středa 18. října 2017

Rtěnkobraní 2: Novinky od Maybelline

Krásný den, moji nejmilejší!

Protože se s novinkami roztrhl pytel a protože Maybelline nás nešetří a chrlí opravdu jednu za druhou, vysypu na vás dnes i já další recenze. Zaměříme se čistě na výrobky na rty - tekuté matné rtěnky SuperStay Matte Ink, klasické matné rtěnky ColorSensational a pak jsou tu roztomilé BabyLips Crayon!



Začneme od toho nejnovějšího a za mě osobně i nejlepšího - tekutých matných rtěnek SuperStay Matte Ink. Mám tu dva odstíny a to 05 Loyalist a 10 Dreamer. Světlých, přirozených odstínů nemám doma nikdy dost. Rtěnky mají krásné matné obaly. Nejsou ničím výjimečné, a přesto se mi strašně líbí. Bílá víčka, umělohmotný obal s matným povrchem a uvnitř houbičkový aplikátor ve tvaru slzy. Aplikátor je praktický a rty se jím vykreslují jedna báseň. Tekutý obsah doprovází nasládlá vůně. Na rtech vyprchá, takže pokud nemáte rády voňavou dekorativku, nemusíte se toho bát. Rtěnka je tekutější (obsah jedné mi při focení trochu i vytekl), nezalézá do vrásek, nevytahuje nedokonalosti, ale chce to mít rty po peelingu a v co nejlepší kondici, vypadá to lépe a rtěnka pak i lépe přilne. Po aplikaci na rty je z počátku lesklá, částečně přilne ihned a zbytek postupně zasychá do matna. Zasychá tedy hodně dlouho, ale čekání se vyplatí, protože se nakonec dostane do extrémně nehybné fáze. A opravdu naprosto nehybné, protože tuhle rtěnku nanesete a pak už ji nesundáte. Její finiš je matný, ale nejedná se zase o žádný ultra mat. Pocitově je trochu těžší, alespoň já ji tedy po celý den cítím a lehce lepí. Zvyknete-li si však na tyhle dvě maličkosti, budete spokojeni, protože tu nanesete a je jako beton. Prvně jsem ji nanesla, šla s ní do práce s tím, že ji čas od času opravím a víte co? Nic jsem za celou směnu opravovat nemusela! Ona držela stále ve stejné stavu, nedrolila se, přežila jídlo, pití i mluvení. Prostě úplně vše. Zvládá za mě více než 16H Lip Colour od Dermacolu (protože ta se mi postupem dne ve větším množství drolí, v menším pro změnu postupně od středu rtů mizí) nebo dokonce trumfla ve výdrži i Lip Stain ze Sephory (jakože ten miluji, drží půl dne na místě, ale postupem času začne nenápadně mizet). Výdrž je prostě naprosto famózní. A nejde to dolů ani micelárkou, je potřeba něco mastnějšího, takže sundávám jedině dvoufázovým odličovačem.






Odstín 05 Loyalist je na mých rtech hodně studená nude s kapkou oranžové i růžové. Na tmavších typech bude vypadat asi o něco lépe. Díky jejímu světlému tónu se nejedná o úplně univerzální odstín ke všem typům líčení, takže využitelnost je u ní trochu nižší než u jiných nude rtěnek, ale užívám si ji!


Na této fotce má za sebou rtěnka mytí nádobí, několikeré mytí rukou a drhnutí nasucho.. :D


Dreamer, což je odstín 10, mi přijde trochu tmavší a teplejší, pořád ale můžete s jistotou říci, že se jedná rtěnku se studeným podtónem. Je to nádherná intenzivní růžová, která vypadá moc pěkně k hnědým, vínovým i šedým stínům. Vlastně je celkem univerzální.


Přežijete-li tedy ten menší diskomfort v podobě lepení a těžšího pocitu na rtech, budete spokojeni. Výdrž mega, odstíny krásné, aplikace super. Já tyhle rtěnky můžu! Brzy seženete v drogériích ve čtyřech odstínech, doporučená cena je 199,90 Kč.


Pak tu máme nové nude odstíny matných rtěnek Color Sensational. Přišly ke mně rovnou všechny tři dostupné odstíny - 982 Peach Buff, 983 Beige Babe a 988 Brown Sugar. Jeden odstín hezčí než druhý, co vám budu povídat. Rtěnky mají klasické hranaté umělé obaly jako je u Color Sensational zvykem, jen podle matného povrchu poznáte, že saháte právě po nich. Jsou také lehce nasládlé, to je také vlastně asi zvykem této značky, dodat produktům lehce sladkou vůni. Na rtech se i v tomto případě parfemace postupně vytratí. Rtěnky jsou krásně pigmentované, už v jedné vrstvě spolehlivě kryjí, ve dvou si to akorát pojistíte. Finiš mají spíše než matný lehce sametový, jsou při aplikaci příjemné a po rtech kloužou. Není to taková ta typická krémová rtěnka, ale není to ani typ rtěnky, který by zasychal a nechal rty suché a rtěnku nedotknutelnou. Naopak jsou tyhle kousky příjemně hydratační i přes matnější finiš, nevysušují a rty se pod nimi nestahují. Zároveň ale není špatná ani jejich výdrž. Jakože jo, nevydrží půlku dne jako některé tekuté rtěnky, ale na místě sedí ty dvě až tři hoďky, což mi už přijde jako příjemná doba. A s ní dokážu fungovat.




982 Peach Buff je s růžovým podtónem, což na mých rtech už nevypadá tolik jako nude, ale spíš jako světloučce růžovo-fialková. Připadám si s ní trochu jako mrtvolka. U tmavších typů by mohla vypadat lépe.




Beige Babe 983 je s podtónem do oranžové a na rtech může u světlejších typů vypadat opět lehce mrtvolně. Naopak u opálené pokožky krásně vynikne. Já jsem si ji moc oblíbila i přes to, že vypadám jak mrtvola :D a z těchto tří patří mezi nejpoužívanější. Baví mě její univerzálnost a i ten trochu světlejší podtón než mám u většiny nude rtěnek!




Poslední tu mám 988 Brown Sugar, která mne oslovila na první pohled nejvíce a také ji mám nejraději, ale díky hnědému podtónu a spíše středně hnědé barvě, než-li typické nude, to není odstín, po kterém bych mohla sahat každý den. Nosím ji spíše ve volných chvílích, kdy mám možnost se trochu víc během dne sledovat v zrcátku. Doplnit si ji bez zrcátka prostě netroufnu.




Rtěnky mají za mě palec nahoru. Na rtech jsou velmi příjemné, v zajímavých odstínech a výdrž je rozhodně na dobré úrovni. Seženete v drogériích, doporučená cena je 159,90 Kč / ks.


A na závěr tu mám BabyLips Color Balm Crayon. Ty mi tak úplně neučarovaly. Copak o to, obaly to má krásné, když to vidíte, tak to nehorázně svádí k hrátkám s nimi. Seženete je v šesti zářivých odstínech. Je to doslova pastva pro oči. Jedná se o voskovky v balzámovém provedení. Určitě znáte slavné chubby sticky od Clinique a asi milion jejich napodobenin. Tohle je podobného rázu. Je to vysunovací pastelka, sladce vonící, vysoce pigmentovaná a intenzivní. Zároveň je však hodně krémová, jakože opravdu hodně, takže při aplikaci se může stát, že i přes vysokou pigmentaci to nebude ani ve dvou či třech vrstvách ono, protože to celkem cestuje, šmouhuje, zalézá do vrásek a tak dále. Celkem neplecha. A to u výrazných odstínů asi úplně nechcete. Navíc čekáte správně, že u takto krémového produktu bude hodně mizerná výdrž. Je to tak. Tohle totiž nevydrží jídlo ani pití, ale co víc, bohužel ani pár minut mluvení. Je to hodně krémové, mastnější a šíleným způsobem se to rozpíjí a ztrácí ze rtů někam do ztracena. Hydratovat by to mohlo, to jo, ale kdyby to aspoň chvíli vydrželo. Takže je to vesměs nepraktická věc, nenahradí to rtěnku ani balzám, má to od každého trochu, ale ani od jednoho to nemá ty skvělé vlastnosti. Výsledek šťavnatých rtů je sice fajn, ale to není vše.





030 Creamy Caramel se ještě díky světlému a přirozenému odstínu použít dá. Je to nude s nádechem do oranžova, což já můžu. Navíc s tím světlým odstínem je to v pohodě i při manipulaci, kdy se nebojím ji na rty prdnout i bez zrcátka, takže se to v podstatě dá využít jako balzám kdykoliv a kdekoliv. Ale že bych to tak chtěla dělat každých deset minut zrovna ne, že jo.


015 Strawberry Pop je potom úplně famózní neonově růžová (řekla bych, že ještě o dva stupně neonovější než vypadá na fotce). Pecka by to byla, kdyby to vydrželo. Takhle je to na nic, protože to nanesu a za pět minut můžu znovu, jak rychle to zmizí. A u tohoto odstínu si vážně nelajznu aplikaci bez zrcátka, protože to je přeci jenom dost výrazná pecka, co nepatří na zuby ani okolo pusy :D 


Za mě tedy bohužel tohle nic moc. Nějak jsem se s nimi nedokázala sžít. Víte, že úplně nežeru ani klasické BabyLips, ale ty jsou oproti tomuhle boží. Potkala jsem je v Rossmannovi, doporučená cena je 139,90 Kč.

Takže si to shrneme. Do matných rtěnek jděte! Ať už do těch tekutých, které drží jak zběsilé nebo do těch klasických. Obojí jsou moc fajn vlastnostmi, využitelné, odstínově zajímavé, najdete-li tam nějaký, který by se vám hodil.. BabyLips voskovky za mě zase nic moc. Sice se nyní velký lesk nosí, ale chtělo by to k tomu přidat i trochu té výdrže, protože takhle je to vážně bída. 

A co vy a tyhle kousky? Máte některý z nich? Zaujal vás nějaký?

*PR produkty zaslané zastoupením značky Maybelline

12 komentářů:

  1. Ty Baby lips Crayon jsem si pořídila ve třech odstínech a stejně jako s klasickými balzámy Baby lips se žádné nadšení nekonalo. Balení krásné, vůně taky, i odstíny a pigmentace, ale kdyby aspoň trochu déle na rtech vydržely.. Ale právě jsi mně nalákala na tu tekutou matnou rtěnku Dreamer, po té se budu muset podívat:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď, ta výdrž je úplně striktní :-/ Ty matné rtěnky jsou úplně jiná! ;) Hlavně bacha na swatche, nepůjdou dolů! :D

      Vymazat
  2. Tak tohle jsem neměla vidět! Budu zas nakupovat! Rtěnky od Maybelline mám ráda a to samé platí pro Baby lips.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty BabyLips bych klidně nechala v obchodě :D Ale na ty rtěnky jukni, všechny (klasické i ty tekuté) jsou moc fajn! :)

      Vymazat
  3. Hodně jsi mě nalákala na ty tekuté rtěny. Mně osobně teda vydrží šestnáctihodinkovky od Dermacol na rtech vše a miluju je, takže jestli tohle bude něco podobného, tak budu nadšená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně z těch 16H od DC drží jen některé, většina se mi jich postupně drolí od středu rtů. Tyhle mi ty 16H svým způsobem připomínají a přesto jsou jiné :) Lépe mi drží, ale zase ještě více lepí :D

      Vymazat
  4. Mě se naopak design obalu Superstay absolutně nelíbí, když jsem je v drogerce viděla, říkám si jaká hrůza :-D to je jasný ne každému se líbí vše :-) takže proto jsem je neměla potřebu kupovat ale dobré že aspoň vydrží. Babylipsy mi nepřijdou jako nějaká novinka, přijde mi to totožné jako jsou ty Balm&Blush. Líbí se mi rtěnka 988 Brown Sugar, koukala jsem na ní minulý týden a fakt pěkný odstín.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mně zase přijdou ty obaly takové ťuťu ňuňu :D No jelikož Balm&Blush budou asi podle všeho končit, tak je něčím musí nahradit, jen si nejsem jistá, že tyhle pastelky jsou dobrá volba :D

      Vymazat
  5. Docela mě zaujaly ty tekuté matné , naopak ty máslíčka vůbec :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já pořád nechápu smysl těch nedržících máslíček :D :-/ Kdo by chtěl mít červené nebo fialové máslíčko, které na rtech nevydrží ani pět minut?

      Vymazat
  6. Tekuté rtěnky se zdají být super, mám doma jednu a je fakt, že mám problém ji ze rtů dostat, každopádně si doobjednám ještě i jiné odstíny :).
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já doufám, že jich časem bude víc než jen čtyři, co se k nám dostaly! :) Chci větší výběr! :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)