pátek 25. května 2018

Aktuální péče o pleť: Čistící pěna, tonikum a olej - Weleda

Krásný den vám přeji!

Tak je čas po čtvrt roce používání zhodnotit aktuální pleťovou péči. Možná někdo hádá správně, že se jedná o přírodní péči od Weledy, kterou používám kompletně v čele s novinkou z oblasti čištění pleti - Jemnou čistící pěnou.  Kromě ní vám tu však představím ještě Pleťový olej a Čistící tonikum 2v1. Tak pojďme na to.


Začneme tedy tím, kolem čeho se všechno točí - Jemnou čistící pěnou :)

Oficiální popis: Tato jemná čistící pěna s výtažkem z vilínu virginského v Bio kvalitě důkladně a do hloubky čistí pleť a udržuje její hydrataci v rovnováze. Díky jemnému složení šetrně odstraňuje nečistoty, make-up i nadbytečný maz, aniž by pleť vysušovala. Pleť vypadá svěže a je perfektně připravena na další péči, což je výborný základ k použití přípravků péče od Weledy. Vhodné pro normální a smíšenou pleť. Vilín virginský má zklidňující a zároveň i pěstící účinky, osvěžuje pokožku a také zjemňuje póry. Levandule společně s tóny citronu a pomeranče dodává přípravku příjemnou a úžasně povzbuzující svěžest.



Že mám ráda pěny všeho druhu už o mě víte, takže vás asi nepřekvapí, že i na tuhle jsem se těšila :) Balení je jednoduché, umělohmotné, aplikátor vám vymáčkne příjemně nadýchanou pěnu. Pro celý obličej + krk mi většinou stačily tak 2, max. 3 pumpičky. Pěna je jemná, nadýchaná a po chviličce nečinnosti splaskne. Na obličeji je velmi příjemná, pleť vyčistí jemně, takže by to nemuselo být špatný ani pro tu nejcitlivější. Je třeba upozornit na parfemaci a vlastně zároveň trochu i složení. Pěna je hodně cítit po alkoholu, solidně mne to uhodilo do čumáku při prvním použití. Příčinou bude alkohol hned na druhé pozici ve složení, takže ho tam nebude zrovna málo. Měla jsem díky tomu z počátku obavy, že by mohla pěna vysušovat. Ty se ale kupodivu nenaplnily, naopak překvapením bylo, že se nedostavily žádné nepříjemné pocity. Ani vysušování, pnutí či stahování pleti. Naopak je pleť po použití velmi jemná a dokonale čistá. Dlouhodobě navíc vyrovnaná, po dobu používání (nejen) pěny nebyla pleť tolik mastná, ubylo černých teček a stáhly se póry. Celkově byl stav pleti mnohem lepší. Máte-li mastnější pleť, tak určitě doporučuji vyzkoušet, naopak suchá pleť by mohla mít s vysoušením problémy. Za mě osobně povedený pomocník a vážně uvažuji, že si ji pořídím znovu, protože teď na léto, kdy je pleť mastnější než obvykle, by byla potřeba. Balení mi vydrželo více jak 4 měsíce, což se mi zdá celkem dobré, takže se ta investice celkem vyplatí. Používala jsem ji tedy pouze večer a ne jak se píše v návodu 2x denně (ráno a večer). Měla jsem pocit, že to bohatě stačilo :) Najdete ji tady, 150 ml za 299 Kč.




Čistící tonikum 2v1

Oficiální popis: Mimořádně jemná emulze čistí pokožku hluboce do pórů, posiluje a zklidňuje pleť, osvěží příjemnou lehkou citrusovou vůní. Přípravek je vhodný k odstranění make-upu. Čištění pleti a tonikum v jednom. S výtažkem z kořene kosatce v Bio kvalitě, pro normální a smíšenou pleť. Rychlý začátek každodenní přírodní péče o pleť. Mléčná konzistence s jemným mýdlem z olivového oleje spolu s výtažkem z kosatcového kořene se postarají o šetrné očištění pleti. Mírně stahující vilín tonizuje a přírodní esenciální oleje dodávají toniku citrusovou vůni.


Vlastně jsem možná měla začít tonikem, protože to byl první krok celé pečující rutiny. Používala jsem každé ráno i večer na vyčištění/dočištění pleti. Ráno samostatně, večer na odlíčení pleti s následným dočištěním pěnou ve sprše. Tonikum je ve skleněné lahvičce, má tak akorát velký dávkovací otvor, že ho nevyteče zbytečně moc, stačí pár kapek. Má mléčnou barvu a velmi silnou parfemaci. Opět dost čpící po alkoholu. Rozhodně nedoporučuji používat v okolí očí (vyhýbat očím se máte i podle návodu), kde by mohlo tonikum štípat a také tuto citlivější oblast vysušovat. Na mastnější pleť je tonikum ideální, jak jsem psala už u pěny, tak během používání této čistící kombinace se mi pleť ve velké míře zklidnila. Přičinění na tom mají určitě oba dva produkty. Pleť dokonale dočistí, zbaví vás nejen nečistot, ale i přebytečného mazu. Může mírně štípat na otevřených rankách (rozškrábané pupínky), ale nic tragického. Z počátku se mi zdálo, že mizí hrozně rychle, ale nakonec zvládlo skoro stejnou dobu jako pěna, takže za mě spokojenost. Najdete ho tady, cena je 329 Kč za 100 ml.



Mandlový pleťový olej na citlivou pokožku

Oficiální popis: Vyživuje, regeneruje, vyhlazuje a chrání pokožku. Pro všechny věkové kategorie. Trvale zklidňuje pokožku, zmírňuje citlivost a podráždění pleti. Vhodný i k šetrnému odstranění očního make-upu. Na vysušená a podrážděná místa nebo dle individuálních potřeb vždy, kdy pociťujete, že je pokožka příliš suchá či napjatá. K dennímu ošetření pleti především v chladném či mrazivém období, nebo i celoročně jako intenzivní noční regenerační péči.



A do třetice všeho dobrého tu máme trochu té péče. Opustíme čistící řadu a mrkneme se k mandlové řadě, ze které mám tento univerzální kousek. Proč univerzální? Pleťový olej je totiž možné použít nejen jako pečující kousek, ale také jako odličovač. Používám ho oběma způsoby, takže se mu nyní podíváme na zoubek. Oleje jako odličovače jsou pro mě trochu zapovězené, nějak je nemusím, ale rozhodla jsem se dát tomuhle šanci. Používám ho na navlhčený tampónek, kam dám pár kapek. Jemně přiložím na oko, chvíli nechám působit, aby rozpustil řasenku a poté jen jemně stáhnu. No občas musím u kořínků i trochu přitlačit, to zase jo, ale vcelku obstojně to funguje. Stává se však, že mívám občas před očima mlhu, což nebudu lhát, vyloženě nesnáším. I proto používám radši dvojfázové odličovače a takové, které to nedělají. Jinak ale olej neštípe ani nepálí v očích a chová se naprosto normálně, takže to zas až taková tragédie není. Mnohem radši ho ale používám po celkové očistě pleti - jako pečující prvek místo krému. Hlavně na noc. Stačí pár kapek, které lehce vmasíruji do pleti. V malém množství se bez potíží vstřebá a zanechá pleť naprosto krásně jemnou a hebkou a dokonale vyživenou. Samozřejmě je to olej, takže je mastnější, když ho dáte trochu víc, tak udělá na pleti lesklý film, ale v pár kapkách se naopak vpije a pleť je prostě spokojená. Jemně "oříškově" voní, v tomhle případě opravdu nevtíravě a na obličeji cítit není. A má i hezkou skleněnou lahvičku s malým dávkovacím otvorem, který lije po kapkách, takže to s ním nepřeženete. Baví mě a stal se mým každodenním pomocníkem.



Dohromady tyhle tři kousky skvěle fungovaly. Pleť se hodně zklidnila, přestala se přebytečně mastit a za celou dobu jsem neměla žádné výrazné potíže s póry, černými tečkami či pupínky. Viděla bych to asi tak, že čistící prostředky pomohly zklidnit mastnější pleť, zatímco olej zase dodal pleti vláhu a výživu natolik, aby nebyla přesušená. Všechno to do sebe zapadá. Za mě opravdu spokojenost a já děkuji milé Pavle, která mi za tým Weledy tuto kombinaci produktů doporučila a zaslala :)

Máte s pleťovou péčí od Weledy zkušenosti? Používáte na noc či na odlíčení olejíčky?

*PR produkty zaslané zastoupením Weleda

8 komentářů:

  1. Mandlový olej zrovna používám a je úžasný. Mám teď z alergie šíleně citlivou pleť a dělá se mi i ekzém, na který jsem nikdy netrpěla. Pleť mi dráždí i samotná voda, olej mi ale sedí skvěle. Sice furtfurt pleť neni 100% ok a asi jen tak nebude, ale určitě olej pomáhá.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je super, mně vyhovuje taky a to mám mastnější pleť :)

      Vymazat
  2. Já jsem si teď od Weledy pořídila krém Skin Food a solnou zubní pastu, oba produkty jsem chtěla vyzkoušet už dlouho, tak se na ně těším:-) A z produktů, které recenzuješ se mi nejvíc zalíbil ten mandlový pleťový olej, na odlíčení bych ho nepoužívala, přiznám se, že tento způsob odličování není to, co bych vyhledávala, ale jako péči na pleť určitě ano:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak doufám, že ti Skin Food sedne! Já ho zbožňuju! Na odličování oleje také moc nepoužívám, ale pořád to s tímhle zkouším, ale jako péče je to super věc!

      Vymazat
  3. Čistící pěna se mi docela zamlouvá. :) Weledu bych chtěla prozkoumat. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta pěna je bomba! Veškeré obavy se rozplynuly a já si ji užívala :)

      Vymazat
  4. Weleda produkty ešte poriadne vyskúšané nemám, ale to tonikum ma veľmi zaujalo :) Myslím, že na moju zmiešanú problematickú pleť ideálne, super článok

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tonikum je super :) Mají pak ještě čistící mléko a pleťovou vodu, takže to je fajn kompletní čistící řada :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)