neděle 17. září 2017

Dekorativní novinky od L'oréal Paris

Krásný den vám přeji!

Tak si tak říkám, že je čas se zase pověnovat nějakým těm dekorativním novinkám. V létě jich tolik nebylo, ale k podzimu se jich zase chystá spousta, tak ať tu nezakrníme. Dneska omrkneme nejnovější přírůstky od L'oréal Paris, které nedávno přišly nebo v nejbližší době přijdou do našich drogérií.



Možná jste zaznamenali paletky očních stínů. V drogériích se objevila prvně paletka La Palette Nude (Rosé) a nyní se má objevit La Palette Gold. Okolo nich je velké haló a to hlavně z jednoho prostého důvodu. Tady se někdo šeredně spletl..

Paletky mají obě krásný, elegantní, černý obal. Balení je zacvakávací. Ze spodní strany paletky najdete stíny vyobrazené. Kromě obsahu jsou stejné - z vnitřní strany víčka najdete zrcátko, uvnitř poté kromě stínů oboustranný aplikátor. Ten má z jedné strany tenký štěteček, z druhé je potom klasický pěnový. Žádný zázrak to není, běžně tyto štětečky nevyužívám, ale třeba na cesty by mi možná i mohl stačit.. 




Paletka Rose je plná zemitých odstínů s růžovým nádechem. Obsahuje světlé projasňující, zároveň i přirozené matné a pár tmavších stínů. V podstatě je složení barev perfektní a naprosto ideální pro přirozené denní i výraznější večerní líčení. Kombinace barev se mi hodně líbí a i proto jsem byla na paletku natěšená. Jenže přišlo velmi rychle prozření. Už při swatchování jsem si říkala, že to není úplně ono a tam přišly první obavy, které se potvrdily ve chvíli, kdy jsem se pokusila stíny použít na oči. Za prvé je doprovází velmi slabá pigmentace. Musíte v nich vážně pěkně zahrabat, abyste dosáhly alespoň přijatelné barvy a ani při pěti vrstvách stínu to není žádný ohromující nářez. Navíc jak vypadal každý stín v paletce trochu jiný, na oku jich spousta splývá. A snad ani mezi těmi světlými a tmavými jsem na oku nezaznamenala žádný velký rozdíl či přechod. Stíny jsou jemně namleté a poměrně suché, takže když do nich hrabete trochu víc, tak začnou i mírně prášit a na mastnějším víčku se tak nějak vstřebávají nebo co. A s tím souvisí i jejich slabá výdrž. S výdrží stínů nemívám velké problémy a většina mi jich zůstane na očích po celý den v dobrém stavu, ale tyhle stíny ne. Ty prostě po půl dni z očí téměř zmizí a k večeru není vidět, že bych vůbec nějaké stíny na očích měla. Prostě ne, to se úplně nepovedlo. Paletka je vizuálně krásná, o tom žádná, ale prakticky naprosto nepoužitelná, protože tady vázne snad vše, co u paletky potřebujete..








Tak jsem si říkala, že třeba s další paletkou Gold to bude lepší. Že se trochu poučí ze svých chyb a tuhle výraznější paletku dotáhnou do konce. I když ve mně hlodal červíček pochybností, rozhodla jsem se ji i tak vyzkoušet a dát ji šanci. A zase zůstala nevyužitá. Achjo. Tentokrát je paletka trochu odvážnější, najdete v ní jak pár zemitějších odstínů, tak pár i dost výrazných jako třeba modrý, zelený či žlutý. Navíc jsou všechny se shimmerem, neobjevila jsem ani jeden čistý matný. To mi zase úplně nevadí, jelikož mám třpytivé ráda. Zase na druhou stranu mi přijde tahle paletka hrozně neuspořádaná. Je to jeden velký miš maš, najdete tu pár těch dozlatova, resp. spíše rose gold, najednou uprostřed černá, pak šílená žlutá a končí to hnědou. No řekněte, nacházíte v tom nějakou logiku? Mně to přijde jako jeden velký chaos. Navíc to slovo GOLD může být těžce zavádějící, protože klasická zlatá tam není ani jedna. Prostě trochu nechápu.





Jenže tím to bohužel nekončí, protože ač vypadá tahle paletka na první pohled přijatelněji, není tomu tak. Možná mi přijde ještě horší. Je to asi i tím složením barev, protože u těch výraznějších je prostě ta nekvalita víc na očích. Stíny jsou nejen i tentokrát mizerně pigmentované a pro pěknou barvu musíte dát asi milion vrstev, ale v tomhle případě se mi s nimi i dost blbě pracuje. Na mastnějších víčkách šmouhujou, blendění a ztrácení je opravdu zápřah a fakt mě to nebavííííí. Ještě jak to musíte dávat v několika vrstvách. A výdrž bohužel asi tak stejně mizerná jako u Rose. No abych ji nekřivdila, tak možná o chloupek lepší, ale asi tak o milimetrový chlup.

Paletky, prosím vás, klidně v drogérii nechte, ušetřím vám víc jak čtyřistapade, které můžete zužitkovat někde jinde. Například je investujte do stínu Makeup Revolution, Trend It Up nebo i Essence, které jsou mnohonásobně lepší. Fakt.






Zlepšíme si ale karmu, protože pro změnu tu mám jedno velké, ba přímo obrovské překvapení. A tím je pro mne Infaillible Total Cover - paletka korektorů. Bych nikdy neřekla, že podobná paletka se mi bude zamlouvat, protože jsem na tyhle multifunkční věci nikdy nebyla a celkově palety čehokoliv (kromě očních stínů) nemusím. Jenže. Tahle je fakt celkem ok.




Designem opět černá, umělohmotná krabička. Ale taková pěkná jo, oku to celkem lahodí. Ze spodní strany najdete vypsané (i česky), co paletka obsahuje a na co jednotlivé barvy využít. Uvnitř najdete pět odstínů - tři béžové, každá o tón tmavší, aby si vybraly jak světlé, tak tmavší typy. Jeden fialový na zakrytí žilek a zelený na začervenání. To znáte. Ono těch pokusů o podobné paletky bylo dost. Ale tahle jako fakt vcelku boduje. Jednotlivé korektory jsou tužší krémové konzistence, která se mění pod dotekem. Hodně mi připomíná konzistenčně Camouflage Cream od Catrice, který se pod dotekem trochu roztaje a následně se s ním pracuje lépe, ale má tendence stejně jako tyto korektory trochu zalézat do vrásek a proto je třeba s ním pracovat opatrně. Mají poměrně hezké krytí. CC je na tom asi o něco lépe, ale ani v tomto případě to není vůbec zlé. Výdrž je obstojná, nanesete-li je dobře v okolí vrásek, tak potom sedí po většinu dne na místě a vypadají přirozeně. Za mě tahle paletka jo, není vůbec špatná a sahám po ní ráda. Stojí taky 479 Kč.




Ještě jeden přírůstek do rodiny Infaillible tu mám a tím je Blush Paint / Tvářenka ve sticku. Nevím, jak na tom jste s těmito krémovými sticky vy, já zrovna dobře ne. Nějak mám raději pudrovou texturu. Ovšem u téhle věcičky mne hodně zaujal odstín - Pinkabilly. Jako nafotit to ani pořádně nejde, jak neonově růžové to je! A chtěla jsem vidět, jak to bude vypadat na tvářích. Pokud se toho na první pohled bojíte kvůli tomu zářivému odstínu, tak bez obav. Na tváři v přiměřeném množství umí vypadat velice přirozeně. Řekla bych, že je to jeden z odstínů tvářenky, který se ke mně i hodí. Výsledný efekt je matný a tvářenka velmi jemně ovocně voní. Se stickem doporučuji zacházet velmi opatrně. Za prvé kvůli jeho pigmentaci, protože ta není vůbec malá a přeženete-li to při aplikaci, tak se to už celkem těžce zpracovává. Proto radím začít pomálu a kdyžtak po trošce přidávat. Za druhé je fajn ji i roztírat pomalu a v menším množství, protože alespoň pod štětcem neklouže, nesmazává make-up a výsledný efekt vypadá přirozeněji. No, je to dost ALE a práce s tím je jak na kostele. Trochu vázne i výdrž. Při sebemenší námaze se začne tvářenka shlukovat a dělat ne úplně pěkné mapy, ke konci dne pak zase začne mizet.. Upřímně není to nic pro mě, daleko příjemnější na aplikaci a vzhledově sympatičtější mi přijdou pudrové tvářenky. Ani tohle není nic, co byste nutně museli doma mít. Už vůbec ne za ty prašule. Pořiďte si raději pudrovou tvářenku od Essence nebo Catrice, uděláte líp a ještě ušetříte.






Primer pod oční stíny mne v nabídce L'oréalu celkem překvapil. Ani nevím proč. Ale s radostí jsem se ujala jeho testování. Víte co, mám primerů doma několik jo, ale přiznám se, že je nevyužívám denně. Nějak jsem líná na to, udělat o krok v líčení navíc a většina stínů mi navíc drží i bez báze, takže na co, že jo :D Ale na tenhle primer jsem se teď zaměřila a poctivě už víc jak měsíc používám. Primer má malé, roztomilé balení. Roztomilé tedy jen navenek, protože pak začíná trochu peklíčko. Nechápu totiž ten aplikátor. Je tam spíš pro zlost. Za mě má dost špatný tvar vzhledem ke konzistenci, množství produktu a tvaru lahvičky. Nechce se to na něho vůbec chytat, na jedno oko to jsou většinou tak tři nabrání minimálně, což je celkem vopruz. Navíc se nemůžu zbavit dojmu, že je tam toho primeru strašně málo. Však ho používám měsíc a jsem ráda, že z toho vůbec něco vydoluji! No a silikonová gelová konzistence, která nikam nestéká a drží se po stranách lahvičky k tomu taky úplně nepřispívá. V tomhle ohledu tedy dost nešťastné. Když už ji z toho ale vydolujete, tak na oko přilne naprosto bez potíží, je průhledná a nenápadná, nezanechává na víčku žádný nepříjemný ulepený nebo kluzký pocit. Fakt si sedne a stíny na ni také. Pokud od báze očekáváte vyšší intenzitu stínů, tak v tomhle případě budete zklamaní. Intenzitu stínů nepovýší ani o jeden level. Zkoušela jsem to se stíny výše, kde by to tu lepší intenzitu fakt potřebovalo, zkoušela jsem to s paletkami od Too Faced či Makeup Revolution a nic.. Druhá věc, kterou po bázi požaduji je prodloužení výdrže. Tak alespoň v tomhle mne báze nezklamala a výdrž stínů zvládne o nějakou tu chvíli prodloužit. Úplně bravurně v tomto ohledu funguje s paletkami výše. Zatímco bez nich se stíny už po nějakých pěti hodinách začnou slévat a mizet do ztracena, s bází na oku zvládnou i těch osm hodin. Jako to pořád není moc jo, ale vzhledem k tomu, jak blbě drží bez ní, je to pokrok. Takže chcete-li ty stíny, musíte mít i bázi. To je chytré! :D S jinými stíny se výdrž prodlouží také, ale vzhledem k tomu, že mi jich většina drží i bez báze, nevidím tak markantní rozdíl. Ale ty dvě tři hoďky navíc vám dá. No, jsem z tohoto kousku tak trochu na rozpacích. Je to tak půl na půl a pořád nevím, na kterou stranu se přiklonit. Cena je 249 Kč.






Řasenky na nás L'oréal chrlí jednu za druhou. Jedním z nejnovějších řasenkových přírůstků je tahle fialová dvoufázová řasenka False Lash Superstar X Fiber. Dvoufázových řasenek jsem dosud moc neměla a když jo, nestálo to za nic. Většinou měly tu první fázi v bílé barvě a to mě vyloženě štvalo, takže i proto jsem jim nikdy nepodlehla. Tahle má ale obě fáze řasenky v černé barvě, což je hned příjemnější a zajímavější pro práci s ní. První fáze má kartáček ve tvaru přesýpacích hodin, to znamená, že uprostřed je nejtenčí a ke koncům se rozšiřuje. Fází jedna se mi většinou podaří řasy načernit a tak nějak urovnat. Tedy občas když mají mé řasy blbý den, tak naopak i poslepovat. Jenže pak je tu fáze dvě, která má pro změnu prohnutý kartáček a ten umí větší divy. Řasy totiž hezky oddělí a hlavně natočí a prodlouží a doplní tak tu fázi první. Vytáhne výsledek o několik levelů výš. Efekt navíc vydrží po celý den, řasenka nešmouhuje, nerozmazává se ani se nedrolí. Drží naprosto bez nejmenších potíží. Za mě není vůbec špatná a rozhodně se dá použít. Ale je pravda, že se mezi mé nejoblíbenější nezařadila.





1. fáze:


2. fáze:


To nejlepší jsem si nechala nakonec a tím je za mě Ultra Precision by SuperLiner oční linka. Linky L'oréal mne dosud nezklamaly a ani tentokrát se na tom nic nezměnilo. V černé tubě se skrývá silikonový tenký aplikátor a kulička, která má na sobě dle mého napuštěnou tu barvu :D Nebo nevím, jak to funguje, každopádně se barva vždy na aplikátor nanese lépe tehdy, když tím zatřesu. Linka je tekutá, i když se mi příčí to slovo použít. Není to vyloženě vodová konzistence, že by snad mohly stékat nebo dlouho zasychaly. Spíše naopak, ihned po aplikaci uschnou a když je náhodou chcete opravit, tak to kolikrát ani nejde :D Linky jsou černočerné a perfektně drží po celý den. Nerozmazávají se, neobtiskávají se, po celý den jsou stále stejně intenzivní. Aplikátor je měkký a poddajný, na oku nedře, ale jeho špička má tendence dělat takovou tu světlou čárku uprostřed linky, takže je potřeba ji poté přetřít ještě jednou. To je asi jediný nešvar, proto s ní kreslím jen trochu vodorovně položenou. Kromě toho jí ale nemám absolutně co vytknout. Vykreslím s ní tenkou i silnější linku, bez potíží zvládnu nakreslit i ocásek. Jo, tahle linka mě celkem baví! Mám jen pocit, že bude vcelku rychle fuč. Používám ji asi dva-tři měsíce a už to nekreslí tak jako dřív.. Tak uvidíme.






Tak náročný článek máme za sebou. Já doufám, že jsem vás neuspala, ale předala vám aspoň nějaké zajímavé a hlavně užitečné informace o novinkách. To abyste věděli, do čeho případně jít či nejít, až vás budou v drogérce novinky zase lákat :)

Máte s něčím z toho zkušenosti? Zaujalo vás něco?

*PR produkty zaslané zastoupením L'oréal Paris

12 komentářů:

  1. Klári, opět super recenze :-) Nic z toho si kupovat neplánuji, protože se snažím dekorativku spotřebovávat a novou téměř nekupuji, ale moc ráda jsem si početla. Na ty paletky čtu samé negativní recenze, za ty prachy to asi fakt není žádné terno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, kéž bych taky spíš spotřebovávala místo neustálého rozšiřování sbírky! :D Paletky vypadají na oko tak hezky.. je jich škoda :(

      Vymazat
  2. Původně mně lákala ta tvářenka, možná proto, že jakékoliv jiné než klasické pudrové tvářenky u mně prostě neobstojí, tak jsem chtěla vyzkoušet, jak na tom bude tato. Ale je to zase jen rozmar než nutnost, takže asi kupovat nebudu, peněženka si pro jednou oddychne:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si chtěla zas jednou zkusit trochu jinou verzi tvářenky a prostě ne, stejně se vždy vracím k pudrovým, ověřeným klasikám :)

      Vymazat
  3. Ty paletky se na první pohled vypadají krásně, ale opak je pravdou a taky jsem četla samé negativní recenze. Nic z těchto novinek mě teda moc nezaujalo, až tedy na tu paletku korektorů, jelikož žádný pořádný korektor nemám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vypadají, o to větší to je zklamání.. navíc když vím, že L'oréal stíny umí, protože předchozí mono stíny byly vždy super! :(

      Vymazat
  4. za mna je ta spirala uplne super, mne robi krasne barbinkoveske mihalnice uz aj ked pouzijem len jednu (hociktoru) stranu, a vyradila z hry moju oblubenu zltu maybellinku, ktora teraz lezi smutna na kupelnovej policke, ale je pravda ze ja mam velmi nenarocne mihalnice, ktore su samy o sebe dlhe, potrebujem len trochu zahustit. nechapem ze tebe robi ale az takyto zly efekt, podla fotky by som si ju urcite nekupila, vyzera to, ako keby si pouzila nejaku lacnu essence spiralu. fakt skoda, ze ti nesedi, povedala by som ze ta si musi poradit s akymikolvek mihalnicami.
    Alica

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Alice! Za mě ta řasenka taky není úplně špatná, to co ty nazýváš zlým efektem na mých řasách, já považuji za vcelku přijatelný až hezký efekt :D To jsi neviděla, co dělají řasenky, které mi fakt nesednou :D ;) Holt každý nemáme jako z reklamy :(

      Vymazat
  5. Za mě novinky od Loreal ne, snad kromě toho primeru, který bych ráda vyzkoušela. Ty paletky mi přijdou lehce tragické, hlavně když v rámci drogerie najdu mnohem kvalitnější kousky za ani ne polovinu... :)
    Katarina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S paletkami bohužel souhlasím, nechápu, co se stalo, ale toto se nepovedlo.. :(

      Vymazat
  6. Zajímavé novinky, ani s jednou zkušenosti nemám. Také mám raději pusrové tvářenky, než ty krémové :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně s nimi přijde o dost jednoduší práce a hlavně mi o dost líp drží.. zatím jsem snad nenarazila na krémovou, která by fakt držela nehnutě po celý den.. :-/

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)