pondělí 18. prosince 2017

Jak fungoval Inca Collagen?

Krásný den vám přeji!

U posledního videa jsem slibovala brzké shrnutí mých zkušeností s kolagenem, tak se na to dneska vrhneme. Doplňků stravy já zobu hned několik. Po celý rok doplňuji zejména hořčík, vitamin C a vitamin E. Sem tam k tomu přidám ještě třeba vápník nebo i nějaké komplexní doplňky stravy. O kolagenu už jsem přemýšlela nějakou chvíli, protože se běžně prodává v různých variantách a to nejen v lékárnách, ale dosud jsem si ho nikdy nepořídila. Proto když mi přišla nabídka na vyzkoušení Inca Collagenu, přijala jsem ji. Chvíli jsem o ní tedy uvažovala, protože jsem zprvu vůbec netušila, jak zhodnotit užívání něčeho podobného. Ale nakonec zjišťuji, že to nebude zase až tak těžké :)


Ve zkratce vám řeknu, co vlastně kolagen je a proč je pro tělo důležitý. Možná už jste o něm slyšeli i v kombinaci s kosmetikou. Sem tam se v nějakých pleťových či tělových produktech objeví, protože má pozitivní vliv na pokožku. Kromě toho na vlasy či nehty. Zejména pak na klouby. Kolagen je základní bílkovinou, která je součástí našich těl, tkání. Po 25. roce se jeho obsah v těle snižuje každý rok o 1,5% a po 45. roce se netvoří již skoro vůbec. To má za následek projevy stárnutí - vznik vrásek, ztráta lesku vlasů, zhoršení stavu kostí, ochabování svalstva, atd. Kolagen by tedy mohla ocenit i maminka či babička (tak trochu tip na dárek na poslední chvíli ;)).



Já tedy nemůžu říci, že by mi ochabovalo svalstvo nebo bych měla nezměrné množství vrásek (no.. i když..), ale vždycky je co vylepšovat. I přes to, že mi ještě není ani třicet, trápí mě například už roky bolesti kloubů (zejména kolen) a o hezčích vlasech, nehtech a pokožce také sním. To snad každá z nás, ne? Tak jsem hned, jak zásilka dorazila, začala tento bio-aktivní kolagen používat. Co znamená bio-aktivní? Že je nejvíce podobný lidskému kolagenu a zpracovává se tak, aby byla zachována jeho biologická hodnota. 


V téhle krabičce se ukrývá třicetidenní kúra, to znamená třicet jednotlivě balených pytlíčků, kdy každý den vypijete jeden. Kolagen je ve formě sypkého prášku, který jednoduše rozpustíte ve vodě (či jiné tekutině) a klasicky vypijete. Nerozpouští se ihned, ale stačí buď zamíchat a nebo chviličku počkat a během chvilky se tak stane. Má být bez chuti i parfemace, já bych úplně netvrdila, že to žádnou chuť nemá. Není to nic výrazného, co by muselo někomu vadit, ale prostě tam taková lehká pachuť je. Jako nějaká umělá hmota. Prostě poznáte, že nepijete jenom vodu. Nijak mi to ale nevadí, v pohodě jsem to vypila a když jsem si zvykla, tak si celkem i pošmákla. Ta vůně už je jiná. Z počátku mi zase trochu připomíná umělou hmotu, ale když jsem ho měla ve skleničce déle nebo ji hned nevypláchla, tak to až nepříjemně zapáchalo. Jak kdyby se něco zkazilo. Proto jsem ho pila radši hned. Trochu jsem se bála toho, že budu zapomínat a nebudu ho užívat pravidelně, jak se má, ale zbytečné obavy. Až na jeden den, jsem ho to zvládla :D


Co vás určitě zajímá nejvíc, jsou účinky, že? Tak nějak jsem nic moc nečekala, co vám budu povídat. Většinou ty účinky u doplňků stravy nejsou viditelné ihned, jestli vůbec. Ale tak říkala jsem si, že třeba aspoň trochu mi to pomůže vylepšit pleť, vlasy či nehty nebo přestanou trochu vrzat a bolet kolena, budu spokojená. Jenže ono to dopadlo jinak. Začneme nehty. U těch to nepomohlo téměř vůbec, tam už asi nepomůže ani svěcená voda :D Nehty se mi třepí pořád stejně. U vlasů jsem sice nezaznamenala žádný větší lesk či výrazně lepší kvalitu, ale všimla jsem si jednoho, strašně mi v poslední době vlasy vyrostly! Nějak jsem to nevnímala, ale nedávno jsem si udělala culík a když jsem viděla, jak dlouhý již je, samotnou mne to překvapilo. Že by opravdu zafungoval i kolagen? Pleť zůstala stejná, stále mastná t-zóna, sušší tváře a sem tam párkrát do měsíce nějaký ten pupínek. Absolutně jsem však nečekala, že by to mohlo mít nějaký účinek i na pokožku celého těla, proto jsem byla sama překvapená, když jsem si asi po třech týdnech v zrcadle všimla, že mám nějaký vyhlazenější zadek. Samozřejmě ani mojí zadnici se nevyhnula celulitida a i když se kvůli ní nevěším a nijak závratně neřeším, tak pro mne bylo velmi příjemným překvapením, že se mi zadek vážně slušně vyhladil. Neměla jsem nikdy vyloženě hrubý pomeranč, ale jakmile jsem zadek zatnula, tak ty kopečky byly dost znatelné a nehezké, jen co je pravda. Ale teď? Normálně po ní není téměř ani vidu. Úplně jsem zůstala zírat, jak hladký zadek najednou mám a jsem vážně nadšená! Jo a pokud k tomu máte problémy třeba i s vrzajícími koleny nebo bolestmi kloubů při větší námaze, tak to za zkoušku také stojí. Já na bolesti kolenou trpím už od puberty, kdy při větší námaze (běhání, dlouhá chůze nebo skákání) kolena prostě cítím a musím říct, že poslední dobou mám od bolestí klid i při větší fyzické zátěži. Ono to teda snad zabralo i na ty kolena.


Závěrem tedy musím říci, že tohle testování bylo hodně obohacující a vlastně přineslo i celkem dost ovoce. Jsem příjemně překvapená. Jak jsem psala v úvodu, nějak jsem nečekala moc viditelných výsledků a když už, tak úplně jiné. Nakonec se dostavily tam, kde jsem to ani v nejmenším neočekávala, ale jsem za to ráda. Názory se na kolagen různí, účinky zaznamenává každý z nás jiné, ale já mohu s čistým svědomím doporučit. Vím, že je to vcelku významná investice, takže je třeba si ji promyslet. Kúra stojí 1260 Kč a k tomu dostanete jako dárek i balení vitaminu C (30 tablet), pokud ji za koupíte tady na e-shopu. Nebo je k dostání i v lékárnách, kde se můžou cenu trochu lišit - Chytrá lékárna, Benu, Pilulka.cz (kde je dokonce za 1179 Kč).

Máte s kolagenem někdo zkušenosti? Pomohl vám?

*PR produkt zaslaný zastoupením firmy Inca Collagen

6 komentářů:

  1. Zaujímavý produkt, videla som ho často na internete, ale po tvojej recnzii ma zaujal viac, takže v budúcnosti ho určite vyskúšam. :)

    AN Beauty Blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem o něm předtím nikde nic nečetla, ale po vlastních zkušenostech jsem si pár recenzí našla a vážně to má něco do sebe! :) Každému to pomáhá na něco jiného, asi si to tělo bere tam, kde cítí největší potřebu :D :)

      Vymazat
  2. Mně to smrdí po rybách a vůbec mi to nechutná :D Nechápu, jak někdo může říct, že to nemá žádnou chuť ani vůni. Musím si to rozpustit vždycky v něčem hodně sladkém, takže nejlíp v mulťáku. Účinky jsem zatím nezaznamenala, ale přemýšlím, že vyzkouším potom ten druhý kolagen, myslím že se jmenuje Collalloc a je asi o půlku levnější.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nevím, jestli jsi četla s vůní a chutí celý ten odstavec, já tam píši, že by to údajně nemělo mít chuť a vůni, ale pak se o tom rozepisuji ;) Já jsem si na to zvykla celkem rychle a ten měsíc se to dalo vydržet a za ten efekt to stálo :) I když bych potřebovala časem určitě další dávku, aby to bylo trvalé zlepšení :D

      Vymazat
    2. Četla jsem celý článek Kláry, jen jsem to napsala špatně :) Četla jsem u ostatních asi 3 lidí, že to nemá žádnou vůni a chuť.

      Vymazat
    3. Já jsem si právě nebyla jistá, jak to myslíš :D Tak jsem ráda, že si rozumíme :) Mně už právě i pár lidí psalo, že v tom cítí rybinu, takže určitě nejsme jediné, co v tom něco cítí ;D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)