středa 20. prosince 2017

Olej z pískavice - Zahir Cosmetics

Krásný den vám přeji!

Před nějakým časem jsem vám ukazovala v novinkách tento Olej z pískavice, kterým jsem nahradila v péči o pleť milovaný arganový olej. Že funguje arganový olej už vím a určitě se k němu budu v budoucnu vracet, ale zkoušet se mají i nové věci, tak jsem si řekla, že to zkusím právě s tímhle krasavcem od značky Zahir Cosmetics.



Oficiální popis: Olej je vylisovaný ze semen pískavice řeckého sena a je určen pro intenzivní péči o tvář, tělo i vlasovou pokožku. Pleti navrací elasticitu a pro jeho výrazně zpevňující účinek ho používaly ženy odpradávna nejen v boji proti vráskám, ale především pro krásu a pevnost ňaděr. Jeden z nejluxusnějších olejů je vhodný pro všechny typy pleti, včetně problematické - pomáhá s hojením zaníceného akné a drobných ranek. Zralé pleti rychle navrací elasticitu a pocit komfortu a celkově zlepšuje její vzhled. Urychluje také regeneraci kůže po nadměrném slunění. Výborný je i v péči o vlasy a pokožku hlavy, chrání vlasové konečky před třepením a vysoušením. Změkčuje nadměrně suchou a zatvrdlou kůži chodidel, loktů nebo kolen. 



Olej přišel v krásném a praktickém balení - skleněná lahvička, průhledná, takže vidíte obsah a k tomu s pumpičkou, kdy si jednoduše korigujete používané množství. Tomu nemám absolutně co vytknout, vyhovující na 100%. Většinou jsem používala na celý obličej dvě až tři pumpnutí, což bohatě stačilo. Konzistenčně je oproti arganovému oleji hutnější a více "olejovější". Díky tomu je podstatně mastnější a hůře vstřebatelný. Je třeba jej pořádně zapracovat a zároveň se musí počítat s tím, že ho zůstane část i na povrchu pleti v mastném filmu. Zase se ale toho filmu nelekejte, ani smíšené pleti nijak neškodí. Za celou dobu používání jsem s ním neměla problém ani v mastnější t-zóně. Naopak mé pleti olej sedl a já na ni viděla, že neztrácí na "kráse" stejně jako při použití arganového. Myslím si, že starší pleti a případně i sušší, bude sedět ještě mnohem více. Je výživný, pleť udržuje vypnutou a nemůžu na něho říct vůbec nic špatného. Jo a má taky velmi příjemnou parfemaci. Taková lehce oříšková a zároveň trochu voní jako seno, je nevtíravá a velmi příjemná.



Sečteno podtrženo, olej mi vyhovoval, mě osobně to víc táhne k arganovému oleji, který je mi na pleti příjemnější, ale myslím si, že i tenhle by si rozhodně zasloužil pozornost a najde si své příznivce. Určitě zase třeba své mamce bych v jejím pokročilejším věku doporučila spíš tenhle výživnější a vyhlazující olej. Najdete ho zde, cena je 798 Kč za 15 ml.

A co vy a tento olej? Znáte? Máte s ním zkušenosti?

* PR produkt zaslaný zastoupením Zahir Cosmetics

6 komentářů:

  1. Neznám ani nemám zkušenosti, ale teď na zimu si chci místo pleťového krému pořídit na pleť olej a nejspíš zkusím ten arganový:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej, ony ty oleje na pleť mají svoje kouzlo! ;)

      Vymazat
  2. Já ho zbystřila na IG , ale osobní zkušenost nemám 😊, vypadá skvěle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fajn a přemýšlím, že bych ho do budoucna pořídila mamce, mohl by ji fakt vyhovovat :)

      Vymazat
  3. Akné mi hodně ustoupilo ale občas se mi také objeví a pak ne a ne se ho zbavit. Dobrý tip, já na přírodní věci věřím že dokáží zázraky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli tenhle olej bude tak dobře fungovat na akné nevím, ač podle popisku ano, já bych ho spíš doporučila zralejší pleti :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)