středa 17. ledna 2018

Přírodní čištění pleti - Akamuti a Balm Balm

Krásný den vám přeji!

Jednou bych vám zase ráda představila něco málo z kosmetiky trochu podrobněji. Bude to něco pro kosmetické fajnšmejkry a nadšence do přírodní kosmetiky, protože tu mám dva zástupce tohoto odvětví. Britské značky Akamuti Balm Balm. Mám tu od nich už nějaký ten pátek čistící produkty na pleť. U Akamuti jsem si vybrala pleťový peeling s pomerančem, od Balm Balm poté čistící balzám s kadidlem. Obě značky seženete na e-shopu Ladybio.cz a kromě nich asi miliardu další přírodní kosmetiky, která určitě stojí za prozkoumání. 


Pleťový peeling Sladký pomeranč - Akamuti

Oficiální popis: Zvláčňující pleťový peeling s esenciálním olejem z divokého pomeranče, hydratačními másly z mandlí a manga a s hnědým cukrem podporuje mikro-cirkulaci v pokožce a má pozitivní vliv na její zdraví a stav. Šetrně vyčistí, oživí a rozzáří unavenou pleť, kterou zbaví přebytečných nečistot a odumřelých kožních buněk. Díky těmto vlastnostem se skvěle hodí k čištění pleti s ucpanými póry a pro unavenou pleť. Peeling v sobě také ukrývá regenerační myrhu, která pleť osvěží a pomůže jí získat zdravý vzhled a mrkvový olej, který je bohatý na antioxidanty. Je vhodný pro všechny typy pleti, hodí se zejména k ošetření citlivé a zralé pleti. 



I peelingy mohou překvapit a být jiné, než se na první pohled zdají. Když přišla tahle oranžovo-černá pixla, která má i stejně oranžový obsah a voní dokonale po pomerančové kůře, nezdál se mi peeling nijak výjimečný. Při prvním ohmatání a hlavně prvním použití se mé dojmy trochu změnily. Oranžová hmota má velké množství malých, hrubějších zrníček, které však mají tendenci se při masírování obličeje rozpouštět. Jo asi tak bych to řekla. A najednou z toho není hrubé zrnko, které drhne, ale hmota, tak trochu na způsob vazelíny. To je u peelingu zvláštní, že? Najednou místo abyste obličej drhli, máte na něm vrstvu, která na pleti po opláchnutí zůstává a tvoří bariéru proti poškození a vysušování pleti. Není mastná, je to prostě jako vazelína, ta taky nemastí, ale je kluzká a tvoří ochranný film proti úniku vody z pleti. To všechno dohromady ale moc dobře funguje, protože pleť je po opláchnutí čistá, zároveň není podrážděná ani vysušená, ba spíš naopak. A řekla bych, že to pleti alespoň teď přes zimu hodně svědčí. No, co vám budu povídat, to použití s tou "vazelínovou vrstvou" a ještě vodou není úplně vrchol praktičnosti, ale rozhodně se to dvakrát do týdne dá zvládnout. 

Peeling seženete tady, jeho cena je 389 Kč za 50 g. To se vám možná může zdát málo, ale vzhledem k vlastnostem ho potřebujete naprostý ždibec, takže tipuji, že vydrží minimálně šest měsíců pravidelného používání.




Balzám s kadidlem pro hloubkové čištění - Balm Balm

Oficiální popis: Obsahuje bambucké máslo, včelí vosk, slunečnici, měsíček, kadidlo, grapefruit a jojobu. Vytahuje nečistoty, zklidňuje pleť, omlazuje a osvěžuje. Vmasírujte balzám do pokožky tváře a krku a setřete vlhkým mušelínovým ručníkem.



Po rozbalení tohoto kousku, bylo první, co mě napadlo: "To je ale roztomilý mrňous". Balení je totiž opravdu miniaturní. Jedná se o zatmavenou skleničku, která v sobě ukrývá tuhý balzám. Po otevření na vás dýchne vůně kadidla, které v tomto případě hraje prim. Určitě to není příjemná parfemace pro každého, na to upozorňuji. Já ji můžu, ale fanouškům květin a ovoce to asi přitažlivé nepřijde :) Jak můžete vidět i na fotce, tak je na první pohled konzistence tužší. I v tomto případě se budu odkazovat na vazelínu, je jí to velice podobné. Lehce se přizpůsobuje teplotě, proto doporučuji nanášet na suchou pleť, jemně chvíli masírovat, aby se rozprostřel a důkladně pleť vyčistil, jak potřebujete. Opět stejně jako u vazelíny, na opláchnutí voda sama o sobě dost dobře nefunguje, balzám je vůči ní odolný. V pokynech se doporučuje mušelínový ručník. Ten já tedy nevlastním, ale nahradila jsem ho takovým tím chlupatým ručníčkem na obličej, který jsem si kupovala v Primarku a bohatě to stačí :) V podstatě jím balzám z obličeje stírám, nikoliv smývám. A funguje to. Pleť je vyčištěná nejen na první pohled, ale i na ten druhý a třetí. Důležitým faktem je, že nedochází ke ztrátě vlhkosti v pleti, takže nepřijde žádný pocit a efekt vysušení, pnutí či něco podobného. Určitě jsou tyto typy produktů ideální volbou pro sušší a dehydratovanou pleť. V žádném případě to neuškodí ani mastnější, já jsem s ním dosud neměla nejmenší problém na sušších tvářích ani na mastnější t-zóně.

Tohle je tedy vskutku zajímavá záležitost. Já balzámu nemám vesměs co vytknout. Možná pro někoho bude to použití trochu nepohodlné, občas mě to samotnou taky nebaví, patlat se ve sprše s masáží obličeje a pak ještě ručníkem. Ale to je otázka preferencí. Pokud se obáváte velikosti balení, jako jsem se bála já, tak vás uklidním. Ač je to nehorázný prcek, tak vystačí opravdu hodně dlouho. Já ho používám už víc jak tři měsíce a jsem sotva v půlce. Stačí ho totiž fakt pidi množství. Myslím tedy, že s klidem zvládne těch šest měsíců také. Pokud tedy hledáte něco pro sušší pleť a udržení vody a rovnováhy v pleti, mrkněte tady. Cena je 289 Kč. V nabídce je také větší balení 60 ml (tady).




Jak tedy toto hodnotím? Rozhodně pozitivně a jako fajn rozšíření obzorů. K čištění pleti jsem už vyzkoušela všelicos, ale zrovna podobný typ produktů nikoliv, proto jsem ráda, že i tohle jsem si mohla zkusit. Oba produkty doporučuji zejména dehydratované, suché či narušené pleti, ta to dozajista ocení. Ale ani aknózní pleť či mastnější nebude nadávat, věřte mi. 

A co vy a přírodní pleťová kosmetika? Používáte nějaké čistící zázraky? Znáte tyto značky?

*PR produkty zaslané zastoupením Ladybio.cz

10 komentářů:

  1. Ten peeling se mi jeví poněkud nezvykle, dá se říct i zvláštně, ale na druhou stranu i zajímavě, ten by za zkoušku stál:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je hodně zvláštní, ale vůbec to není špatné :) Jen jsem si musela zvykat na takové to "matlání", to mi z počátku v té sprše vadilo :D

      Vymazat
  2. Ten peeling se mi moc líbí! :D na pohled vypadá za mě moc pěkně a chtěla bych určitě zkusit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vypadá hodně rozkošně a ještě jak voní! :) Je skoro k sežrání!

      Vymazat
  3. Opravdu hodně mě zaujal ten peeling :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je vážně super :) a ta vůně, škoda, že se to nedá přes počítat poslat! :D

      Vymazat
  4. Peeling se mi líbí moc , balzám na hloubkové čištění už tolik ne kvůli zdlouhavosti při použití .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To použití je u obojího takové trochu zdlouhavé, občas i po peelingu obličej otírám do ručníčku :D ale stojí to za to :)

      Vymazat
  5. peeling vyzerá výborne, hneď by som ho skúsila :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)