středa 1. listopadu 2017

Olejíčky, oleje - Astrid, DermArgan, Avon

Krásný den vám přeji!

Že jsem v posledních měsících propadla olejům v péči o pleť už asi víte.  Mluvila jsem již o oleji arganovým, ale zkoušela jsem a zkouším i další olejové věci. A na ty se dnes podíváme. Prvně vám představím úplně první produkt, který jsem z řad olejů zkoušela - pleťový olej NutraEffects od Avonu. Taky mrkneme na moji arganovou prvotinu od značky DermArgan. A na závěr? Čistící pleťový olej od Astridu, kterým aktuálně čistím pleť.



Lehký pleťový olej NutraEffects - Avon

Oficiální popis: Regenerační pleťový olej s aktivním komplexem pěti vzácných olejů (marakujového, marulového, lněného, babasového a oleje ze zelené kávy) a vitaminu E. Díky nim je pleť vyživená, hydratovaná a posílená, dochází k obnově jejího zdravého vzhledu. Zanechává ji pevnější a omlazenou. Zvýrazňuje přirozený jas pleti. Babasový olej podporuje tvorbu kolagenu, marakujový tvorbu elastinu, marulový má zklidňující účinky, olej ze zelené kávy hydratuje a lněný olej zpevňuje přirozenou bariéru pleti. Vitamin E je známý antioxidant, který pečuje o mladistvý vzhled pleti. Lehké složení se rychle vstřebává a neucpává póry.



Tak jsem si už více než před rokem řekla, že zkusím nějaký ten olej. A prvně padla volba právě na tenhle. Jedná se o směsici olejů, od kterých jsem čekala, že budou pro pleť bomba. Lahvička s olejem má kapátko na aplikování, což mi u olejíčků nadmíru vyhovuje. Tři až čtyři kapky stačí na celý obličej + krk. Vůni má velmi jemnou, nevtíravou. Jedná se spíše o sušší olej, to znamená, že je dobře vstřebatelný a nezanechává vyloženě umaštěný, lepivý či těžký pocit na pleti. Ba naopak, pleť je krásně jemná, hebká a hladká a o oleji po chvíli (pocitově) ani nevíte. Pleť byla celkově v prvních dnech používání naprosto famózní. Co vám budu povídat. Naprosto krásně jemná po aplikaci a krásná po celý den. Vyživená i hydratovaná. Vypadalo to velmi nadějně. Jenže, po několika týdnech začala pleť na olej reagovat úplně jinak. S každým dalším použitím jsem sledovala zejména ucpané póry, větší množství černých teček a i výraznější nárůst pupínků. Pleť začala být neprodyšná a výsledek byl spíš kontraproduktivní. No tak mě pak napadlo trochu víc mrknout na složení, kde jsem zjistila, že v popředí oleje je všechno možné, jenom ne ty oleje, což mnohé vysvětlilo. Jelikož jsem v té době jinak péči neměnila a s každým použitím mi to přišlo horší a horší, rozhodla jsem se olej přestat používat přímo na obličej a vyměnila jsem ho za čistě přírodní argan. Do kterého jsem se, jak víte, zamilovala. Proto už jsem neměla potřebu se k tomuto kousku vracet. Nedávno jsem si všimla, že mi pětina zbývá, tak jsem po něm sáhla s tím, že na obličej ho dávat nebudu, ale dopoužívám ho na krk a dekolt, což mi prozatím vyhovuje. Pokožka tady teď vypadá krásně, je hebká a vyživená. 

Sečteno podtrženo mi z počátku sedl, ale po čase mi začal dělat spíš protislužbu, takže jsem ho na obličej raději přestala používat. Seženete buď tady nebo u své Avon Lady, cena je aktuálně 199 Kč za 30 ml. Ať vás jen nepřekvapí nový přebal, dle mého je obsah stále stejný ;)



Arganový olej - DermArgan

Oficiální popis: Arganový olej je skutečným elixírem proti vráskám. Má regenerační a hydratační účinky, spolehlivě obnovuje vitalitu suché, vysušené, citlivé, poškozené či předčasně zralé pleti. Napomáhá při léčbě lupénky, ekzémů a všeobecně při onemocnění kůže. Posiluje nehty, vlasy a pomáhá k hojení jizev, akné, popálenin či poporodních strií. Arganový olej je také díky obsahu přirozeného slunečního filtru vhodný na opalování, chrání pokožku předspálením a napomáhá ke zhnědnutí.



No a jak jsem psala, že jsem přešla na čistě přírodní arganový olej, byl to právě tenhle. Na vlasy už jsem ho používala nějakou chvíli předtím, tak jsem se časem jen odhodlala začít ho aplikovat i na pleť. A ono to fungovalo. O arganovém oleji jako takovém, jsem psala celkem rozsáhlý článek i s recenzí na dalšího zástupce této kategorie, takže vás odkážu na tento článek, kde jsou podrobně popsány jeho účinky. Já jen vypíchnu pár vlastností právě tohoto olejíčku. Je v průhledné lahvičce bez dávkování, což je trochu škoda, protože při aplikaci si ho můžete vylít zbytečně moc. Obzvlášť na tu pleť vám stačí tak 3 - 4 kapky a to se tady celkem blbě odhaduje. Každopádně když jsem ho vylila trochu víc, tak jsem ho dala buď do vlasů a nebo jím natřela i dekolt a krk a bylo to :) taky zase žádná trága. Má sytě žlutou barvu (v malém množství to tedy tak viditelné není) a poměrně výraznou ořechovou vůni. Co mi u něho však trochu vadilo, byla jeho hutnější textura a hodně olejový pocit na pleti po použití. Stačilo ho opravdu pidi množství a stejně mám pocit, že tenhle kluk na pleti tak nějak seděl a ani po kratší masáži nebyl vstřebaný úplně. Zaručeně se ale do pleti dostalo, co mělo, protože z počátku se pleť sice mírně zhorší, ale vytrváte-li, výsledkem bude po pár týdnech nádherná pleť, které naprosto nic nechybí. Je vyživená, na první pohled zdravá. Postupem času se mi začala i méně mastit a ubylo i nečistot. Prostě na arganový olej nedám dopustit a to ani v péči o pleť či péči o vlasy, kdy ho dávám především ke konečkům, které tak udržuje ve formě.

Arganový olej je můj nepostradatelný pomocník v péči o pleť a na tomhle kousku jsem se učila mít ho ráda. Zafungovalo to a dnes na olej nedám dopustit. V tomhle případě mi oproti tomu aktuálnímu oleji trochu vadila ta hodně hutná, "olejovitá" textura, která se hůře vstřebávala. A nepraktické balení. V péči o tělo či vlasy to bylo ok, ale na pleť se hodí buď pipetka nebo nějaký mnohem menší nalévací otvor. Seženete tady, 40 ml je za 400 Kč. 



Hedvábný čistící pleťový olej Beauty Elixir - Astrid

Oficiální popis: Olej nabízí luxusní a vysoce účinné čištění pleti. Bez námahy odstraní veškeré nečistoty a i nejodolnější make-up z tváře, očí a rtů. Nevysušuje pleť a pomáhá udržovat její ochranný film. Dodává pleti hedvábnou jemnost, vláčnost a mladistvý vzhled. Zanechává ji dokonale čistou a rozjasněnou s pocitem hydratace. Obsahuje zvláčňující komplex vzácných olejů - pistáciový, meruňkový, olivový a mandlový olej. 

Použití: Naneste 4 - 6 dávek oleje na suché ruce a jemně ho rozetřete na suchý obličej. Poté aplikujte na pleť jemnými masážními pohyby vlažnou vodu, dokud se olej nepromění v lehoučké mléko. Důkladně opláchněte. Pro maximální odstranění očního make-upu setřete pomocí vatového tamponu.



A do třetice tu mám čistící pleťový olej. S těmi moc zkušeností nemám, takže zase něco nového. A lákavého. Nevím jak vás, ale mě láká už jen když ho vidím. Tak trochu jako zlato :) Ale nenechte se zmást, žlutá je ta lahvička, nikoliv obsah :D Co se týče balení, tak je to plastová lahvička s pumpičkou. Ta funguje jak má, nikde kolem to necáká a tři pumpnutí vám budou bohatě stačit. Trochu jsem si po svém poupravila návod použití, podle něho jsem olej moc nepoužívala, to se přiznám. Tenhle způsob mě totiž celkem otravuje a radši to používám po svém. To znamená: ve sprše si namočím obličej, nahodím tři pumpičky, rozmasíruji a proudem sprchy zase spláchnu :D Jednodušší a rychlejší. Funguje to i tak, nebojte. Při kontaktu s vodou se začne tvořit bílá "mléčná" pěna. I tak jde pořád o olej, takže trochu mastnější je. Nejedná se však o ten typický, který by na pleti ulpíval a nedal se vodou stáhnout. Tenhle produkt ve většině opláchnete. Na pleti ho zůstává jen tolik, aby pleť nebyla po vyčištění napnutá, vysušená či podrážděná, jak to často po použití čistících gelů a mytí vodou bývá. S tímhle kouskem to nehrozí, ba naopak. Pleť je krásně jemná a na dotek hebká, spokojená, bez jakéhokoliv negativního pocitu. Ten efekt se mi ohromně líbí. Ale to není všechno, protože zároveň i čistí a pleť zbavuje zbytku make-upu a nečistot. Pleť vyčistí dokonale, vcelku obstojně se zbavoval i očního make-upu, ale pro mě to pořád není ono, upřednostňuji odličovací tamponky a odličovač přímo na oči. Funguje tedy dobře, co vám budu povídat. A k tomu ještě moc příjemně, lehce "olejově" voní, další plus. Abych ale nežrala, tak na něm shledávám i jedno malé mínus a tím je velmi rychlý úbytek. Používám jej sotva měsíc a blížím se pomalu na dno, což je celkem brzo i vzhledem k tomu, že ho používám jen půlku než bych měla. 




Vezmu-li to však kolem a kolem, tak mě tenhle produkt moc příjemně překvapil a baví mě. Mám tu ještě jedno balení, takže se s ním ještě loučit nebudu, což mám radost. Pokud hledáte něco výživnějšího na vaši pleť, co vám po umytí nebude stahovat obličej, tak na tenhle olej určitě mrkněte. Sušší pleti se bude hodit určitě a věřte, že té mastnější také nijak zvlášť neuškodí :) Seženete v drogériích, cena je cca 90 Kč za 145 ml.

Prostě oleje. Začínám se v nich vyžívat.. A co vy a oleje? Frčíte na nich také nebo se jim vyhýbáte? :)

* Olej Avon a DermArgan mi byly zaslány k vyzkoušení zastoupeními značek

12 komentářů:

  1. Já jsem měla jen ten olej od Astrid a bohužel mi ten "vyživený" obličej po opláchnutí vadí. Úplně na něm cítím takový hnusný jako by igelitový film. Zkoušela jsem ho párkrát a dál ho používat nemůžu :-(
    Super recenze jako vždy :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Já po něm mám jenom příjemně vyživenou pleť bez pocitu pnutí, což mi vyhovuje :) Ale já mám fakt suché tváře, které to ocení.. na druhou stranu zase mastnou t-zónu, ale ta to nějak toleruje :D

      Vymazat
  2. Astrid je skvělý:) A nádherně voní:)

    OdpovědětVymazat
  3. Já bych ráda vyzkoušela arganový olej :). Olej od Astridu tam mám ještě taky na pár použití, akorát já mám rozbitou tu pumpičku, takže si to na tamponek nalévám a občas naleju víc a pak se mi z toho hrozně mlží oči :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho vyloženě k očím moc necpu, tu mlhu taky nemám ráda :D To jsem zapomněla napsat, že to v okolí očí dělá :D

      Vymazat
  4. Odličovací olej od Astridu mám koupený, cokoliv olejového mi na pleti většinou nesedí, ale chtěla jsem mu dát šanci, už jen pro to balení s pumpičkou, tak jsem zvědavá:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem taky zvědavá, co na něho řekneš :) Já jsem se ho taky trochu bála, je fakt že hned první minerální olej pro mastnou pleť úplně není, ale překvapivě mi ji nijak netrápí :)

      Vymazat
  5. Arganový olej jsem zkoušela a je výborný, ale můj svatý grál ( jak už jsem ti někam psala) je olej od Weledy. Mám už druhé balení toho z řady s granátovým jablkem a na moji suchou pleť je to zázrak. Nedám na něj dopustit. Psala jsem i samostatný článek.
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pamatuji si a díky tobě chci pak ten granátový taky zkusit na obličej :) I když já nemám suchou pleť, tak doufám, že to bude fungovat tak dobře i na mě :D

      Vymazat
  6. Já jsem se zamilovala do Nuxe! Ta vůně je božská a na pleti taky. Akorát si moc nerozumí s vlasy, ty zmasti, tam mám jiné olejickove favority :) A super z olejů byl i Nutrigold od Lorealu, taky krásná vůně. Musím říct, že v zimě na noc nic lepšího než oleje neznám :) Z tvých tipů ráda vyzkouším odličovač od Astridu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se nedivím, Nuxe oleje jsou super! :) Loreal olej se už tuším neprodává (nebo aspoň v DM), ale než skončil, koukala jsem na něho.. Pak jsem se zaměřila na přírodnější olejíčky, takže teď vybírám spíš z nich :) Na zimu jsou oleje prima, pleť to fakt skvěle pumpuje :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)