neděle 15. října 2017

Paletka očních stínů Fortune Favours The Brave - Makeup Revolution London

Krásný den přeji, moji drazí!

Jedeme dál na vlně kosmetické. Jak víte, nedávno jsem si udělala radost a pokoupila si trochu té kosmetiky. Jak kdybych ji doma měla málo, že. Mezi tím vším jsem se zaměřila i na Makeup Revolution a objednala si už dlouho vytouženou paletku Fortune Favours The Brave. A jako dárek jsem dostala ještě mono stín. A proč to říkám? Protože o těchto dvou věcech to dnes bude.


Paletku Fortune Favours The Brave jsem chtěla od té doby, co se na našem trhu objevila. Jedná se o paletu 30 stínů, na které spolupracovaly zahraniční blogerky. Najdete v ní stíny všech možných barev i textur a vytvoříte s ní bezpočet kombinací. Navíc prostě vypadá naprosto božsky. No uznejte sami! Je ve zlatých tónech, uvnitř najdete kromě stínů i zrcátko přes celou vnitřní stranu víčka, také je tam oboustranný štěteček a fólie s popsanými stíny. Maličko mne překvapila velikost jednotlivých chlívečků, přišly mi z počátku strašně mrňavé. Pro porovnání jsem vám to vyfotila s mono stínem Essence, abyste viděli, že jsou to vážně prďolky :D






Některé stíny jsou žíhané a mramorové, což tomu dodává šmrnc. Většinu paletky tvoří metalické odstíny, ale vždy jsou všechna barevná rozpětí doplněna matnými. V paletce najdete široké spektrum barev, vždy hezky odstupňované. Modré jsou pohromadě, khaki najdete též u sebe, stejně tak vínové či růžové. Je to fajn i oku to lahodí.




Pigmentace se liší stín od stínu. Obecně jsou ty matné pigmentované dost průměrně. Některé až mizerně. Jsou poměrně suché, při aplikaci práší a je jich potřeba dostat na oko trochu více. Mramorové jsou pigmentací lepší, ale zase fakt dost práší. Obsahují totiž povětšinou trochu větší částečky, které při aplikaci na štětec i ze štětce na oko opadávají. Nejlépe jsou na tom potom odstíny se shimmerem/metalické, které mají lehce máslovější konzistenci, takže práce s nimi je rozhodně nejlepší. Na oko si sednou, neopadávají a daleko lépe se s nimi pracuje. Pěkně se blendí a ztrácí. I proto je mám nejraději. Na oku stíny drží poměrně dobře. Není to celodenní výdrž (viz fotka), ale myslím si, že je vcelku obstojná. Zvládnou kolem osmi až deseti hodin  bez větších změn, poté se začnou postupně slévat. Jejich intenzita se však jako taková nemění.




Jednotlivé stíny tu asi popisovat nebudu, protože bych se upsala a vy se učetli. Ale nafotila jsem ke všem swatche, takže si snad aspoň trochu představíte, jak to vypadá :) Všechny stíny takto vypadají po jednom přejetí.

1. řada:


2. řada:


3. řada:


4. řada:


Jako dárek k nákupu jsem dostala ještě mono stín v odstínu Limitless. Je to krásná metalická bronzová, která je přesně podle mého gusta. Podobné odstíny já můžu, však víte, že jsem na ty třpytivé a metalické. Stín je v umělohmotné obdélníkové krabičce. Není to žádný šlágr, ale zase nic, co by mne nějakým způsobem pohoršovalo. Líbí se mi mramorový design, dodává to stínu šmrnc a i díky tomu budete mít odstín po namíchání vždycky trošičku jiný. Stín je slisovaný a zapečený z poměrně dost velkých částeček, takže práší při šmrdlání štětcem i při nanášení na oko. Používám k němu výhradně plochý štětec, na kterém jej nanesu nejrychleji a nejjednodušeji. Pigmentace stínů je velmi obstojná. Není potřeba trilion vrstev, ale stačí dvě, které zajistí krásnou a intenzivní barvu. Stíny na oku drží bez potíží po většinu dne beze změny intenzity. Ke konci dne (cca po deseti hodinách) se začnou lehce slévat do vrásek. Za mě je stín v pohodě použitelný a za ty peníze není špatný.







Ještě vám ukážu stíny několikrát v akci. Na prvních dvou fotkách jsou stíny jak z paletky, tak v hlavní roli i mono stín. V dalších případech jde už o stíny z paletky.






Líčení s paletkou po cca 10 hodinách:


Ve výsledku jsem se stínem i paletkou spokojená. Jako upřímně, trochu to prvotní nadšení z paletky opadlo, nebudu tvrdit, že ne. Některé menší MUR paletky, které doma mám, mi přijdou kvalitativně lepší. Proto jsem možná měla vyšší očekávání i od této. Na druhou stranu zase nemůžu říci, že bych paletu nevyužila. Myslím si, že si s ní ještě pohraju. Momentálně mám při líčení chuť trochu víc využívat barvy, takže na ní určitě ještě dojde. Pokud hledáte podobnou škálu barev, co paletka nabízí, tak vyloženě nedoporučit ji nemohu. Kupovala jsem ji tady, její cena je 499 Kč. Stín je také fajn, až na prášení s ním nemám vesměs problém. Bohužel jsem ho v nabídce nenašla a ani přímo na e-shopu Makeup Revolution, tak nevím, zda se nebude sortiment trochu obměňovat, protože jsem tam nenalezla žádné mono stíny. Mrkněte třeba i do Rossmanna, zda není k dostání i tam, protože část sortimentu MUR tam najít můžete (třeba zrovna i Fortune Favours!). Vím akorát, že stály cca 50 Kč.

A co vy a Makeup Revolution? Máte s těmito stíny někdo zkušenosti? Zaujala vás paletka?

10 komentářů:

  1. Vizuálně je paletka moc hezká a uvažovala jsem o ní, ale snažím se kupovat už jen paletky, ze kterých bych využila naprostou většinu nebo ideálně všechny odstíny a to tahle bohužel není. Ale ten mono stín se mi líbí, ten bych využila určitě:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se snažím taky, ale pořád nějak neúspěšně.. achjo :D

      Vymazat
  2. Presne nad paletkou som sa už dávno zamýšľala ale keď očné tiene moc si nedávam ale možno si ju kúpim vyzerá by byť super

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je krásná a využitelná, pokud má člověk rád růžové tóny :)

      Vymazat
  3. Paletka vypadá velmi pěkně :)

    OdpovědětVymazat
  4. to sú ale krásne odtiene :) zaujali ma hlavne tie mramorové, to som ešte inde nevidela ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  5. Ty mramorové jsou nádherné, ale ve výsledku zase ta jejich kvalita je horší než těch klasických se shimmerem :-/ :(

    OdpovědětVymazat
  6. Tato paletka je vizuálně moc dobře udělaná, ale já už mám nakoupenou tunu Zoevích (devět kusů) . Tak jsem zvědavá, jak dlouho je budu spotřebovávat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím si, že vizuálně se to povedlo natolik, že spoustu lidí (včetně mě) nalákala ke koupi :D A příště už půjdu teda taky do té Zoevy! :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)