pondělí 4. září 2017

Vlog + diary: Výlet do Berlína s Fordem Fiesta!

Krásný den vám přeji!

Dnešní článek zasvětíme zážitkům tohoto víkendu, který jsem trávila na svém prvním press tripu. Se značkou Ford jsem měla možnost vyrazit s dalšími pěti blogerkami do Berlína. Asi vám nemusím říkat, že jsem si tím tak trochu splnila svůj sen a samozřejmě jsem chtěla, abyste u toho byli se mnou. Nejskvělejší na tom je, že to přišlo jako na zavolanou, protože koncem září mě čeká ještě týden dovolené a já si hrála s myšlenkou vyrazit někam na dvoudenní-třídenní výlet do zahraničí a Berlín byl zrovna jedním z míst, kam jsem chtěla. Zajímavé, jak to osud dal dohromady :) Celý výlet byl v režii Fordu, který nám představil nejnovější verzi Fiesty. Právě ty nás tam odvezly a zase přivezly, abychom vyzkoušely na vlastní kůži, jak komfortní záležitost to je. 



Natáčela jsem i fotila, i když se přiznám, že ne tolik, protože v první řadě jsem si to chtěla užít. I tak ale natočený materiál dal dohromady víc jak čtvrt hodinu vlogu a fotek mám na stovku, tak pojďme vyrazit!


Celá cesta mi začala už v pátek kolem sedmé ráno, kdy jsem vyrazila na vlak směr Praha a tam jsem si po příjezdu dala procházku na Karlín, kde byl sraz v kavárně Můj šálek kávy. Kavárna je krásná, útulná, ale řeknu vám, že dost vytížená! Bez rezervace se tam pomalu nedostanete a na stoly se stojí fronty! To já maloměšťanda moc neznám :D Pro nás však rezervace připravená byla, včetně snídaňového menu. Dala jsem si vaječnou omeletu se sýrem, která byla naprosto famózní a skvěle mi dodala energii na dlouhou cestu, na kterou jsme se po jídle, kolem půl jedenácté vydali. 



K dispozici nám byly po celou dobu výletu tři nové Fiesty a tři velmi příjemní řidiči :) S Rendy jsme se zamilovaly do tyrkysové varianty (oficiálně Modrá Wave), takže byla naše :D Celá cesta proběhla v naprostém pohodlí a v příjemné atmosféře. Auto má střešní okénko, promakaný audiosystém s deseti reproduktory a samozřejmě spoustu bezpečnostních prvků. Do Berlína jsme dorazili kolem čtvrté odpoledne, chvíli jsme čekali na pokoje. Na prohlídku pokoje jsme si s holkama daly jen chvilku, takže jsem se pokochala tím příjemně maličkým, ale přesto útulným a hrozně krásným pokojíčkem..






Abychom však neztrácely vzácný čas, vyrazily jsme co nejdříve směr Alexanderplatz. Kdo zná Berlín, tak ví, co jsme tam asi tak dělaly :D Kromě kochání se Berlínskou věží, sledováním pouličních umělců (a davů cizinců!), jsme si užívaly hlavně nákupy..



První zastávkou bylo nákupní centrum Alexa. Tam jsme měly jeden cíl a tím byl obchod KiKo :) No jo, kosmetičtí nadšenci se v nás prostě nezapřou. Butik je moc pěkný, na dost věcí ze sortimentu zrovna probíhaly zajímavé slevy a akce (třeba řasenky za 5€). Aspoň drobnost jsem si taky odnesla, to určitě uvidíte v haulu.


Po celém dni jsme byly vyhládlé, tak jsme se pak domluvily na zastávce v nákupním centru Galeria Kaufhof. Zalezly jsme do restaurační části, kde se půlila italská a asijská kuchyně. U mě to vyhrála tahle dobrota:



No a hádejte, co přišlo na řadu po jídle.. Posilnily jsme se na to a pak nezbývalo než vyrazit :D Byla jsem strašně zvědavá, jestli to tam bude tak super, jak to všichni vybarvují. Upřímně, trochu ten obrovský hype nechápu. Netvrdím, že bych si nic nevybrala. Ba naopak, druhý den jsme šly znovu, protože se mi to rozleželo a pár věcí jsem ještě potřebovala dokoupit (uvidíte v haulu z Berlína).. Ale že bych kvůli Primarku vážila takovou dlouhou cestu, jako spousta Čechů, to asi zrovna ne. Asi je mi dobře i bez něho. Oblečení mne vůbec nezaujalo kromě pár triček. Je to tam tak trochu hadrárna. Hadry všude včetně podlahy, zmačkané, vytahané, neforemné.. Boty ve většině případů šílené, hezké kabelky jsem potkala asi dvě.. Co se mi líbilo nejvíc byly asi pyžama a dětské oblečení. Sekce Home byla dost maličká a ač se mi tam něco málo líbilo, s klidným srdcem jsem to tam nechala. No.. úplně učarovaná jsem prostě nebyla, nehledě na malé prostory, spousty cizinců (a to zrovna národností se kterými se o oblečení prát nechci) a bordel všude okolo. Ceny příjemné, to jako každopádně, ale víc nic. Jo možná tak ještě přivolávací systém na pokladny se mi líbil! To měli celkem vymakané :D Ale tak jo, neodolala jsem a pár stovek tam nechala.. :)


Poslední zastávkou toho dne pro nás byla drogérie. No kam jinam jsme my kosmetičtí blázni asi tak mohli jít..? Hned naproti Primarku najdete DM. Tak jsem šla porovnat kvalitu našeho a toho německého :D A mám z návštěvy dva důležité poznatky. Asi 30% sortimentu je jiná a hlavně je to tam levnější. Ale o tom si povíme jindy, plánuji samostatný článek plný fotek. A díky těm dvěma faktům jsem i nakupovala, takže se objeví v haulu i pár věcí odsud.


A jelikož čas byl neúprosný, po těchto pár navštívených obchodech jsme vyrazily metrem zpátky do hotelu, kde na nás čekala ještě večeře.. Celý den mě unavil a nechtěla jsem si pupek cpát ničím těžkým, zvolila jsem tedy lehčí jídlo a to Ceasar salát s krevetama. Mňam! Byl naprosto skvělý! Pak už jsem byla tak KO, že jsem šla zpátky na pokoj a do hajan. 


Další den nás totiž čekal taky nabitý program. Hned ráno snídaně, která byla naprosto famózní. Řeknu vám, že by se mi fakt líbilo dostávat pravidelně k snídani lososa, šunku prosciutto a další! :D Pošmákla jsem si, naplnila jsem pupek a tím jsem se připravila na dvouhodinovou turistickou prohlídku města..


Prohlídka byla v doprovodu anglicky mluvící průvodkyně a navštívili jsme několik nejvýznamnějších berlínských míst. Začátek byl na tom asi nejslavnějším místě - u Braniborské brány. Podobné monumentální stavby mám nejradši, takže tady se mi opravdu líbilo! Navíc je to jedna z nejstarších staveb v Berlíně, která jako jedna z mála přežila útoky při druhé světové válce. Navíc se umoudřilo počasí, takže to hned vypadalo stonásobně lépe!  






Od Braniborské brány jsme došly k Židovskému památníku, který je v těsném sousedství Americké ambasády (ta je hned v sousedství Braniborské brány). Tento památník také nazývaný Památník holocaustu je upomínkou na nacisty zavražděné židovské obyvatelstvo. Památník procházel dlouhou výstavbou a spoustou skandálů, například i ohledně použité chemie na údržbu památníku. Památník byl dostavěn až v roce 2005, ale přesto na vás dýchne temnou atmosférou z hrůz druhé světové..





Kousek od Židovského památníku se nachází Vůdcův bunkr (Führerbunker). Zajímavé, že dvě v podstatě neslučitelné části německé historie se nacházejí takový kousek od sebe, že? Bunkr byl místem, kde se Hitler v poslední fázi války ukrýval a společně s Evou zde spáchal sebevraždu. Kromě informační tabule tu není nic, co by tuto historii připomínalo. A kdybychom na to nebyly průvodkyní upozorněny, tak mne ani ve snu nenapadne, že zrovna tady to všechno skončilo.. Hlavně je třeba se tu vyhnout jakýmkoliv projevům sympatizování s A. Hitlerem, například zapálit zde svíčku je zakázáno!

Pokračovaly jsme k pozůstatkům Berlínské zdi a podél její hranice, kterou celou dobu můžete sledovat po zemi, protože je zde vydlážděná, jsme šly dále ke slavnému hraničnímu přechodu uprostřed města Checkpoint Charlie. Tady to žije! Trochu jeden velký chaos, kde stojí bývalý hraniční místo mezi západním a východním blokem. Na tomto místě jsme se nakonec s průvodkyní rozdělily a nám tak začaly poslední tři hodinky volna. Se Stáňou jsme proto zamířily do metra, odkud jsme se vrátily na místo činu - Alexanderplatz :D Hádejte, co jsme tam šly zase dělat..







V prvé řadě jsme šly tedy na jídlo a to do fast foodu Vapiano. Pokud na něho někde narazíte, tak rozhodně doporučuji navštívit, protože tak výborné těstoviny a ledový čaj, jsem ještě nikdy neměla. Nemusíte kvůli tomu jezdit ani do zahraničí, protože Vapiano je již i u nás. Nyní ho najdete v OC Quadrio a od října se na něho můžete těšit i v OC Chodov! Takže se tam nezapomeňte stavit, stojí to za to. Jak jsem nemohla v noci spát, trochu se mi rozleželo v hlavě pár věcí z Primarku a já je nutně potřebovala dokoupit :D Jelikož Renča nakonec taky ještě něco chtěla, rozhodly jsme se tam skočit ještě jednou. Řeknu vám, že tahle návštěva už nebyla ani trochu zábavná a chvíli jsem litovala, že jsme tam lezly, Takové mraky lidí, strkajících do vás ze všech stran, řvoucí smradi a všudezahalení cizinci mi prostě vadili. Takže jsme jen rychle popadly to nejnutnější a rychle na kasu! Ve zbývajícím čase jsme si daly i druhou návštěvu DM, přeci jen je třeba si něco dovést a ta kosmetika nám prostě nedá spát! :D Pak už jen hurá na metro a zpátky k hotelu, kde na nás čekala autíčka.



Odjezd byl naplánovaný na třetí hodinu odpoledne, což pro mě byl ideální čas, abych se domů dostala ještě v rozumnou dobu. Se dvěma zastávkama jsme dojeli před sedmou hodinou. Pan řidič mne vyhodil přímo na hlavním nádraží, takže jsem se nemusela po Praze tahat s těma papírovýma Primark taškama :D Domů jsem dorazila kolem deváté a řeknu vám, padla na mě pěkná únava. 


Přemýšlím, jak to mám teď na závěr shrnout a co napsat, protože se obávám, že slova mé pocity asi nedokáží vystihnout. Samozřejmě je to radost, nadšení a plno zážitků. Užila jsem si to na maximum. Bylo o nás parádně postaráno zastoupením Fordu - Stáňou, Aničkou a Světlanou, kterým neuvěřitelně moc děkuji. Poděkovat musím i pánům řidičům, kteří nás bezpečně odvezli tam i zpět. Společnost holek byla také super a hlavně se mi líbil Berlín samotný. To město nemá velké množství památek díky událostem z minulého století, takže taková ta historická atmosféra tam na vás úplně nedýchá, ale zase z něho cítíte takovou volnost a pohodu nové doby. Přišlo mi to jako takové mladé svěží město a to se mi líbí, takže se tam chci v budoucnu určitě vrátit! 

Doufám tedy, že vás toulky se mnou neuspaly a že vás vlog i článek vzaly alespoň trošku na tuhle výpravu se mnou :) Děkuji v neposlední řadě i vám, protože to je i vaše zásluha, nebýt blogu, tak jedu leda tak do.. hájíčku. Takže díky! Díky světe, díky živote, že mi připravuješ takové pěkné chvíle!

A co vy a Berlín? Navštívili jste ho? Líbil se vám? A co Primark? Jste jeho fanoušci či vás nechává chladnými?

17 komentářů:

  1. Bjůty blogerka dělá reklamu autům? No jo, za kus žvance a výlet cokoliv...

    OdpovědětVymazat
  2. jéj, výlet musel byť super! :) určite píš viac takýchto článkov ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud bude zase nějaká možnost se někam podívat, tak určitě :)

      Vymazat
  3. Muselo to být moc fajn. Fiesta se mi také líbí, me srdce prahne po té starší, fialové :D, ale ani ta nová není špatná :)
    Soutěž s Catrice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to takové fajn menší autíčko! :) Mně se strašně líbila tahle tyrkysová barva a pak mají ještě mint! To by mohlo taky vypadat moc hezky! :D

      Vymazat
  4. Přímo v Berlíně jsem nebyla, ale do Německa občas jedu, co budu povídat, nejvíc se těším do drogerek:-D A Primark..že by mně táhl tak jako drogerie se říct nedá, ale když už tam jsem, tak by byl tam nezajít, hlavně spodní prádlo, ponožky a další nezbytnosti, to odnáším vždy:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jsme chtěly ještě do Müllera, ale na toho jsme tam nikde v blízkosti nenarazily :( A s Primarkem bych to viděla stejně.. Když už bych byla někde v blízkosti, tak bych šla, ale zase že bych jezdila tu dálku výhradně za nákupy tam, to asi ne :) :D

      Vymazat
  5. Na tomhle je zajímavé, jak každý vnímá stejné věci jinak, já jsem z Berlína naopak historii cítila hodně, hlavně v souvislosti s Berlínskou zdí, nebo na mě zapůsobila i návštěva Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche. Jinak mě ale trochu zamrzela větička o cizincích v Primarku, asi jsem jsem ji od tebe nečekala (navíc mi to přijde trochu nespravedlivé, vy jste přece byly také cizinky). Jinak jsem ráda, že jste si výlet užily, Berlín je moje srdcovka, byla jsem tam tedy zatím jen jednou, ale v brzké budoucnosti se určitě chci vrátit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na mysli jsem měla spíš historii dávnější, například typu monumentálních staveb a architektury staré třeba i několik stovek let jako je tomu například v Paříži, Vídni, atd. :) To bohužel díky válce není, takže proto na mě Berlín dýchal spíš "novotou".. Ale na druhou stranu jeho minulost za posledních sto let prošla temnotou a to tam cítit bylo a bylo to takové.. zvláštní! ;) Je to prostě naprosto unikátní místo!

      Vymazat
  6. V Německu jsem ještě nikdy nebyla, tak snad někdy. Každopádně jako úvod do země je tvůj článek fajn. Co se týče Primarku, jsem ráda, že o něm jen slýchám, a že věci z něj slečna mého brášky objednává přes net, tam by mě asi nikdo jinak nedostal, i když cena 1 euro za triko je hodně fajn. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ještě by se hodilo říci, že podél dálnice Němci nemají žádné benzínky, za celou cestu z Berlína k našim hranicím byly snad dvě! :D Asi jezdí na vzduch :D Primark je prostě Primark no :D Člověk se tam nechává unést asi spíš těma cenama než potřebou či rozumem :D

      Vymazat
    2. Oni budou určitě ultraeko a budou mít hybridní auto na benzín/naftu a k tomu kdyby náhodou šťáva došla, tak i elektřinu. :D Jojo, s Primarkem souhlas. :D

      Vymazat
    3. Jako co jsem četla i v té knížce Berlíňanka, tak oni jsou Němci fakt jakože trochu eko-bio založení, tak asi jo :D A časem to bude třeba i ten vzduch :D

      Vymazat
  7. A jaké blogeruše tam ještě byly?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rendy z Ordinary Life, Stáňa z Na Vlastní kůži, Mia z Kissbooku, Dominika Pokludová z DBlogu a Bára z BKBlogu.

      Vymazat
    2. Mia je pěkná kráva, co? :)

      Vymazat
    3. To nemohu říct, neměla jsem možnost se s ní bavit a více ji poznat, takže nevím jaká je a není..

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)