáže dát do pořádku. V tomhle případě je praktické i balení v tyčince, které vám může dělat společnost kdykoliv a kdekoliv. Blistex já prostě můžu! Hodnocení: 5/5.

Řasenka Rock Couture - Catrice - první řasenka od této značky, která mne nadchla. Má umělohmotný kartáček, který řasy moc hezky pročeše a krásně prodlouží. Objemu sice moc nedodá, ale těch mých pár řas aspoň hezky nakroutí a dodá jim tvar a tak. Navíc i hodně dlouho vydržela a přes den držela stále na stejném místě. Rozhodně moc fajn. Hodnocení: 3,5/5.

Voděodolná řasenka Lashes To Kill - Catrice - ale tahle je ještě lepší! Voděodolnost bych nepovažovala za její nejsilnější vlastnost, ale ona umí krásně natočit, prodloužit a zahustit a to fakt dokonale. Efekt pěkných řas vydrží celý den a nerozmazává se ani se nedrolí. Za mě jedna z nejlepších řasenek, jako jsem kdy měla. Jen bohužel rychle vyschla, takže budu muset pořídit další balení. Hodnocení: 4,5/5.

Tak a to by bylo pro tentokrát vše. A zase za měsíc se tu uvidíme :)

Máte s něčím z toho zkušenosti? Zaujalo vás něco?

14 komentářů:

  1. Opět super článek :-) Zaujala mě ta pěna od Nivey. Až bude za nižší cenu, tak si ji asi pořídím. Bála jsem se, aby nelepila, ale zatím čtu samé super recenze.
    Jinak s ničím zkušenost nemám :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Leni :) Já jsem se hlavně bála, že budou ty pěny vysušovat a hydratace bude mizerná, ale fakt překvapily :)

      Vymazat
  2. Kromě Rexony, která je můj věrný parťák do teplých dnů, nemám zkušenost s ničím, ale už dlouho si chci pořídit balzám od Blistexu a rozhodně budu chtít tu voděodolnou řasenku od Catrice:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do obojího rozhodně jdi :) Balzámy Blistex jsou za mě to nejlepší, co se dá v drogérkách na pusu sehnat :) a ta řasenka byla fakt super, příjemné překvapení od řasenky ani ne za stovku :)

      Vymazat
  3. Balzám Blistex je úžasný, do vůně jsem se okamžitě zamilovala. Škoda krému Treaclemoon, mám teď kokosovou variantu, tak jsem zvědavá, i když asi chvilku potrvá, než se k němu dostanu :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tu vůni taky miluju, budu si ho muset koupit znovu :) Krémy Treaclemoon nádherně voní, mám tu ještě Marshmallow, který voní fakt božsky, ale nevím, zda do něho jít, bojím se, že to bude tou péči to samé :( :-/

      Vymazat
  4. Další pěnu od Nivey budu nutně potřebovat. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  5. tú telovú penu Nivea musím už konečne vyskúšať, určite je super :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  6. Tělovou pěnu bych ráda vyzkoušela. Na léto bude super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprostý ideál, ty vůně se v létě hodí víc než kdy jindy :)

      Vymazat
  7. Tu tělovou pěnu musím vyzkoušet :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)